Home \ index
 

Hantera en envis tonåring.

 

Utbildning av en tonåring är ofta förknippad med en känslomässig rutschkana ritt av goda skäl. Olika studier har visat att föräldrar till tonåringar ofta upplever extrema stresskänslor och försämrad psykisk hälsa. Lyckligtvis betyder det inte att föräldrar till tonåringar är helt hjälplösa.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Kommunicera effektivt med din tonåring  ,

    
   
 1.            1      Var medkänsla och balanserad. Sätt dig i stället för din tonårsflicka, men var inte beredd att komma in i känslan av bergsbanan själv. 
    
  • Se alltid till att ta itu med svåra situationer genom att försöka förstå din tonårs känslor. Om du helt enkelt avbryter dina tonåringar, kan han känna sig avvisad.  
  •  
  • Medkänsla är bra, men en känslomässig "förvirring" i din tonårs problem är för mycket av en bra sak. Det är viktigt för din tonåring att vara röst för anledning i de normala drama som växer upp. Låt inte ungdomarnas starka känslor - eller din egen - störa din förmåga att tänka och agera rationellt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Undvik fällande domar. Din tonåring experimenterar med nya erfarenheter i färd med att växa upp för att upptäcka sin identitet. Du bör inte förhindra detta försök och fel. Även om du kanske inte håller med din tonåringens nya aktiviteter, kläder eller intressen, borde du snabbt stoppa kritik och fördömande. "Lär dig bara att släppa" är en viktig del av att utbilda en tonåring som du ska öva. 
    
  • Genom att acceptera tonåringens ungdomsexperiment lär du dig att överväga ditt barn som en oberoende vuxen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Uttrycka din uppskattning. När din tonåring uppträder envis, är det alltför lätt för dig att glömma alla de positiva sakerna han kan göra. Som förälder blir du naturligtvis snabbt medveten om misstag, men positiva åtgärder kan snabbt blekna in i bakgrunden som de antingen förväntas eller stöds. Genom att uttrycka din tacksamhet för de positiva åtgärderna kan du öka din toners självförtroende och uppmuntra mer positivt beteende.  
    
  • Om din tonåring får mycket negativ uppmärksamhet från dig, kan han säga att han bara gör fel i livet ändå. Om du helt enkelt ignorerar hans positiva handlingar kanske han börjar tro att han bryr sig inte om vad han gör. Men du vill att din tonåring ska associera positivt beteende med din uppmärksamhet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll dig tillgänglig. Det är helt normalt för barn att prata mindre med sina föräldrar när de når ungdomar. Det betyder förstås att det inte finns några fler samtal. Det betyder bara att du inte längre är personen som bestämmer när samtalet ska äga rum. 
    
  • Din tonåring kanske vill prata med dig vid en tidpunkt då det verkar oväntat eller olämpligt. Om det händer ska du inte fördröja samtalet. Det kan vara din enda chans att diskutera problemet med din tonåring. Och självklart vill du lära din tonåring att du alltid kommer att vara där för honom när han behöver dig och vill prata.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör din tonåring en lärare. Om du vill bygga en djupare kontakt med din tonåring, men dina intressen knappast överlappar varandra, kan du be din tonåring att lära dig mer om hans nya intressen. Att dela vissa intressen kommer att göra det enklare för dig att lösa framtida konflikter och diskussioner. 
    
  • Genom att ge din tonåring rollen som en expert, kommer han att känna sig respekterad och smart. Detta är oerhört viktigt för din tonåring att utveckla ett hälsosamt oberoende.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Erbjuder ditt barn en hälsosam familjestruktur och tillräckligt med tid tillsammans med hela familjen. Även om din tonåring längtar efter mer självständighet, upprätthåller en familjestruktur som säkerställer att tonåren är kopplad till resten av familjen, är oerhört viktigt. 
    
