Home \ konst
 

Skapa en skivbolagslabel.

 

Musikindustrin förändras alltid och det finns alltid ett behov av framåtriktade skivbolag. En framgångsrik platemärke letar efter ny talang, betalar för inspelning och blandning av album, sponsorturer och främjar marknadsföring och marknadsföring av sina artister.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Planera ditt projekt  ,

    
   
 1.            1      Definiera ditt projekt. För en effektiv start bör du först specialisera dig i en viss musikgenre för att skapa rykte för dig själv. Ditt fokus är huvudsakligen bestämt av dina avsikter. Om ditt mål är att tjäna så mycket pengar som möjligt kommer du att fokusera på populärmusik. Men om du vill ha den mest eftertraktade Post Avant Jazzcore-etiketten från 21: e århundradet kommer ditt fokus och tillvägagångssätt att se väldigt annorlunda ut.       
 2.  
 3.             2      Skapa en affärsplan. Detta är nödvändigt av många anledningar. Först och främst måste du ställa grunden för din etikett: hur man planerar och hittar talang, hur man förstår marknadsplatsen och tävlingen, hur man finansierar ditt företag och hur man tänker göra det lönsamt.  
    
  • Om du är mycket rik på dig själv kanske du inte behöver fler investerare, åtminstone inte för ekonomiskt stöd. Men du kanske vill locka till sig några investerare som kan hjälpa dig att göra ett namn för dig själv på marknaden. Om du till exempel hittade en etikett för popmusik som du kan finansiera från din privata förmögenhet, men till exempel övertyga Sir Paul McCartney att investera i din etikett så blir det en stor vinst för din etikett. Men för att göra det behöver du en trovärdig plan som kommer att övertyga Sir Paul eller andra investerare att du vet exakt vad du gör.
  •  
  • Om du behöver ekonomisk hjälp är det absolut nödvändigt att ha en plan som övertygar dina potentiella investerare om att du vet både vinst och risker för ditt företag och att du har vägt dem noggrant och kommer att bli framgångsrika.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lista alla kostnader som är förknippade med lanseringen. Detta inkluderar allt från häftklamrar till elkostnader till upptagnings- och produktionskostnader. Var väldigt grundlig med detta tillvägagångssätt: Folk som överväger att gå med i ditt företag kommer definitivt att vara, om de går igenom din plan! Här är några saker du definitivt bör överväga:  
    
  • Administrationskostnader: Hyreskostnader, driftskostnader, skatter och licenser är i förskott och kan vara betydande. Glöm inte kostnaderna för telefon, internet, skrivare, papper, datorer, visitkort och kontorsmaterial på din lista. Du behöver också en webbplats och någon som kommer att skapa och underhålla den för dig. Några av dessa kostnader kommer att uppkomma varje vecka, andra månatligen och andra endast en gång eller vartannat år. Det kan verka lite överväldigande först, men om du gör en femårsplan ser du att dessa kostnader i slutändan bara utgör en liten andel av den totala kostnaden.
  •  
  • Inspelningskostnader: Som plåtikett producerar du dina artisters musik. Det innebär att du måste betala för alla kostnader för produktionskedjan. Detta inkluderar inspelningstiden i studion, kostnaderna för ljudingenjörerna och tillverkarna (även om du borde göra det själv måste du också betala), blandningen och eventuella studiemusikern.
  •  
  • Marknadsbudget: Ett bra album är ingenting alls, så länge det inte finns på marknaden. För att få det på måste du marknadsföra din etikett genom annonsering online, i tidningar, i presspamfletter och på din webbplats. Du kommer också att behöva anställa designers och artister för att skapa en logotyp, en konsekvent förpackningsdesign och en generell designplan.
  •  
  • Professionella tjänster: Medan du är upptagen med att producera bra musik, måste någon annan leta efter tydliga och effektiva kontrakt för dina artister och affärsförbindelser. För detta borde du bäst använda tjänster av en kvalificerad advokat som specialiserat sig på musikbranschen. En revisor kan spara dig ett besök från den trevliga mäns skatteuppsamlaren.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered ett kassaflödesprognos. Förbereda ett kassaflödesprognos för en, tre eller fem år kräver viss kunskap, skäl och utbildade uppskattningar. Det första året ska vara väldigt solid: du har redan en bra uppfattning om startkostnaderna och du kommer förmodligen redan ha några band i åtanke som du redan har kontaktat för att skriva in dem. Med denna information kan du bedöma hur mycket du spenderar och hur mycket dessa artister kommer att ta med dig.  
    
