Home \ index
 

Torrgourd.

 

Torkpumpor verkar vara förankrade i mänskligt DNA - människor har torkat dem i tusentals år för att göra verktyg, burkar, redskap, instrument och alla typer av hantverk. Här är några sätt att återuppliva dessa arkaiska färdigheter.

              

Förfarande .

    

    1      Torra pumpor på fältet  ,

    
   
 1.            1      Lämna pumporna på tendrilsna där de har vuxit. Ripe pumpor kan tåla frost och till och med upprepad frysning och upptining. När växten blir brun och dör, faller pumporna och torkar.  
    
  • Om pumporna har mognat i slutet av växtsäsongen, kan du lämna dem på vinstocken över vintern. När snön smälter på våren fortsätter de att torka där de slutade på hösten. Det finns dock en risk att de kommer att ruttna över vintern om du lämnar dem på pinnarna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj en pumpa och skaka den. Torkade kalebasser är lätta och ihåliga. Se upp för det rattlande ljudet inifrån. Ibland sticker frön dock inuti den torkade pumpan och rälsar inte.        
 4.  
 5.             3      Samla pumporna från fältet när de är helt torra. Om de fortfarande hänger på växten kan du skära pumpan jämnt eller lämna en bit stjälk på den, beroende på vilka ornament pumpan är avsedd för.        
 6.  
 7.             4      Kompostera alla pumpor som ruttar innan de är helt torra. Oavsett hur du torkar pumporna, en liten del av det rinner alltid - var beredd.                  
 8.  
             

    2      Torra pumpor av vinstocken  ,

    
   
 1.             1      Klipp mogna pumpor från vinstockarna när blad och stjälkar blir bruna. Gör en ren, rak snitt med skarpa beskärningsaxlar. Lämna 2,5 till 5 cm av stalkstativ på varje pumpa. Denna lilla bitar är viktig eftersom den hjälper till vid förångning av vatten. Pumpaskalan är hård och icke-porös, så den porösa stammen är nödvändig för att tillåta fukt att avdunsta från pumpan.  
    
  • Om du har pumpor som fortfarande är omogna (köttiga och ljusgröna) och du är orolig att de kommer att förstöra den första frosten, skära av dem och använda dem som en tillfällig dekoration. Dessa pumpor kan inte torkas. Du kan också lämna dem på pinnen - ibland fryser de av frosten istället för att förstöra.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tvätta pumporna med varmt tvålvatten. Detta tar bort bakterier och förhindrar råtta.  
    
  • Du kan också suga i 20 minuter i en lösning som innehåller en del hushållsblekmedel och nio delar varmt vatten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skölj med klart, kallt vatten efter tvättning eller blötläggning. Detta tar bort tvål eller blekmedel.        
 6.  
 7.             4      Välj en utomhusplats där dina pumpor kan torka. Pumporna kan torka på en kall plats, men kom ihåg att upprepad frysning och upptining kan skada fröet i pumporna. Skadade frön kan inte planteras igen.  
    
  • Du kan också torka pumporna i ett garage, skur eller hus, men de får bästa luftcirkulationen när du låter dem torka ute. Det kan ta flera månader för pumporna att vara helt torra. Observera att stora mängder torkpumpor kan ge bort en obehaglig lukt. Om du torkar dem i huset tar det ett tag för lukten att försvinna.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sätt pumporna i ett enda lager på en högre yta. Ytan ska vara en struktur som en träpall. Plattformen möjliggör ökad luftcirkulation - luften måste kunna cirkulera från vilken som helst riktning.        
 10.  
 11.             6      Observera att beroende på pumpens storlek kan torkningen ta var som helst från sex månader till ett år.        
 12.  
 13.             7      Ta bort all nedsmutsning. Skrapa bort eventuell nedsmutsning med den smala sidan av en smörkniv. Du kan också tvätta av de lata områdena med en trasa. När en pumpa mjuknar måste du kasta bort den.        
 14.  
 15.             8      Vrid pumporna. Vrid pumporna var 1 till 2 veckor för att lufta botten.        
 16.  
             

    3      Häng pumporna till torr  ,

    
   
 1.             1      Häng pumporna. Om du har några kalebassor att torka, binda en sträng till stammarna och häng dem för att torka på grenar.  
    
  • Du kan också hänga pumporna i välventilerade byggnader eller på stängsel. Att hänga dem på staketet ger också din trädgård en festlig höstlook.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sticka med en spik tre små hål i slutet av pumpan. Detta är valfritt om du hänger pumporna för att torka. Led en sträng genom hålen och häng pumporna upp och ner. Se till att piercingen kan leda till att rotna inuti pumporna.        
 4.  
 5.             3      Placera en droppbricka under suspenderade pumpor eller sätt tidningen för att fånga droppvätskan. Om du inte bryr dig om att den torkade pumpan har hål, kan det påskynda torkningen.        
 6.  
             

    4      Squash pumpor  ,

    
   
 1.             1      Lär känna för och nackdelar med skrapning. Vissa uppfödare rekommenderar det för att påskynda torkningen och minska sannolikheten för mörka fläckar. Andra uppfödare finner att skrapning eller på annat sätt behandlar ytan av squashen innan fullständig torkning ökar risken för skador och infektion.        
 2.  
 3.             2      Låt pumporna vara torra efter skörd. Torka bara några veckor (de torkar bara lite).        
 4.  
 5.             3      Använd en stupad kökskniv för att försiktigt skrapa av det yttre skiktet på skålen. Detta exponerar ett lättare lager under.        
 6.  
 7.             4      Torka de shabby pumporna. Placera pumporna i en varm, välventilerad, ljus plats. Vrid dem över var 2-3 dagar om du torkar dem på en plan yta.  
    
  • Om pumporna torkar för fort, kommer de troligen att bli skrynkliga.
  •  
         
 8.  
             

    5      Rengör pumpor efter torkning  ,

    
   
 1.             1      Rengör pumporna när de är helt torra. Doppa pumporna i en hink med varmt tvålvatten. Detta löser upp det skal och förfall som har utvecklats på ytterytan.  
    
  • Du kan lägga blekmedel i vattnet för att färga pumporna jämnt, men det är inte nödvändigt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skrapa av det yttre skalet med den stumma sidan av en bordkniv. Under torkningen kan det yttre skalet bli korrugerat eller färgat. Generellt bör du skrapa bort dem.  
    
  • Du kan också ta bort det yttre skiktet på skalet med sandpapper eller stålull. Dessa verktyg orsakar emellertid repor. Använd endast sandpapper eller stålull om du vill måla pumpan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fyll små hål och sprickor med träspackel. Medan det inte behövs ger det en jämn textur på ytan på din squash. Du kan också släta på pumpens insida.        
 6.  
            

Tips .

             
Index populär:
Displaydrivrutinen nvlddmkm slutar svara och har återställts Fasta fel .

Run coppice industry.

Bli girig.

Minska illamående under graviditeten.

Köp en stjärna.

Skicka in ett meddelande.

Vik ett barnsling.

Bli en manlig strippare.

Gör misosoppa.

Att vara väldigt arg.

Förberedelse för en födelse.

Led ett lyckligt gift liv.

Rapportera en adressändring.

Sätt på en bebis.

Förklara för barn samtidigt som man följer principerna för trafiksäkerhet.

Minska ödem under graviditeten.

Reparera en skiva med repor.

Låt kvinnor smälta bort.

Tjäna pengar med din smartphone.

Välj graviditetsbyxor.

Lös gåtan med vattenkärlet från Die Hard 3.

ako woman