Home \ index
 

Var en bra äldre bror eller en bra äldre syster.

 

Att vara en bra äldre bror eller en bra äldre syster kan göra en stor skillnad för dina syskon. Trots att föräldrarna kan fungera som förebilder är förhållandet mellan syskon också ett viktigt bidrag till deras utveckling mot ansvariga och framgångsrika människor. Du kan vara en bra äldre bror eller en bra äldre syster till dina yngre syskon genom att stödja dem och ge dem ett bra exempel för att leta efter och följa.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Dina syskon stödjer  ,

    
   
 1.            1      Var en bra lyssnare. Kanske är det enklaste och mest direkta sättet att vara en bra storebror eller en bra storasyster att fråga dina syskon vad deras dag var och lyssna på dem. Försök ta din bror eller syster åt sidan en gång om dagen och ha ett lite samtal med honom eller henne, särskilt om han eller hon redan är eller nästan ung. Yngre syskon uppskattar ofta när personen som de ser upp att uppskatta och lyssnar på dem.  
    
  • Du bör aktivt lyssna i samtal med dina syskon. Oavsett om du bara chattar en kort stund eller har en djup konversation. För att aktivt lyssna bör du börja samtal med avsikt att stärka din ömsesidig förståelse och respekt mellan dig. Samtalet ska vara ett sätt att lära sig nya saker, lära känna din bror eller syster bättre och ha en meningsfull konversation.
  •  
  • Fokusera på din bror eller syster och sluta utan att avbryta honom eller henne. Du bör uppleva vad din bror eller syster säger och var försiktig men svara utan dom. Detta kommer att göra samtalet mer öppet och uppmuntra dina syskon att förtroende för dig oftare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lös konflikter på ett moget och ärligt sätt. Även om syskon ibland strider mot och kämpar med små meningsskiljaktigheter, borde du undvika stora dramatiska stridigheter med dem. Det kan innebära att du kommer att växa upp då och då och låta dina syskon vinna i en trivial tvist. Du bör också försöka erbjuda dem en kompromiss där du möter varandra. Detta hjälper dem att känna sig stödda och respekterade av dig, och visa dem att saker inte alltid kan vara så som de vill.  
    
  • Om du inte kan lösa en konflikt med din bror eller syster ensam kan du begära hjälp från en myndighetsfigur. Det här kan vara en äldre vän, en äldre familjemedlem eller en förälder. Ofta är konflikter mellan syskon oskadd och kan lösas utan hjälp. Men det finns inget att fråga andra om hjälp. Detta kommer att visa dina syskon att du inte är rädd att be om hjälp om du behöver dem.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bekräfta dina syskon när de kämpar med utmaningar eller nederlag. Dina syskon kommer sannolikt att möta en rad försök, utmaningar och utmanande utmaningar, eller till och med misslyckas med att göra något bra. I stället för att göra roligt med deras nederlag och få dem att känna sig dåliga om deras nederlag, borde du trösta och stödja dem.  
    
  • Du kan berätta för dina syskon att de kan hålla sina huvuden höga och vara stolta, även om de inte har uppnått vad de ville eller misslyckades. Du kan också uppmuntra dem att komma ihåg att detta nederlag bara är ett av många försök, och de kommer att ha många möjligheter att göra bättre.
  •  
  • Ett annat sätt att trösta dina syskon är att distrahera dem från deras nederlag genom att bjuda in dem till deras favoritrestaurang eller favoritplats. Ibland kan distraktion hjälpa distrahera någon och förhindra att personen överväger för mycket om deras nederlag.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Respektera dina syskons gränser och autonomi. Att lära dina syskon att de kan sätta gränser och tjäna autonomi och visa dem hur de kan vara oberoende av andra lär dem att respektera sig själva och andra. Du bör respektera dina syskoners fysiska begränsningar genom att inte kittla, knyta eller röra dem om de inte vill. Du bör också acceptera deras andliga oberoende genom att inte tvinga sina åsikter på dig eller försöka kontrollera sina tankar.  
    
