Home \ konst
 

Starta en bokklubb.

 

Bokklubbar är ett bra sätt att samla människor som delar kärlek att läsa. Men en bokklubb är inte bara en bra möjlighet att dela ett gemensamt intresse, men ett roligt sätt att umgås! Under ett bokklubbmöte kommer den valda boken av månaden att diskuteras. Det tar lite arbete med att organisera en bokklubb, men det kommer att vara värt att när medlemmarna samlas för det första mötet.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj en typ av bokklubb  ,

    
   
 1.            1      Bestäm hur vetenskaplig eller sällskaplig din bokklubb borde vara. Vissa bokklubbar ska vara underhållande och avslappnade. Boken diskuteras, men det litterära samtalet är inte särskilt allvarligt och djupt. Andra bokklubbar är allvarligare och på hög vetenskaplig nivå. Bestäm vilken bokklubb du vill ha.  
    
  • En vetenskaplig bokklubb kommer att fokusera mer på aspekter av boken, såsom betydelsen, diagrammet och tecknen.
  •  
  • En gregarisk bokklubb kommer att prata om historia och känslor om historien, men det skulle inte vara ett problem om konversationen leder bort från boken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm vilken typ av böcker du vill läsa. Du kan fokusera på en litterär genre, till exempel vuxna romaner, romanska romaner eller skräckhistorier. Eller du kan välja böcker från olika genrer. Det är vanligtvis klokt att inte göra genrerna för diversifierade så att medlemmarna som går med i klubben vet att de kommer att läsa böcker som de gillar.        
 4.  
 5.             3      Välj en plats för din klubb. Bokklubbar träffas vanligen på en särskild plats, t.ex. hem, bokhandel eller det lokala biblioteket. Rendezvous kan förändras från gång till gång, men det är ofta lättare att få det på ett eller några vanliga platser. Kontakta rendezvous för att fråga om din bokklubb kan träffas där eller fråga potentiella medlemmar om de skulle låta bokklubben ske här och där.        
 6.  
 7.             4      Välj en onlineklubb om du inte har en hangout. Om en verklig mötesplats saknar frågan kan du också göra en klubb på internet. En online bokklubb kan äga rum i ett chattrum, genom en app på sociala medier eller till och med genom gruppvideopatschattar. En online mötesplats är också bra för att människor från hela världen kan gå med i klubben.        
 8.  
 9.             5      Bestäm hur stor din bokklubb borde vara. Om mötena ska äga rum på en riktig mötesplats, tänk då på hur stor eller liten din klubb ska vara. 8 till 16 medlemmar är ett bra nummer, för det är inte överväldigande stort, men det finns tillräckligt med medlemmar när några medlemmar inte kan delta.                  
 10.  
             

  Del 2      Hittade bokklubben  ,

    
   
 1.             1      Hitta en kärngrupp av människor som är passionerade för att läsa. Dessa kan vara vänner, familjemedlemmar eller bekanta som du känner genom olika strävanden, men de borde alla älska att läsa. Du kan berätta personligen om klubben, eller via e-post, textmeddelanden eller vad du än helst kan kontakta dem.  
    
  • Om du planerar att ha bokklubben på en viss mötesplats, rekryterar du medlemmar som bor i närheten.
  •  
  • Du kan bjuda någon till en virtuell bokklubb så länge som de som vill gå med har en pålitlig internetuppkoppling.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm var du träffas. Om du fortfarande är i början, speciellt om medlemmarna är vänner eller du planerar att servera alkohol är möteshem en bra idé. Senare kunde olika medlemmar ha möten med dem. Om det finns några medlemmar som inte känner till ditt hem eller inte vill träffas där, fråga på det lokala biblioteket om det finns några faciliteter du kan använda för din bokklubb.  
    
  • Du kan också fråga i en kafé om det är okej för dem om din bokklubb träffas där.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Väljer en virtuell mötesplats. Om din bokklubb ska vara virtuell, så är det upp till dig hur du vill behålla det. Ett sätt är att skapa en Facebook-grupp där alla kan kommentera aspekter av boken. För ett mer personlig tillvägagångssätt kan du videochatta med färre personer.        
 6.  
 7.             4      Anger en längd för mötena. En timme är en bra start. Senare kan två eller en och en halv timme vara bättre om fler medlemmar går med i gruppen. Överstiga inte de två timmarna, för vissa människor kanske inte är redo eller har tid att komma till längre möten.        
 8.  
 9.             5      Be om medlemmar till din klubb. Skicka ett mail till medlemmar eller potentiella medlemmar. Fråga dem vilka böcker de har läst och vilka tider och datum de har tid att träffas. Be dem svara på ett visst datum så att du kan göra konkreta planer.        
 10.  
 11.             6      Välj den första boken. När du har samlat in information om vad medlemmarna har läst väljer du din bok. Hitta en bok som matchar medlemmarnas preferenser och är allmänt känd. Det är bättre att välja en kort bok för det första mötet så att du kan få en uppfattning om hur snabbt vi läser medlemmarna.  
    
