Home \ index
 

Börja det nya året på nytt.

 

Helgerna är över, alla festligheterna har gått och det är nytt år. Det här kan vara rätt tid att lära sig nya saker, göra nya saker eller fördjupa de saker du redan passionellt förföljer. Ett annat sätt är att tänka på de saker du har uppnått i livet hittills. Oavsett vilket tillvägagångssätt du tar för det nya året är det trevligt att känna sig frisk och fokuserad, redo att avsluta saker du har jobbat på länge, eller att gå till nya fält. Här är några idéer som hjälper dig att komma igång.

                 

Förfarande .

    
   
 1.   1      Ta bort semesterdekorationen i tid. När helgdagarna är över, kan dekorationerna, smyckena eller andra semesterobjekt returneras till sina lådor och påsar. Om du lämnar dem för länge kan de bli irriterande och hindra dig från att göra dig till nya saker. Det betyder inte att du måste bli av med allt på en dag, ta bara bort dekorationen steg för steg, helst redan i veckan mellan jul och nyår.  
    
  • Fråga din familj och vänner om hjälp så att de kan städa upp säsongsutsmyckning snabbt.
  •  
         
 2.  
 3.            2      Granska din lista över årsbeslut (om du inte gjorde det, hoppa över det här steget). Lägg till listan i ditt schema, diagram eller kalender var du än tar dina anteckningar. För att förverkliga dina intentioner på dagen behöver du nog en liten planering och organisation, kanske ett eller annat köp. Anteckningar och listor hjälper dig att hålla fokus och lägga energi i nya vanor. Till exempel:  
    
  • Behöver du något redskap, kläder, mat, etc. för att starta ditt nya fitness-, närings-, rekreationsprojekt? Eller kanske behöver du ny hobby eller tillverka material eller ny sportutrustning. Skriv ner alla saker du behöver så att du kan se exakt vad du redan äger och vad du fortfarande behöver köpa, låna, bjuda på eller på annat sätt höja.
  •  
  • Behöver du boka några medlemmar, resor, prenumerationer eller någon annan tjänst för att hjälpa dig med dina avsikter? Om så är fallet, skriv det också.
  •  
  • Skriv ner allt som är relevant för dina intentioner.
  •  
  • Ibland är det nödvändigt att bryta ditt mål till kortsiktiga och långsiktiga mål så att du inte förlorar motivation däremellan. Skriv ner varje milstolpe som du tycker kan hjälpa dig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Koncentrera sig på organisation. Om du redan är en välorganiserad person, hoppa över det här steget. Men de flesta människor är inte och som kan hämma känslan av en ny början i det nya året.  
    
  • Har du berg av papper och böcker på ditt skrivbord och på golvet? Samla dem då och då till små stötar tillsammans (hemlig städning!).
  •  
  • Kämpar du för att hitta saker, från nycklar till strumpor? Letar du efter en enkel lösning, t.ex. ett tangentbord och en speciell låda för singelsockor. En metod handlar om träning, i den andra med acceptans - t.ex. Du kan lära dig att placera saker på en viss plats, men du kan inte använda en strumpa om inte din partner återkommer, så skapa en säker zon för de sakerna.
  •  
  • Du hatar att städa upp? Du kan försöka övertyga dig själv om att titta på det som en slags träning eller som en stund av eftertanke, eller till och med möjlighet att äntligen sköta din kompis saker, men det bästa är att söka hjälp. Försök att rengöra arbetet så gott som möjligt för att delegera till andra och försöka ordna det för att göra de saker du bäst gör. Det överväldigar dig bara om du är ansvarig för allt, så försök inte.
  •  
  • Försök att sortera ståndpunkten steg för steg. Du kan t.ex. Fix ditt skrivbord på måndagar, städa upp din garderob på tisdag och onsdag, organisera dina böcker på torsdag, hoover på fredag, damm på lördag och allt annat på söndag. När du väl har organiserat de mycket använda områdena i ditt hem kommer du att inse hur lätt det är att koncentrera sig i ett rent rum och hitta de saker du behöver.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Koppla av mer. Om du inte brukar avkoppla, börja det nya året med avsikt att lägga till denna vitala aktivitet (eller brist på aktivitet) i ditt liv från och med nu.  
    
