Home \ index
 

Berätta för din make att han blir tjock.

           

Om du känner dig tvungen att berätta för någon som han har gått i vikt är det aldrig en bra situation, speciellt om du är gift med den personen. Många känslor och rykteproblem spelar en roll i hur vi uppfattar vår egen vikt och vi känner oss som om vi måste vara försiktiga med denna fråga när vi närmar oss vård om en kärleks hälsa.

 

Fortfarande kan det rädda din make / makas liv eller åtminstone förbättra livskvaliteten om du berättar för honom / henne att han / hon blir överviktig. Många allvarliga sjukdomar, från cancer och hjärtsjukdomar till diabetes och stroke, är direkt kopplade till fetma, eftersom övervikt kan minska njutningen av många aktiviteter samtidigt som de utgör en hälsorisk. Medan det kanske inte är lätt att berätta för din make att han / hon borde äta mindre sötsaker, kan det rädda sitt liv och tack vare ditt ingripande och stöd kan en lyckligare, mer energisk och friskare person komma fram från honom / henne.

                 

Förfarande .

    
   
 1.   1      Prata med personen snarare än senare. Även om viktminskning är annorlunda för alla, borde du inte vänta tills din make är så överviktig att det behövs viktminskning. Om din make har fått 10 till 15 kg och det ser inte ut som att han / hon förlorar vikt igen, du borde gå in.  
    
  • Det bästa ögonblicket för detta är när han / hon klagar över vikten av någon anledning, försöker man på gamla byxor eller när han / hon ser sig själv i spegeln och tycker inte om vad han / hon ser , Då tänker ni båda på det.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Kom mycket nära med ämnet med stor omsorg och övervägande - oavsett orsaken till att du har gått upp i vikt är det viktigt att vara uppmärksam när du hanterar din makas känslor när du tar itu med ämnet. Börja med att fråga honom / henne hur han / hon känner. Ställ inte ut det och säg "du är fet". Din make räknar med att du bryr dig om honom och när han / hon känner sig attackerad i utseendet av den person som kan lita på dem, blir det förödande. I stället ta itu med frågan med oro för hälsa, energi och vitalitet, och upptäck problemet tillsammans så att du kan göra en gemensam insats.  
    
  • Ta tid att prata om det. Markera ämnet genom att säga att du bryr dig om din makas hälsa.
  •  
  • Var medveten om att din make inte kan se viktökning från samma vinkel som dig. Han / hon kan också inse att hans kläder inte längre passar, men han / hon kanske inte är lika seriös om ämnet som du gör det. Det kan väcka honom / henne så att du ser det som ett stort hälsoproblem.
  •  
  • Försök hitta roten till problemet så att du kan berätta exakt var viktökning kommer från. Om du tror att det kommer från mental stress, stödja din make att få medicinsk hjälp. Om det är stress på jobbet, prata ärligt om vad din make ska göra med jobbet, till exempel ändra något där eller leta efter ett nytt jobb.
  •  
         
 4.  
 5.            3      Föreslå en medicinsk bedömning. Låt en läkare kontrollera vikten och BMI (Body Mass Index) innan du gör några gissningar. Fråga din make efter sin senaste undersökning - om han / hon inte har varit länge till läkaren och gjort hårt jobb förra året, föreslå att han / hon planerar en doktorsavhandling så att du kan utesluta ett doldt medicinsk problem.  
    
  • Ibland kan en kemisk eller hormonell obalans vara en orsak till att gå ner i vikt. Efter födseln har vissa kvinnor sköldkörtelproblem i samband med oförklarlig viktökning och läkemedel kan lösa detta viktproblem.
  •  
  • Ibland kan viktökning också utlösas av obemärkta problem, som arbetsstress (stress), depression eller ångest. Det kan också vara resultatet av en förlust, till exempel en familjemedlem eller en vän som har dött eller förlust av arbete. Andra alternativ är sjukdomar eller en förändring i kost som inte har trott igenom tillräckligt. Att prata med en läkare eller liknande kan utesluta psykiska problem och fysiska problem.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Tänk på hinder hemma. En del av att vara stödjande tänker på vad du kan göra för att gå ner i vikt. Om du är någon som kan äta nästan allting och inte gå ner i vikt eller göra mycket sport och titta på vad han äter, är det inte nödvändigt för din make att göra detsamma. Å andra sidan, att få din make att vara mindre aktiv kan också bidra till viktökning.  
    
  • Köp du mycket skräpmat eller är du lat? Om din make påverkas av dina dåliga vanor skapar du block för ett hälsosamt välbefinnande. # * Kontrollera budgeten. Har du både tid för måltider som är beredda hemma? Tränar du båda dagarna? Är hälsa en prioritet för dig eller är det bara att alla kör och är upptagna för din egen hälsa?
  •  
         
 8.  
 9.   5      Hjälp din make att starta en frisk träningsrutin. Antag inte något; fråga din make om han / hon är villig att skapa en ny måltid och träningsplan och om han / hon skulle må bättre och ha mer energi. Upphåll din egen tro på att det här kommer att vara fördelaktigt genom att ge honom / henne några tillförlitliga källor som din make kan läsa online eller i böcker.  
    
