Home \ index
 

Att vara lycklig i ett olyckligt äktenskap.

 

Människor är i olyckliga relationer av många anledningar. Om du är ett av dessa personer kan du känna att du inte kan vara lycklig. Även i en dålig situation kan du fortfarande hitta din egen väg till lycka genom att uppträda på sätt som gör dig lycklig. Du kan till och med arbeta med ditt äktenskap för att bli lycklig som ett par.

              

Förfarande .

    

    1      Lär dig att vara glad  ,

    
   
 1.            1      Hitta sätt att vara tacksamma. Det är inte alltid lätt att vara tacksam, särskilt i ett dåligt förhållande. Tacksamhet kan fortfarande hjälpa dig att hantera ett dåligt förhållande och göra dig lycklig.  
    
  • Ta tid varje dag för att ta reda på vad du är tacksam för. Skriv dagligen saker för vilka du är glad i en tidskrift. Du kan också publicera på sociala medier. Även i en dålig situation kan du hitta något som du är tacksam för.
  •  
  • Du kanske inte gillar hur du behandlas i ditt förhållande, men du är tacksam för den finansiella stabiliteten i ditt liv. Alternativt kan du vara tacksam för den andra personen i relationen för att vara en bra förälder för dina barn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör en flödesupplevelse. Flödesmoment är ögonblick när du ger dig en upplevelse och sjunker i vad du gör. Om du är en artist, en författare eller till och med en löpare, kanske du redan vet sådana erfarenheter. Det är ögonblicket när du blinder världen och bara njuter av vad du gör. Studier visar att ju fler flödesmoment du upplever, desto gladare är du i allmänhet.  
    
  • Välj en aktivitet som utmanar dig lite, men är så bekant för dig att du kan förlora dig själv. Om du till exempel gillar landskap, försök att rita något nytt, som ett porträtt eller en fruktkorg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kämpa inte mot samma slag igen och igen. Om du fortsätter att argumentera över samma saker om och om igen, låt det vara ämnet. Bestäm att du inte vill diskutera det längre eftersom du inte kan hitta en kompromiss som du kan leva med.  
    
  • Till exempel, om du alltid argumenterar för politik så är det inte ett problem. Om du ofta argumenterar om vilken film du vill se på en fredagskväll, så vänd dig att välja en film.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Utveckla dina egna intressen. Om äktenskap inte är det du vill att det ska vara, ta sedan tid för att hitta uppfyllelse utanför äktenskapet och utan affärer. Med egna hobbyer och intressen är du självständig, glad och inte ute av världen. Att utveckla dina egna intressen är också en bra idé för ett bra äktenskap.  
    
  • Upptäck intressen i biblioteket, i hobbyklubben i närheten av dig och i matlagningskursen, eller ta en kurs på gemenskapskollegiet nära dig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta en volontärställning. Meningsfullhet och goda sociala kontakter med andra människor gör dig glad också. Hederskontor ger mening åt ditt liv och ger dig möjlighet att komma i kontakt med likasinnade människor. Så du känner dig lyckligare. 
    
  • Hitta en organisation som du vill delta i, till exempel ett lyx- eller soppkök, och ansöka som volontär. Fråga din make om han vill gå med. Du skulle säkert också bygga ett starkare band med varandra.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta hand om ditt sociala liv. Studier visar att relationer är nyckeln till lycka. Om ditt huvudförhållande är olyckligt kan du kanske inte se hur du kan ändra situationen. Din make måste inte vara din huvudkontakt. Du kan också ha uppfyllande relationer med vänner och andra familjemedlemmar. 
    
  • Ät med vänner en gång i veckan eller träffa syskon eller en kusin för en dag med shopping.
  •  
  • Om du inte har många vänner, försök att träffa människor med samma intressen. Anslut dig till exempel en bowlingklubb, gör en konstklass eller hitta stickningsmöten.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Ett bättre äktenskap  ,

    
   
 1.             1      Ta tid att vara tillsammans. Att ta tid för varandra visar att du är viktig för varandra. Samtyckt att spendera en viss tid varje vecka och hålla fast vid det. Du kan också lära känna varandra bättre.        
 2.  
 3.             2      Vad är viktigt för dig? När du möttes först blev du lockad till den andras personligheter. Till exempel fann du imponerande att hon var impulsiv och spontan. Nu hatar du detta drag. Nyckeln är att komma ihåg varför du en gång älskade detta drag och älskar det igen.  
    
  • Till exempel gör det dig galen för din partner att släppa allt och gå till bergen. Å andra sidan kommer ditt liv inte att vara tråkigt. Försök hitta en balans här och njut av vad du kan njuta av.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tala om styrkor och svårigheter. Det är viktigt att veta vad som går bra i ditt förhållande och vad som är dåligt. Du kan också skapa en lista över styrkor och svårigheter tillsammans. Skriv saker på listan som du inte pratar om, för du är rädd att du kommer att argumentera annars.  
    
