Home \ index
 

Arbeta mer effektivt.

 

För närvarande är trycket i jobbet väldigt högt. Den som har heltidsjobb vet att den genomsnittliga arbetsdagen inte alltid är tillräckligt lång för att göra allt som behövs. Du kan förbättra din produktivitet genom att beter sig så att du arbetar mer effektivt. En effektiv medarbetare drar sin fulla uppmärksamhet åt de viktigaste uppgifterna nästan varje minut av arbetsdagen. Det förbättrar inte bara din produktivitet och ger chefen en uppmuntran när du arbetar effektivt men ger dig också känslan av att ha uppnått något och uppnått en upptagen och produktiv dag på jobbet.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Koncentration  ,

    
   
 1.            1      Håll din arbetsplats snygg och ren. Att vara effektiv kan ibland bara innebära att du eliminerar störningen på din arbetsyta. 
    
  • En orörlig arbetsplats kan påverka din produktivitet. Om du ständigt letar efter verktyg eller dokument i ett berg av skräp, slösar du på arbetstiden. Håll bara de föremål som du använder dagligen på bordet. Allt annat borde du packa bort, så att det inte längre är i vägen, men du kan hitta det snabbt.
  •  
  • När du arbetar på kontoret, designa din arbetsyta och skrivbord så att du snabbt och enkelt kan hitta vad du behöver för jobbet. Om du inte arbetar på kontoret gäller samma sak. Om du till exempel arbetar i en cykelverkstad, ordna dina verktyg så att du alltid kan hitta dem omedelbart när du behöver dem. Nästan varje arbetsplats drar fördel av order.            
  •  
  • Kontorsarbetare och andra som arbetar med många dokument ska skapa ett klassificeringssystem som är tydligt och logiskt. Håll dokumenten du använder ofta redo. Stash andra dokument alfabetiskt (eller på annat sätt logiskt beställt).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få ditt jobb gjort bra. Kontrollera att du har nödvändiga verktyg och verktyg. På ett kontor betyder det att du har en stans, häftklammerborttagare, miniräknare etc. till hands. Utanför ett kontor är det de andra sakerna, men principerna är desamma: Ha saker redo att arbeta innan du börjar jobba. Forskare som arbetar med komplexa grafiska applikationer och mekaniker som behöver skruvdragare drar nytta av att de redan är färdiga. 
    
  • Det här betyder också att du har tillgång till varor du behöver för ditt jobb: häftapparater behöver häftklamrar, snickare behöver naglar, lärare behöver krita etc.
  •  
  • Vänta dina verktyg väl. Ett viktigt verktyg som är trasigt kan påverka ditt återstående arbetsflöde eftersom du inte kan fortsätta så här! Spara tid på sikt genom att ta tid att rengöra och behålla dina verktyg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll dig till en plan. Om du har känslat och intuitionvis, gör en plan för din dag att arbeta mer effektivt. Använd endast en förståelig planerare (eventuellt förstärkt av en kalender på kontoret eller på arbetsplanen för långsiktiga mål) för att hålla fast vid en effektiv plan. Komplicera inte ditt arbete i onödan genom att ha mer än en plan eller med många plagg med dig som du bara förlorar. Du borde kunna se en viss plats för att veta allt du behöver göra. 
    
  • Organisera varje dag med en "Att göra" lista. Börja med dagens högsta prioriteringar så att du kan göra det säkert. Lägg mindre viktiga uppgifter längst ner i listan. Börja din arbetsdag högst upp i listan. Om du inte gjorde listan i slutet av dagen, skjuta du upp de oavslutade uppgifterna till nästa dag.            
  •  
  • Ange en tidsram och en tidsfrist för de viktigaste projekten. Uppskatta deras längd realistiskt. Du vill inte planera ditt misslyckande. Lägg till mer tid i början av projektet, snarare än strax före förfallodagen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta bort personliga distraktioner. Olika jobb har olika distraktionskällor. I vissa jobb har du en särskilt pratsam kollega som bara inte lämnar dig ensam. I andra är det så tyst att det minsta ljudet distraherar dig. Gör ditt yttersta för att hålla dig fokuserad på jobbet. Om du säkert kan lyssna på musik i ditt jobb, ta sedan en MP3-spelare till jobbet. Du kan också hänga anteckningar vid skrivbordet och varna kollegor om att de inte ska störa dig. Det kan tyckas oförskämt, men det är inte det. Det är ett välgrundat och effektivt sätt att hålla människor ensamma medan de arbetar. Du kan ägna dig åt dina kollegor under pauser och luncher. 
    
