Home \ index
 

Meddela din graviditet.

 

Om du upptäcker att du är gravid, dela med dig av nyheter är en stor del av spänningen som kommer. Oavsett om du väljer att meddela dina nyheter till världen med en djärv, kreativ gest eller gradvis avslöja den för dina nära och kära i speciella samtal, kommer du att minnas dessa stunder som en meningsfull tid i din graviditet. Här är några olika sätt du kan dela glädjen med din familj och vänner.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Berätta det för partnern  ,

    
   
 1.            1      Ha en konfidentiell konversation. Kanske du och din partner har försökt bli gravid länge och du vet att dina nyheter kommer att ge tårar av glädje. Eller kanske din graviditet är helt ofplanerad och det kommer att vara lika chockerande för din partner som det var för dig när du fick det "positiva" testresultatet. Hur som helst är det bästa sättet att berätta för din partner i en ärlig och konfidentiell konversation.  
    
  • I de flesta fall borde din partner vara den första personen du berättar för. Du kan bli frestad att ringa din mamma eller bästa vän just nu, men om du är med någon i ett förhållande som också kommer att vara din förälders förälder, förtjänar den personen att vara den första som känner till.
  •  
  • Försök att vara ärlig med din partner om dina känslor. Om du är rädd för vad som kommer, dela dessa känslor och din glädje. Du behöver emotionellt stöd under graviditeten och din partner kommer förhoppningsvis att kunna ge det, även när du känner dig överväldigad.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Meddela nyheterna med en söt eller rolig överraskning. Du kanske vill skicka nyheten med mer kreativitet så att du kan njuta av uttrycket på din partners ansikte. Här är några gester om du vill få din partner att skratta:  
    
  • Förbered en romantisk middag för er båda. Servera babymatar som babyribbar, baby morötter och äppeljuice i små babyflaskor. Det kommer inte vara länge innan din partner får reda på vad du försöker berätta för honom.
  •  
  • Planera en filmkväll och låna barnrelaterade filmer: "Nio månader," "Se vem pratar", "Babe" osv. Lägg dina nyheter på ett papper och sätt det i en DVD eller VHS-låda , Ge fallet till din partner och titta på nyheterna tända hans ansikte.
  •  
  • Ge din partner en present. Köp en t-shirt eller kaffe rånar som säger "Världens största pappa" eller "Jag älskar min mamma". Vänta med ett leende medan han tar de stora nyheterna.
  •  
  • Beställa en tårta i ett bageri. Låt "Grattis på födelsedagen" skriva på den. Be din partner om att hämta kakan från bageriet och ta hem hemmet. Om han eller hon frågar vem kakan är för, säg "USA! Vi blir föräldrar! "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var beredd på en serie reaktioner. Om detta är en oväntad - och kanske oönskade - graviditet, stanna så lugn som möjligt och ge din partner tid att smälta nyheten. Den första reaktionen hos en person är inte alltid en indikation på hans eller hennes sanna känslor.                  
 6.  
             

  Del 2      Berätta släktingarna  ,

    
   
 1.             1      Berätta när du är redo. Traditionellt väntade kvinnor till slutet av graviditetens första trimester för att berätta för andra om det. Miscarriages förekommer oftast under första trimestern, varefter risken sjunker avsevärt. Numera vill många kvinnor inte vänta ytterligare tre månader för att få grattis och stöd från vänner och familj. Välj den tid som ger mest mening för dig och din partner.        
 2.  
 3.             2      Berätta nära familjemedlemmar innan du offentligt meddelar det. Det är viktigt att berätta för familjen, din partners familj och nära vänner att du är gravid innan du publicerar informationen på Facebook, Twitter eller en offentlig blogg.  
    
  • Överväg att berätta för familjemedlemmarna personligen eller ring dem en i taget. Om du berättar dem via e-post eller liknande, hörs inte deras utrop om överraskning och glädje.
  •  
  • Alternativt kan du göra tillfället mer formellt genom att skicka kort. Det blir mer och mer modernt att dela nyheten med kort som meddelar graviditeten. Dessa kort finns i de flesta presentbutiker och bokhandlar.
  •  
  • Om du vill absorbera människors reaktioner, vänta tills du är på familjeåterförening och samla alla för ett familjebild. I stället för att säga till alla att hon vill säga "ost", säg att "(ditt namn) är gravid!" Och börja skjuta bilder.
  •  
         
 4.  
             

  Del 3      Berätta resten av världen  ,

    
   
 1.             1      Använd sociala medier för att göra ditt meddelande. Om du har ett Facebook eller Twitter konto kan du dela med dig av nyheterna genom att skicka ett graviditetsmeddelande eller ett foto av dig själv som visar graviditeten. Vissa par delar ett foto av det första sonagrammet. Det finns många kreativa sätt att meddela dina nyheter - var bara dig själv!  
    
  • Kom ihåg att du inte har någon kontroll över vem som kommer ta reda på när du har publicerat dina nyheter. Lämna bara dina nyheter om du är säker på att alla kan veta.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på din arbetsplats. Dina vänner på jobbet kommer gärna att du är gravid. Men det finns några saker att tänka på när de förklarar det till dina anställda och handledare.  
    
  • Berätta för din handledare innan du berättar för resten av personalen. Det är vanligt att vänta till slutet av första trimestern, eller till dess att graviditeten blir synlig, för att berätta för handledaren. Om du har vänner på jobbet som du vill berätta i förväg, ordna ett tidigt möte med din handledare.
  •  
  • Lär dig om moderskapspolitiken i ditt företag så att du kan ha ett bra samtal med din handledare. Var beredd på frågor om hur graviditeten kommer att påverka ditt arbete och hur länge din mammaledighet kommer att vara.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>  

<91112>  

<91112>         

Index populär:
Gör en dubbel Palstek klättringsknut.

Vad man ska prata om med en vän.

Håll din lillasyster från att irritera dig.

Ta med småbarn i sängen.

Gör baby showerinbjudningar själv.

Lång graviditet med en inkompetent livmoderhals.

Ansök om ett grönt kort om du gifter dig med en amerikansk medborgare.

Bli av med streckmärken med kaffe.

Så du är Plastic från Mean Girls.

Lämna din fru.

Besök en familjepart som en autist.

Fake en ryggskada.

Förläng batteritiden för mobiltelefoner.

Lär goda sätt till ditt barn.

Skicka ditt barn till ett daghem.

Skapa en stamtavla.

Ange en Timex Ironman.

Koppla av.

Få din förälder att dricka mindre.

Observera beteendet hos en förtidig bebis.

Låt din baby göra en liten burp.

ako woman