Home \ index
 

Gör en växtbaserad tinktur.

 

Tinkturer är koncentrerade växtbaserade extrakt från alkohol och klippa örter. En tinktur fungerar särskilt bra, eftersom de väsentliga ingredienserna också kan avlägsnas från de fibrösa, träaktiga växtdelarna och från rötter eller hartser. Eftersom denna metod säkerställer att växtens näringsämnen kan bevaras under lång tid, rekommenderas det ofta i växtbaserade böcker och hemmetoder som den föredragna tekniken för att bevara örter. Dessutom älskar många herbalists tinkturerna av andra positiva skäl. De är lätta att transportera och lämpar sig för långsiktiga behandlingar. De absorberas snabbt och möjliggör en snabb förändring av dosen. Om det visar sig att tinkturen har en bitter arom, kan den blandas med juice för att maskera smaken. En annan fördel med tinkturer är bevarande av växtens ingredienser i en stabil, flytande form. Den behåller också de flyktiga och halvflyktiga elementen som vanligtvis förloras vid uppvärmning av torra örttextrakt.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Använd en bra alkohol. Den föredragna alkoholen för att göra en tinktur är vodka. Valet är baserat på färglöshet, luktfrihet och nästan ingen smak. Om du inte kan få en vodka, är brandy, rum eller whisky också en bra ersättare. Den valda sorten måste innehålla 40% alkohol, så att grönsaksdelarna inte formas i flaskan.  
    
  • Det är också möjligt att göra en tinktur från en högkvalitativ cidervinäger eller glycerin. Dessa alternativ kan vara mer lämpliga om patienten vägrar alkohol.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd ett lämpligt kärl. Behållaren för tinkturen ska vara gjord av glas eller keramik. Undvik att använda behållare av metall eller plast eftersom de kan reagera med tinkturen eller släppa ut farliga kemikalier över tid. Objekt som en masonburk, en glasflaska med lås etc. är idealiska för att dra i tinkturen. Dessutom behöver du små, mörka glasflaskor för den färdiga tinkturen för att lagra dem. Dessa injektionsflaskor har en tät försegling som är skruvad eller påtryckt för att förhindra att luft kommer in, men de möjliggör enkel användning av tinkturen. Se till att alla fartyg är rena och steriliserade innan de används.        
 4.  
 5.             3      Förbered tinkturen. Du kan förbereda tinkturen med en mätenhet eller vid ögat. Det beror på din erfarenhet av att beräkna kvantiteter med ögat. För att vara säker kan mängderna också väga. Du bör också veta om du vill lägga till färska, torkade eller pulveriserade örter till tinkturen. Det här är några rekommendationer för att använda färska, torkade eller pulveriserade örter i tinkturer:  
    
  • Lägg till tillräckligt med färska, skurna örter i burken för att fylla. Täck örterna med alkohol.  
  •  
  • Tillsätt 113 gram pulverformiga örter till 473 ml alkohol, vinäger eller glycerin.  
  •  
  • Ge 198 gram torkade örter till 1 liter alkohol (eller vinäger eller glycerin).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd en smörkniv och rör om kanterna på burken för att se till att bubblorna brister.        
 8.  
 9.             5      Försegla kärlet. Lägg det på en sval, mörk plats, som ett skåp eller en hyllplan. Fartyget bör hållas i minst 8 dagar till en månad.  
    
  • Skaka burken regelbundet. Humbart Santillo rekommenderar att skaka burken två gånger om dagen i 14 dagar, medan James Wong råder att skaka det ibland.  
  •  
  • Se till att du har märkt tinkturen så att du kan veta innehållet i flaskan senare och du vet när du gjorde tinkturen. Håll tinkturen utom räckhåll för barn och husdjur.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta bort tinkturen. När tidpunkten är över (antingen du kan se tiden från instruktionerna för tinkturen eller om du redan känner till erfarenhet när rätt tid har kommit) måste du påverka tinkturen på följande sätt:  
    
  • Lägg en muslinskal över en sikta. Placera en stor skål under sikten för att fånga vätskan.
  •  
  • Häll all vätska genom muslinduken och silen. Tyget kommer fånga grönsaksingredienserna och den rena vätskan kommer att springa in i skålen nedanför.
  •  
  • Pressa örterna med en träsked eller en bambu sked för att uttrycka mer av vätskan. Slutligen kan du vrida muslinen tillsammans och pressa den återstående vätskan ur örterna.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Dekantera vätskan i den beredda ampullen. Använd små tåg om du inte har en stadig hand. Stäng locket. Datum och märka tinkturen.  
    
  • Om du vill behålla tinkturen länge utan att använda den, kan du försegla locken med vax.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Håll flaskorna och använd dem. En tinktur kan ha en hållbarhetstid på upp till 5 år eftersom alkoholen har en konserveringseffekt. Du bör veta egenskaperna hos de använda örterna och följ anvisningarna i receptet som du använde som grund för din tinktur.  
    
  • Det är väldigt viktigt att följa anvisningarna vid användning av tinkturen. Kontakta en erfaren vårdläkare eller läkare för mer information. Tänk på att örtbehandlingar kan vara farliga om du är osäker på växtens egenskaper och inte kan mäta konsekvenserna.
  •  
                   
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (8)      
Index populär:
När ska jag avvisa min advokat.

Meddela sitt engagemang.

Skissning.

Förvara maten ordentligt.

Välj ett smeknamn.

Friges från husarrest.

Gingerbread man bakar kakor.

Planera en fest.

Gör en bandkrans.

Var en bra svärmor.

Använd en offentlig toalett.

Veta när du inte ska volontär för frivilligt arbete.

Avsluta en advokat.

Samla DNS.

Övervinna en shootout i din skola eller på jobbet.

Riva ett skämt.

Mäta insidan av sömmarna.

Avbryt hyresavtalet för din lägenhet.

False Nikes känner igen.

Mörk ditt rum perfekt under dagen.

Förklara var barnen kommer ifrån.

ako woman