Home \ konst
 

Tie en bok.

 

Vill du starta en klippbok, hålla en journal eller hålla en journal och hålla fast vid det? Du kan självklart köpa en matchande bok i butiken, men om du vill att den ska vara personlig är det dags att återupptäcka den aldrig förlorade bokbindningsformen. Bokbindning kan vara enkel och komplicerad. Du kan limma din bok, binda den med ett band eller till och med sy.

              

Förfarande .

    

    1      Perfekt bindning  ,

    
   
 1.                    1      Vik sidorna i mitten. Håll viken med hjälp av ett vikningsben, eller springa fingernaglarna över kanten och tryck ner. Du kan vikla sidorna enskilt eller flera åt gången.  
    
  • Om du har för många sidor att vika skarpt, gör sedan några staplar. En stapel består av fyra blad som du vik i mitten. Sätt stackarna ovanpå varandra.  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Lägg dem på veckan. Lägg ner med vikningen så att den platta delen av stapeln pekar ut och "armarna" på stapeln vilar på insidan av viken. Använd en lång häftapparat när en vanlig häftklammer inte når mitten av veckan.
    
  • Om du gör staplar, klistra fast var och en individuellt.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Kontrollera att du har 1,25 tums marginal när dina ark skrivs ut. Ord som skrivs ut på denna gräns blir en del av bindningen och är därför oläslig.        
 6.  
 7.   4      Klipp av en bit tejp fem centimeter längre än din bok. Tejpen kan vara färgad eller neutral. Se till att bandet är tillräckligt starkt för att hålla boken tillsammans. Använd inte maskeringsband eller transparent tejp. Köp ett linne eller bomullstape som ger dig den nödvändiga hållaren.        
 8.  
 9.   5      Lägg bandet på en plan yta och tryck boken över den. Om du gör det istället för att försöka hålla bandet på boken blir det lättare att göra en rak limlinje. Tryck på boken mitt på tejpen, eftersom du måste vikta resten av tejpen för att täcka den andra sidan av boken.
    
  • Om din bok är tjock, lämna en större kant för bandet så att du har tillräckligt med tejp för att täcka ryggraden och ändå komma över till den andra sidan.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Vik bandet runt ryggraden. Styr bandet med fingrarna så att det håller sig fast i bokens ryggrad. Vik bandet runt helt för att täcka botten, baksidan och toppen av boken.        
 12.  
 13.   7      Förstärka en tjock bok med flera lager av tejp. Om boken har många sidor eller består av flera staplar papper, håll den flera gånger. Stick upp boken tills bindningen känns säker.     
 14.  
 15.   8      Klipp av överflödigt tejp. Tejpen är längre än boken själv, så tejpspinnar till toppen och botten av boken. Använd ett sax eller en skalpskniv för att skära av bandet. Klipp så nära som möjligt till sidorna i boken.
    
  • Klipp av allt överskridande tejp. Vik inte över tejp, annars blir boken svårare att öppna.
  •  
                   
 16.  
             

    2      Trådbindning  ,

    
   
