Home \ index
 

Använd ett hem graviditetstest.

 

Hem graviditetstest arbetar genom att detektera närvaron av hormonet HCG (human chorionic gonadotropin) i kvinnans urin. Kännet som graviditetshormonet är HCG bara att finna hos gravida kvinnor. Hem graviditetstest finns i nästan alla apotek och online. Läs vidare för att få steg-för-steg-instruktioner om hur du använder ett hem graviditetstest!

              

Förfarande .

    

    1      Innan du gör testet  ,

    
   
 1.            1      Köp ett graviditetstest för hemmet! Det finns många olika märken av hem graviditetstest på marknaden, men det spelar ingen roll om vilken du väljer. Alla hem graviditetstester fungerar på samma sätt - genom att hitta nivåerna av HCG-hormonet i din urin. Om du köper ett hem graviditetstest, kontrollera slutdatumet på rutan och se till att lådan är helt intakt, utan sprickor eller kinks, eftersom det kan påverka ditt resultat. Tänk på att få dig ett varumärke som erbjuder två tester i lådan, speciellt om du vill testa tidigt! Detta gör att du kan vänta en vecka innan du försöker igen om du får ett negativt resultat på din första omgång. 
    
  • Vissa experter är positiva till att köpa ett graviditetstest från en stor butik som gör en stor omsättning så att du är mer benägna att få ett nyare graviditetstest än en som har varit på hyllorna i flera månader. På samma sätt bör du överväga att slänga ett test som har legat i ditt hem i flera månader och få en ny, speciellt om du har hållit den på en varm eller möjligen fuktig plats, eftersom det kan påverka provets resultat.
  •  
  • Vissa varumärken hävdar att de på ett korrekt sätt kan upptäcka graviditet den dag du är frånvarande eller till och med tidigare. Även om det är sant att testerna kan vara känsliga nog för att hämta högre HCG-nivåer i din urin, kan det vara för tidigt för kroppen att faktiskt producera högre HCG-nivåer. I så fall kan du riskera att få ett negativt resultat även om du faktiskt kan vara gravid.
  •  
  • Många av de generiska läkemedelsgraviditetstesterna görs faktiskt i samma fabriker som de stora varumärkena och använder samma teknik. Så oroa dig inte för kvaliteten på de generiska varumärkena om du försöker spara några euro!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta reda på när du ska ta provet! De flesta experter föreslår att du ska vänta minst en dag efter att din period har misslyckats innan du gör ett hem graviditetstest, även om det anses vara bäst att vänta en vecka. Det kan vara svårt om du är angelägen om att ta reda på om du är gravid, men väntar ger dig högre grad av noggrannhet när du tar testet eftersom HCG-nivåerna ökar snabbt hos gravida kvinnor. 
    
  • HCG utvecklas i en kvinnas kropp först efter att ett befrukat ägg har lagt in i livmodern. Implantationen av det befruktade ägget sker vanligen på eller omkring den 6: e dagen efter att spermierna och ägget smälts samman. Det är därför att graviditetsprov inte tar HCG om du tar provet för tidigt, även om du är gravid.
  •  
  • Det är bäst att göra graviditetstestet första gången på morgonen när din urin är mest koncentrerad och din HCG-nivå är högst.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Läs anvisningarna noggrant! Även om de flesta hemtentest är ungefär lika, är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner. Specifikationerna kan variera för varje graviditetstest, till exempel metoden för att samla urinen, hur länge du behöver urinera på trollet och symbolerna som används för att indikera om du är gravid eller inte. 
    
  • Det är bättre att bekanta dig med de symboler som används i förväg, eftersom du inte vill vara angelägen om informationen när testet avslöjar sina resultat.
  •  
  • Det bör finnas ett avgiftsfritt nummer på lådan eller de anvisningar du kan ringa om du har några frågor eller problem angående metoden, testet eller själva produkten.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered! Att ta ett hem graviditetstest kan vara en nervös upplevelse, speciellt om du oroligt hoppas på ett eller annat resultat. Ta provet själv och ge dig själv så mycket tid som du behöver, eller låt din partner eller nära vän stå framför badrummet och prata med dig genom dörren! Tvätta händerna med varmt vatten och tvål och ta försiktigt bort testet från omslaget!                 
 8.  
             

