Home \ index
 

Förläng batteritiden för mobiltelefoner.

 

Många människor använder idag en mobiltelefon istället för ett fast telefonnummer, men eftersom mobiltelefoner körs på batterier är det viktigt att de underhålls ordentligt längre.

              

Förfarande .

    

    1      Förlänga tiden mellan belastningar  ,

    
   
 1.            1      Slå av telefonen. Detta är förmodligen det mest effektiva och enkla sättet att förlänga batteriets livslängd. Varför? Detta sparar energi och håller telefonen laddad. Om du inte planerar att hämta telefonen, till exempel, när du sover eller utanför kontortiden, stäng bara av den. Och gör detsamma om du befinner dig i ett oupptaget område (som i tunnelbanan eller på avlägsna områden, eftersom den ständiga sökningen efter ett nätverk tar upp mycket batteriström.) Vissa mobiltelefoner har en auto-spara-funktion, men det brukar driva upp först efter 30 minuter utan nätmottagning också. Fram till dess är mycket batteriström redan bortkastad. Om du inte behöver svara på samtal, men använd din smartphone som en PDA ("personlig digital assistent"), inaktivera telefonfunktionen (aktivera flygläget).       
 2.  
 3.             2      Sök inte efter nätverksskydd. Om du befinner dig i ett område med dålig eller ingen nätverksdäck, försöker telefonen hela tiden att få bättre mottagning och använder mycket batteriström. Du kanske redan har upplevt det om du någonsin har glömt att stänga av din telefon på ett flyg. Det bästa sättet att förlänga batteriets livslängd är att bara använda din telefon där du har en bra mottagning. Om du inte hittar en perfekt mottagning, lägg till en signalförstärkare som ger dig perfekt nätverksdäckning nästan överallt.        
 4.  
 5.             3      Ladda batteriet och vänta alltid tills det är helt tomt. Ladda inte telefonen om batteriet har några timmar med juice, om inte det är mycket viktigt. Ladda bara batteriet när det är helt urladdat och ladda det alltid helt.        
 6.  
 7.             4      Stäng av vibratorns vibrator och använd endast ringsignalen. Vibrationslarmet förbrukar endast extra batteri. Vrid ringvolymen så låg som möjligt.        
 8.  
 9.             5      Slå av lamporna på din mobiltelefon. Med lamporna kan du läsa din mobiltelefon i starkt ljus eller utomhus. Belysningen förbrukar också mycket batteri. Om du kan undvika dem, kommer ditt batteri att vara mycket längre. Om du verkligen behöver belysningen, kan du ställa in varaktigheten på många telefoner, hur länge den lyser. Förkorta perioden. Vanligtvis är en eller två sekunder tillräckligt. Vissa telefoner har en omgivande ljusgivare som släcker ljusen i starkt ljus och sätter dem på i mörkare miljöer.        
 10.  
 11.             6      Använd inte onödiga funktioner. Om du vet att du inte kan ladda telefonen för ett tag, bör du undvika att använda kameran eller en internetanslutning. Flashfotografering gör ditt batteri tomt mycket snabbt.        
 12.  
 13.             7      Håll samtal kort. Naturligtvis är det uppenbart, men hur många gånger har du upplevt någon som säger: "Jag tror att mitt batteri är tomt", men fortsätter sedan sin konversation i flera minuter? Ibland är det tomma batteriet bara en ursäkt för att avsluta ett samtal (och mycket bra), men om du verkligen vill spara batterikapacitet, håll den kort.        
 14.  
 15.             8      Stäng av Bluetooth-funktionen. Detta dränerar batteriet mycket snabbt.        
 16.  
 17.             9      Detsamma gäller för WIFI, GPS och Infrared-funktioner om telefonen har dessa funktioner. Lämna av dem om du inte behöver dem.        
 18.  
 19.             10      Ställ in skärmens ljusstyrka till lägsta nivå.        
 20.  
 21.             11      Använd GSM istället för 3G - Använd din telefon i 3G / Dual-läge dränerar batteriet snabbare än bara med GSM-läget. Ta en titt på specifikationerna för din telefon, och du får se två olika batteritider - normalt bara 50% mer i GSM-läge.        
 22.  
 23.             12      Om du har en smartphone, använd inte rörliga eller animerade bakgrundsbilder eller videor. Animerade bakgrundsbilder töm ditt batteri väldigt snabbt.        
 24.  
 25.             13      Använd en svart bakgrund om möjligt. AMOLED-skärmar förbrukar mycket mindre batteri för att visa svart snarare än vitt. När du surfar på Internet använder du webbplatser som Blackl [1] som visar Google på en svart istället för en vit bakgrund.                  
 26.  
             

