Home \ konst
 

Förståelse av elektronisk musik.

 

Många hävdar att elektronisk musik är bra för dans, att det inte är riktig musik eftersom den inte spelas med riktiga instrument, eller tråkigt och repetitivt.

 

Denna artikel syftar till att skjuta lite ljus på denna genre.

              

Förfarande .

    

    1      Grunderna  ,

    
   
 1.   1      Kasta bort alla fördomar! Elektronisk musik har inget direkt att göra med narkotikamissbruk, inte heller är denna genre bara för dans.        
 2.  
 3.   2      Elektronisk musik är inte helt samma Techno. Techno är en genre av elektronisk musik som är särskilt populär i Europa, men det är inte ett paraplybegrepp för hela musikgenren.     
 4.  
 5.   3      Syntetiseraren är ett instrument . Och det bringar oss till den största kritikpunkten som rock och metal fans har om Electronic: Det finns inga instrument. Elektroniskt skapas vanligtvis med beat-maskiner och syntetiserare och mästas med en mixer. Vissa kunskaper i instrumentering är dock avgörande. I grund och botten är alla instrumentella ljud som hörs i elektroniska prover av riktiga instrument. Någonstans måste det virtuella gitarr- eller pianoljudet komma. Många producenter vet också mycket bra hur man spelar ett instrument. Skrillex var gitarrist i ett rockband före sin tid som en hipster-brostepproducent och många andra producenter hade en klassisk pianoutbildning.     
 6.  
 7.   4      Lär dig att förstå musik utan text. En annan aspekt som håller människor från elektronisk musik är avhållandet av meningsfulla texter. Elektronisk musik fokuserar mer på det musikaliska ljud som skapas av musiken. Detta ger varje låt en personlig touch, eftersom varje lyssnare känner något annorlunda medan man lyssnar.     
 8.  
 9.   5      Lyssna noga! Det är sant att elektronisk musik för det utbildade örat ofta uppfattas som en permanent bum-bum. Detta beror på att Electro, till skillnad från de flesta andra genrer av musik, refererar mer till vätsketransitioner och förändringar i den övergripande sångstrukturen. Det finns inget introverskorverskifte.... Ordning som det är vanligt i pop eller rock. För att höra dessa förändringar måste du lyssna medvetet och korrekt. Några bra hörlurar och mycket tid behövs fortfarande, eftersom många låtar skickligt skiljer 7 minuters speltid.     
 10.  
 11.   6      Hör skillnaderna i genrer. Varje genre och dess underkategorier har vissa egenskaper, varumärken som utgör denna genre. Dessa inkluderar BPM (Beats Per Minute) -specifikationen, instrumentation av låtarna och speciella tekniker för att göra ljuden (exempel: Wobble Bass i dubstep skapas genom att snabbt ändra en frekvens i basen Strutkur)     
 12.  
 13.   7      Känn igen betydelsen och syftet med olika genrer. Huset är en stor musikalisk genre för dans och fester. Å andra sidan finns det genrer som Chillout och Ambient som gör ditt utrymme till en stor ljudvärld. Men du vill inte festa eller loiter och slappna av hela dagen. Sorten i elektronisk musik är enorm, och för varje situation finns det flera låtar från olika genrer som underbart accentuerar din livssituation.               
 14.  
             

    2      Genren  ,

    

I denna kategori vill jag kort och kortfattat namnge de sju stora genren: <91112>  

   
 1.   1      Hus : Såsom nämnts i övre delen, förmodligen den mest populära klubbmusiken vi känner idag. Huset kännetecknas av djupa bas och fångstiga rytmer. Den melodiska delen tar baksätet i de flesta husgenrer, vilket ger rytm och bas till dansgolvet.     
 2.  
 3.   2      Trance : Även en mycket populär genre för klubbarna och speciellt för (utomhus) festivaler. Denna genre kan utlösa nästan alla tänkbara känslor i dig. Här spelar alla element en viktig roll. Medan rytmen vanligtvis följer en 4/4 takt precis som House, lägger Trance mycket värde i melodin och arrangemanget kring rytm och bas.     
 4.  
 5.   3      Techno : Techno. Det stora namnet. Namnen Scooter eller DJ Bobo kommer säkert att berätta för någon över 20 år någonting. Techno kännetecknas vanligtvis av lite känsla och mer fokus på maskinljud. Självklart finns det också konstnärer som har specialiserat sig på andning i så mycket liv som möjligt.     
 6.  
 7.   4      Breakbeat : Aldrig hört talas om Breakbeat? Men genrer som Hip Hop eller Funk är säkra på att berätta något. Jag tror inte mycket måste sägas längre. Den spårar på alla hörn och kanter. Komplexa baslinjer (mest inspelade av "riktiga" basspelare) och ett groovy beat är varumärken som tillhör dessa genrer.     
 8.  
 9.   5      Jungle : En annan genre som du sällan hör om. Djungeln präglas av snabb rytm (vanligen ca 170 BPM). Från Jungle, till exempel, har den nu väldigt populära genren Drum n 'Bass utvecklats.     
 10.  
 11.   6      Hardcore : Hårdare, snabbare, djupare, mörkare, längre. Hardcore har tagit ganska mycket alla delar av musiken och utvidgat dem till outhärdliga nivåer. Rytmen är cirka 150 och 200 BPM (eller högre....). Basen förstör en subwoofer efter en annan. Genrer som Hardstyle och hela Core-serien (Terror, Night, Happyhard etc...) faller under denna kategori.     
 12.  
 13.   7      Nedtempo : Helt i strid med hardcore och ofta titeln "bakgrundsmusik". Downtempo är, som namnet antyder, en tyst genre, mestadels runt 80 BPM, och har specialiserat sig på att förvandla hela rum till ett färgstarkt ljudlandskap. Denna kategori innehåller genrer som. Chillout eller omgivande. Downtempo använder element från många andra genrer av musik för att skapa ett musikaliskt konstverk.     
 14.  
            

Tips .

      

<91112>          Läs mer... (1)      

Konst populär:
Komponera ett pianotycke.

Ha kul på ett lördagskväll hem.

Välj en elgitarr.

Gör en påfågel på påfågeln.

Förvirra någon.

Ge ditt konstverk ett namn.

Bli en bättre rappare.

Köp ett videokort.

Lär dig spela gitarr.

Gör ett genombrott i Hollywood.

Att göra meningsfulla saker på fritiden.

Skriv rap lyrics.

Skriva skript med Microsoft Word.

Gör en Harley Quinn kostym.

Whistle med locket på en ekollon.

Titta på en film.

Att uppskatta Death Metal.

Dansar en pirouette.

Förbered dig på en konsert.

Låt en penncirkel runt din långfinger.

Skriv en litterär recension.

ako woman