  • Du blir förmodligen distraherad av vilsamma webbplatser. En studie har visat att två tredjedelar av anställda spenderar åtminstone lite tid varje dag på webbplatser som inte har något med jobbet att göra. Lyckligtvis kan du med de flesta webbläsare installera gratis produktivitetsverktyg som blockerar problemsidor. Leta efter "Webbplatsblockerare" eller "Produktivitetshjälp" i dina webbläsartillägg. Du får några fria och effektiva resultat.            
  •  
  • Du kan också stänga av samtal genom att sortera dina samtal (för att undvika onödiga telefonsamtal) och minimera irriterande möten.            
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta pauser för personliga problem. Avbrott kan öka effektiviteten på arbetsplatsen istället för att minska den. Avbrott ger dig den nödvändiga vila. Utan denna återhämtning blir du trött, jobbar långsammare eller mindre kompetent. Avbrott ger dig också möjlighet att studera distraktionskällorna . Ta pauserna för att göra allt som distraherar dig från jobbet. När du dagdrömmer om en släkting som du ville ringa, när ska du arbeta? Ring i pausen och eliminera denna distraktionskälla!                  
 10.  
             

  Del 2      Effektiva arbetsstrategier  ,

    
   
 1.             1      Dela dina ansvarsområden i handlingar. Stora projekt kan vara läskiga. Om de är stora nog, gillar de att skjuta dem bort eller spendera tid på att göra mindre viktigt arbete tills de tvingas att slutföra projektet strax före deadline. Som en effektiv medarbetare bör du göra ett viktigt arbete först, även om det bara är en liten del av ett stort jobb. Att göra en liten del av ett stort jobb känns inte lika givande som att fullborda en mycket liten uppgift, så du använder din tid på ett smart sätt. På lång sikt kan du uppnå viktiga uppgifter snabbare om du arbetar en bit av det varje dag. 
    
  • Om du till exempel behöver hålla en stor presentation i en månad, är målet att skapa idag . Det är inte hemskt tidskrävande, så det kommer inte att distrahera dig från andra uppgifter, men det är ett viktigt första steg som gör resten av processen snabbare och enklare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Delegerade arbeten. Om du inte är längst ner i hierarkin kan du kanske delegera särskilt monotona uppgifter till anställda för att spara tid själva. Ge inte projekt till dina anställda som bara kan uppfylla du till sin fulla tillfredsställelse. Ge dem istället de tidskrävande, monotona uppgifterna som hindrar dig från att använda dina talanger för viktigare uppgifter. Om du delegerar arbete, diskutera det med din assistent och sätta en tidsfrist för honom. Var alltid tacksam för din personal om de hjälper dig. Om de känner att du värdesätter dem, kommer de att fortsätta arbeta hårt för dig i framtiden. 
    
  • Om du är en praktikant, högt rankad eller någon annan på en lägre nivå i verksamheten kan du försöka dela särskilt monotona uppgifter med anställda på samma nivå som dig (med deras och med din ordnade). Om du låter kollegor hjälpa dig, gör dem så här!
  •  
  • Om du har ett bra förhållande med din chef kan du till och med kunna fråga honom att delegera arbete till andra!            
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll möten kortfattat. Det finns anledning att alla möten hatar. Enligt en studie i 2012 anser ungefär hälften av alla deltagare att möten är det största slöseri med tid, ännu större än den tid de spenderar på personliga och fritidswebbplatser. Möten kan vara viktiga för att diskutera mål och utveckla en vision. Oorganiserade möten kan ofta uppblåsa och slösa bort timmar (eller till och med dagar) av din tid utan att någonting viktigt beslutas. Här är några tips om hur man gör möten så effektiva som möjligt: 
    
  • Skapa en agenda före varje möte för att få ut det mesta av din tid. Ange en tidsram för specifika diskussionsämnen. Stick så gott som möjligt till dagordningen. Om andra problem uppstår, föreslå att du senare diskuterar dem personligen på kontoret.
  •  
  • Bjud in så få personer som möjligt. Om du håller mötena så små som möjligt minimerar du risken för att konversationen glider bort. Plus, alla som inte behöver vara där kan arbeta vid sitt skrivbord, vilket i allmänhet är mer produktivt.
  •  
  • Håll presentationer med diabilder till ett minimum. Det är en hel del debatt om huruvida bildpresentation (PowerPoint etc.) förbättrar eller hämmar effektiviteten i ett möte. Det som är klart är att du ska göra bilder i en presentation så konkret och informativ som möjligt. Visa bilder och bilder som du inte kan förmedla muntligt, men inte hela innehållet i din presentation. Använd inte animeringar och övergångar, för det förlorar tiden.
  •  
  • Som den första principen borde du veta vad du vill bestämma innan du börjar mötet. Beslutet fattas så snart som möjligt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stifling kontorsdrama i knoppen. Arbetsplatser kan vara mycket stressiga. När humöret värmer upp börjar fientligheterna direkt och omedelbart. Det kan innebära att du, den person du argumenterar med, eller båda måste uppriktigt be om ursäkt. Gör det för tidigt snarare än för sent. Om vissa tvister blir ofördelaktiga, så löper din effektivitet i det långa loppet eftersom du slösar bort tid som inte arbetar med eller undviker arbete. Framför allt känner du dig olycklig. Låt inte din effektivitet och förstöra ditt humör genom drama på arbetsplatsen! 
    