  • Ett annat sätt att respektera syskonernas autonomi är inte att försöka tvinga dem att växa upp i förtid om de fortfarande är barn eller tonåringar. Det är viktigt för dem att vara unga, även om det innebär att de måste göra misstag eller hantera konflikter. Var där för henne och hjälpa henne att hitta lösningar på sina egna problem. Om du vill göra "vuxna" saker med dig, som att äta ute eller bara gå på konsert med dig, kan du göra det självklart. Men försök inte tvinga dem till vuxna saker om de inte bryr sig eller inte vill.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge råd till dina syskon baserat på dina egna erfarenheter. Du kan också hjälpa dina syskon genom att ge dem råd när de frågar dig. Undvik att ge dem råd, om de inte ber om det, för det kan göra att du tittar på föreläsare eller påträngande. Ge bara råd till dina syskon efter att ha begärt det och efter att ha lyssnat på vad de måste säga. Istället för att ge generella eller felaktiga råd bör du tänka tillbaka till dina egna erfarenheter och tänka på hur du hanterade en viss sak. Detta visar att du har medkänsla för dina syskon och du vill stödja dem på ett ärligt sätt. 
    
  • Till exempel kan dina syskon ha problem att förena sina skolor och extracurricular aktiviteter. De kanske inte vet hur de kan vara bra i skolan och i deras sport eller konstform. Du kan säga, "Jo, när jag fortfarande var i skolan, hade jag också tidsspörsmål. Jag gjorde då en veckoplan där jag skrev in när jag skulle göra någonting dagligen. Det hjälpte mig att organisera mitt liv, och mina åtaganden var mindre stressiga. "
  •  
  • Din syskon kan också be dig om råd i kärleksfrågor. Om du har erfarenhet på detta område, bör du uppmuntra dina syskon att prata om deras känslor och deras situation. Du kan kanske ge råd om hur man har ett hälsosamt, ansvarsfullt, romantiskt förhållande med någon med någon. Du kanske också kan erbjuda dem ett annat perspektiv på saker, speciellt om du har lärt dig värdefulla lektioner om romantik och kärlek.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Trevliga saker att göra för dina syskon  ,

    
   
 1.             1      Hjälp med läxor och andra ansvarsområden. En av de trevligaste sakerna du kan göra för dina syskon är att hjälpa dem med läxor och lärande. Om hon har en presentation, erbjuda att lyssna på dem när du övar. Om du kämpar med matte läxor, ta kontakt med dem och hjälpa dem att få dem gjort. Fokusera på praktiska sätt att hjälpa dina syskon att lyckas genom att dela din egen kunskap om ett visst ämne med dem eller helt enkelt hjälpa dem när ett projekt behöver göras i tid.  
    
  • Du kan också erbjuda för att hjälpa dem med hushållsarbeten eller dela dem med dem när de är stressade om skolprojekt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå till evenemang eller föreställningar för dina syskon. Kanske dina syskon kommer att delta i föreställningar eller sportevenemang. Ta tid att gå och muntra dem från stativen. Att gå till deras händelser är ett bra sätt att visa dem stöd som en storebror eller storasyster.        
 4.  
 5.             3      Hämta dem i obekväma situationer. Som en äldre bror eller äldre syster ska du ta hand om dina mindre syskon och stå med dem när de hamnar i obekväma eller pinsamma situationer. Det här kan innebära att konfrontera skolgården mobbningen när det börjar irritera dina syskon eller förmedla i en strid mellan dina syskon och dina föräldrar. Försök att sätta dig själv på sidan av dina syskon och arbeta med dem för att lösa problem de har med andra. Stå bakom dina syskon visar att du är där för dem och stöder dem.       
 6.  
 7.             4      Uppmuntra dina syskon att driva sina intressen och mål. En bra äldre bror eller äldre syster är en förebild för mindre syskon som kan uppmuntra dem att bli den bästa möjliga versionen av sig själva. Var uppmärksam på de talanger och förmågor dina syskon har och aktivt hjälpa dem att utveckla dem.  
    
