Home \ konst
 

Skriva en musikalisk.

 

Du anser dig själv den nya Stephen Sondheim eller Rodgers och Hammerstein? Om svaret är ja, så är det här "hur är det..." för dig! Det visar dig hur man gör bra låtar och en bra libretto (manus).

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Tänk på handlingen. Du kan ta en bok eller film eller kanske ett spel. Få upphovsrätten innan du skriver den, så du debiteras inte. Du kan också få upphovsrätten efter att du har skrivit den, men om din ansökan avslås, skulle du ha bortkastad tid du kunde ha använt med en annan idé. Eller du kan ta någonting ut ur allmänheten, som en bibelhistoria (Andrew Lloyd Webber gjorde en karriär ur det). Naturligtvis kan du också använda din egen historia.        
 2.  
 3.             2      Köp en webbplats för att hålla människor uppdaterade genom att skapa en blogg och låta folk se ditt skript när du utvecklar det. Ta en domän och inte bara en gratis blogg eller hemsida.       
 4.  
 5.             3      Skriv ner låtlistan. Det här är en bra idé så att du kan arbeta på scenerna och hur länge musikalen ska vara. När musikalen sjunit igenom, kan du ta den tre gånger för att få den ungefärliga längden. Tre är vanligtvis längden på en sång.       
 6.  
 7.             4      Skriv skriptet på din dator. Oroa dig inte om det är perfekt med Playwright-programvaran. Ta Microsoft Office eller något liknande. De flesta skriptskrivningsapplikationer hjälper dig vanligtvis inte att skicka skriptet till en producent.       
 8.  
 9.             5      Utöka skriptet med steginstruktioner. Det här är mycket enkla anteckningar om hur aktörerna ska flytta och möjligen en danschoreografi för musiken för att göra den musikaliska fullare, snarare än en teatralisk konversationsbit.       
 10.  
 11.             6      Gå igenom musikalen, texterna och sången, hela delen. Det spelar ingen roll om det inte finns någon musik att skriva här, som du förmodligen redan har en idé för melodin. Detta steg är huvudsakligen baserat på att skapa ett flöde i låtarna och plotten.       
 12.  
 13.             7      Skriv musiken. Om du inte kan, annonsera i pappret för att hitta någon som kan. Oroa dig inte, du är inte den första som gör det, och du behöver en bra melodi att följa med texterna och texterna - hela musikalen, faktiskt. Även professionella dramatörer hyr kompositörer för sina musikaler. Till exempel kunde Andrew Lloyd Webber inte skriva texter, men då träffade han Tim Rice och gjorde en av de mest kända teatersamarbeten någonsin.       
 14.  
 15.             8      Hitta några vänner eller amatöraktörer att spela det för dig. Kontakta teatern i din stad för en workshop med dem, du vet aldrig; Kanske Cameron Mackintosh eller en annan agent är i publiken för att se nästa stora musikaliska.                 
 16.  
             

Tips .

             
Konst populär:
Rengör en saxofon.

Skriv en självbiografi.

Skriv en rocksang.

Skriv självbiografi.

Använd en skivspelare.

Skriv ut på duk.

Skapa en bandlogo.

Bind en bok.

Komponera musik med garageband.

Bli en animator.

Spelar en vibrato.

Tomorrow is Santa Claus spelar på tangentbordet utan att veta betyg.

Bli en animator.

Var inte rädd efter en skräckfilm.

Ha kul ensam.

Förbered dig på en konsert.

Dra nya strängar på en gitarr.

Skapa en spellista.

Vinn X Factor.

Reparera en vågig post.

Lär gitarren.

ako woman