Home \ index
 

För att hantera släktingar som du inte gillar.

 

Finns det en person i din familj som du absolut inte kan stå? Även om du inte kan välja din familj och de personer som ingår i det, kan du styra hur du hanterar din familj i svåra situationer. Du kan förmodligen inte hoppa över familjeåterföreningar, och du kan till och med ha en bra relation med alla i din familj utom den här personen. Det finns sätt att bättre hantera familjesituationer, vilket gör familjeåterförening mindre stressiga och roliga.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hantera oundvikliga möten  ,

    
   
 1.            1      Tänk på hur du vill uppträda. Innan du spenderar tid med denna släkting, ta en stund att överväga hur du vill uppträda. Kanske har du redan stridat med denna släkting tidigare. Fråga dig själv vad som har provocerat denna skada och hur du kan undvika att argumentera igen den här gången. 
    
  • Du kan vara en stolt ateist, men din moster tror att det är därför du kommer att hamna i helvetet. Det är troligen bäst att inte prata om religion när din moster är ute.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vänta innan du talar. Särskilt om du har starka negativa känslor om en person, reagerar du inte för snabbt och pratar inte utan att tänka. Andas in innan du talar. Om du har svårt att lämna negativa kommentarer, be om ursäkt och gå bort. 
    
  • Säg, "Tyvärr, jag går snabbt till badrummet" eller "Jag ser om det behövs hjälp i köket."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta support. Om du har svårt att komma i kontakt med en familjemedlem, berätta någon i din familj (som din partner eller en av dina syskon) att du vill undvika möten med den personen. Så när du deltar i en diskussion eller ett argument kan du signalera och låta personen "rädda" dig. 
    
  • Du kan ordna ett tecken i förväg för att signalera att du behöver hjälp vid familjeåterförening. Till exempel kan du söka ögonkontakt och ge en handsignal, vilket betyder "Var god hjälp mig att komma ur denna situation!"
  •  
         
 6.  
 7.             4      Njut av dig själv. Du behöver bara inte vara rädd för familjeåterförening på grund av en person. Fokusera på de människor du gillar och gör saker som är roliga med dem. Även om personen du inte gillar ligger i samma rum som du, fokuserar du på andra saker. Om du har en konversation med den här personen, hitta en distraktion som hjälper dig att överleva hela grejen (som att leka med hunden). 
    
  • Om du är rädd att sitta bredvid den här personen vid måltiderna, föreslå att du gör namnkort och sätter dig ifrån henne.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge det relativa ett jobb. Ett sätt att hantera en svår släkting är att ge personen en uppgift vid familjeåterförening. Om en måltid är beredd, kan du fråga familjen om att skära löken eller täcka bordet. Låt personen göra vad han tycker om. På så sätt får din släkting känslan av att bidra och kommer inte att störa en stund. 
    
  • Hitta sätt att involvera och engagera dessa släktingar i aktiviteter.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd humor. Speciellt när en situation är spänd eller obekväm kan du använda humor för att "avväpna" personen och lätta situationen. Släpp en kommentar som visar att du inte tar dig själv och situationen för allvarligt. 
    
  • Om din mormor fortsätter att berätta att du bär en tröja, t ex, "Jag ska få honom en tröja direkt; det borde inte ens bli kallt! "
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ha en flyktplan. Om du är rädd för att träffa denna släkting, ha en flyktplan på mötet som hjälper dig att förklara varför du behöver lämna. Du kan be en vän att ringa dig (eller ringa) och låtsas vara en "nödsituation" eller du kan säga att larmsystemet i ditt hus har gått eller att ditt husdjur är sjuk. Oavsett vad som verkar trovärdig, få dig en möjlig anledning att lämna dig om du inte känner dig bra eller blir arg på din släkting.                 
 14.  
             

  Del 2      Friska gränser dra  ,

    
   
 1.             1      Undvik upprepade uppvärmda debatter. Om din farbror älskar att prata politik men du hellre vill undvika det, engagera dig inte i konversationen. Försök inte prata politik i denna familjemiljö. Även om din farbror börjar göra det och försöker utmana dig, är det upp till dig att bestämma hur du reagerar. Det gäller allting, från idrottslag till universitet eller rivalisering bland kusiner. 
    