  • Till exempel, om dina syskon gillar att måla, bör du uppmuntra dem att ta lektioner eller skapa ett målrum för dem hemma. När dina syskon berättar om sina personliga mål, jobba med dem för att uppnå det. Det kan innebära att de hjälper till med universitetsansökningar och ansökningsbrev.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Var en förebild för dina syskon  ,

    
   
 1.             1      Var flitig i skolan och hemma. Var en bra förebild för dina syskon genom att göra ditt bästa i dina studier och åtaganden hemma. Dina syskon kommer att märka hur mycket uppmärksamhet du ger till skolan och dina ansvarsområden, till exempel träning eller hushållssysslor. Att arbeta hårt för dina egna behov och ansvarsområden gör att du kan vara en bra mentor till dina syskon, eftersom du kommer att ha tillräckligt med ditt eget liv för att hjälpa andra. 
    
  • Även om du borde arbeta hårt och göra ditt bästa, borde du också kunna lägga ett nederlag framför dina syskon. Även om detta inte kan ge dig en ide om en perfekt förebild, kommer dina syskon noga att respektera dig mer om du visar dem att du är mänsklig och gör misstag. Det kommer också att få dig att se mer mänskligt och ärligt, och om du kan dela dina utmaningar och misslyckanden med dina syskon, kommer de troligtvis att överlämna dem till dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll sunda sociala relationer. Ett annat sätt att vara en bra förebild för dina syskon är att leva ett aktivt och hälsosamt samhällsliv. Att ha en grupp vänner du litar på är ett bra exempel för dina syskon, som kan visa dig hur du ska vara social runt andra. 
    
  • Om dina syskon har svårt att hitta vänner, kan du föreslå att de spenderar en kväll med dig och dina vänner. Detta kommer att hjälpa dem att känna att de hör hemma och de kan lära sig att vara social genom exempel.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Visa respekt för dina föräldrar och äldre. Respektera dina föräldrar när de pratar med dig och vara artiga när du är äldre, som dina lärare eller dina föräldrars vänner. Att få ett bra förhållande till de äldre i ditt liv, som dina föräldrar, lärare eller mentorer, hjälper dig att bli en bra förebild. Det kommer också att visa dina syskon hur viktigt det är att respektera äldre.       
 6.  
 7.             4      Ursäkta mig och ta hand om dina misstag när du gör dem. Det är en bra förebild när det gör något fel och ber om ursäkt på ett ärligt sätt. Om du gör ett misstag bör du vara beredd att be om ursäkt och se ditt misstag. Gör detta framför dina syskon så att du kan se hur värdefull det är att be om ursäkt och vara ödmjuk, även om du har fel. Detta visar dina syskon att du vet att det är okej att göra misstag och att det är nödvändigt att erkänna dem för att lära av dem.        
 8.  
           Läs mer... (9)      
Index populär:
Gör en man speciell.

Flytta vuxna barn för att flytta ut.

Känner igen kolik hos en bebis.

Packa en nödsäck.

Konvertera sekunder till minuter.

Göra bra för andra människor runt om i världen.

Vik en t shirt.

Var en riddare.

Öppna en Bostitch häftapparat.

Gör barn yoga.

10 steg för att erövra en tjur man.

Hitta balans mellan arbete och familj.

Bli en manlig strippare.

Betalas för plasmadonationer.

Gå ordentligt.

Gör möblerolsk från olivolja.

Kom ihåg namnet.

Försegla ett kuvert.

Behandla symptom på urinvägsinfektion hos barn och ungdomar.

Skapa en stamtavla.

Hantera irriterande morföräldrar.

ako woman