Home \ index
 

Hantera tantrums hos barn.

 

Tantra är en av de mest stressiga och frustrerande sakerna för föräldrar, särskilt när deras barn är i det fruktansvärda andra året. Enligt psykologer, får de flesta barn inte bara in i ett humörstråle bara för att vara stygg eller manipulerande. Den gråta är vanligtvis ett symptom på frustration och frustration hos ett barn som inte har ordförrådet att verkligen uttrycka vad som är fel med honom. Därför behöver du vara lugn och lära dig hur du kan ta reda på vad som verkligen stör ditt barn. Detta hjälper dig att lösa situationen mycket snabbare och effektivare.

              

Förfarande .

    

    1      Säg det genom  ,

    
   
 1.            1      Håll dig lugn nog att hantera tantrumet förnuftigt. Det värsta du kan göra som förälder, har ett tantrum över ditt barns tantrum. Barn behöver lugnande inflytande, speciellt under ett tantrum, och om du inte kan ge det, kan du inte förvänta dig att ditt barn lugnar sig. Ta några djupa andetag och vänta några sekunder innan du bestämmer dig för att svara.       
 2.  
 3.             2      Se till att ditt barn har allt som behövs. Kom ihåg att ditt barns tantrum inte nödvändigtvis måste vara ett sätt att genomdriva sin vilja, men kan också vara ett resultat av frustration, brist på uppmärksamhet eller till och med fysiska problem, till exempel en för låg Blodsocker, smärta eller matsmältningsproblem uppstår. Kanske är ditt barn tänder, har en smutsig blöja, eller behöver en tupplur. I dessa fall borde du inte försöka fynda med ditt barn, utan bara uppfylla hans eller hennes behov, och tantrumet kommer att gå iväg själv.  
    
  • Det händer ofta att barn har tantrum när de är trötta. Ett ordentligt tupplurschema kan bidra till att förebygga täta tantrum när trötthet är avtryckaren.
  •  
  • När du reser med ditt barn borde du alltid ha ett hälsosamt mellanmål med dig, så att ditt barn inte har tantrum bara för att det är hungrig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fråga barnet vad som är fel. Barn vill ofta bara lyssna på, och en tantrum är ofta deras bästa sätt att uttrycka sig. Ta ditt barn på allvar och fråga vad som händer. Lyssna verkligen, om det svarar dig. Hämta ditt barn och ge honom eller henne din fulla uppmärksamhet så att han eller hon har tid att uttrycka sig.  
    
  • Det betyder inte att du ska ge ditt barn allt han vill ha. Det handlar om respektfullt att lyssna på ditt barn, precis som du skulle någon annan person. Det spelar ingen roll om ditt barn vill ha en ny leksak eller inte vill gå i skolan, han eller hon har rätt att uttrycka den önskan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör ett verkligt uttalande istället för att bara säga nej . Många föräldrar tycker bara om att säga nej eller eftersom jag säger det istället för att verkligen förklara orsakerna till att ett barn inte får lova, och det är väldigt frustrerande för barn. Du behöver inte formulera en lång förklaring, men när du ger en anledning till din attityd hjälper du ditt barn att förstå vad som ligger bakom dina beslut.  
    
  • Om du är t.ex. handlar i en mataffär och ditt barn har en tantrum eftersom det vill ha söta cornflakes, påminna om att det gillar att äta gröt och frukter till frukost, så det finns ingen anledning att köpa cornflakes också.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge ditt barn ett val om hur man hanterar situationen. Om din son / dotter, t.ex. vill verkligen ha en glass, men det ska vara middag, säg "Tom / Susi, du är ganska upprörd just nu. Endera lugnar du dig igen, eller du går till ditt rum. "Du ger honom / henne valet: Endera får du dig under kontroll, eller om du inte kan göra det, flyttar du tillbaka till en plats där du inte stör någon. Om han eller hon gör rätt val (lugnar ner), bör du inte glömma att komplimera honom / henne: "Du bad om is och jag sa nej. Tack för att du accepterade ett nej som svar. "  
    
  • Omvänt har konsekvenser och genomför dem när ditt barn väljer att förbli arg. Ta det till ditt rum och se till att det stannar där tills det lugnar sig. Det är lättare med en 2-årig än med en 8-årig, så ju yngre börjar du läroprocessen, desto bättre.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var fast. Var medkänsla, men hållfast när du pratar med ditt barn, och så fort du har lämnat en lugn förklaring, överge inte den. Ditt barn kan lugna sig eller inte, men han eller hon kommer ihåg att tantrum inte gav det önskade resultatet. Nästa gång ditt barn vill ha något, är det mindre troligt att han eller hon har en tantrum.        
 12.  
 13.             7      Vidta åtgärder för att förhindra skada. Vissa barn kan bli mycket aktiva under ett tantrum. Om så är fallet ska du ta bort farliga föremål och vägleda ditt barn borta från fara.  
    