  • Till exempel kan du basera dina förutsägelser om hur bandet är på kursen: fyller de hela klubbarna? Sedan har de redan ett namn och kommer troligen att sälja bra. Om du även registrerar dig för band som ännu inte har bildat en stor fanbase, måste du spendera mycket mer pengar på reklam för att marknadsföra dem.
  •  
  • Ju fler band du registrerar dig med desto mer kommer din potentiella inkomst att öka. Om du planerar i år tre till fem i förväg så måste du planera när och hur du anmäler dig till andra artister och hur du ska marknadsföra dem. Det komplicerar prognosen: Om en populär konstnär är under kontrakt med dig, är det lättare för dig att marknadsföra alla band på din etikett. I samma ögon kan en misslyckad konstnär i dina ställen vara ett pengar och leda till finansiella flaskhalsar om den hoppade framgången misslyckas.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skapa ditt lag. Om du inte är en oerhört begåvad säljare, marknadsföringsexpert, musiker, affärsman, konstnär, förhandlare och advokat på en gång måste du sätta ihop ett lag. Här är några viktiga punkter du bör uppta:  
    
  • Marknadsföring och försäljning: Någon som publicerar din etikett, känner till musikbranschen, har personliga relationer med artister, promotörer och potentiella investerare. Denna person eller dessa människor är viktiga på vägen till framgång: de tar in talang och skickar kunder från din etikett till världen. Ju bättre du är desto lyckligare blir du.
  •  
  • Produktion: Du behöver någon som känner till produktionsprocessen, vet eller tränar bra ljudingenjörer, mixare och producenter, och vem kan styra en inspelningssession.
  •  
  • Kontraktshjälp: För att hålla kostnaderna nere, åtminstone i början, bör du överväga att anställa andra personligheter bara som ett exempel. Detta inkluderar designers, advokater, revisorer, tekniker och personal för ytterligare uppgifter som endast uppkommit ibland.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Genomförande av din plan  ,

    
   
 1.             1      Formalisera ditt företag. Skapa din etikett som en lämplig affärsenhet så att du kan fungera lagligt samtidigt som du skyddar dig själv. Det finns några alternativ som kan variera i olika länder, men de är i grund och botten följande:  
    
  • Individuellt företag: Det här är varianten där du gör allt arbete. En enda innehavare är lätt att starta, lätt att avsluta och lätt att underhålla. Du kan ha rådgivare eller vänner som kan hjälpa dig med några av de saker som uppstår, men i slutändan gör du allt arbete. Det betyder också att medan du kan skörda alla vinster, är du samtidigt ansvarig för allt. Du kommer inte att vara särskilt attraktiv för investerare, du kommer knappt att njuta av skydd som privatperson, och i händelse av att ditt företag misslyckas måste du betala alla dina skulder ur fickan. Så om du vill göra ett legitimt företag ur din etikett eller anställa människor över tiden, så kanske det inte är det bästa alternativet.
  •  
  • Limited Company (GmbH): A GmbH är idealiskt för småföretag. Du har möjlighet att anställa ny personal när det går bra, och skydda personligt ansvar om du misslyckas med ditt företag. Det ger dig också en relativt enkel och flexibel kontroll över ekonomi, juridiska frågor och skatter. Om du planerar att leta efter investerare eller planera på den internationella marknaden är det här inte ett bra val.
  •  
  • Samhälle: Om du planerar att göra det till ett stort företag ur din etikett, letar efter investerare och föredrar formella strukturer, så är detta det optimala valet för dig. Som med GmbH får du personligt ansvar vid fel. Du kan sälja aktier i aktier, öka ditt investeringskapital och räkna med otaliga prejudikat i en nödsituation. Det finns strikta organisationsregler och din revisor - såväl som din advokat - kommer alltid att vara upptagen med skatter, avgifter, rapporter och blanketter. Om du är en mer avslappnad person som vill undvika stress är det här inte det bästa alternativet för dig... om du inte är redo att ta av!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrakts talanger. När din plan är på plats, är ditt företag inskrivet, licenser och privilegier begärda och godkända, din investeringskapital redo och din etikett är genomförbar, då är det dags att få bollen att rulla!        
 4.  
 5.             3      Ta en titt och lyssna på levande musik, men lyssna på ett kritiskt öra. Titta på publiken och se hur de svarar på bandet. Om du är jaunty direkt från början och firar bandet frenetiskt, så kan du landa en kupp!  
    
  • Gå till bandet och prata med henne. Ta reda på vad de är för, hur länge de har skapat musik, om de redan har släppt musik och vad de planerar för sin framtid.
  •  
  • Men viktigast av allt, ta reda på om de redan är under kontrakt med en annan etikett. Det kanske inte nödvändigtvis är det största problemet, men för en ny etikett kan det vara bättre att först välja band som inte är under kontrakt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Möt pressen. Din stad swarming med scribblers som kan hjälpa dig att marknadsföra din etikett, men de behöver känna dig. Sök efter dem i tidningen eller på lokala musikbloggar och kontakta dem. Bjud in dem att äta eller i din studio (eller studion du brukar använda) och hålla kontakten med dem.        
 8.  
 9.             5      Möt teknikerna. Hitta de lokala inspelningsstudiorna i ditt område och besök dem. Vissa kan vara extravaganta avancerade studior och många kommer att vara mer blygsama lösningar med ett eller två rum, med olika tekniska standarder. Även om detta kan vara viktigt är det viktigaste att musikens kvalitet rusar genom högtalarna.  
    
