Home \ index
 

Rapportera identitetsstöld.

 

Justitiedepartementet definierar identitetsstöld som obehörigt eller försök att använda kreditkort, bankkonton och andra befintliga konton, liksom det obehöriga försöket att öppna nya konton med någon annans personliga information. Du kan medvetet bli ett offer om, till exempel, Din handväska och kreditkort är stulna eller okunniga när någon använder ditt personnummer för att få ett lån. Rapportera identitetsstöld till Federal Trade Commission (FTC) och din lokala polisavdelning.

              

Förfarande .

    

    1      Slutför en Affidavit  ,

    
   
 1.            1      Förklara hur din identitet stulits genom att skriva en detaljerad redogörelse. FTC har ett onlineformulär på ftc.gov för att hjälpa dig att ge all nödvändig information. 
    
  • Fyll i all nödvändig information i affidavit för stölden. Ditt ärende får mycket mer vikt om du kan ge specifika detaljer.
  •  
  • Vänligen kolla all information och klicka sedan på Skicka.
  •  
  • Notera referensnumret som du ser. Du behöver dem för att göra ändringar i ditt Affidavit eller för att kontakta någon från FTC angående stöld av din identitet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv ut en kopia av formuläret efter att den har skickats till FTC. Du får se en annons i slutet av processen som ger dig möjlighet att skriva ut formuläret. Du kan också spara den på din dator för senare användning.       
 4.  
 5.   3      Kontakta FTC via telefon om du är obekväma med hjälp av ett onlineformulär för att lämna in ditt affidavit. Du kan kontakta en kundtjänstrepresentant på 1-877-438-4338.  
    
  • Fråga kundtjänstens representant för ditt referensnummer. Den person du pratar med, svarar för dig och överför den. Du kan få en kopia av det via e-post.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Rapport till polisen  ,

    
   
 1.             1      Samla alla dokument som du behöver rapportera till polisen. Detta inkluderar en kopia av den befallning du lämnat för stöld och annat bevis eller stöd. 
    
  • Håll ett giltigt ID, bevis på bosättning och, om tillämpligt, uppehållstillstånd.
  •  
  • Ta med FTC: s rapport till domstol. Detta är en guide till FTC om hur man hanterar identitetsstöldrapporter. Du kan hitta dem på ftc.gov.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå till din lokala polisstation eller polisavdelningen som ansvarar för den plats där din identitet stulits.        
 4.  
 5.             3      Fyll i en annons med information om stöld av din identitet. Varje stat har olika regler och det kan vara att du måste lägga in en annons för "olika incidenter" om polisen inte tillhandahåller en vanlig annons för denna typ av brott.       
 6.  
 7.             4      Begär en kopia av annonsen. Om du inte kan få en kopia just nu, använd sedan filreferensen så att du kan begära en kopia så snart den är tillgänglig för dig.       
 8.  
             

    3      Rapport till fordringsägare och banker  ,

    
   
 1.             1      Kontakta alla kreditkortsföretag, banker, långivare eller andra finansinstitut du är i kontakt med. Du kan fråga om en kopia av ditt svurne uttalande eller filreferens till polisen.       
 2.  
 3.             2      Ändra dina PIN-nummer, säkerhetslösenord och andra koder som kan ha äventyras.        
 4.  
 5.             3      Kontrollera din kreditrapport för alla företag eller öppna konton som du inte vet. Kontakta dem och lämna de dokument som behövs för att radera kontot.       
 6.  
             

Tips .

                  
Index populär:
Bryt ett glas med din röst.

Organisera en modeshow för att samla in pengar.

Få energi under graviditeten.

Förhandla en högre lön.

Gör funktionskläder igen.

Hantera uppväxten av sitt eget barn.

Öka mängden fostervätska.

Att uppmana ett sorgligt barn.

Bli en indisk medborgare.

Stoppa sprängning under graviditeten.

Hypnotisera någon med ögonen.

Mörk ditt rum perfekt under dagen.

Hantera irriterande morföräldrar.

Unwrap en babys blöja omslag.

Ha en bra dag.

Förbered Beef Jerky.

Lämna din fru.

Kommunicera effektivt.

Avsluta en advokat.

Att vara farfar.

Gör bastardsnitt.

ako woman