Home \ konst
 

Känn igen låtar genom melodier.

 

Det har hänt oss alla tidigare; Vi har en catchy melodi, men kan bara inte ta reda på vilken låt den är. Även om texterna är det enklaste sättet att känna igen en sång kan något som en enkel melodi vara tillräckligt för att identifiera musik. Att få en praktisk vän till hjälp kan vara en bra start, men i åldern av appar och smart teknik finns det många onlineprogram som är speciellt utformade för att hjälpa dig i sådana frågor.

              

Förfarande .

    

    1      Teknik använder  ,

    
   
 1.            1      Hitta rätt app eller program för dig. Det finns en hel värld av appar, program, sidor och onlinemiljöer tillägnad musikigenkänning. Som det visar sig är du bra när du försöker att upptäcka en sång. 
    
  • Music Finder på internet som Midomi och WatZatSong är bra ställen att träffa människor med erfarenhet av och intresse för att känna igen musik.  
  •  
  • Pianotangentbord är tillgängliga på olika webbplatser för att identifiera låtar, i synnerhet Folk Tune Finder och Musipedia.  
  •  
  • Om du har en klassisk musikutbildning kan du skriva in betyg (C, C #, D etc.) på sidor som JCABC Tune Finder och Themefinder.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd en musikigenkänningsapp. Om du är någonstans som spelar den mystiska sången någonstans nära dig, kan du använda Shazam-appen som gör det för dig. Ladda ner appen och håll telefonen i några sekunder till musiken. I de flesta fall kommer appen att kunna berätta exakt vilken låt och artist som spelas för tillfället. 
    
  • Soundhound är en annan bra musikgenkänningsapp. Detta låter dig hitta den sång du letar efter genom att simmas i en mikrofon. Det är långt ifrån perfekt, men det kan vara en snabb fix om en melodi vandrar runt i ditt huvud.  
  •  
  • I de flesta fall där ett program för musikigenkänning misslyckas beror det på att bakgrundsljudet är för högt för appen och det kan inte läsa musiken tydligt. När det händer väntar du tills det lugnar ner eller hittar en annan plats där du kan hämta upp musiken tydligt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Plocka upp dig själv medan du sänker melodin. Hitta en lugn plats. När du sätter dig, spelar du in dig själv och sjunger melodin. Du behöver inte mycket mer än en enkel mikrofon av en webbkamera för inspelningen. Gör allt för att sjunga så klart och noggrant som möjligt, för det kommer att vara allt som är tillgängligt för en databas eller ett online-community för att hjälpa dig. 
    
  • Om du väljer att mata in med ett virtuellt tangentbord, var noga med att ange rytmen och noterna så exakt som möjligt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta med alla extra detaljer du kan tänka dig. Om det program eller den sida du använder har en textruta, bör du använda den för att lägga till så mycket information som möjligt om sången. En av de mest användbara detaljerna är den troliga genren av musik och situationen där du hörde det första gången. Även om detta inte nödvändigtvis gäller för automatiserade databaser, kan det göra skillnad om en medlem i en onlinemiljö hjälper dig att bestämma låten.       
 8.  
 9.             5      Publicera din sökning. Hur exakt du gör publiceringen beror på varje sida. För de flesta måste du först öppna ett konto. men det borde inte ta mer än några minuter av din tid. Från och med då borde det vara en enkel process att skicka din förfrågan och vänta på att svaren kommer in.       
 10.  
 11.             6      Väntar på ett svar. Gemenskaper på webbplatser som Midomi är passionerade för att hjälpa dig att hitta det du söker. Om du får olika svar på vilken låt det kan vara, är det bäst att lyssna på dem alla. När du äntligen hör låten du letade efter, borde den klicka omedelbart. Det är en stor känsla av frälsning och tillfredsställelse att välja en låt du letat efter, så sunnily i din framgång! 
    
  • YouTube är ett rikt och allestädes närvarande sätt att lyssna på musik. Oavsett hur okänd eller ny sången är, finns det förmodligen en video med låten du vill höra.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Kom ihåg  ,

    
   
 1.             1      Försök att tänka på hur mycket av låten du kan komma ihåg. Om du försöker komma ihåg en sång och inte välja en sång som är ny för dig kanske du kanske tänker på den. Om du har melodin av låten i huvudet, försök att komma ihåg om du kan tänka dig mer. Var det också en fångstig text eller rytm som gick in i ditt öra? Även om melodin är den del du kan minnas lättast, desto mer information du kan samla, desto mer chans du har att känna igen låten. 
    
  • Det är mycket användbart att komma ihåg en text när det gäller att känna igen låtar, eftersom även tre eller fyra ord från en text kan leda till en lyckad Google-sökning.
  •  Tyvärr är framgång i att komma ihåg inget som kan tvingas, och framgång garanteras inte, det blir bara mer sannolikt.  
         
 2.  
 3.             2      Meditera. Förutom sina andra fördelar för din hälsa är meditering också ett bra sätt att framkalla minnen. Hitta en lugn och fridfull plats där du kan koppla av och låta dina tankar bli tomma. Koncentrera dig på din andedräkt och låt andningsflödet sakta och på ett kontrollerat sätt. Tillåt dig 10 till 15 minuter för meditation. Låt dig själv drivas bort från att vilja komma ihåg låten; när sången äntligen dyker upp i ditt huvud kommer det att hända i sig och kan inte tvingas.  
    Meditera för det enda syftet med att komma ihåg något kan missa syftet, eftersom din hjärna fortsätter att försöka svårt att komma ihåg.  
         