  • Möt ljudingenjörerna, prata med dem om deras inspelningsfilosofier, hur de relaterar till banden och vad irriterar dem. Detta är alltid viktigt, till exempel när du har en rappare enligt kontrakt som du är övertygad kommer att slå, men den ansvariga ljudingenjören har en stark aversion mot rap. Fråga henne om hon kan spela några av hennes favoritinspelningar och lyssna noggrant.
  •  
  • För att vara väldigt specifik, fråga henne om en CD på något av hennes arbete så att du kan höra henne hemma över sina egna högtalare. Även om det sällan är fallet, vilket låter bra i en överdådig inspelningsstudio, kan det låta som om det spelades in i ditt eget sovrum när det matas ut via vanliga högtalare.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Besök de lokala rekordbutikerna. Små eller stora, de är här för att sälja album. Om du träffar dem kan de också sälja album som produceras av din etikett. Även om det bara är en mycket liten butik, om du just har börjat, är ingen rekordbutik för liten.        
 12.  
 13.             7      Möt agenterna. Det här är de som håller fingret på musikindustrins puls. Banden som anställde en agent har redan uppnått en viss grad av professionalism, helt enkelt genom att vara professionell nog att anställa en agent.  
    
  • Om dina tjänster ser bra ut till agenterna och promotorerna, nästa gång de säger ett av deras band, "hej, jag tror att vi är redo att spela in ett nytt album", de svarar exakt det känna rätt partner för det.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Lyckas  ,

    
   
 1.   1      Skapa dig själv som ett varumärke. När du väl har bestämt dig för praktiska frågor, odla och behåll din etiketts estetik. Skapa en logotyp och var noga med att fysiskt använda den logotypen och i allmänhet estetiken på din etikett, t.ex. på din webbplats eller på varor. Anmäl dig för band som matchar den specifika bilden du vill behålla med din etikett.  
    
  • Håll ögonen på de framgångsrika etiketterna Sub Pop och Matador Records om du vill se bra exempel på varumärkeshantering, eftersom de ständigt arbetar med oberoende affärsmodeller.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Markera din etikett kreativt. Under det senaste årtiondet har Internet dramatiskt förändrat hur musik köpas, hörs och marknadsförs. Det kan hända att du har svårt att spåra den traditionella modellen för CD-försäljning och marknadsföring på radion. YouTube-videor och Pay-for-You-Want-modeller blir alltmer populära och kan vara till stor hjälp för att säkerställa framgången för ditt varumärke.  
    
  • Tänk på marknadsföring gimmicker, till exempel T-shirts som har en etikett-mixtape nedladdningskod som skrivs ut på etiketten. Goner Records, en punk etikett från USA, erbjöd till och med alla som tatuerade etikettens namn en gratis 7-tums skiva.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Låt din fläktbas växa. Sub Pop började fokusera på nordvästamerikanska grungeband, men producerar nu också ett antal band som är mer vanliga, såsom Iron & amp; Vin och flotta Foxes. Med utbyggnaden av de musikgenrer som de producerar och representerar har deras framgång också ökat och deras marknadsandel har ökat enormt. Även om du kanske fokuserar på Tween Popstars för närvarande, fundera över hur du kan integrera andra ljud och bilder i ditt varumärke.  
    
  • I början av 90-talet var de stora etiketterna villiga att ta betydande risker och kontrakta okända eller underjordiska band. Till exempel befann sig Sonic Youth, ett Noise Rock band från New York, i den unika situationen att erbjudas ett kontrakt med Geffen, och kontraktet signering hyls av både etiketten och musikälskare. Om din etikett ger en bra vinst, överväga att avvika och försöka någonting nytt.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  Läs mer... (3)      
Konst populär:
Gör en diorama.

Dansa det grundläggande steget i salsa.

Ändra gitarrsträngar.

Lär dig att lära sig tangentbordsmeddelanden.

Ordna böcker i ett bibliotek.

Lyssna på musik.

Applicera ett torrt tryck.

Gör en musikvideo.

Applicera ett torrt tryck.

Gör en spiderman mask.

Organisera en konsert.

Sjung bättre om du tycker att du är dålig.

Blåsning av en bubbelgummibubbla.

Bli en professionell rapper.

Börja med Stand up Comedy.

Lär dig att spela basen.

Gör sitt band känt.

Var en spelare.

Bli en RockNRoller.

Erkänn sjungande talang.

Skriv en personlig biografi.

ako woman