    2      Under testet  ,

    
   
 1.             1      Uppmärksamhet, sätt dig, gå! Sitt på toaletten och urinera antingen på muren eller i en liten plastkopp beredd, beroende på typ av prov! Du bör försöka använda ett mittprov, vilket innebär att du först skadar någonting "innan" du tar någon urin i koppen eller lägger den i staven. 
    
  • Om du urinerar direkt på tappen, var försiktig med att följa anvisningarna noggrant! För vissa tester måste du urinera på personalen under en mycket specifik tid, säg exakt 5 sekunder, ingenting mer, inget mindre. Använd en stoppur för att hjälpa dig om det behövs!
  •  
  • När du urinerar på tappen, var noga med att hålla den absorberande änden av tappen i urinflödet och vrid så att displayfönstret vänds uppåt!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd pipetten för att lägga en liten mängd urin på teststickan! Detta krävs endast för plastkoppen. Släpp urinen i den angivna brunnen på stången! Alternativt kan vissa märken kräva att du tippar provkolvens absorberande ände i den uppsamlade urinen. Håll det där i 5 till 10 sekunder, eller för den tid som anges i instruktionerna!       
 4.  
 5.             3      Vänta den angivna tiden! Placera provstången på en ren och jämn yta med resultatfönstret uppåt! Väntetiden är normalt mellan 1 och 5 minuter, men vissa tester kan ta upp till 10 minuter för att ge ett korrekt resultat. Se anvisningarna för att ta reda på hur mycket tid som krävs för ditt specifika test! 
    
  • Försök att inte stirra på personalen hela tiden du väntar, tiden verkar sakta ner och du blir ännu mer nervös! Gör något för att distrahera dig, som att göra en kopp te eller göra lite stretchövningar eller gymnastikövningar!
  •  
  • Vissa barer har en liten timerikon eller linje för att indikera att testet fungerar. Om din testfält har denna funktion och ingenting visas på skärmen kanske ditt test kanske inte fungerar korrekt och du kanske behöver använda en annan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontrollera resultatet! När den tid som anges i instruktionerna har löpt ut, kontrollera personalen för resultatet! Symbolerna som används för att indikera om du är gravid eller inte varierar från test till test, läs därför instruktionerna igen om du är osäker! De flesta hemgraviditetstest använder något som ett plus- eller minustecken, en kodad färgbyte eller orden "gravid" eller "inte gravid" på en digital display. 
    
  • Ibland kan en rad eller en ikon visas väldigt svagt på bildskärmen. Om detta händer, bör du fortfarande betrakta det positivt eftersom det indikerar att testet hittat HCG i din urin. Falskt positiva resultat är mycket sällsynta.
  •  
  •   Om resultatet är positivt: Du bör ha ett avtal med din läkare för att bekräfta graviditeten. Detta görs vanligen med ett blodprov.
  •  
  •   Om resultatet är negativt: Vänta en vecka och om din period fortfarande inte har börjat bör du prova igen! Falska negativa resultat är ganska vanliga, särskilt om du har missförstått din ägglossning och gör provet för tidigt. Därför innehåller många hem graviditetstest två testpinnar. Om det andra testet är negativt, ha ett avtal med läkaren för att ta reda på om det finns ett annat problem som påverkar din menstruation eller orsakar graviditetssymptom!
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Index populär:
Öka fertiliteten naturligt.

Grunderna för att använda ett mikroskop.

Främja ditt barns grovmotoriska färdigheter.

Växa gröna paprika.

Kontakta Amazon.

Frågan om förekomsten av jultomten.

Tillverkade svampost.

Spela telefonprångar.

Känn en tjur igen.

Använd riflescope på ett gevär korrekt.

Öka din känslomässiga intelligens.

Knut en körsbärstång med din tunga.

Få ett faderskapstest om mamman vägrar.

Bli en skridskor tjej.

Sluta prata med dig själv.

Mätande sammandragningar för arbetskraft.

Ladda upp batterierna snabbt.

Lindra ryggsmärta genom att slappna av.

Uppmuntra ditt barn att leka med andra barn.

Organisera en pijama fest.

Hantera en förälders död.

ako woman