Home \ index
 

Att hantera en dålig mor som vuxen.

 

Vi kan inte välja våra föräldrar, eller i det här fallet vår mamma. Om du bor i en familj med en dålig eller missbrukande mamma, finns det steg du kan vidta för att skydda dig själv och förhoppningsvis dina syskon. Den viktigaste faktorn att överväga är att acceptera konsekvenserna och komma ihåg att varje person bara har en mamma.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Tillbaka till början. Det är enkelt när du hänger på det. Du hittar en lösning på problemet, och det gäller alla problem i ditt liv som du kan stöta på. Hemligheten är aldrig att glömma det goda i dåliga tider. I det här fallet har vi en dålig mor. Tänk tillbaka till ditt första minne om henne. Vi kunde till exempel se oss själva matas av henne. Hur ser vi den här personen, den här personen som vi kallar "mamma"? I de flesta fall ser vi en omsorgsfull, kärleksfull, lugnande, helt enkelt perfekt mamma.       
 2.  
 3.             2      Det finns en anledning som är dold bakom varje uttryck. Varför är hon så olycklig? Hur var hennes familjeliv, älskade hon sin mamma? Är hon frustrerad eller blev hennes drömmar aldrig sanna? Hur kan du undvika att bli vad det är? Vilka förväntningar har hon på dig och dina syskon? Vilka förväntningar har hon av sig själv och sitt eget beteende? Du måste börja med det, så du kommer att kunna lösa problemet.        
 4.  
 5.             3      Distäm dig från ditt negativa beteende. Tänk dig att vara på en annan planet och titta på deras konversationer och destruktiva beteenden. Hur utlöses de? Hur svarar du på deras utbrott eller deras drama? Skriv ner allt, gör en lista, ta anteckningar. Börja med ditt beteende mot henne. Skriv ner fragment av en känslomässig konversation och granska dem. Stärker du deras beteende, häller du olja in i elden? Om så är fallet, stanna sedan på platsen.        
 6.  
 7.             4      Ta reda på när och varför obehagliga konversationer börjar med henne. Känna igen hotspotsna. Är det fallet varje gång eller bara i närvaro av vissa personer? Vilka är orsakerna? Självkunskap är makt. Dina bröder och systrar kan också behöva hjälp, men först måste du hjälpa dig att stödja dem.        
 8.  
 9.             5      Bli inte arg längre för små saker. Förstå att det faktum att hon behandlar dig illa eller föredrar en av dina syskon är enbart baserad på din mors brister som person. Hon kan vara medveten om detta faktum eller inte alls medvetet om hur skadligt hennes beteende är. Emosionellt beteende är det svåraste att göra, men du kan se till att du inte kommer in i det längre och titta på det mer objektivt. Det gör dig starkare.        
 10.  
 11.             6      Ta hand om dig själv. I sex månader, var bara en observatör som inte deltar i drama. Det kommer att upptäcka en förändring i dig och eventuellt förstärka dina attackansträngningar. Håll dig lugn, titta på hennes beteende och fortsätt skriva dina anteckningar.        
 12.  
 13.             7      Prata med dina syskon. Berätta för dem att du försöker skapa ett lyckligare familjeliv och att du behöver hjälp. Förvänta dig inte stöd och bli inte avskräckt om du bara arbetar aktivt med det.        
 14.  
 15.             8      Tänk på om det skulle vara hälsosamt för ditt mentala tillstånd att hålla kontakten med din mamma. Vissa människor är så skadliga att de försöker förstöra dig, även om de är din egen mamma. Om så är fallet, ge upp ditt förhållande och prata inte med henne länge. Skriv henne ett brev där du låter henne veta att du behöver ditt utrymme och kontakta henne när tiden kommer. Kanske den rätta tiden kommer aldrig, men ingenting är omöjligt.        
 16.  
 17.             9      Vet att det är mycket svårt att vara barn till en olycklig individ och därför ta platsen att bli lycklig och leva ditt eget liv. Börja steg för steg för att bli mer oberoende. På lång sikt är du inte vad din mamma tycker att du är. Din förvrängda uppfattning om dig eller dina syskon är värt ingenting om du kan förstå hur skadligt och skadligt deras beteende är. Då behöver du inte göra henne glad, det är inte ditt jobb. Det gör dig inte en självisk eller dålig person, bara en realist.        
 18.  
 19.             10      När du har befriat dig från deras dåliga inflytande kan du hjälpa dina syskon. Hitta lösningar som kan gälla dig och diskutera dem med varandra. Berätta för dem att du vill att de ska ha en bra bild av sig själva, och att de är och måste vara starka. Var en förebild för dem och leva ett hälsosamt själliv för dem och för dem. Komfort dem och bygga om dem när de lider.        
 20.  
 21.             11      Undvik att känna sig skyldig. Det är den främsta anledningen att människor inte bara bryter dåliga relationer. Du är bara ansvarig för dig själv, inte för din mamma.                  
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Index populär:
Anslut ett räckvidd till ett gevär och justera.

Hypnotisera någon med ögonen.

Känn igen om Jade är riktig.

Gör en frusen slam.

Öka fertiliteten naturligt.

Köp gravida kläder under graviditeten.

Få rabatt från Comcast.

Utbilda barn effektivt.

Stimulera bröstmjölkproduktion.

Tala Klingon.

Gör en Harlem shake video.

Var en bra son.

Lever enligt YOLO principen.

Gör dimma i en flaska.

Skapa ett nyckelpiga hus.

Gör stekta lökblommor.

Packa inköpta varor i påsar och påsar.

Bygg en tatueringsmaskin.

Förbered bröstet för amning.

Växtnötter.

Hantera småbarn som säger nej.

ako woman