Home \ konst
 

Sätt nya strängar på en gitarr.

 

Att veta hur man ritar strängar till ditt instrument kan vara till hjälp, oavsett om du är nybörjare eller gitarrmästare. En elgitarr behöver nya strängar oftare än en akustisk, men det är viktigt att byta strängarna för bra ljudkvalitet. Innan du tar gitarr och spelar din älskade en självskrivet ballad, bör du se till att dina strängar bibehålls och stämmer.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förberedelser  ,

    
   
 1.            1      Hitta en ren och tyst plats för att sätta nya strängar på gitarr. Håll denna plats ren så att du inte förlorar något. Hitta också ett lugnt ställe för att ställa in gitarr utan bakgrundsbrus.       
 2.  
 3.             2      Justera dina redskap. Du behöver en tuner, nya strängar, trådskärare och en strängsvev. Beroende på om du är nybörjare eller expert, kanske du inte behöver en tuner eftersom en erfaren musiker kan ställa in sitt instrument för örat. 
    
  • Välj gitarrsträngarna för din egen smak.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Balansera gitarrhalsen. Hitta något att fixa gitarrhalsen, som en speciell redskap du kan köpa i en musikaffär. Om du är nybörjare kan du bara använda något mjukt och krökt, som Styropor®.                  
 6.  
             

  Del 2      Stränga en akustisk gitarr  ,

    
   
 1.             1      Lossa strängarna med en inställningsnyckel och ta bort dem. Vrid inställningsnyckeln och du bör märka hur spänningen på varje sträng minskar. Koppla av strängarna från ryggkotorna och ta bort dem så fort de är lös.        
 2.  
 3.             2      Ta bort brostiften från bron. Använd den inbyggda hakan på strängkranen för att ta bort varje stift. När stiftet tas bort kan du också ta bort strängen från gitarrbryggan.  
    
  • Fixera bolländen på den nya strängen till botten av bron så att den kan ge en bra ton. Låt inte bolländen ligga på spetsens spets, annars kommer strängen att komma ut igen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Dra strängen och bryggstiftet genom hålet för E-strängen vid bron. Justera bryggstiftets spår med gitarrens ljudhål och låt stiftet glida in i hålet. Dra strängen samtidigt med den andra handen när du trycker på stiftet genom hålet och på rätt ställe.        
 6.  
 7.             4      Led strängen genom virveln och dra åt den. Dra åt strängen när du drar den ca 7,5 tum med hjälp av ryggkotorna. Strängen ska nu ha tåg mot bryggan.  
    
  • Klipp strängen i det lösa ändan ca fem centimeter från gitarrets huvud så att du kan dra den genom axelns huvud.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kör strängen med en strängsvev. Använd en sträng vev för att dra strängen på motsvarande inställningsnyckel utan att ställa in den. Dra åt strängen för att se till att du har fixat den ordentligt.        
 10.  
 11.             6      Dra åt resten av strängarna. Det bästa är att göra i ordningen A, D, G, B, E-strängen. Dra åt strängarna för att se till att de har rätt.        
 12.  
 13.             7      Rösta gitarr. De flesta nybörjare måste ställa in strängarna några gånger med hjälp av en tuner. Fråga din lokala musikaffär om du har problem med tunern.        
 14.  
 15.             8      Klipp av utskjutande strängändar med en trådskärare. Lös tråd kan vara farlig och gör det svårt att spela gitarr. Skär av utskjutande tråd så att du enkelt kan röra din hand.       
 16.  
             

  Del 3      En elgitarr re-stringed  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera att gitarren är stabil. Använd gitarrställ för gitarrhalsen som du ligger på en platt, stabil yta. Om du inte har en, sätt gitarr på överkroppen när du tar bort strängarna.       
 2.  
 3.             2      Skär strängarna med en trådskärare. Lossa strängarna och skära dem antingen i mitten av gitarrkroppen eller överst på nacken. Ta bort snittet. 
    
  • Släpp inte gitarr.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta den nya strängen och lägg den på gitarr. För en Gibson gitarr måste du styra strängen genom bakstycket under gitarrkroppen. För en Fender-gitarr som inte har låsningsmekanik måste du styra den nya strängen genom tremolohålan.       
 6.  
 7.             4      Justera hålet i finmottagaren med nacken. Använd tuningnyckeln genom att vrida hålet i finmottagaren vinkelrätt mot gitarrens hals.       
 8.  
 9.             5      Dra åt strängarna 7,5 centimeter från bron. Ta av ca fem tum av den lösa strängen när du drar den så att den kan vrida väl. Håll tummen på den andra sidan av hålet. Dra inte strängen längre genom hålet så fort tummen är på ryggraden.       
 10.  
 11.             6      Vrid strängen S-formad. Placera en hand över virveln och den andra nedan för att dra strängen S-formad runt virveln. Vrid strängen försiktigt och medurs. 
    
  • I höga strängar, speciellt i topp tre, vänd i andra riktningen.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Dra strängen mellan spåret och virveln. Fortsätt att vinda den del av strängen som redan löper runt virveln runt virveln och den utskjutande strängen mellan spåret och virveln. Med andra ord: Ta den övre delen av S, vänd den till en P och lägg den till den nedre delen av S.       
 14.  
 15.             8      Gör en slinga och krulla strängen. Sätt de två ändarna av strängen i en slinga, krulla dem och dra dem mot huvudet. Stram och fixa strängen med denna teknik.       
 16.  
 17.             9      Håll den nedre delen av strängen med tummen och dra åt den. Placera strängkraften på inställningsnyckeln. Vrid medsols precis under virveln. Kontrollera med tummen om strängen blir mer spännande.       
 18.  
 19.             10      Sprid strängarna medan du stämmer. Upprepa denna process om det behövs. Börja med femte fret. Dra strängen med en hand och håll fingerbrädet med den andra. Rösta också de andra fretsarna. 
    
  • Strängen ger plats när den skärps. Upprepa denna process tills strängen slutar glida.
  •  
  • Klipp av överflödig stränglängd med en trådskärare när du är nöjd med spänningen.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Klar.        
 22.  
             

Vad du behöver .

                  

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (10)      
Konst populär:
Skapa en superhjälte.

Få idéer till en kort film.

Köp en gitarr till ett barn.

Spelar Barré ackord på gitarr.

Spela svart magi.

Läs ePubs på en Kindle Fire.

Titta på filmer och tv på nätet gratis.

Spelar Flip Cup.

Hög påverkan.

Läs manga.

Värm upp din röst för att sjunga.

Elgitarr för nybörjarspel.

Förbered och slapp av stämsladdarna före och under sången.

Spela Jazz Piano.

Skrikande utan att överdriva rösten.

Spela svart magi.

Hitta ditt röstområde.

Ha det roligt när du är uttråkad hemma.

Ta en video.

Simulera en svimning.

Skriv en kärlekssang.

ako woman