Home \ konst
 

Master ljud.

 

Mastering av ljud kan vara en mycket komplex process. Professionella ingenjörer spenderar år på att perfekta tekniker och effekter. Mycket träning och ett gott öra kan leda till imponerande resultat när du gör ett huvudspår från ett obearbetat spår. Många använder programvara för att behärska ljud och programvara, vilket gör det enklare att arbeta med än analog utrustning när du just har börjat. Här är några steg för att komma igång.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Köp högkvalitativa högtalare eller hörlurar. För att behärska ljud behöver du veta exakt vad du spelar. Studio-skärmar eller hörlurar kan vara dyra, men de är viktiga verktyg.        
 2.  
 3.             2      Blanda en session i ett enda stereospår. "Blandning" betyder att du exporterar / blandar alla inspelade spår till ett enda stereospår. 
    
  • Det är bättre att applicera effekter på ett enda stereospår än masterbussen på en hel session. "Master Bus" är huvudvolymkanalen för alla spår du spelar in. Vissa ingenjörer tillämpar master effekter på den här kanalen, men det rekommenderas inte för nybörjare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll högsta möjliga bithastighet. Om du spelar in med den rekommenderade 32-bitarshastigheten, behåll den kvaliteten. Du kan konvertera filen till den vanliga 16-bitarsatsen för CD-skivor om du tillämpar dina effekter och är nöjda med spåren.       
 6.  
 7.             4      Normalisera spåret. Normalisering ger den högsta svängningen till den maximala volymen du har ställt in. Många ställer toppen till -0,2 dB, vilket innebär att vågformen höjs till maximalt 0,2 decibel under noll.       
 8.  
 9.             5      Utför en grundläggande Equalization. Du vill inte göra många drastiska ändringar här, beroende på kvaliteten på originalblandningen. Experimentera tills du når önskat ljud. 
    
  • Lägg till mer bas till mer kropp och lägre mittfrekvenser. Öka de övre övertonerna för tydlighet. Beskärning av frekvenserna kring 250 Hz ger t.ex. mer klarhet i ljudet; och höja i 1kHz-intervallet gör sången mer presenterbar.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Applicera komprimering för att få kontroll över ljudspårets dynamiska område. Det dynamiska området anger hur långt låten är mellan den lägsta och högsta volymen. 
    
  • Börja med ett 2: 1-förhållande och ställ in Postförstärkning till 0. Gör mycket små justeringar tills du uppnår önskad effekt. Du bör finna att lugnare delar av låtljudet är högre och tydligare och högre delar inte är så höga.
  •  
  • Gör inte förhållandet för högt, annars får du ett mycket pressat ljud. Ett klämd ljud innebär att ljudet inte låter öppet och delens subtiliteter försvinner eftersom varje instrument är så nära volymen till varandra.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Utför en Aqualization. Detta bör komma i ordningen efter kompression och hjälper till med att forma ljudet. Du behöver nog inte mycket vattenförbrukning, men du kan göra mindre justeringar av ljudet efter att du tillämpat de dynamiska komprimeringseffekterna.       
 14.  
 15.             8      Ge spårets surroundljud. Ambience i huvudsak modeller utrymmen och ger den bearbetade ljudspåret mer av en levande känsla. Atmosfären ger djup och stereospåret ett varmt och komplett ljud. Lägg till så mycket eller så lite som du vill, beroende på önskad effekt.       
 16.  
 17.             9      Använd en avgränsare. Att begränsa ljudet till en viss dB-nivå ger dig mer volym. Börja med att ställa in begränsaren till -0,2 dB. Du bör märka en signifikant ökning av volymen. För att undvika onaturliga, obehagliga ljud, öka inte förstärkningen för högt.       
 18.  
 19.             10      Konvertera din stereofil till 16 bitar och 44,1 kHz. Du kan göra detta med ditt ljudmastringsprogram, så sök efter hjälp i programmets användarhandledning.       
 20.  
 21.             11      Bränna spåret till en CD. När du bränner ditt mastrade ljudspår till en CD, sätt skrivhastigheten så långsamt som möjligt för att säkerställa att ljudets kvalitet är så hög som möjligt. Många ingenjörer bränner vid 1x eller 2x. Du kan sedan kopiera den brända cd-skivan och vara säker på att ljudkvaliteten multipliceras.                 
 22.  
             

Tips .

                  
Konst populär:
Bli en berömd sångare.

Transponera musik från CDur i B major.

Inte rädd för en film.

Gör en Harley Quinn kostym.

Gör en lejondräkt.

Köp din första gitarr.

Låna en Kindle bok.

Att vara en konkurrent i en film.

Ha kul på ett lördagskväll hem.

Packa en gitarr för en resa.

Lär dig själv att läsa.

Lär dig snabbt ett piano stycke.

Gör en blommedräkt.

Spela Red Rover.

Går från hus till hus som sjunger julkulor.

Gör en tidningshatt.

Skriv en detektivhistoria.

Blanda ett kortspel.

Stämma en gitarr i Drop D.

Skriv en bok.

Välj gitarrsträngar.

ako woman