  • Om du har en mobiltelefon eller liknande, ladda ner en fitnessapp och håll en matdagbok. Dessa kan vara enkla och roliga sätt att hjälpa din make att hålla sig uppdaterad om vad han / hon behöver göra för att hålla sig i form och se vad han / hon äter. Dessutom kan du erbjuda att göra detsamma och dela resultat regelbundet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Följ dina egna råd och engagera dig i att forma din make. Om han / hon är intresserad av att bli bra, leda honom / henne genom exempel, om du inte redan har det. Gör det till din prioritet för att bli bra, även om du är i stånd att äta skräpmat medan du bor tunn och frisk. Om du redan äter hälsosam och lätt och gör sport minst fem dagar i veckan, dela dina vanor med din make genom att göra honom / henne laga mat, handla och träna med dig så att du kan hjälpa honom / henne, en att bygga och förstå en hälsosammare livsstil. 
    
  • Bjud in din make att träna med dig ute eller i gymmet. Visa honom / henne dina favoritsportaktiviteter - han / hon kanske gillar dem lika mycket som du.
  •  
  • Använd fysiska aktiviteter som du kan göra som ett par eller som en familj. Jogging och köra i lokala tävlingar, gå med i en vuxen grupp för fotboll eller basket eller spela tennis.
  •  
  • Skriv ner måltider som du gillar och lagar dem bra. Ta matlagningstimer på lokalt gym eller sjukhus och upptäck nya sätt att laga hälsosam mat. # * Tar bort alla hinder hemma, som skräpmat. Det är mycket svårare att gå ner i vikt om du inte har mat hemma som gör dig tjock.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Uppmuntra hela ditt hushåll att laga mat och äta hälsosamt. Ett av de bästa sätten att gå ner i vikt är att ge din kropp en hälsosam mat. Arbeta med din make och andra familjemedlemmar för att ta reda på vilka livsmedel som ökar din ämnesomsättning och ger dig energi för dagen. Du måste veta att det är en bra idé att kräva hjälp av en läkare eftersom olika personer har olika behov, beroende på deras hälsa, ämnesomsättning och livsstil. # * Lär dig viktigt om delstorlekar och vad är en hälsosam, normal mängd och vad är för mycket. I USA är MyPlate ett bra ställe att börja och liknande initiativ finns tillgängliga via många andra offentliga hälsovårdsorganisationer runt om i världen.  
    
  • Istället för att ha tre stora måltider, överväga att förbereda sex eller sju mindre måltider som bibehåller dina blodsockernivåer och hindrar cravings. Det fungerar inte för alla, men om det hjälper din familj är det ett bra sätt att sprida hälsosam mat hela dagen. Om det finns problem med diabetes eller andra sjukdomar, tala med din läkare om en drastisk förändring av din kost.
  •  
  • Experimentera med olika kryddor och örter för att lägga till smak och spänning till hälsosam kost utan att få kaloriintaget. Akta dig för mat som innehåller MSG och även av artificiella tillsatser; Håll alla smaker så rena som möjligt.
  •  
  • äter mindre mat. Även om det är bekvämt kan du snabbt växa om du äter ute mer än en gång i veckan, för att du inte vet hur man ska laga mat och hur många kalorier du äter.
  •  
  • Introducera maten som ska förberedas hemma. Låt hela familjen sitta ner och välj matalternativ som kan hämtas hemma och sedan tas till jobbet, skolan etc. Kontrollera sedan att alla ingredienser alltid är tillgängliga och förbereda allt tillsammans så att det går snabbare varje morgon. Detta kommer att hindra någon från att fresta dem att äta fet mat.
  •  
         
 14.  
 15.   8      firar segrar. Glöm inte att fira även de minsta vinsterna. Om din make har förlorat ett kilo om en vecka, gå på bio tillsammans eller bjuda in dem till manikyr eller massage. Fira varje prestation så att han / hon vet att du håller fingrarna korsade för honom / henne. Andra sätt att festa:  
    
  • Gå till stranden eller parken med din familj.
  •  
  • Gå till teatern eller till en konsert.
  •  
  • Skriv ett kärleksbrev till din make / maka genom att berätta för honom hur stolt du är av hans / hennes framgång. Eller bara berätta för honom / henne hur mycket du älskar honom / henne.
  •  
  • Köp din make / maka ett nytt (mindre storlek) objekt från sitt favoritmärke. # * Ta med honom / hennes blommor hemma, en ny bok från hans favoritförfattare eller andra bagage, men inget att äta.
  •  
                   
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver för det .

             
Index populär:
Fake fingeravtryck.

Anpassa till kultur och livsstil i Brasilien.

Ställ upp Vespers för ett barn.

Reparera en paperback.

Gör en deodorantsticka.

Starta en revolution.

Ta bort Skunk lukt från hundpäls.

Överlev björnens attack.

Resa med ett barn som kräver dialys.

Få en baby att sova i sin egen spjälsäng.

Att vara farfar.

Var en troll.

Organisera en Flash mob.

Känn en tjur igen.

Upprepa din makas förtroende efter en affär.

Var en kvinnlig spion.

Lär en pojke att gå till potten.

Publicera en bok själv.

Undvik fosterskador.

Hitta den resulterande kraften hos ett objekt.

Besök en familjepart som en autist.

ako woman