 4.  
 5.             3      Gå till den plats där du senast hörde sången. Ofta ett besök på den plats där du senast hörde låten hjälper till att få mer information att lysa. Gå tillbaka till platsen, helst vid samma tidpunkt som du hörde sången, och föreställ dig hur du hörde melodin 
    
  • Detta steg är inte begränsat till rumsliga platser. Om du till exempel hörde sången på en viss radiostation kan det vara bra att slå på den igen och lyssna på sändningen. Hur som helst, populära musikstationer tenderar ofta att repetera sånger ofta. Kanske hör du låten du letat efter, om du lyssnar tillräckligt länge.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Summa melodin om och om igen. Om du har tydlig åtkomst till melodin av låten, hjälper den dig att fokusera på den när du hummerar det högt. Genom att göra dem tillgängliga för dina öron kan din hjärna kunna fylla i luckorna som den kan komma ihåg, och det blir lättare att komma till de minnen du letar efter i förgrunden av ditt medvetande.  
    
  • Ännu bättre, det kan vara bättre att spela in dig själv förnimmelse melodin. På så sätt kan du bara lyssna på dem som aktiva lyssnare.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör något annat och låt det komma till dig. Tvinga dig att komma ihåg kan vara mycket frustrerande. Om du vill komma ihåg en sång själv, är det bästa sättet att ta itu med det ofta att låta ditt sinne vandra någon annanstans. Bli involverad i något annat och fortsätt i din dagliga rutin. Självklart är detta inte en sak som du kan lita på för att komma till en slutsats, men det verkar som att sången (liksom dess titel) plötsligt blinkar i ditt sinne när du är upptagen med något annat.        
 10.  
             

    3      Få någon hjälp  ,

    
   
 1.             1      Tänk på vad du kan komma ihåg. När du försöker känna igen en låt som du bara känner till melodin, är det viktigt att komma ihåg hur mycket av melodin du faktiskt kommer ihåg. En liten bit av information kommer att hjälpa till och öka sannolikheten för att en vän kommer att kunna välja låten för dig. 
    
  • Att göra det till en vana att vara en mer uppmärksam lyssnare när man lyssnar på musik kommer att göra sådana situationer mycket enklare att hantera i framtiden.  
  •  
  • Var försiktig så att all information du kan komma ihåg är sann. Att komma ihåg kan vara en rolig sak, och några få botched anteckningar i din låt kan helt vilseleda din hjälpreda.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en vän som kunde känna sången. Att välja rätt person har mycket att göra med hur mycket du kan komma ihåg om sången själv. Om du tydligt kommer ihåg melodin av låten kommer du säkert också ihåg genren. Många föredrar en viss genre, och så kommer någon som lyssnar på genren som låten tillhör, en större chans att hjälpa dig i din strävan. 
    
  • Att få hjälp från vänner med klassisk musikutbildning är också till hjälp eftersom de är vana vid att känna igen musik på grund av melodin.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spela eller sjunga melodin. Hitta en relativt tyst plats med liten distraktion; På så sätt kommer inga okontrollerbara faktorer att hindra processen. Sätt dig ner med din vän och ge melodin till honom igen, var det med din röst eller med ett piano. Var noga med att reproducera melodis takt och rytm - en melodi är mycket mer än en enkel sekvens av anteckningar! 
    
  • Det är dock en bra idé att försöka göra det med din egen röst medan det är tekniskt möjligt att omforma låten på bara ett musikinstrument. Särskilt om du inte är en utbildad musiker själv, har den mänskliga rösten mycket potential att uttrycka saker. Om du sjunger melodin kan du också överföra några av tidskriften och noterna, vilket gör din inställning mycket mer konkret.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Beskriv de delar av musiken du kan komma ihåg. Att ge din hjälpare mer kontext för tonhöjden, rytmen och den allmänna stilen på låten kan också hjälpa honom att hitta låten som en melodi. Vad du strävar efter försöker ge honom ett exakt intryck av låten. På detta sätt blir det enklare att bestämma. 
    
  • Många melodier används i flera låtar, så att ge lite kontext kan göra mycket för att hitta den aktuella sången.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Brainstorm. Nu när du har givit honom låtet, kan du och din vän brainstorma vilken låt det kan vara. Uppmuntra honom att ställa frågor om sången. Det är möjligt att du kommer ihåg mer information än den du erbjöd honom. Summan av låten igen, om du har pratat lite om det, och se om du nu har annan tillgång till den. 
    
  • När du talar och du hummer melodin borde du hålla möjligheten att komma ihåg dig själv till låten, förutsatt att det är en du har glömt, inte den som är ny för dig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fråga andra. Om den första personen du frågar misslyckas, försök få hjälp från andra personer. När det gäller att känna igen en melodi är det i de flesta fall en sak som det bara ska klicka på. Vad som leder vissa människor till nivån på brainstorming kan vara en fråga om någon oro för andra. Förlora inte hoppet om det inte fungerar första gången. hitta någon annan och starta processen igen.       
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Konst populär:
Skriva bildskärmar.

Som barn gör du en bra film.

Använd Spotify.

Lär dig att sjunga.

Gör en Superman kostym.

Skriv en teaterbiografi.

Var en bra ventriloquist.

Screamo sjung.

Bli av med gamla böcker.

Gör vampyrtänder.

Gör en indisk huvudbonad.

Välj rätt gitarrval.

Använd fotpedalen på pianot.

Walsdans.

Hämta musik från Spotify.

Förstå vad du läser.

Gör en hatt till en häxdräkt.

Gör en affisch för ett band.

Gör en affisch för ett band.

Spela en låt bakåt.

Spelar strömkord på gitarr.

ako woman