  • Du bör undvika att hålla barnet i ett temperament, men ibland är det nödvändigt och lättare. Var så mild som möjligt (använd inte överdriven makt), men håll honom eller henne fast. Tala lugnt till ditt barn, speciellt om tantrumet är resultatet av besvikelse, frustration eller okända omgivningar.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Förlora inte din lugn. Du måste vara en bra förebild för ditt barn. Om du förlorar ditt tålamod och börjar skrika på ditt barn och få ditt eget temperament, kommer ditt barn att överväga denna typ av beteende acceptabelt. Det är inte alltid lätt, men försök att vara lugn och sammansatt. Det är det bästa du kan göra för dig och ditt barn. Ta några minuter för att kontrollera dig själv om du måste. Få din partner eller en annan betrodd person att se barnet när du går ut och lugnar dig. Om det är verkligen nödvändigt, sätt ditt barn i sitt rum med dörrarna stängda.  
    
  • Slå aldrig eller skrika på ditt barn. Om du förlorar kontrollen på det här sättet, blir det bara ditt barn och det skrämmer dig. Sådant beteende leder aldrig till ett hälsosamt och tillitande förhållande.
  •  
  • Det är också viktigt att ha bra sätt att kommunicera och hantera frustration i ditt förhållande till din partner. Undvik att argumentera med ditt barn eller bli arg om något inte går som en av er vill.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Hjälp ditt barn att älska, oavsett vad. Ibland kommer barnen till ett humör för att de längtar efter mer kärlek och uppmärksamhet. Känsla av kärlek är aldrig ett bra sätt att disciplinera barn. Oavsett vad, ditt barn borde alltid vara säker på att du älskar honom eller henne.  
    
  • Undvik att skälla ditt barn eller säga något som, "Jag är så besviken över dig", när ditt barn har ett sinnesstörtande.
  •  
  • Fira ditt barn och säg, "Jag älskar dig," även om du är väldigt frustrerad över hans eller hennes beteende.
  •  
                   
 18.  
             

    2      Försök med tiden  ,

    
   
 1.             1      Använd timeout under ett utbrott. Det är svårt att argumentera med ett barn som ligger på gränsen till en fullblåst tantrum. Ge honom eller henne lite tid att andas. Ge istället dina barnfraser som hjälper dem att uttrycka sina känslor som de lever igenom. Säg något, "Efter en så lång dag måste du vara riktigt trött" eller "Det är definitivt frustrerande att du bara inte kan få det." Detta ger inte barnet möjlighet att uttrycka sig senare, utan visar också medkänsla utan att ge in. Vid detta tillfälle är ofta ditt bästa alternativ att lämna utrymme för ditt barn tills han eller hon har lugnat sig.        
 2.  
 3.             2      Berätta för ditt barn att det nu är "time out" eller "rest time". Om ditt barn har en komplett stava och det finns ingen chans att han eller hon kommer att vara mottaglig för en rationell konversation, är en paus ofta det bästa sättet. Berätta för honom eller henne att det är dags att vara lugn tills han eller hon har lugnat sig och känns bättre.  
    
  • Håll dig lugn och tjäna som en förebild för ditt barn.
  •  
  • Använd inte time-out som ett hot eller straff, men som ett sätt att ge ditt barn utrymme så att han eller hon kan lugna sig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta ditt barn till ett säkert ställe. Barnens sovrum eller en annan säker plats i huset där du känner dig bekväm att lämna ditt barn ensam ett tag är det bästa alternativet. Platsen ska vara fri från distraheringar som dator, tv eller handhållna videospel. Välj en lugn och fredlig plats som ditt barn associerar med lugnande känslor.  
    
