Home \ index
 

Hantera en missplacering av placentan.

 

Under graviditeten fäster placentan på din livmoder och levererar ditt barn med syre och näringsämnen genom navelsträngen. I de flesta fall fäster det på livmoderns övre eller mellersta yta. Men ibland kan det hända att det fäster sig till den nedre delen istället. Som ett resultat blockerar placentan livmoderhalsen, vilket gör en normal vaginal leverans svår eller omöjlig. Detta tillstånd kallas placenta pravia eller felplacering av placentan.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Diagnos av placentans felplacering  ,

    
   
 1.            1      Gå regelbundet till prenatalundersökningar. De flesta fallen av placentans missfall bedöms under en rutinundersökning. Oavsett om du är orolig för detta tillstånd eller inte, kom ihåg att graviditetsscreening är en av de viktigaste aspekterna av en hälsosam graviditet. Gå regelbundet till din barnmorska eller gynekolog och missa inte tid.       
 2.  
 3.             2      Om du märker vaginal blödning, gå till din läkare. Generellt bör du alltid kontakta din läkare om du har vaginal blödning när som helst under graviditeten - det kan vara ett tecken på ett potentiellt missfall eller ett antal andra problem. Om du har ljusrött blödning (men ingen smärta) när som helst från andra trimestern kan detta också vara ett symptom på placentaförplacering.  
    
  • Blödning i samband med placenta praevia kan vara svagt eller svårt. Och de behöver inte nödvändigtvis vara konstanta - de kan stoppa och återkomma.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Be om hjälp om du har tidigt arbete. Liksom blödning, sammandragningar före den nionde månaden av graviditeten är alltid värda ett besök hos din läkare. Dessa sammandragningar kan indikera för tidig födsel eller andra problem, eller de kan vara ett tecken på felplacering av placentan.  
    
  • Det kan vara svårt att skilja mellan verkligt arbete och de normala Braxton-Hicks-sammandragningarna som många kvinnor upplever under graviditeten. Oroa dig inte och skämm dig inte för att diskutera detta med din läkare, för att vara säker. I allmänhet är försiktighetsprincipen bättre än övertygelse.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Be om en ultraljudsskanning. För att bekräfta placentans pliability, kommer din läkare att beställa en ultraljudsskanning för att se din placentas plats. I vissa fall kan du bli utsatt för buk- och transvaginal ultraljud. Transvaginala ultraljudsundersökningar utförs genom att införa en smal omvandlare i din vagina.        
 8.  
 9.             5      Be om en viss diagnos. Om din läkare diagnostiserar Placenta Praevia, fråga om exakta detaljer. Det finns flera olika typer. Dessa inkluderar en låglättande placenta, en partiell förlossning av placentan och en fullständig felplacering av placentan.  
    
  • En låglättande placenta innebär att placentan är fäst på underdelen av livmodern men täcker inte livmoderhalsen. Dessa fall löser sig ofta före födseln. Placentan kan migrera senare under graviditeten.
  •  
  • En partiell felplacering av moderkakan innebär att din placenta täcker en del av livmoderhalsen, men inte allt. Många av dessa fall löser sig också före födseln.
  •  
  • Fullständig placental misplacement täcker helt livmoderhalsen, vilket gör vaginal leverans osannolikt. Sannolikheten att dessa fall löser sig före födseln är mycket lägre.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Behandling av placentans felplacering  ,

    
   
 1.             1      Tala med din läkare om svårigheten i ditt fall. Om du har en djup placenta eller en del avlägsnande av placentan, kan det lösa sig själv. Vissa kvinnor som har dessa milda manifestationer upptäcker senare att placentan har flyttat till födelsetiden.        
 2.  
 3.             2      Övervaka din blödning. Den största hälsorisken kommer från den kraftiga blödningen som kan åtfölja placenta felplacering. Ibland lider kvinnor med placental missbruk av livmoderblödning, vilket kan vara dödligt. Oavsett om du är hemma eller på sjukhuset, titta på tecken på stor blödning.        
 4.  
 5.             3      Följ din läkares anvisningar angående sängstöd i hemmet. Om du inte har kraftig blödning kan din läkare ordna dig viloläge hemma. Detaljerna kan variera beroende på enskilda fall. Men i allmänhet är viloläge precis vad det låter som: du ligger mest och stannar bara när det är absolut nödvändigt. Sport, sexuella aktiviteter och allt annat som kan utlösa blödning måste undvikas fram till födseln.        
 6.  
 7.             4      Tänk på en tillträde till sjukhuset. Om du har blödning, kan din läkare rekommendera att du skickar dig till sjukhuset för övervakning under viloläge. På sjukhuset kommer du oftast att ligga i sängen, och i händelse av problem finns det en medicinsk personal tillgänglig.        
 8.  
 9.             5      Fråga om kortikosteroider. Om blödningen blir svåra eller stora problem uppstår kan din läkare besluta att utföra en tidig kejsarsnitt. Om det ser ut som det här alternativet, fråga efter kortikosteroider - dessa kan hjälpa din bebis att utveckla sina lungor snabbare och minska risken för för tidig födsel.        
 10.  
 11.             6      Om det behövs, utför en kejsarsnitt. Om din blödning inte kan kontrolleras eller du eller din baby visar tecken på stor smärta, kan din läkare behöva utföra en kejsarsnitt. Det kan till och med vara nödvändigt om ditt födelsedatum ännu inte har kommit nära.        
 12.  
             

