Home \ konst
 

Bygg en xylofon.

 

En xylofon är ett underbart instrument. Den har ett rikt förflutet, går tillbaka till 9: e århundradet och utvecklades oberoende i både Afrika och Asien. Det används ofta, från traditionell afrikansk stammusik till grundskolan i Amerika, där den används för att lära barnen de musikaliska grundarna. Medan en stor modern konsertxylofon skulle vara ett massivt företag är det relativt snabbt och enkelt att bygga en diatonisk xylofon med en oktav.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Sätt i träet för knapparna. En oktax xylofon har 8 nycklar, med nyckelnoten längst ner och uppåt. Nycklarna ska vara ca 5 cm breda och 2,5 cm höga. Dimensionellt trä i dessa dimensioner finns tillgängligt i hårdvaruaffären. Tallskog är ett acceptabelt val, även om ek ger bättre ljudkvalitet. Professionella kvalitets xylofoner har rosenträ eller röda sandelträknappar, men dessa skogar är svårare att hitta.       
 2.  
 3.             2      Klipp knapparna till grov storlek. En bra approximation är att skära den lägsta anteckningen ca 35 cm lång och den högsta noten ca 25 cm lång. Nycklarna i mellan borde gradvis överbrygga klyftan mellan dessa två längder. Med dessa längder kan nycklarna enkelt ställas in på nyckeln till C-huvudet. Den exakta längden på varje nyckel är inte viktig eftersom du trimmer den medan du ställer in.        
 4.  
 5.             3      Rösta nycklarna. Detta är det mest tidskrävande steget. Placera varje knapp på en mjuk yta (som en handduk) för att resonera. Håll knappen med en hängmall och titta på utsläpp av en elektronisk tuner. Om tonhöjden är för låg kan du plocka upp den genom att skrapa av eller platta på sidorna på nyckeln för att göra den kortare. Om tonhöjden är för hög kan du minska den genom att hugga ut ett krökt spår på undersidan av personalen. Spåret ska centreras och placeras i allmänhet i stångens mitt tredje. En rasp är det bästa verktyget för detta, även om en fil eller en dragkniv går också. Fortsätt att kolla tonhöjden när du ställer in.        
 6.  
 7.             4      Hitta knutens position på staplarna. Knutarna är stavarnas delar som inte vibrerar när stången resonanserar. De är belägna på varje sida vid ca 2/9 av stångens längd. För att hitta den exakta positionen, strö med salt på varje knapp och slå det upprepade gånger med en hängmall. Saltet dansar på pinnen och samlar på knuten (för att det inte finns vibrationer här). Markera den här positionen med en penna.        
 8.  
 9.             5      Borra 2 hål genom varje nyckel där du markerade knutens position. Dessa hål ska centreras över barens bredd. Gör hålen något större än nageln som du använder för att fästa knappen i ramen, eftersom knappen behöver plats för att röra sig när den träffas, annars ger den inte mycket resonans.        
 10.  
 11.             6      Bygg ramen. Du behöver 4 bitar av trä, storleken är inte så viktig.  
    
  • Placera knapparna från lägsta till högsta och lämna ca 6 mm mellan dem. Nyckeln med den lägsta tonen ska vara till vänster och den med högst till höger.
  •  
  • Den totala bredden på din xylofon ska vara cirka 45 cm. Skär 2 stycken av ditt ramträ i denna längd och lägg sedan i mjukt material (gå en handduk eller ett slitat plagg). Tyget säkerställer att nycklarna fortfarande kan resonera och inte knacka högt mot ramen medan de spelas.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Lägg knapparna över dessa två bitar av trä så att knoppen på varje knapp ligger direkt över ramen. Stans naglar genom de förborrade hålen i knapparna och träramen nedan.  
    
  • Fäst de två långa träbitarna tillsammans för att göra ramverket fast. Skruva, spik eller lim de andra två trästyckena till ramen över de 2 långa bitarna så att den blir en fyrsidig ram.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Loop hela xylofonen. Gå över instrumentet med en bit sandpapper för att ta bort grova kanter och förbättra utseendet.                  
 16.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                  
Konst populär:
Bygg en xylofon.

Whistle med tungan.

Walsdans.

Skapa en storyboard.

Ta ett foto på nattskyen.

Skapa Rangolis.

Hämta musik från Spotify.

Låna en Kindle bok.

Spela Tin Whistle.

Dansa det grundläggande steget i salsa.

3 sätt att repainta en gitarr.

Poserar för ett foto.

Skapa en Captian America kostym.

Passerar tiden.

Ställa in en gitarr.

Se bra på en konsert.

Whistles.

Vänd en rolig video.

Köp ett videokort.

Gör en dokumentär.

Hitta ett intressant namn för ett band.

ako woman