Home \ konst
 

Få idéer för en kortfilm.

 

Vill du göra filmer? Om du vill bandet på kameran och börja spela en film, behöver du en bra historia. Det behöver inte vara ansträngande att du lär dig att låta din kreativitet flöda eller få dig att skriva. Lär dig att hitta en bra historia och utveckla den till ett manus som skulle vara bra för en kortfilm.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hitta en historia  ,

    
   
 1.            1      Börja med ett ord, en bild eller ett objekt. Alla historier behöver vara ett frö som du sår och som du kan följa tills det växer. Kommer han att bli en bra kortfilm? Kanske, kanske inte. Allt du behöver i början är att få en idé och börja titta och se var det leder dig. Här är några effektiva metoder för brainstorming för att starta en historia:  
    
  • Ett bra sätt att starta en historia? Börja bara skriva. Ta penn och papper eller sitta framför datorn och få dig att skriva ett tag. Låt oss säga 10 eller 15 minuter. Oroa dig inte för om ditt skrivande blir en "historia" eller om det är tillräckligt bra för en film. Du letar bara efter en idé. 99% av det du skriver är skit, men det kan vara en liten del som du kan göra till en historia. Ge dig själv idéer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prova ordövningar. Allt du behöver för att få en idé för en historia är en liten gnista. Gör en lista med mer eller mindre några bilder, de första orden som kommer att tänka på: dagis, Oakland, askkopp, oljemålningar. Bra lista. Få minst 20 ord och försök att ansluta dem. Vad får listan att tänka på? En målningsklass efter skolan i East Bay, som är full av dagislärare? En brinnande cigarett i en målares studio? Börja med en bild och låt den expandera. Hitta historien kring dessa bilder.        
 4.  
 5.             3      Börja spekulera med några bra idéer. Ett bra sätt att börja med en historiaidé spekulerar med konstiga, överraskande eller absurda scenarier som kan vara väl lämpade för en historia. Tänk om all maten var i tablettform? Vad händer om du upptäcker att din pappa är en spion? Vad händer om din hund kunde prata plötsligt? Goda handlingar och tecken kan uppstå genom spekulation.        
 6.  
 7.             4      Hitta korta historier som du kan empati med. Ett bra sätt att hitta en idé för en kortfilm är att göra en historia som redan har skrivits av någon annan. Kolla in nyligen publicerade samlingar av noveller med spännande rörelser och hitta en som skulle göra filmen kul.  
    
  • Generellt är det svårt att göra en roman till en kortfilm. Försök att hålla fokus på noveller. Kolla in Joyce Carol Oates "Var ska du, var har du varit?" som ett bra exempel på en liten historia med förförisk och spännande handling.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Försök att skjuta filmen i verkligheten. Vem säger att dina korta filmer måste vara fiktion? Om du vill göra en kortfilm, tänk på att filma världen runt dig och skapa en dokumentär. Hitta en lokal musikfestival i ditt område och fråga om du får filma intervjuer med banden eller filmen en vän som försöker vara bättre än hans träningsschema. Hitta en bra historia som händer runt dig och få tillstånd att spela in den.        
 10.  
 11.             6      Gör en drömdagbok. Drömmar kan vara en bra inspiration för en kort film, speciellt om du gillar galena saker. Om du vill få en idé ur din dröm, sätt väckarklockan mitt på natten så att det kommer att riva dig ur din dröm och snabbt skribra storylinen i din drömdagbok. Drömmar kan vara ett bra ställe att ge dig bilder, egna berättelser och dialoger för kortfilmer.  
    
  • Vad är du orolig för? En bra läskig dröm kan vara en bra start för en kort skräckfilm. När du skriver ditt manus och skjuter din kortfilm, försök att fånga samma stämning som i din läskiga dröm. Titta på David Lynchs kortfilmserie Kaniner för inspiration.       
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta med historien till den punkten. Kan du skriva en mening med 15 ord eller mindre som återspeglar det grundläggande begreppet av din ide? Då är du på rätt väg. När du har fått din första idé, försök att skriva din hisspresentation. Beskriv din film så snabbt och enkelt som möjligt för att ge dig själv chansen att skriva bästa möjliga manus och beskriva historien till andra för att rekrytera aktörer och andra supportrar. Undvik att vara vag eller abstrakt och fokusera på scenariot och diagrammet.  
    
  • Bra exempel på en novell kan se ut så här:       
     
   • En pojke hittar lite alien och tar hem hemma.
   •  
   • Förskolelärarna börjar rita konstiga bilder efter lektionen.
   •  
    
  •  
  • Dåliga exempel på en novell kan se ut så här:       
     
   • En man kämpar med depression.
   •  
   • En serie mystiska händelser påverkar folket i Pittsburgh.
   •  
    
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tänk praktiskt. Tänk på vad som är tillgängligt för dig och hur du kan använda vad du har. Gör en lista med rekvisita, platser och aktörer på plats, och fundera på hur de kan göra en bra historia när du börjar. Kanske din vän som inspirerar dig tre gånger i veckan kommer att göra dig till en bra boxningshistoria.  
    