    2      Förläng batterilevetiden  ,

    
   
 1.             1      Initialisera ett nytt batteri korrekt. Ett nytt batteri ska alltid vara fulladdat före första användningen för att uppnå maximal kapacitet. Nickelkadmiumbatterier ska först laddas i 16 timmar och laddas och laddas ur i 2-4 gånger, medan litiumjonbatterier ska laddas om cirka 5-6 timmar. Ignorera det när telefonen säger att batteriet är fullt - det här är normalt, men det är inte korrekt om batteriet ännu inte har initierats.        
 2.  
 3.             2      Litiumjonbatterier ska aldrig vara helt urladdade! Till skillnad från Ni-Cd-batterier förkortas litiumjonens batterilivslängd varje gång de är helt urladdade. Du bör ladda den när batterimätaren bara visar ett streck. Litiumjonbatterier, som de flesta batterier, har en begränsad livslängd.        
 4.  
 5.             3      Håll batteriet svalt. Sätt i batteriet i kylskåpet. Batteriet varar det längsta när det används vid rumstemperatur, och inget påverkar prestanda mer än höga temperaturer. Du kan inte påverka vädret, men lämna inte din mobiltelefon i en varm bil eller i direkt solljus - och bär det inte i fickan, eftersom kroppsvärmen ökar temperaturen. Kontrollera även batteriet under laddning. Om det känns alltför varmt kan laddaren vara defekt.        
 6.  
 7.             4      Ladda batteriet ordentligt. De flesta nyare mobiltelefoner har litiumjonbatterier, medan äldre modeller i allmänhet har nickelbatterier. Läs etiketten på baksidan av batteriet eller specifikationerna i bruksanvisningen för att ta reda på vilken typ av batteri det är.  
    
  • Nickelbatterier (NiCd eller NiMH) har ofta det missförstådda fenomenet "minneseffekt". Som det beskrivs i Wikipedia och många andra expertkällor, hänvisar termen "minneseffekt" i allmänhet till försämringen av NiCd-batterier (och andra) batterier, vilket i många fall är vilseledande för konsumenterna, vilket ytterligare förlänger batterilivslängden förkortas genom överladdning för att "övervinna" batteriet.  
  •  
  • [Detta avsnitt anger felaktigt följande: Om du laddar batteriet tillräckligt tillräckligt ofta, glömmer batteriet att det kan laddas helt. Ett nickelbatteri som lider av minneseffekten kan övervakas genom att den är helt urladdad och sedan helt laddad (ibland flera gånger). Den lämpliga perioden mellan översynen varierar. En bra regel för nickelbatterier är att helt ladda ur dem varannan till tre veckor, och bara om du har en laddare tillgänglig].
  •  
  • Li-ion-batterierna kommer att förbli fullt fungerande om de är noggrant laddade och sedan lagras i halv helhet. De behöver inte "översyn".
  •  
  • Ladda alltid batterierna med en kompatibel laddare och använd inte en laddare som överhettar batteriet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förvara batterierna ordentligt. Om du inte ska använda batteriet länge, ta av det från telefonen och förvara det på en sval, torr, men inte frysande plats (i en lufttät behållare i kylen, men inte i frysen). Håll det borta från metallobjekt som kan orsaka kortslutning. Litiumjonbatterier är inte konstruerade för att fungera i mycket kalla temperaturer, ta bort batteriet ur kylskåpet minst en timme innan du vill använda den igen. Litiumjonbatterier oxiderar minst vid lagring vid 40% laddning. Förvara aldrig ett litiumbatteri vid låg spänning. Ladda batterierna efter förvaring.        
 10.  
 11.             6      Rengör kontakterna på batteriet och mobiltelefonen. Över tiden kan smuts samlas på kontakterna, vilket kan påverka effektiviteten hos kraftöverföringen. Rengör med en bomullspinne eller isopropylalkohol. Om kontakterna är tillverkade av två olika metaller, såsom guld och tenn, kan acceleration, även känd som "galvanisk eller biometrisk korrosion", inträffa. För att ta bort korrosionen från kontakterna är det ofta nödvändigt med lösningsmedel som aceton eller nagellack. Varning: Dessa lösningsmedel löser upp plast, så använd en bomullspinne för att undvika att skada batterifacket eller mobiltelefonen.        
 12.  
             

    3      Batterifelindikatorer  ,

    
   
 1.             1      Följande tecken indikerar batterifel:  
    
  • Användbart liv efter laddning blir kortare.
  •  
  • Batteriet blir ovanligt varmt under laddningsprocessen.
  •  
  • Batteriet blir ovanligt varmt när du använder telefonen.
  •  
  • Batteriet buler.
  •  
  • Batteriet blir svårt på ett ställe.
  •  
         
 2.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (2)      

Index populär:
Få en baby att ta nappet istället för att suga på tummen.

Spara en baby från kvävning.

Hämta video från YouTube.

En komplikationsfri graviditet trots humana papillomvirus.

Sväng från marken till ett upprätt läge.

Skapa ett nyckelpiga hus.

Matning ordentligt under amning.

Pranka din bror.

Hantera frestelser.

Spara pengar i en ung ålder.

Gör Vegan Cup Cakes.

Håll dig vaken på natten.

På långa resor med barn.

Unwrap en babys blöja omslag.

Var en bra barnflicka.

Stimulera ditt barn.

Ange en Timex Ironman.

Som föräldrar bygger ett bra förhållande med sitt eget barn.

Ren utbildning för din tjej.

Roast kastanjer.

Gör brödpudding med Baileys.

ako woman