Home \ index
 

Fråga föräldrar om pengar.

 

De flesta föräldrar går bara ut ur deras sätt att hjälpa sina barn och ger dem pengar när de behöver det. Om du har en bra anledning att be om pengar och dina föräldrar har råd att ge dig något, kommer du säkert att övertyga dem genom att fråga kära och presentera en plan om hur man ger tillbaka dem. Uttrycka din tacksamhet och stå fast vid ditt löfte, då kommer de säkert att låna dig pengar om du behöver det.

              

Förfarande .

    

    1      Förbered dig på frågor  ,

    
   
 1.            1      Tänk på hur annat att hantera pengar. Fråga du ofta dina föräldrar om pengar eller är du stort sett oberoende? Dina föräldrar är förmodligen mer benägna att ge dig något om du vanligtvis kommer överens utan dem. Om du ofta har bett om pengar, lånar ut din bil hela tiden och inte hjälper mycket i hushållet, kan de vara ovilliga att ge dig pengar. 
    
  • Om du känner att du har bett om pengar på senare tid, men inte har gjort mycket för dina föräldrar, bör du förbättra ditt beteende innan du frågar. Om du bor med dina föräldrar kan du laga mat, tvätta bilen och göra andra hushållssysslor.
  •  
  • Om du inte bor med dem, bör du hitta andra möjligheter att göra dem positiva. Var ansvarig när de ringer dig och låt dem dela ditt liv. Inte bara bör du ringa dem när du ber om pengar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Har en bra anledning. Om du har en bra anledning att namnge det, känner dina föräldrar sig ansvariga för att låna ut pengar. Tänk på vad du behöver pengar för. Gör en plan vad du vill göra med det och dina föräldrar kommer gärna låna det till dig. 
    
  • Låt oss säga att du behöver pengarna för en ny dator. Dina föräldrar kommer att låna dig mer om du behöver datorn för ditt nya jobb eller bättre kan lära dig för skolan. Det fungerar bättre, som om du bara sa att du skulle vilja ha honom.
  •  
  • Om du behöver pengar för ett grundläggande behov, såsom hyra eller mat, var ärlig och berätta varför du är i en sådan situation. Det vänder sig säkert till sina hjärtan och de kommer definitivt att hjälpa dig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Visa dem som du försöker. Du fortsätter när du får ut det mesta av vad du behöver, allt själv. Spara så mycket som möjligt för att få summan du behöver och fråga dina föräldrar för resten. Du kommer att se att du försöker hjälpa dig och hjälper dig gärna.       
 6.  
 7.             4      Ge dem en summa som du har hittat. Ta reda på hur mycket du behöver och berätta föräldrarna om det här beloppet. Du borde inte begära mer eller ljuga för dem, så de får inte känslan av att du utnyttjar dem. Om du är ärlig, kan de kanske ge dig lite mer.        
 8.  
 9.             5      Tänk på hur du betalar tillbaka pengarna. Om du ber dem att låna ut och inte ge dig pengar, är dina föräldrar mer benägna att komma överens om du har en plan för att betala tillbaka dem. Tänk på den tid det tar för att spara pengar så att du kan ge dem ett ungefärligt datum. Dina föräldrar vill veta tiden, oavsett om det är ett år eller en månad.  
    
  • Du kan erbjuda att göra en plan för din återbetalning och återbetala dina föräldrar i perioder. Så du behöver inte betala tillbaka allt på en gång och återbetalningen blir lättare.
  •  
  • Berätta inte för dem att du kommer att returnera pengarna om du inte avser att. Var ärlig. Om du befinner dig i behov av pengar igen kommer dina föräldrar annars att komma ihåg att du ljög för dem tidigare.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Samtalet är  ,

    
   
 1.             1      Ha en vänlig konversation. Sett dig ett tag och sitta ner med dina föräldrar. Be henne att ge dig pengarna. Dina föräldrar bör veta att du inte tar denna konversation lätt och du bara frågar för att du verkligen behöver pengarna. Så du ser allvarligare och uppriktig ut, som om du bara frågar telefonen snabbt eller ber om pengar mellan dörren och ängeln.       
 2.  
 3.             2      presentera din plan för dem. Beroende på hur stor mängd du behöver, borde du ta med något att skriva om med dina föräldrar om din plan. Visa dem hur du beräkna summan. Förklara hur mycket du kan spara för att möta dina egna behov och fråga dem om de saknade pengarna. 
    