  • Välj en tid när du är lugn och fokuserad att prata om dina styrkor och svårigheter. Tala inte om det i slutet av en lång dag eller vid andra stressiga tider.  
  •  
  • Börja meningar med mig istället för dig. Försök att prata om vad du känner och vad du tycker är dåligt utan att skylla på den andra personen. Till exempel, säg, "Jag blir ledsen när vi inte spenderar tillräckligt med tid tillsammans." och inte "du är aldrig där". Det andra uttalandet får din partner att ta en försvar, medan den första uppmuntrar till öppen diskussion.  
  •  
  • Tillbringa tid att lyssna och prata. Du kan inte bara säga vad du tycker, vad som går fel. Du måste också aktivt lyssna på vad din partner har att säga. Visa att du är uppmärksam genom att ge korta sammanfattningar av vad som sägs och ställa frågor som är relevanta för konversationen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Träffa lösningar. När du väl har tagit reda på problemen med ditt äktenskap, tänk på hur du löser dem. Kom ihåg dina styrkor för att hitta lösningar på relationsproblem. 
    
  • Du behöver prata om dina behov och önskningar om att hitta kompromisser, så du kan bestämma vad som är viktigast för dig. Så om du gör en kompromiss måste du vara villig att låta den andra personen vinna när det gäller deras behov och ställa dina önskningar tillbaka i konflikt. Detsamma gäller för den andra personen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Behöver du hjälp? Ibland behöver du hjälp av en expert för att lösa problem. En äktenskapsrådgivare kan hjälpa dig att lösa problem mer än du trodde. Hälften av de människor som var med en äktenskapsrådgivare säger att han hjälpte dem att lösa de största problemen i deras äktenskap.        
 10.  
             

    3      Alternativ  ,

    
   
 1.             1      Koppla bort juridiskt. Den separata åtskillnaden ger dig tid att arbeta med frågor som saknar din make. Det är inte detsamma som en skilsmässa, för att du är gift. Fördelen med en sådan separation är att du kan ta hand om dig själv och vårdnad medan du bor ensam, och du kan redan tänka på hur du vill dela din egendom. Om du har överbryggat problemen, kan du få ett normalt äktenskap igen.        
 2.  
 3.             2      Ibland är skilsmässa det bästa alternativet. Skilsmässa är en förändring, men att vistas i ett olyckligt äktenskap kan ha en förödande effekt på ditt självkänsla och emotionell hälsa. Studier visar att det är bättre att avsluta ett dåligt förhållande och arbeta med sin egen mentala hälsa än att stanna.  
    
  • Ett olyckligt äktenskap kan leda till depression. En studie av 5000 vuxna har visat att kvaliteten på det viktigaste förhållandet påverkar utvecklingen av depression. Om en av dina närmaste relationer, inklusive ditt äktenskap, är i dålig form, löper du risken att lida av depression.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vad skiljer man från skilsmässa? Du kan ha en bra anledning till skilsmässan. Om du är olycklig i ditt äktenskap, så är du förmodligen lyckligare efter att du gifter dig.  
    
  • Skilsmässa är ett alternativ om din partner har en affär. Vissa par övervinnar otrohet, andra kommer aldrig över det. Om du inte kan förlåta din partner i månader eller år, tänk på skilsmässan.  
  •  
  • Du har bott iväg. Ibland tar du olika vägar när du har vuxit upp tillsammans. Om du upptäcker att din partner och du är oense på många punkter eftersom du är för annorlunda kan skilsmässa vara det bästa alternativet.  
  •  
  • Din partner är ekonomiskt sjuk och det kommer inte att förändras. Alla gör ibland dåliga, dyra beslut. Men om din partner är så dålig att det leder till tvister i ditt äktenskap eller familjen står inför konkurs, avslutar du äktenskapet, speciellt om du fruktar att din partner inte kommer att förändras.  
  •  
  • Tänk på barnen. Många olyckliga gifta par bor tillsammans för barnens skull. Skilsmässa är svårt för barn, men ett olyckligt äktenskap kan också vara en börda för barnen. Dina barn vet att du är missnöjd. Om du alltid argumenterar, är det stressigt för dig också.  
  •  
         
 6.  
             

Varningar .

                Läs mer... (19)      
Index populär:
Mat som ska undvikas när du vilar din baby.

Ta hand om dina barns tänder.

Bli av med en alkohol banner.

Undertrycka tårar.

Bli en indisk medborgare.

Lossa irriterande släktingar.

Gör ett speciellt pappersplan.

Applicera en nyans på huden.

Älska din make igen.

Gör fetaost.

Uppfinning av en produkt.

Ge medkänsla till ett barn.

Få en baby att sova hela natten.

Bekämpa vilt.

Att hantera en dålig mor som vuxen.

Organisera en pijama fest.

Undvik plötsligt dödsdöd för barn.

Att vara en man.

Ge födelse till en bebis.

Var en bra mamma.

Behandla din mamma på hennes födelsedag.

ako woman