Home \ index
 

Hantera småbarn som säger nej.

 

När småbarn blir äldre vill de inse mer och mer och prova ensam. Ofta innebär det att man försöker ut detta helt enkelt säga nej till allt. Fascineringen av "nej" stammar från det faktum att spädbarn börjar upptäcka sin egen individualitet samt att inse att de har sin egen vilja. Lyckligtvis är denna vägran också över. Men om du är i mitten av det just nu finns det sätt att hantera ditt barns vägran att göra saker genom att integrera det och skapa ett bra exempel.

              

Förfarande .

    

    1      Förbi ordet "Nej"  ,

    
   
 1.            1      Ge ditt barn olika alternativ genom din fråga. Så det är t.ex. svårt att svara med "nej" om du inte frågar honom en ja eller ingen fråga. Att erbjuda möjligheter hjälper ditt barn att ha en känsla av kontroll, och det blir mindre frestande att motstå. Till exempel:  
    
  • Du kan säga, "Vill du borsta tänderna nu eller bara spela i två minuter och sedan borsta tänderna?" Hur som helst kommer det att borsta dina tänder. Du kan säga det roligt: ​​"Vill du bada nu, så att du luktar gott eller snarare senare, men ett tag som en skunk?"
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör en nedräkning om ditt barn inte fattar ett beslut. Om du ger ditt barn ett val mellan två saker, men säg nej till beslutet, använd nedräkningstekniken. Berätta för honom att du räknas till fem och sedan välja, annars gör du valet för honom.  
    
  • Det här kanske inte alltid fungerar, men det är värt ett försök och kan göra ditt liv enklare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Berätta för ditt barn vad du vill, inte vad du inte vill ha. Om du använder ordet "nej" så ofta, kommer ditt barn att tendera att vägra att göra saker. När det hörs sådana fraser som "Nej, du kan inte äta godis" eller "Nej, huset går inte", det ger intrycket att den som säger nej har viss auktoritet. I stället försök att uttrycka dig positivt och berätta för ditt barn vad du vill ha från honom.  
    
  • I stället för att säga "du spelar inte i sandlådan, får du din t-shirt smutsig!" säg: "Jag skulle vilja att du ska stanna in tills jag är klar, så din snygga T-shirt blir inte smutsig."
  •  
  • Titta på din ton. Om det inte är en nödsituation, var lugn och tala med en fast röst.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sträva efter alternativa svar. Genom att expandera ditt barns svarspänning kommer det att märkas att det finns andra reaktioner än "nej". Om det är i gott humör, försök att använda ord som "kanske", "kanske" och "kanske". Lär ditt barn vad dessa ord betyder och hur man använder dem. Dessa alternativ ger dig åtminstone en respit från oh så obevekligt ljud av "nej".        
 8.  
 9.             5      Skapa en bas för dina problem. Det är ganska möjligt att hantera logiskt med ditt barn i detta skede. När du ger anledningar till dina bekymmer som är direkta, till punkt och kort, kommer ditt barn att vara mer benägna att lyssna på dig. Till exempel:  
    
  • Om du istället för att säga "Nu finns det inte mer sötsaker. Du vet exakt att det är dags för sängen. ", Säg" Ät inte sötsaker längre, innan du går och lägger dig, annars får du magbesvär senare på natten "kommer ditt barn att vara mer positivt över det Senast svarat.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Försök att slappna av. Bortsett från det faktum att den här fasen äntligen slutar, har du nu några knep på din ärm och släpper ut vågorna. Å ena sidan, medan det kan vara mycket tröttsamt och tråkigt att lösa de konflikter som kan uppstå genom konstant nej, är det å andra sidan en normal del av ditt barns tillväxt. Försök att närma sig denna avslagsfas på ett avslappnat, okomplicerat sätt.  
    
