Home \ konst
 

För att överleva ett freestyle rap-slag.

 

Ett rap-slag kan vara en utmärkt möjlighet för en rappare att bevisa sin talang. Ett rap-slag vinner vanligtvis den som har bästa prestation, text och entusiasm för publiken. Om du skriver egna rapsångar, spelar freestyle-slag så ofta som möjligt, håll dig avslappnad och känna publikens energi, du kommer inte bara att "överleva" dessa strider, utan växa även genom dem och ta dig till toppen av talangerna kan fungera.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Träna din hjärna  ,

    
   
 1.            1      Titta på videoklipp av rapbattles. Titta på webbplatser som rapt.fm. Kolla in några freestyle rap av begåvade artister som är kända för sina rapbattles. Du kan lära dig mycket av rappare som Eyedea, Atmosphere, Tech N9ne, AMB, Nas, Eminem, Tupac, Jin och Biggie. Bra slag för att titta på är Blaze Battles från HBO och Scribble Jam. Det finns också en scen i filmen 8 Mile, som är en bra skildring av ett realistiskt rapstrid. Var uppmärksam på vilka tekniker dessa artister använder i sina strider och försök att imitera dem. Detta hjälper dig att förbättra dina egna tekniker. 
    
  • Hitta rap slag som snart kommer att äga rum i ditt område. När du tittar på en liveprestation får du en uppfattning om vad en energisk miljö-artister behöver utföra. Rap-slag kan bli ganska tunga, särskilt när du är i rampljuset.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv rapsångar. Skriv ner allt du kan tänka på och försök att rymma med. Skriv rap lyrics och välj sedan de bästa rimarna som passar. Tänk på att köpa en rimordlista. Förmågan att skriva kraftfulla stridrymmor hjälper dig när du verkligen är i en strid (Obs! Vissa rappare skriver inte något nere men håller allt i huvudet så att de bara kan prata om vad som är "riktigt" är). Men försök inte att tvinga rimar hela tiden. Låt det helt enkelt hända och prova ditt bästa.       
 4.  
 5.             3      Lär dig att spela jazz. Jazz och rap kan verka mycket annorlunda, men jazzmusiker som improviserar i sina föreställningar använder sin hjärna på ungefär samma sätt som rappare utför en freestyle-prestanda. Både jazzmusiker och rappare lär sig att stänga av hjärnområden som kan vara en distraktion.       
 6.  
 7.             4      Spela basket. Sport och rap kan ha lite att göra med varandra, men en sport som basket kräver mycket improviserade rörelser som kan vara till hjälp för att förbättra din hjärna och förbättra din prestation. Genom sport kan du lära dig att vända en brytare i din hjärna och hitta rätt humör. Detta är en viktig teknik för att lära sig att stänga av distraktioner och arbeta under tryck när tiden kommer.        
 8.  
 9.             5      Practice freestyle rap. Du ska rappa så ofta som möjligt och på alla sorters platser spontant och utan förberedd text. Medan du befinner dig på det, kan du också öva att rappa freestyle rimar för en kamp. Även om det innebär att man måste ta ett foto eller tänka på en ex eller föreställa sig sin framtida motståndare, gör vad som helst för att hitta smarta nya sätt att förolämpa någon. När du tror att du har slut på freestyle-material, fortsätt: Ju längre du tvingar dig att rappa, utan att ge upp, desto starkare och flexiblare blir du mentalt.                 
 10.  
             

  Del 2      Gör en plan för din Rap Battle  ,

    
   
 1.             1      Skissera din prestation. Du kommer inte ha tid att skriva ner allt, men du måste lära dig hur man mentalt övar din prestation medan du väntar på att komma dit. Mellan varje rap slag runt har du några minuter medan din motståndares tur. Få ut det mesta av din tid genom att tänka på dina idéer och tänka på hur bäst man kan rimma dem. 
    
  • Tänk på vilken linje som är bäst. Du kan antingen börja med den här raden eller spara den till slutet. När du lär dig hur du gör dina bästa förolämpningar kommer du att bli ännu mer märkbar och minnesvärd. Detta gör att du kan vinna publiken för dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd en strategi. Anfall inte varje motståndare och varje rapslag omedelbart. Tänk på det bästa sättet att skjuta ner din motståndare innan du går på scenen. När du har gjort dina läxor och tittat noga på konkurrenterna kan du hitta svagheter i dem som kommer att gynna dig. 
    