  • Gissa din väns vänskap. Inte bara kan du skapa ett djupare band med din tonåring, du kommer också att lära dig vem som påverkar ditt barn och deras utveckling. Engagera dina tonårs vänner i familjeaktiviteter.
  •  
  • Gör tid medvetet för hela familjen. Rutiner som delade måltider eller resor ser till att din tonåring är en del av en fungerande familjestruktur. Det är hälsosamt att få din familj att hålla kontakten och din tonåring kommer säkert att uppskatta familjen stöd, även om han kanske inte visar det.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Bestäm den grundläggande uppförandekoden  ,

    
   
 1.             1      Exakta reglerna. När ditt barn växer upp och genomgår förändringar bör de regler som gäller också anpassas. De flesta tonåringar förväntar sig att de ska tjäna mer självständighet när de blir äldre, och föräldrarna bör ge in den önskan (i rimlig skala). Det kan vara svårt och ansträngande att förhandla om vissa frågor som "rumregler", men det är värt det. 
    
  • Låt inte tonåringen fumla i mörkret. Ditt tonårsbarn kommer att undra om det fortfarande måste komma hem till en viss tid, om det fortfarande måste hjälpa till i hushållet osv. Kommunicera de nya regler som gäller tydligt. Om du försummar att diskutera de nya reglerna med ditt barn kommer framtida konflikter att bli oundvikliga.
  •  
  • Berätta för tonåren varför reglerna är som de är. Även om ditt barn inte håller med, är det extremt viktigt att förmedla till honom att reglerna inte är godtyckliga.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vänta och upprepa. Det kan vara frustrerande att ignoreras av ditt eget barn. Du bör dock fortfarande undvika att vara arg. Upprepa lugnt och ta din förfrågan tills ditt barn ger in och följer dina instruktioner. 
    
  • Blanda aldrig ungdomens lathet eller glömska med uppror.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var tålmodig. Förmodligen kommer du inte att uppleva omedelbara resultat. Men om du är persistent och konsekvent, är du mer sannolikt att få det resultat du vill ha. 
    
  • Testa olika övningar, till exempel Yoga eller meditation att slappna av bättre. Om du alltid är tålmodig och lugn är din tonåring mer benägna att svara på dig och dina önskemål på samma sätt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hoppa aldrig över de svåra sakerna. När ditt barn sakta blir tonåring är det dags att diskutera svåra ämnen som droger eller sex. Utsätt inte dessa samtal bara för att de är obekväma.  
    
  • Om du inte har pratat om sexualitet med din tonåring är det dags. Under din konversation lär du att kön är en naturlig och helt normal del av livet. Var ärlig och döm inte ditt barn.
  •  
  • Olika studier har visat att tonåringar som har pratat med sina föräldrar om sex är mer benägna att visa ansvarsfullt beteende. Var noga med att diskutera känsliga problem som sexuellt överförbara sjukdomar, preventivmedel, sexuellt medgivande och de känslomässiga delarna av kön med ditt barn.  
  •  
  • Du bör diskutera droger och alkohol lika noggrant med ditt barn som sex. Be din tonåring att dela sin inställning till droger och alkohol med dig. Berätta för honom vad din synvinkel är på denna fråga och hur svarar du på frågor om din egen användning av alkohol och droger (tidigare och nuvarande)? Sist men inte minst bör du också ta upp frågor som ömsesidigt tryck, hälsoeffekter och körning under påverkan av alkohol eller droger.  
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Discipline ditt barn korrekt  ,

    
   
 1.             1      Ställ frågor. Istället för att bara gissa varför din tonåring bröt reglerna, borde du ställa frågor som "Varför gjorde du det?". Som ett resultat är ditt barn tvungen att återuppspela situationen mentalt och kan så småningom även känna igen sitt eller hennes missförhållande utan att du måste förklara det för dig själv. 
    
  • Det är okej om ditt barn känner sig skyldig. Om din tonåring inser att hans eller hennes handlingar var felaktiga, kan de negativa känslor som vanligtvis följs med det här resultatet vara ett mer effektivt straff för ditt barn än vad du kan göra som förälder.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rita kortsiktiga konsekvenser. En lämplig bestraffning som varar flera timmar eller dagar beroende på den faktiska missgärningen kan vara extremt effektiv. 
    