  • Lås inte ditt barn. Detta kan vara farligt och anses vara ett straff.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förklara för barnet att du kommer att prata med honom så fort det lugnar ner sig. Detta hjälper ditt barn att förstå att du ignorerar det eftersom hans beteende är oacceptabelt, inte för att det inte är viktigt för dig. När ditt barn har lugnat sig, uppfyll din del av avtalet genom att diskutera ditt barns tantrum och bekymmer med honom.        
 8.  
 9.             5      Prata med ditt barn när tiden kommer. Om ditt barn är lite under kontroll igen, prata med honom om vad som hände. Utan att skela det och utan en anklagande ton, fråga vad det har gjort så arg. Visa också din syn på saker.  
    
  • Det är viktigt att du inte ser ditt barn som en fiende, även om du är arg på det. Omsmyck ditt barn och tala i en kärleksfull tone, även om du förklarar att det inte alltid går till hans vilja.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var konsekvent. Barn behöver tydliga strukturer för att känna sig trygga och kontrollerade över sina liv. Om de aldrig kan vara säkra på vad som händer när de beter sig på ett visst sätt, lever de sina liv. Använd "time out" och "rest time" när ditt barn har en tantrum. Han eller hon kommer snabbt att lära sig att skrik och sparkar inte är lika effektivt som verbalt uttryck.        
 12.  
 13.             7      Försök med "Timeout Trick". Om du inte gillar att flytta ditt barn till ett annat rum eller plats, kan du fortfarande tillåta ledig tid genom att fokusera din uppmärksamhet på något annat. Om ditt barn har tantrum, berätta för honom eller henne att du kommer att skriva om det. Håll en journal och skriv ner exakt vad som hände och hur du känner. Fråga ditt barn hur det känns och skriv ner det också. Ditt barn vill delta i processen och glömmer snabbt skrik och gråt.        
 14.  
             

    3      Vet när du ska söka professionell hjälp  ,

    
   
 1.             1      Veta om du föder ditt barn. Olika barn reagerar på olika disciplinåtgärder. Prova olika saker och ta reda på vad som fungerar. Om ditt barn får tantrums, oavsett vad du gör, kanske du vill söka hjälp från en läkare eller terapeut som kan visa dig fler sätt att möta ditt barns specifika behov.        
 2.  
 3.             2      Ta reda på om tantrummen är relaterade till miljöfaktorer. Vissa miljöfaktorer kan orsaka mer tantrum i ditt barn än normalt. Vissa barn är känsliga för vissa livsmedel (särskilt socker), ljus, stora folkmassor, musik eller andra faktorer som irriterar och frustrerar dem.  
    
  • Analysera ditt barns utbrott och ta reda på om anfallen är relaterade till specifika faktorer. Försök att ta bort inflytandet och ta reda på om det hjälper.
  •  
  • Sök professionell hjälp om du har svårt att ta reda på vad som orsakar krampanfall.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se till att tantrums fortsätter när barnet blir äldre. De flesta barn växer av tantrum när de lär sig mer effektiva former av kommunikation. Om ditt barn har tantrums väl i spädbarn kan det finnas något djupare som måste tas hand om. I det här fallet bör du på allvar överväga om du bättre ska ta ditt barn till en läkare eller terapeut för att ta reda på om det finns bakomliggande orsaker.  
    
  • Ta ditt barn till en läkare om krampanfall är mycket vanligt eller våldsamt. Om ditt barn har tantrum flera gånger om dagen, eller om anfallen är särskilt våldsamma och ansträngande, bör ditt barn absolut söka professionell hjälp för att ta reda på om det har ett behov som inte är uppfyllt. Våldsamma, vanliga tantrum kan vara ett tecken på en utvecklingsstörning.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             Läs mer... (1)      
Index populär:
Knut a Palstek.

Förbered friterad degpajer.

Sätt på en bebis.

Spara en baby från kvävning.

Förstå politiken.

Stötta partnern i depression.

Foder korrekt under graviditeten med tvillingar.

Värmemorskmjölk.

Önskar något för en stjärna.

För att dilatera livmoderhalsen.

10 steg för att erövra en tjur man.

Skaffa en Obama telefon.

Gör en bandkrans.

Testning av asbest.

Förstå skillnaderna när man köper barnmat.

Spara en baby från kvävning.

Metoder för att höja din baby att mata.

Känn igen och förstå nyfödda hudskador.

Håll en bebis rätt.

Reparera en iPod skärm som hängde upp.

Håll lugnet när man ropar på dina föräldrar.

ako woman