  • Läs "Krigskonst" av Sunzi. Företagare har läst "Krigskonst" i flera år för att förbättra sitt strategiska tänkande och att lyckas. Dessa samma metoder kan också hjälpa dig att göra bättre i ett rapstrid.
  •  
  • Du kan antingen attackera din motståndare omedelbart eller helt enkelt avvärja attackerna som du tror att han planerar mot dig. Självkritik kan komma som en överraskning för en motståndare som letar efter dina svagheter. Till exempel, i den sista Slaget i 8 Mile kommer B-Rabbit först och bestämmer sig för att förolämpa sig innan Papa Doc får en chans (Ja, jag är vit, ja jag är en bum, Jag är i släpvagn med min mamma, min pojkes framtid är på "Uncle Tom"... Så vad? ). Som ett resultat har pappa inget kvar att svara.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd humor i dina rimar. Om din motståndare är död seriös, kan humor vara särskilt lämplig. Om du får publiken att skratta mot en motståndare, är det ett bra sätt att bekämpa sitt våld - speciellt när han eller hon måste skratta. Om du kan få din motståndare att hålla med dig under din stridsrymm, är du på väg till podiet. 
    
  • Använd likheter och metaforer. Jämför din motståndare med något stötande. Försök att ansluta till en aktuell världshändelse som alla är bekanta med.
  •  
  • Du borde förolämpa dina motståndare när det är möjligt. Du kan attackera sin klädstil, deras accent, deras gång, deras språk och deras hållning, såväl som deras personliga liv, deras förflutna, deras livsstil och andra personliga svagheter.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt i rekvisita. Du kan hitta sätt att ta med i vanliga föremål som förstör din motståndare. Om du till exempel inventar en linje där du gör din motståndare gråter, kan du erbjuda honom en näsduk. 
    
  • Observera din omgivning. Det kan hända att du hittar saker som kan vara användbara för dig under din prestation. Kanske ett mellanmål eller popcorn som du kan erbjuda din motståndare. Eller kanske märker du ett klädesplagg på din motståndare som du kan göra narr av i nästa rim.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Gör ditt bästa  ,

    
   
 1.             1      Börja med freestyle slag. Det bästa sättet att börja är att välja fiender bara för skojs skull. Sluta rappa strider med vänner som inte bryr sig om du förolämpar dem - eller om du gör misstag. Delta i strider så ofta du kan, speciellt om du hittar en vän som är bra på det och kan hjälpa dig att förbättra. När du känner att du är bra på det, kan du prova dina talanger på fester och på rap konserter. Det här är också bra ställen att öva dina tekniker innan du deltar i en officiell kamp.       
 2.  
 3.             2      Koppla av. Om du är lugn, kommer du inte bara att kunna stå emot din motståndares förolämpningar coolt, men du kommer också att kunna bättre fokusera på ett bra svar. Om du håller dig lugn, kommer din prestation att förbättras, vilket kan avgöra effektiviteten av en förolämpning: eftersom den viktigaste delen av en bra prestation är timing, kan även den bästa förolämpningen förstöras om du träffar ditt huvud (och din mun ) galopp i panik. 
    
  • Ta djupt andetag. Djup andning stimulerar vagusnerven, som har en lugnande effekt på kropp och själ. Vissa forskare tror även att du kan ändra hur dina gener uttrycker sig i din personlighet, när du gör det till en vana att slappna av och andas djupt. Du kommer att vara en lugnare personlighet övergripande.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förekommer med mycket energi. Stå inte bara där och prata. Flytta. Göra med dina händer för att betona dina texter. 
    
  • Aggression är ett måste. Om du utför mycket kraft kommer det att värma upp publiken och vinna det för dig. Mycket ofta bestäms rapbattles till förmån för personen som visar mer närvaro på scenen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Har nyckelord att komma tillbaka till. Dessa ord hjälper dig om du har en blackout. Vet vilka ord som ryms med dessa nyckelfraser så att du kan använda dem oftare för att du vet vad som händer med dem. 
    
  • Skriv listor med rimord som lätt kan användas för att på något sätt försvaga din motståndare. Till exempel, rymmer med blixtsnabb, punktig, sittande, etc. Gör listor i en anteckningsbok och öva hur man använder dem i dina rimar. Om du bara känner till några sådana ord, ger det dig dussintals rim som du kan kasta ut spontant om du inte kan tänka dig någonting bättre.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Oroa dig inte om du förlorar dina första riktiga strider. Poängen är att du måste träna freestyle rap hela tiden för att bli bättre. Precis som med idrottare och musiker, här måste du lägga mycket arbete i träningen så att du når din fulla potential när ögonblicket kommer. Ju längre du gör det desto bättre blir du. Därför: håll dig stilla tills du har det!       
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (5)      

Konst populär:
Spelet vem är jag.

Bli en stående komiker.

Stage Makeup för barn.

Beatboxing.

Gör en diorama.

Dansar utan att skämma bort dig själv.

Kom i rätt humör för att skriva.

Möt Selena Gomez.

Kontakt Nickelodeon.

Spela sömmar på trummor.

Behave som en anime eller manga karaktär.

Hämta Hindi Filmer.

Gör en mummigräkt.

Få Gemini eller Triplets i Sims 3 utan att fuska.

Lär dig att spela basen.

Anslut en dator till en stereo.

Att tänka på ett scennamn.

Gå med i ett band.

Spela upp inspelaren.

Få en låt ur ditt huvud.

ako woman