  • Använd en medlare. Företag vet att drama och skadade känslor saktar ner arbetsflödet, vilket är anledningen till att många företag anställer människor för att lösa tvister på arbetsplatsen. Kontakta HR-avdelningen om du känner dig frustrerad, ledsen eller rädd av en kollega.
  •  
  • När allt du behöver inte göra vänner med kollegor som du har stridigheter med. Du måste bara arbeta med dem. Var artig och taktfull på arbetsplatsen och även på folk som du hatar.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Ändra livsstilen  ,

    
   
 1.             1      Vila. Trötthet har aldrig främjat arbetskvaliteten. Trötthet kan göra dig långsammare, din prestation blir sämre, och om du ger det en gå, är det mycket pinsamt i viktiga möten. Dessutom leder bristen på sömn till många hälsoproblem. Sov inte vid skrivbordet eller lämna arbetet eftersom du är sjuk. Sova sju till åtta timmar varje natt för att vara i bra form. 
    
  • Trötthet på arbetsplatsen bör, om något, bara vara en liten källa till distraktion. I värsta fall kan det leda till allvarliga säkerhetsproblem. Om du har ett jobb som påverkar andras säkerhet (som översvämningsledare eller traktordrivare), behöver du sova nog.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör sport. Studier visar att tillräcklig träning förbättrar humör och produktivitet på arbetsplatsen. Detta gäller särskilt för soporific office jobb. Om du sitter framför datorn mest av tiden, se till att du gör lite träning varje dag. Du kan sitta ännu bättre på jobbet, men känner dig också lyckligare, kan koncentrera dig bättre och vara mer motiverad. 
    
  • När du först börjar en sportplan, försök en måttlig träning som kombinerar konditionsträning och styrketräning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var i bästa humör. Om du försöker arbeta mer effektivt, kanske du försöker arbeta väldigt seriöst. Det här är ofta inte en bra idé. Även om du jobbar mer effektivt på kort sikt, om du inte tycker om att jobba, brinner du ut, blir trött, stressad och omotiverad. Försök att vara i gott humör. Om du mår bra på jobbet, blir du mer motiverad och ambitiös. 
    
  • Gör små saker för att förbättra ditt humör som inte står i vägen för din produktivitet: Lyssna på musik via hörlurar, ta raster där du sträcker, eller ta din bärbara dator i rastrummet för lugn och ro.
  •  
  • Använd din lunchpaus. Njut av god mat och berätta skämt med dina vänner på jobbet.
  •  
  • Njut av kaffe med försiktighet. Kaffe kan vara en bra väckare på dagar när du känner dig speciellt dränerad, men om du dricker kaffe varje dag blir du beroende och det hjälper dig inte längre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Motivera. Du kan arbeta mer effektivt om du har en bra anledning att göra ditt jobb. Om du har svårt att komma igång, fundera på varför du accepterade det här jobbet. Var det ditt livsmål, dina drömmar eller din vision för dig själv? Se ditt jobb som ett medel till ett slut. "Syftet" är den ideala visionen för ditt liv. Om du gillar ditt jobb, tänk på den känsla som ditt arbete ger dig. Känner du dig uppfylld efter arbetet och som om du har gjort något? 
    
  • Vilka bra saker kan du göra med ditt arbete? Kanske har du köpt ett hus eller en bil från pengar som gav dig ditt jobb? Kanske kan du ge dina barn bättre utbildning genom ditt jobb? Vilka är fördelarna med ditt jobb? Kan du kanske betala din familj privat sjukförsäkring eller tandvårdsförsäkring?            
  •  
  • Vad skulle konsekvenserna vara, skulle du inte arbeta? Vad skulle du behöva ge upp utan din inkomstkälla? Hur påverkar detta din familj eller andra personer som är nära dig?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Belöna dig själv. Om du har lyckats öka din arbetseffektivitet, fira det, för att du förtjänar det. Det är inte lätt att ersätta dåliga vanor med bra, så belöna dig själv för ditt hårda arbete. Köp en drink efter jobb på fredagskvällen, gå ut med vänner eller bara läs en bok i sängen. Gör vad som gör dig lycklig efter en lång arbetsvecka. När du belönar dig själv känner du att du har uppnått något. Detta är viktigt för att hålla dig motiverad. 
    
  • Belöningen behöver inte vara stor eller stor och jag borde inte vara något du inte har råd med ekonomiskt. Måttliga, blygsamma belöningar är bäst. Spara den nya Rolex för ett speciellt tillfälle.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                Läs mer... (4)      
Index populär:
Vänd poster till CD skivor.

Vik ett barnsling.

Visa din make att du verkligen älskar honom.

Foder korrekt under graviditeten med tvillingar.

Sluta oroa dig för vad som händer med dig eller din familj.

Reparera en skiva med repor.

Kan komma ihåg saker.

Bygg en kärnbunker.

Anta en fullålders person.

Låt ett sovande barn göra en liten burp.

3 sätt att rengöra en portafilter maskin.

Respektfull handel med en familj.

Bestäm vilken graviditetsvecka du är.

Mulberries torkar tre enkla metoder.

Bli smed av hans lycka.

Skicka ett brev till avsändaren.

Kontrollera om pumpad bröstmjölk är bortskämd.

Förbered korv i konditorivaror.

Få en baby att sova hela natten.

Observera beteendet hos en förtidig bebis.

Led ett bra liv utan en bra familj.

ako woman