  • Överreaktion mot ditt barns vägran kan få honom att känna sig hjälplös eller till och med mer invändig. Under vissa omständigheter kan det också leda till extremt bristfälligt beteende. I stället slappna av och slåss dina strider klokt.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Låt din barn känna att den redan är lång  ,

    
   
 1.             1      Använd imitation till din fördel. Småbarn kopierar vuxna runt dem. Du kan göra det till din fördel när ditt barn befinner sig i nej-fasen. I stället för att fråga, saknade den som hon tidigare gett, bara låtsas. Och för att ge en hel del drama, kan du också säga något som "Så gör vuxen." Här är ett exempel:  
    
  • Om du inte vill lägga på din jacka när den fryser ute, visa honom att du lägger på din jacka för att hålla sig frusen och bli sjuk senare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ge ditt barn intrycket att du behöver hjälp med en viss orsak. När du låtsas att du inte vet vad du gör och du behöver hjälp, kommer det att göra vad du vill att han ska göra. Det finns tre möjligheter: att vara glömska, att göra något fel och vara inkompetent:  
    
  • Att vara glömlig. Till exempel, om ditt barn vägrar att ta bort sina leksaker, hämta några av dem - se till att de tittar på dig - och sätt dem på de märkligaste ställena, som tvättkorg, garderoben eller under kudden. Ditt barn kommer förmodligen berätta om att du glömmer var hans leksak kommer och till och med plockar upp några av hans leksaker för att sätta dem på rätt plats.
  •  
  • Gör något fel. Till exempel, nästa gång en avskräckning börjar under måltiderna, börjar han äta sin spannmål från sin skål med sitt bestick. Du kommer sannolikt att höra ditt barn säga "Detta är mitt!" Och det kommer att äta resten av spannmålen så att det inte hamnar på fel mage. Strax efter det kommer du att höra en annan "Det är min!" När den kranar över din spannmålskål och äter allt så slutar det inte i fel mage - din.
  •  
  • Att vara inkompetent. Till exempel, bära dina skor på fel fötter på ett sådant sätt som ditt barn märker. Då säger du något, "Jag är klar för skolan, eller hur?" Det är en bra chans att ditt barn börjar skratta och rätta dig om han ser dig göra något fel, det kommer att lura dig hur du borde ha gjort genom att lägga egna skor på höger sida.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förhindra utbrott i förväg. De flesta tantrums är orsakade av hunger, trötthet eller frustration. För att undvika dessa saker, sätt en rimlig förväntningsram. Förklara kortfattat den fortsatta processen för ditt barn. Så det kommer att få en tydlig bild av vad som händer under dagen istället för att anta att det finns is eller något vackert efter en viss aktivitet. Till exempel:  
    
  • Ställ in ramverket innan du går till snabbköpet. Berätta ditt barn, när du är i gott humör, att du vill köpa mjölk, spannmål, frukt och vissa saker för mamma eller pappa. Fråga henne vad hon skulle vilja ha (men ge honom bara två alternativ) och förklara för honom vad du två ska göra i butiken innan du går hem. Strax innan du anländer till affären påminner du återigen om din inköpslista, som naturligtvis också innehåller de 2 saker som ditt barn har valt före hemma.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Belöna gott beteende med kärlek. Att berömma spädbarn kan vara lite förrädiska eftersom de lär sig snabbt. När de förstår att de alltid belönas med sötsaker, om de beter sig på ett visst sätt, antar de att de alltid får godis när de beter sig på det här sättet. Belöna gott beteende så istället med kramar, kyssar och smekningar - dessa är alltid tillgängliga.        
 8.  
 9.             5      Försök omvänd psykologi. Omvänd psykologi är när du låtsas att du inte vill att ditt barn ska göra en sak som du faktiskt vill att han ska göra. Detta fungerar i de fall där du självklart inte har något val och du är trött på det ständiga nej. Här är ett exempel:  
    
  • Om du vill att ditt barn ska ta ett läkemedel men neka, säg något, "Jag är inte så säker på att du kan ta detta läkemedel för att göra dig bra igen, för det är bara det de stora är modiga för att svälja detta läkemedel. "Du har en bra chans att ditt barn säger att det är gammalt och modigt nog. Kom ihåg att du lovar det och belönar det med mycket kärlek, om det gör vad du vill ha av det  
         
 10.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (2)      
Index populär:
Använd heta stenar.

Klä som James Bond.

Ta hand om din hussten.

Få dina föräldrar att tycka om din vän.

Att ta hand om en full.

Utbilda ett barn.

Få barnen bort från TV: n.

Flytta till England.

Gör en växtbaserad tinktur.

Gå ur kvicksand.

Överraska din mamma på mors dag.

Skilsmässa Online med endast en advokat.

Mät babyfötter.

Hur man förhindrar mastit (mastit).

Gör pilhuvud.

Dela uttryck med exponenter.

Hämta HD videor från YouTube.

Ta bort Skunk lukt från hundpäls.

Gör en blomhuvudbonad.

Sorg.

Gör misosoppa.

ako woman