  • Tillbringa lite tid på att bläddra igenom böcker och webbplatser som är dedikerade till avslappningsteorin. Vilka avslappningsalternativ verkar lämpliga för dig? Vi finner inte alla samma saker avkopplande - vissa människor kopplar av under adrenalinpumpaktiviteter, medan andra föredrar att falla i en hängmatta och läsa en bra bok. Det är allt du väljer så länge det slappnar av dig.
  •  
  • Nästan alla tycker att spa-liknande aktiviteter avkopplande. Detta kan vara det veckovisa ljusljusbadet med mycket skum (och kanske något prickigt att dricka), en massage (hemma av en älskad eller en professionell i ett spa), yoga, meditation eller något liknande.
  •  
  • Om du får chansen, ta en paus på lördagar eller på en annan lämplig dag. Vila, bjud in några vänner till en spa fest, eller bara spendera tid ensam. Du kan behandla dig med en oljebehandling, manikyr eller pedikyr eller vad som helst som gör att du mår bra och ser bra ut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Rengör ditt arbete eller studieutrymme. Att gå tillbaka till jobbet eller universitet / skolan efter semestern kan göra ditt humör olyckligt. Rengöring av ditt skrivbord, skåp, ryggsäck eller andra saker som har ackumulerat saker kan få dig att känna att du är ute efter ett gott nytt år. Kasta bort soporna från förra året, spara de viktiga filerna där de tillhör och en gång torka över allt. Fyll upp alla lager som är knappa och om möjligt placera en vacker växt eller ett foto på ditt skrivbord för att heja upp dig.  
    
  • För ryggsäckar, skolväskor, handväskor, bärbara väskor och andra behållare, bär inte onödiga saker! Saker du inte behöver i din väska tar bara ut utrymme, ökar röran, ökar din vikt i onödan och kan skrapa saker som din bärbara dator, smartphone eller andra värdefulla saker.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Reflektera över det senaste året. Tänk på vilka saker du gör bättre i år, vilka nya saker du försöker göra, vilka misstag du gör mot andra, och vilka människor du vill börja från början. Uppnådde du de saker du ville uppnå förra året? Vilka specifika saker vill du ändra eller gå i en annan riktning? Ställ dig själv frågor om dina framsteg, om förändring och vart du vill vara. Detta kan hjälpa till att hitta ett nytt perspektiv, ge dig ny motivation och göra det nya året mer uppfyllande än det sista.  
    
  • Finns det något du har ångrat att säga? Någon du vill be om ursäkt för? Om det finns en sådan person, åka dit och be om ursäkt, gör saker med honom igen. Du vill inte oroa dig eller ångra när du börjar nyåret.
  •  
  • Var det senaste året så bra att du föredrar att inte ha ett nytt år? Bra, gör en scrapbook eller dagbok post om hur bra det senaste året var. Men säg att det nya året säkert kommer att bli ännu bättre. Bygg vidare på de erfarenheter du har gjort och låt de nya goda sakerna hända.
  •  
  • Var det senaste året ett hemskt år för dig, att du är orolig att det nya året kan vara lika illa eller ännu värre? Om du tänker på det här sättet kommer du bara att göra dig själv till en "självuppfyllande profetia". Ingen förväntar sig det omöjliga av dig, men för ditt eget välbefinnande är det viktigt att du hittar sätt att åtminstone följa dina drömmar lite. Unn dig mer miskunn och spendera mer tid med människor som har ett snällt hjärta. Försök att fokusera på att göra det här nästa året ett barn, mildare år. Det kan också innebära att du försöker saker som skrämmer dig först - vilket kan vara skrämmande, men när du äntligen gör det, befriar du dig.
  •  
                   
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Index populär:
Att lära sig småbarn att sitta kvar.

Se om månen ökar eller minskar.

Lär dina föräldrar att du är en tonåring.

Trämöbler matt med shellak.

Håll dig vaken på natten.

Ta hand om en nyfödd.

Bedöm patientens tillfredsställelse.

Svåra beslut hjälper ett beslutsträd.

Lev med passion.

Skriv ett företagsuppdrag.

Lick din egen armbåge.

Välj en gudfader.

Gör Adana Kebab.

Känn igen om Jade är riktig.

Få gratis barnmat.

Vinn en matkonkurrens.

Kom ihåg ett tidigare liv.

Håll ett barn ansvarigt för missförhållanden.

Använd toaletten som står upp.

Använd toaletten som står upp.

Gör en man speciell.

ako woman