  • Se till att din historia är filmbar. Utrustning och trimning är av hög kvalitet om du själv gör en film och arbetar utan stöd och pengar i en studio. Återigen är det svårt att göra ett sci-fi-arbete i din mammas källare. Försök och se till att du kan få de scener du vill ha för filmen du vill göra. Kan du filma en kranresa över New York City om du bor i Scranton och inte har pengar eller en kamera? Förmodligen inte. Föreställ dig en lösning.       
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Utveckla berättelsen  ,

    
   
 1.             1      Hitta en huvudperson (huvudperson) och en motståndare (antagonist). Varje historia har en huvudperson och en antagonist för att leverera konflikt och spänning. Om du är osäker på vem som är, då är det viktigt att du tänker på utvecklingen av din berättelse och klargör vem vi skulle vilja och varför.  
    
  • En huvudperson är en karaktär med vilken vi uppmuntrar, empati och bygger en slags känslomässig relation med honom.       
  •  
  • Antagonisten är karaktären, situationen eller miljön som fungerar mot huvudpersonen som skapar drama, så att säga. En antagonist är inte nödvändigtvis en mustasch-twisting skurk, det kan vara en tung situation eller en annan distraktion.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en bra miljö. I en kortfilm är detta en praktisk angelägenhet och en angelägenhet för historien. Bra miljöer skapar spänning och drama, men du kanske inte kan flyga till Bermuda för att göra en strandplats. Hitta en plats som kompletterar berättelsen du vill berätta men är också tillgänglig.  
    
  • Försök att arbeta med vad du har. Om du vet att du måste filma i föräldrarnas hus är det svårt att skjuta en episk sci-fi-film i bakgården eller källaren. Försök istället att tänka på en bra hemhistoria som fungerar. Tänk på historier som händer i hus, i den stad där du kan leva. Berättelser som arbetar med sin miljö är ofta bättre.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Hitta en konflikt. Berättelser behöver en konflikt att röra oss. Vad gör tittaren intresserad av din berättelse och kortfilm? Vad vill din huvudperson ha det? Vad håller huvudpersonen från att få det? Svaren på dessa frågor kommer att ge din källa till konflikt. När du har utvecklat din ursprungliga idé börjar du fokusera på vad som orsakar konflikten i historien och stimulera den så mycket som möjligt.  
    
  • En konflikt behöver inte involvera en fistkamp eller en shootout för att vara mycket dramatisk. Det måste vara en riktig konflikt mellan riktiga karaktärer och känslor. Om en pojke tar hem en utomjording, vilka svårigheter kommer han att möta? Vad är hans risk? Vad fängslar oss när vi ser dagis lärare målning?       
  •  
  • Hitta den inre och yttre historien. Det vi ser är den yttre historien: ett tecken går igenom världen och saker händer. Det som gör fängslande är den inre historien. Hur förändras karaktären? Vad betyder detta för karaktären? En bra kortfilm eller någon form av historia har båda dessa element samtidigt.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll bara den. Låsa omfattningen av din historia så mycket som möjligt. En kortfilm är minimal storytelling, en novell är inte en roman. Det betyder inte att han inte kan vara sofistikerad och okonventionell, men en kortfilm måste fungera mycket bra med ett begränsat antal element, tecken och scener.  
    
  • Alternativt kan det vara kul om du tvingar dig att filma en mycket lång eller komplicerad historia så kort som möjligt. Hur ser krig och fred ut i en film på 10 minuter? Vad händer om alla Star Wars-filmer hände på 10 minuter med den utrustning du har till hands? Hur skulle du göra det?
  •  
         
 8.  
 9.   5      Håll dig borta från kortfilmklichéer. Som med någon konstform har kortfilmer också tråkiga idéer och stereotypa berättelser. Om du aldrig har gjort en förut är du ett steg före spelet om du undviker denna skit. Undvik följande kortfilmklichéer:  
    
  • En karaktär är ensam, stirrar i spegeln och pratar och begår självmord.       
  •  
  • Allt som innebär en bounty hunter.       
  •  
  • Två tecken argumenterar för någonting tills vi upptäcker att det verkligen är ett tecken med en personlighetsstörning.       
  •  
  • Filmen börjar med ljudet av en väckarklocka och huvudpersonen kommer upp från sängen.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Försök att hålla din film under 10 minuters speltid. Att göra en film med vilken längd som helst är extremt komplicerad. Försök att hålla din film så kort som möjligt, speciellt om du gör det för första gången. Att göra en riktigt bra, kort, dramatisk och spännande tre minuters film är en riktig prestation. Försök att göra det innan du går ut på ett 45-minuters gangster-mästerverk med en slow motion-uppspelning.        
 12.  
 13.             7      Ta en titt på några kortfilmer. Om du vill göra en film, ta en titt på några. Precis som du inte ska försöka skriva en roman om du inte har studerat romans form. Det är viktigt att få en glimt av hur kortfilmer fungerar och vad som krävs för att göra en bra kortfilm innan du försöker göra en själv. Det är inte bara en kortare version av en lång film: en kort film är ett separat medium med andra knep och tekniker. Titta på några innan du börjar spinna din egen.  
    