  • Om du ber om pengar för något specifikt, borde du hitta det på internet och skriva ut det för att visa det för dem.
  •  
  • Om du behöver pengar att använda som en kudde för något, borde du göra det klart. Berätta för dem att du kan bli oberoende igen med pengarna och inte behöva fråga igen.
  •  
  • Om du ska betala tillbaka, kan du skriva ut en avbetalningsplan som de kan behålla. Detta visar att du är seriös och kommer att hålla ditt löfte.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se till att de har råd att ge dig pengar. Du har förmodligen en uppfattning om vad din föräldrars ekonomiska situation ser ut. Det är dock bättre att inte anta att de kan ge dig en stor summa pengar. Fråga dem om beloppet är rätt. Kanske berättar de att de inte har råd med beloppet. Kanske kommer de också att ge dig en del av summan.       
 6.  
 7.             4      Acceptera deras villkor. Lånepengar är ett stort nöje och därför har dina föräldrar rätt att ställa vissa villkor. Kanske kommer de att ge dig en del av din summa, eller de kommer låna ut till dig om du ger tillbaka det inom en kort tid. Var inte arg eller förolämpad direkt eftersom du inte får vad du vill ha. Om du verkligen vill eller behöver pengarna måste du acceptera vad de ber om.  
    
  • Det är självklart möjligt att dina föräldrar vägrar pengar. I det fallet bör du ta reda på om det finns något du kan göra för att få dem att må bättre om att ge dig det. Finns det en uppgift som du kan ta på dig? Gör dem några favoriter, gå och shoppa eller hjälpa dem på andra sätt.
  •  
  • Även om de inte ger in, borde du inte begära det. Försök hitta ett annat sätt att höja pengarna. Om du visar dina föräldrar att du är ansvarig, kan de välja att.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tack. Om dina föräldrar ger dig pengarna, borde du definitivt tacka dem. Under vissa omständigheter behöver inte dina föräldrar hjälpa dig ekonomiskt, så pengarna är en underbar gåva från dem. Du kan till och med skriva ett tackbrev. Din tacksamma attityd kommer att göra dem villiga att hjälpa dig i framtiden.       
 10.  
             

    3      Vidta ytterligare åtgärder  ,

    
   
 1.             1      Betala tillbaka pengarna om du lovade. När du har pengarna känner du dig mer bekväm och kan betala för vad du behöver pengar för. Men glöm inte att börja spara så att du kan betala tillbaka dina föräldrar om det var en del av din affär. Det är så hur dina föräldrar känner sig bättre om att ha lånat ut pengar. Plus, du mår bättre om du inte längre ligger på fickorna.       
 2.  
 3.             2      Tänk på metoder för att undvika denna situation i framtiden. Det är inget fel att fråga dina föräldrar om pengar, men du borde inte vara i den här situationen för alltid. Dina föräldrar behöver spara på sina pensioner och du borde kunna hålla sig finansiellt oberoende. Även om dina föräldrar ger dig pengar varje gång, är det nödvändigt att du tjänar tillräckligt med pengar och det som inte är vana är att fråga om pengar.        
 4.  
 5.             3      Letar du efter andra sätt att tjäna pengar. Kom ihåg hur det kände att fråga dina föräldrar om pengar. Var det positivt eller negativt? Om det känns bra kan du vara lycklig: du har mycket generösa föräldrar. Men ibland känns det inte så bra att fråga föräldrarna för denna tjänst. De flesta föräldrar säger antagligen inte nej, men du kan fortfarande känna sig skyldig över dem. Kanske kommer det att belasta dig. Tänk på följande alternativ innan du frågar nästa gång: 
    
  • Om du fortfarande är i skolan kan du leta efter ett deltidsjobb eller be om pengar från skolans utvecklingsklubb.
  •  
  • Om du redan har ett jobb, kan du fråga din arbetsgivare om en förskottsbetalning.
  •  
  • Om du har problem med att täcka dina löpande kostnader, gå till din bank och prata med en rådgivare om en plan baserad på din inkomst.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

             
Index populär:
Undervisning ett barn att äta självständigt.

Förbered en kryddig sås.

Hysa ett barn när du har kul.

10 tips för optimalt lärarstöd för barn.

Lär ett barn med funktionshinder att potty.

Undvik svett fläckar.

Gör möblerolsk från olivolja.

Lev med passion.

Rengör en täppt näsa.

Reparera en paperback.

Utfärda en självutgiven tidning.

Främja koncentrationen av barn.

Som en kvinna kissa ute.

Witchhouse av kex.

Ta reda på om ditt barn utsätts för sexuella övergrepp.

Bygg ett miniatyrhus.

Få energi under graviditeten.

Överlev en kidnappning eller gisslan.

Baka hallon roulad.

Skapa blötdjur själv.

Skapa en frivillig organisation.

ako woman