  • Säg, "Kan vi inte hålla med om att vi inte håller med om det och lämnar det där?" Eller "Jag skulle verkligen vilja ha en trevlig släktträff utan denna diskussion."
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm vilka tvister du kommer in i. Din kusin kan säga något riktigt stötande mot dig där du vill hämnas eller rätta honom omedelbart, men ta ett djupt andetag och undra om det är värt ansträngningen att bli involverad eller inte. Om din farfar säger något stötande, fråga dig själv om en kommentar från dig kommer att ändra sig eller bara orsaka ett strid. 
    
  • Ibland behöver du bara knyta tänderna och säga, "Du har rätt till din åsikt."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengör konflikter. Om du inte kan stå en släkting på grund av en konflikt, försök att lösa konflikten mellan dig två. Du kan behöva sitta ner, vara ärlig mot varandra och få saken ut ur världen. Om du närmar dig din släkting, vara vänlig, medkänsla och försvara dig själv.  
    
  • Ju tidigare du löser konflikter, desto mindre hat kan byggas upp.
  •  
  • Var redo att förlåta. Du behöver inte ignorera situationen eller låtsas att ingenting har hänt, men bör lära sig att förlåta, så att du kan släppa smärtan och ont i dig själv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Säg nej. Om du har en släkting som vill ha saker från dig (pengar, ditt fria arbetskraft, ett ställe att sova, etc.) har ingen anledning att säga nej. Glöm inte att du har rätt att säga nej. Om du vill tänka på det innan du håller med, har du rätt att vänta och tänka på det. 
    
  • Du behöver inte motivera ditt beslut eller ber om ursäkt. Säg bara, "Jag är ledsen, men jag kan inte." Du är skyldig ingen förklaring till någon.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Undvik passiv-aggressiv manipulation. Kanske dina svårigheter härrör från att vara relativt passivt jämfört med andra barnbarn, brorsdotter eller brorsdotter av en släkting. ("Jo, Jason har tagits till detta universitet, men det är också bra att du gör kursen på gemenskapskollegiet.") Du kan till och med känna dig manipulerad av dessa passivt aggressiva kommentarer eller handlingar. Om din släkting är passiv-aggressiv mot dig, behåll så långt som möjligt och begränsa kontakten till det väsentliga. Glöm inte att det här inte handlar om dig och ta det inte personligen.  
    
  • Om du känner att du blir manipulerad, hitta ett sätt att lämna konversationen ("Jag ska se om de behöver hjälp i köket" eller "Jag går och spelar med mina nischer och brorson, jag har dem inte sett så länge! "). Bli inte med i konversationen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Följ din familjens regler. Om du har svårt att visa dina gränser för släktingar, berätta för dem att familjens regler gäller överallt. Om du inte gillar hur en släkting behandlar dina barn (som att beställa dem eller ge dem ohälsosamma livsmedel), berätta för familjen att han bryter mot familjereglerna som gäller överallt. 
    
  • Var tydlig när du diskuterar detta med din släkting. Säg, "Allison kan inte spela detta spel hemma, så hon får inte heller spela det här spelet."
  •  
         
 12.  
 13.             7      Hantera svåra situationer på rätt sätt. Om en släkting har gjort något som du inte kan förlåta, sätt in de gränser som är nödvändiga för att du ska känna dig trygg. Det kan innebära att man inte bjuder personen till familjesamlingar, helt undviker honom eller henne eller berättar för resten av familjen att du har brutit detta förhållande. Koncentrera sig på att känna sig trygg och inte på att straffa den släkting. 
    