  • YouTube och Vimeo är bra resurser för kortfilmer, både bra och dåliga. Se om din hemstad har en festival för kortfilmer eller inte - vanligt i vissa regioner - att se några konkurrenter i person.
  •  
  • Musikvideor är också en bra stil med kortfilmer som du förmodligen redan är bekant med. Titta noga på hur din favoritmusiktvideo är gjord och studera den noggrant. Kolla in Spike Jonze, Hype Williams och Michel Gondry för moderna mästerverk i form.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Skriv skriptet  ,

    
   
 1.             1      Sammanfatta din berättelse. En sammanfattning av innehållet behöver inte vara formell eller innehålla romannummer (om du inte vill ha det). Sceneböcker hjälper dig vanligtvis att få en uppfattning om vilka scener du behöver skjuta senare i processen och få ett visuellt tecknat stiltema för filmen medan du skriver den. Skiss kort vad som kommer att hända fysiskt i berättelsen och vad de grundläggande dialogerna är.  
    
  • Filmen är ett visuellt medium för att berätta historier, så lita inte enbart på dialog för att återspegla historien. I goda berättelser bör abstraktet uttryckligen reflektera den yttre historien, men den inre berättelsen är bara antydd på.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv ett skript. Om du har de grundläggande elementen i en historia som du vill ha det, kan du fylla i resten och skriva manuset, inklusive de dialoger och scenriktningar du vill ha i filmen. Försök att vara så specifik som möjligt så att någon annan skulle kunna skjuta filmen och se hur du gör det.        
 4.  
 5.             3      Förundra dig själv. Du kan få en uppfattning om var din historia går, men försök att lämna utrymme för överraskningar när du skriver historien. Om du går stiffly i en viss riktning med din kortfilm, blir det inte förvånande för din publik och det förväntar sig att historien slutar på samma sätt. När du skriver, försök att rikta den i en riktning du inte är så säker på. Passa glada olyckor och följ dem till nästa, mer intressanta slutsatser. Det är så bra historier skrivs.  
    
  • Francis Ford Coppola gjorde uppföljaren till The Outsiders , med namnet Rumble Fish , utan att skriva ett manus fram till den dag som scenen filmades , Ingen av de utövande hade någon aning om vad som skulle hända därefter, vilket ger filmen en spontan och experimentell känsla.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      söka konstruktiv kritik. När du har skrivit ett skript, visa det till några vänner eller några personer som delar filmens kärlek med dig och som kan erbjuda dig en konstruktiv kritik. Lyssna på det och försök att ompröva ditt skript så mycket som möjligt. Vissa filmskapare arbetar i åratal på ett manus, som sedan går in i produktion i flera år. Det är en lång process att göra en film av någon anledning.  
    
  • Försök visa ditt skript för potentiella anställda. Skådespelare, producenter, potentiella styrelseledamöter. Visa skriptet till personer som kan hjälpa till.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Börja med en idemapp. Inte alla idéer kommer att fungera omedelbart. Håll en mapp genom att samla idéer och konvertera dem till framtida skript. Vissa filmskapare har en idé och kan inte göra det i årtionden. Scorsese's Gangs of New York diskuterades som en möjlighet i 30 år. Håll dina idéer för tider där de kan genomföras. Håll dina lilla anteckningar organiserade av följande komponenter:  
    
  • tecken       
  •  
  • platser       
  •  
  • åtgärder       
  •  
  • Struktur       
  •  
         
 10.  
            

Tips .

                Läs mer... (2)      
Konst populär:
Gör en påfågel på påfågeln.

Spelar Barré ackord på gitarr.

Blues dans för pojkar.

Gör en påfågel på påfågeln.

Ha det roligt när du är uttråkad hemma.

Var ett barn skådespelare.

Lär dig att lära sig tangentbordsmeddelanden.

Öva konstkritik.

Lär dig hårddöd metal sång.

Gör en banmask.

Klä som en 100 år gammal.

Gör ett enkelt musikinstrument.

Använd perkussiva effekter på gitarr.

Var en popstjärna.

Skriv en tonårig romantik.

Få bra idéer för en sång.

Cha Cha dans.

Var en spelare.

Hitta ny musik efter eget tycke.

Spelar för örat.

Skapa en Mix Tape eller en CD.

ako woman