  • Långfristiga påföljder tenderar däremot att öka sannolikheten för din tonåring att reagera med motvilja mot ytterligare missförhållanden. Om ett slut på meningen redan är förutsebart blir det dock lättare för din tonåring att acceptera straffet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var rationell. Din tonåring bör tänka på dina meningar som rimliga svar på hans regelbrott. Om du tillåter dina känslor att bestämma omfattningen av straffet är det mycket troligt att ditt barn kommer att uppfatta dina straff som godtyckliga eller medelvärda. 
    
  • Var en bra förebild för din tonåring. Visa ditt barn hur man konstruktivt svarar på en konflikt så att den har en hälsosam beteendebarometer för framtida relationer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var specifik. När du tar itu med dina farhågor och bekymmer kan språkets natur drabba konversationen dramatiskt. 
    
  • Meddela klart till ditt barn varför du är arg. Om du bara använder generella beskrivningar som "oansvarig", kommer din tonåring att känna sig attackerad. I stället beskriver i konkreta fall den här överträdelsen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ställ alltid dina uttalanden i aktion. Om du hotar ditt barn med ett straff, men gör inte dina ord till handling, kommer din trovärdighet att drabbas illa. Din tonåring kanske tror att trots hans dåliga beteende kommer han att komma undan med det och du kommer att dansa på näsan ännu mer.     
 10.  
 11.             6      Var konsekvent. Efter en lång dag kan det vara frestande att låta ditt barn gå igenom en regelbrott eftersom du inte känner för att ha en lång diskussion. Men om ditt barn får intrycket att de gällande reglerna bara verkställs godtyckligt kommer han förmodligen inte att ta dig och dina regler på allvar.        
 12.  
             

  Del 4      Få hjälp  ,

    
   
 1.             1      Involvera andra föräldrar. Ibland måste det finnas en bogeyman i utbildning av barn. Få hjälp från andra föräldrar när det är möjligt. Denna taktik kan vara kontraproduktiv om andra familjer inte delar samma värderingar som dig. Därför bör du prata med de andra föräldrarna som ofta hanterar ditt barn, för att se till att dina regler är oskäliga av din direkta inflytningsfält.  
    
  • Om din tonåring exempelvis tittar på en film från en vän hemma borde du ringa till föräldrarna och berätta i förväg vilka filmer ditt barn får titta på.
  •  
  • Även om de andra föräldrarna inte vill följa dina regler, bör du aldrig ge upp de grundläggande regler som gäller för ditt barn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Uppmuntra en mentor. Rådgivningen av ens egna föräldrar avvisas ofta av tonåringar, men en lärares, tränares, farbrors, föräldrars vän etc. kan tas mer allvarligt. 
    
  • Föreslå att ditt barn efter skolan blir lite längre för att prata med sin favoritlärare eller idrottsledare. Låt ditt barn spendera tid med en familjemedlem som litar på.
  •  
  • Se till att du känner och litar på de vuxna som spenderar tid med ditt barn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få professionell rådgivning. Om du känner att din tonårs problem är bortom din kontroll, bör du söka professionellt råd, till exempel: från en barnläkare eller en skolpsykolog. 
    
  • Dessa experter hjälper dig att förstå vad ditt barn går igenom. De kommer också att ge dig de verktyg du behöver för att verkligen hjälpa ditt barn.
  •  
         
 6.  
           Läs mer... (30)      
Index populär:
Lägg håret med ätpinnar.

Bli av med en alkohol banner.

Klassificera trianglar.

Förhindra blödning under graviditeten.

Att hantera en dålig mor som vuxen.

Räkna barnrörelser i livmodern.

Utsläpp barn från droger.

Bygg din egen trädgård.

Veta när du inte ska volontär för frivilligt arbete.

Gjord i Helium Backup via Google Drive Så du sparar data .

Bachata dans.

Somna till en baby med öronvärk.

Gör upp ett Warrior Cat namn.

Planera en ordnad daglig rutin för din baby.

Fråga en tjej för ursäkt.

Ta ut vårdnaden.

Använd ett gult halsband som ett tänderhjälpmedel.

Straff ett barn.

Återanvänd gamla plastpåsar.

Köp Plumby'nut.

Vik ett barn med en puckduk.

ako woman