 1.   1      Se till att sidorna har en kant på minst 2,5 centimeter på vänster sida. Om du har skrivit ut i Words standardformat har du automatiskt en sidmarginal på 2,5 centimeter. Om du har skrivit sidorna för hand, se till att kanten är där. Om det inte finns någon kant, så är ord till vänster oläsliga.        
 2.  
 3.   2      Gör ett hål som är 1,25 tum från toppen och 1,25 tum från vänstra sidan av sidan. Använd en stans för att hålla allt som ser bra ut. Om du har problem med att mäta och stansa samtidigt, använd en penna för att markera platsen innan du gör hålet.        
 4.  
 5.   3      Upprepa det längst ner på sidan. Fröken den här tiden 1,25 tum från bottenkanten och 1,25 tum från vänstra kanten av sidan. Kontrollera att hålen är i linje.     
 6.  
 7.   4      Använd en linjal för att dra en fin linje mellan de två hålen. Använd en penna så att du kan radera linjen senare. Du kan också rita en tjock linje med en penna eller en spetspenna om du vill att den ska vara synlig på första sidan.        
 8.  
 9.   5      Gör ett hål varje 0,6 centimeter längs linjen. Kontrollera att hålen är på linjen. Du binder tråden senare genom dessa hål.        
 10.  
 11.   6      Fröken och klippa tråden så att den är dubbelt så lång som din bok. Gängans tjocklek och struktur är irrelevant för bindning, så gå till det! För det klassiska utseendet, välj ett enkelt svart band eller något färgat om du gillar det mer personligt.        
 12.  
 13.   7      Dra tråden genom varje hål. Se till att du inte drar tråden helt genom det första hålet, för det är vad du gör för att slutföra trådbindningen. Om tråden är för kort tar du bort den och skär av en längre.        
 14.  
 15.   8      Läng tråden genom de övre och nedre hålen och binda den ordentligt. Om du drar tråden genom en andra gång, är bindningen starkare. Beroende på antalet sidor kan du behöva tråda det genom hålen en tredje gång för att göra bindningen ännu starkare. Avsluta bindningen med en enkel knut eller en snygg båge och avlägsna övergängliga trådar.        
 16.  
             

    3      Maskbindning, även sömnad  ,

    
   
 1.   1      Vik sidorna i mitten. Använd en väderstrip eller spik för att göra sömmen tillräckligt stark. Beroende på antalet sidor kan du vikla arken en efter en eller flera.        
 2.  
 3.             2      Använd en linjal för att mäta längden på boken. Om du vet hur länge sidorna är, behöver du inte mäta. Om du inte vet det här eller inte använder vanliga sidor, var försiktig.       
 4.  
 5.   3      Dela mätresultatet med fem. Denna bindande metod kräver fem hål i sömmen. Dessa bör fördelas jämnt. Avståndet beror på sidans storlek.  
    
  • Till exempel, om din sida är 22 inches lång får du 4,4 tum om du delar upp med fem.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Markera motsvarande punkter med en penna på papperet. Gör det här på insidan av veckan och använd en linjal för att se till att mätningarna är korrekta. Dessa punkter kallas stationer eller brytpunkter. Den första brytpunkten ligger på botten av arket, den femte är den högsta.
    
  • Till exempel, om din sida är 22 inches lång, så är den första punkten 4,4 inches. Nästa punkt är 4,4 tum över det sista. Den femte punkten är 4,4 tum från toppen av sidan.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Punktera varje punkt med en preamer. En precursor används för att genomborra små hål i alla föremål från papper till läder eller trä. Använd en föregångare för papper. Om du inte har en ledare, använd en stor nål.        
 10.  
 11.   6      Passera nålen genom den tredje punkten och dra ca fem centimeter tråd genom sidan. Håll resten av tråden med den icke dominerande handen så att du inte drabbas för mycket av misstag.
    
  • Du kan använda en tråd i önskad färg. Kom ihåg att tråden är synlig!
  •  
         
 12.  
 13.   7      Dra nålen genom den fjärde punkten. Nål och tråd är nu på insidan av vikningen. Släpp av den återstående tråden och dra så mycket genom som möjligt.        
 14.  
 15.   8      Drag nålen och tråden genom den femte och tillbaka genom den fjärde punkten. Nålen passerar genom den femte punkten och sedan tillbaka genom hålet i den fjärde punkten så att den ligger tillbaka på insidan av viken.        
 16.  
 17.   9      Dra nålen genom den andra punkten. Nålen är nu på utsidan av den andra punkten.        
 18.  
 19.   10      Dra nålen genom den första och den andra genom den andra punkten. Din nål går genom insidan av den första punkten och sedan tillbaka till den andra punkten. Tråden pekar bort från veckan.        
 20.  
 21.   11      Avsluta bindningen genom att dra tråden genom den tredje punkten. Gängan passerar nu genom varje punkt och boken har en tråd på både insidan och utsidan av veckan.        
 22.  
 23.   12      Slå en knut på insidan av vikten på den tredje punkten. Slå tråden till dig själv och dra åt den. Du kan knyta en knut av val så länge den är tätt och fixar bindningen.     
 24.  
             