  • Gissa om det är vettigt att berätta för andra familjemedlemmar om situationen. Observera att även om situationen är oförlåtlig, kan dina familjemedlemmar inte ha samma känslor i detta avseende och kanske vill behålla kontakten med den släktingen.
  •  
  • Även om du kanske vill avstå från denna släkting för din säkerhet, måste du komma ihåg att den här typen av alienering kan vara smärtsamt för dig såväl som för andra familjemedlemmar.  
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Rework Your Hat  ,

    
   
 1.             1      Ta hand om dig själv. Om du vet att du måste tillbringa dagen med en olovlig släkting, var noga med att vara så beredd på situationen som möjligt. Om den här personen gör dig aggressiv och irriterad, se till att du kan vila bra kvällen innan. Om du känner dig trött och grumpig på familjen julfest, gå hem tidigare. Och var noga med att äta tillräckligt. Om ditt blodsocker är stabilt blir du mindre sannolikt blir arg eller aggressiv.        
 2.  
 3.             2      Observera att det här inte handlar om dig. När någon drar dig ner, pratar med dig ovanifrån eller säger vanliga saker till dig, är det viktigt att komma ihåg att det står mer om den här personen än om dig. Tro på dig själv och glöm inte vem du är. Ignorera orden så mycket som möjligt och kom ihåg: "Det handlar inte om mig. Det är bara min tantes fantasi. " 
    
  • Människor är ofta medelvärda eftersom de har sina egna personliga problem. Detta kan hända när människor har låg självkänsla, svårigheter att kontrollera sin ilska eller stress.
  •  
  • Andra människor kan uppträda på ett visst sätt och ser allvarligt på att detta är OK och normalt. Detta kan utlösas av ett antal saker, men ett exempel kan vara att en person är för konkurrenskraftig i affärer och för hänsynslös, och detta beteende är också läckt i deras integritet.
  •  
  • Vissa människor kanske inte riktigt känner sig empati. Detta kan bero på genetiska skillnader eller utbildning (dvs. den miljö där personen växte upp).  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Inse att du inte kan ändra personen. Det finns förmodligen ingenting du kan göra för att ändra den person du inte klarar av. Du kanske har fantasin att spendera varje semester tillsammans som en lycklig familj, men när den släkting kommer, drömmar den här drömmen. Det är upp till dig att bli av med den fantasin och acceptera att din familj är vad den är och att denna fantasi är ingenting annat än en trevlig tanke som inte har något att göra med verkligheten.        
 6.  
 7.             4      Acceptera dina släktingar. Istället för att fördöma och despisera dessa släktingar, öva sig acceptans och empati. Lyssna som din släkting talar och försöker förstå hans synvinkel.  
    
  • Öva kärleksfull kärlek för den här personen. Ta ett djupt andetag och titta på din släkting. Tänk då: "Jag ser att du har svårt att lida. Jag förstår inte var din smärta kommer ifrån, men jag accepterar att han också påverkar mig för tillfället. "  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hitta skäl att vara tacksamma. Även om du inte kan stå familjeåterförening eftersom du behöver spendera tid med svåra anhöriga, kan du säkert hitta något att se fram emot när du träffar din familj. Kanske ser du fram emot dina nischer och brorson eller att laga mat (eller inte behöva laga mat). 
    
  • Hitta saker som du kan vara tacksam för innan du går till familjeåterföreningen. Så du kan redan komma dit med en tacksamhet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gör en terapi. Om du har svårt att övervinna den smärta som en släkting har orsakat dig kan du dra nytta av behandlingen. En terapeut kan hjälpa dig att arbeta genom känslor, hitta sätt att hantera dem, se saker från en ny vinkel och övervinna djupare känslor av depression, ångest eller andra diagnoser.  
    
  • Du kan också överväga familjeterapi om du vill göra terapi med din släkting tillsammans. Även om det kan vara svårt kan det hjälpa till att möta svåra problem och diskutera dem med din släkting.
  •  
         
 12.  
            Läs mer... (18)      
Index populär:
Lär goda sätt till ditt barn.

Gör en frusen slam.

Transport ett biljardbord.

Njut av kaffe.

Förhindra en chock genom elektrostatisk urladdning.

Lev med passion.

Hitta en man att gifta sig med.

Lär goda sätt till ditt barn.

Baka kärnmjölkspannkakor.

Hantera tantrums hos barn.

Ange en dörr med framgång.

Bli girig.

Använd en offentlig toalett.

Gör regnbågejello.

Behandla symptom på urinvägsinfektion hos barn och ungdomar.

Kom ihåg namnet.

Skriv ett företagsuppdrag.

Rengör en täppt näsa.

Titta mörkt.

Indisk huvudmassage.

En duschplatta.

ako woman