  Del 3      Hantera en missplacering av placentan  ,

    
   
 1.             1      Var inte panik. Felaktighet i placentan är absolut inte ett idealiskt tillstånd och viloläge kan vara en utmaning. Men med rätt behandling kan du förvänta sig att ha en hälsosam baby.        
 2.  
 3.             2      Informera dig själv. Läs om placentans och kejsarsnittets pliability, vilket kan vara en nödvändig konsekvens av detta tillstånd. Att vara bättre informerad kan ta bort några av dina rädslor och ge dig större känsla av kontroll.        
 4.  
 5.             3      Hitta support. Prata med din partner eller en vän eller släkting som du litar på din sorg, depression, frustration, oro och rädsla. Det är normalt att du upplever dessa känslor när din graviditet inte går som förväntat. Och det är mycket viktigt att få dessa känslor till ytan.        
 6.  
 7.             4      Gå med i en supportgrupp på Internet. Det finns självhjälpsgrupper på internet för kvinnor med placental missbruk och personer som behöver sängstöd. Tänk på att gå med i en av dessa grupper. Dessa grupper kan ge dig nödvändig medkänsla och förslag på vilka strategier du kan använda för att bättre hantera situationen.        
 8.  
 9.             5      Gör din sängstöd så bekväm som möjligt. Om du sitter fast i sängen, oavsett om du är hemma eller på sjukhus, försök att få ut det mesta av situationen. Var produktiv. Det finns saker som är kompatibla med sängstöd: sök och köp babyaccessoarer på Internet, skriv tackmeddelanden till de personer som har skickat dig gåvor och ta hand om arbetsförpliktelser som du kan göra från sängen. Men glöm inte att spendera tid med saker som lugnar dig, gör dig lyckligare eller kör dig ut ur tristess. Här är några förslag:  
    
  • titta på dina favoritfilmer eller tv-program
  •  
  • läs en bra bok
  •  
  • Speldator eller videospel
  •  
  • chatta med vänner eller familj via Skype
  •  
  • Utmana din partner (eller vän eller släkting) till ett bräde eller kortspel
  •  
  • skriv en journal eller en blogg
  •  
  • Be någon att peddle dig
  •  
  • skäm bort dig själv med dina favorittips, särskilt de som är friska för dig och din baby
  •  
         
 10.  
 11.             6      Be om hjälp. Gör konkreta förslag till din partner, vänner och familj om hur de kan hjälpa dig under den svåra tiden. Känn dig inte skyldig att fråga efter vad du behöver. Dessa människor kan få dig mat, springa ärenden och hålla dig när du är uttråkad eller orolig.        
 12.  
            

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>          Läs mer... (6)      

Index populär:
Värm upp.

Undervisning i sitt barn hur man sparar.

Spela in ett samtal på Google Voice.

Behandla förstoppning hos spädbarn.

Utbilda tonårsflicka.

Baka kärnmjölkspannkakor.

Lägg håret med ätpinnar.

Älska din make igen.

Gör en vattenmelonfat.

Badar en bebis när du reser.

Organisera en modeshow för att samla in pengar.

Glöm svärm.

Planera ett äktenskap.

Försegla ett kuvert.

Motivera ditt barn.

Hjälp de hemlösa.

Göra en Long Island Iced Tea.

Gör möblerolsk från olivolja.

Skräm din syster.

Gör en ultraljudsskanning under graviditeten.

Växtnötter.

ako woman