    4      Bindning  ,

    
   
 1.   1      Tape pappers kanter med tydligt tejp för att fixa det. Så sidorna spricker inte så lätt. Lägg hälften av tejpen på ena sidan och vika över den andra. Upprepa med varje sida.        
 2.  
 3.   2      Fröken med en linjal 1,25 tum från toppen av sidan. För att göra det ser mer dramatiskt ut, kan du mäta 1,9 tum från toppen.        
 4.  
 5.   3      Gör tre märken på ett avstånd av 1,9 centimeter. Den första markören är placerad 1,9 tum från toppen av sidan. Rita dessa märken med linjalen för att göra dem raka. Upprepa detta i nederkant.        
 6.  
 7.   4      Gör staplar med fyra eller fem löv varje och använd en pricker för att göra hål. Om du inte har en bly, använd en tjock nål.
    
  • Du kan också genomborra hål i locken.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Fröken din tråd. Gängan ska vara så länge kanten längd multipliceras med det sidnummer du vill binda. Klippa sex lika långa trådstycken.
    
  • Om du har 20 sidor och basen är 5,7 inches lång, behöver du 114 centimeter per tråd.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Passera bindningsnålen och tråden genom det första hålet på undersidan. Passa tråden och binda en knut i tråden. Knuten ligger på papperssidan uppåt, inte botten.
    
  • Knyta inte en knut i bindningsgängan.  
  •  
  • När du har knutit knuten, klippa tråden nedåt och dra in den så att den ser snygg ut.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Passa tråden genom det nedre höljets första hål. Dra tråden tills papperet drar genom locket. Passa tråden under den första slingan.
    
  • Inkludera båda trådarna.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Ändra varje kvarvarande hål med en ny bindningsnål och en tråd. Upprepa processen med slingan. Använd trådar av olika färger för varje bindande hål för att göra det mer idiosynkratiskt, eller använd bara en färg för att skapa ett konsekvent utseende.        
 16.  
 17.   9      Upprepa detta för varje hål i efterföljande sidor. Styr nålen och tråden genom slingan på den sida du just arbetat för för att göra boken stabilare. Börja på den tredje sidan. Styr nålen under den sista sömmen när du har avslutat papperet med tråden, format slingan och sätt nålen under den första slingan.        
 18.  
 19.   10      Slå på topplocket som en vanlig sida. Gör en slinga runt och under föregående söm, ta sedan in nålen inuti och öppna boken. Slå en knut genom att tråda tråden under sömmen på föregående sida.        
 20.  
             

Vad du behöver .

    

     Perfekt bindning  ,

   

     Trådbindning  ,

   

     Maskbindning, även sömnad  ,

   

     Bindning  ,

             Läs mer... (31)      
Konst populär:
Sjung vackert.

Sälj böcker.

Titta på filmer och tv på nätet gratis.

Spela sju minuter i himlen.

Sjung från bladet.

Kolofon eller harts en fiolbåge.

Felaktig gråt.

Skriv en quatrain.

Prata som Donald Duck.

Att göra falska bröst.

Behave like Shinji Ikari.

Lär dig snabbt ett piano stycke.

Bli en röstartist eller röstskådespelare.

Bli en professionell rapper.

Hitta ett nytt DJ namn.

Spela ackorden F på gitarr.

Göra trance musik.

Bli skådespelare eller skådespelerska.

Karting med fyra kungar.

Gör en ögonlås.

Dansar utan att skämma bort dig själv.

ako woman