  • Läs recensioner om boken på internet. Se till att boken har mestadels positiva recensioner.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Känn ditt första möte känt. Efter att ha fått information om intervjuerna ställer du in en tid, datum och plats för klubbens första möte. Sätter datumet minst två veckor i förväg så att människor har tid att läsa boken. Tre veckor är ännu bättre. Skicka e-postmeddelanden en vecka före mötet för att ge folk en skriftlig påminnelse.        
 14.  
             

  Del 3      Håll Club Meeting  ,

    
   
 1.             1      Spela ett inledande spel i början av mötet. Om inte alla medlemmar är bekanta med varandra är det lämpligt att starta mötet med ett spel. Ett inledande spel kommer att bryta isen och göra alla mer avslappnade och atmosfären bättre för en öppen konversation.  
    
  • Du kan gå igenom rummet och låta alla namnge de 3 böcker som han gillade mest.
  •  
  • Du kan sätta folk ihop i två grupper och fråga dem om sina litterära preferenser.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör en lista med ca 5 böcker och ta med dem till mötet. Få idéer för böcker från Internet eller boka rekommendationer från biblioteket. Låt alla säga och rösta om vilken bok som ska läsas för nästa möte. När du bestämmer dig får alla känna varandra och diskutera deras boksmak.        
 4.  
 5.             3      Serverar snacks och drycker. Om du har mötet i någons hem, är det en bra idé att ha snacks och drycker. Sakerna behöver inte vara snygga eller dyra. Kakor, bröd, nötter och popcorn är alla bra idéer. Drycker är kaffe, te, limonad eller alkohol, om alla medlemmar är lagliga.  
    
  • Du kan också be medlemmarna för alla att ta ett mellanmål eller en drink.
  •  
  • Tänk också på vegetarianer eller medlemmar som uppmärksammar deras vikt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Granska boken. Därför startade du bokklubben! Börja med att diskutera boken som (förhoppningsvis) alla i gruppen har läst. Du kan starta samtalet med en fråga eller ställa frågor innan mötet börjar. Vissa böcker har instruktioner för bokklubbar i slutet av boken.  
    
  • Du kan också utse en diskussionsledare för varje möte.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skapar en lista med fem bokval för framtida möten. Ta med denna lista till det första klubbmötet. Samla idéer från internet eller rekommendationer från biblioteket. Diskutera alla tillsammans och bestäm vilken bok som ska läsas fram till nästa möte. När du har bestämt dig ska alla lära känna varandra och diskutera deras läsförmåga.        
 10.  
 11.             6      Bjud in medlemmar att bjuda in nya medlemmar. Bjud in alla medlemmar att föra bokens älskare bland sina vänner till klubben. Låt framtida medlemmar möjlighet att delta i möten för att få ett intryck av bokklubben innan de går med. Om du känner att du redan har tillräckligt med medlemmar kan du klara av det.        
 12.  
 13.             7      Välj ett bräde. Du kan exempelvis välja en ordförande, vice presidenter och sekreterare, och några personer som arbetar för nyhetsbrev. Detta steg är valfritt för små grupper, men är mycket användbart för mycket stora grupper med mer än tio eller femton personer. Du kan göra det under det första mötet eller du kan vänta tills klubben har kommit in.        
 14.  
 15.             8      Öppet för förslag och konstruktiv kritik. Engagera medlemmar med förslag på hur man förbättrar klubbens arbete vid varje möte. En öppen och vänlig miljö som värderar alla medlemmars åsikter är viktigt för bokklubbens existens.        
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (18)      
Konst populär:
Ladda ner filmer gratis.

Köp en gitarr till ett barn.

Skriv en personlig biografi.

Trots motviljan att läsa en bok.

Skräddarsy en kappa.

Gör en affisch för ett band.

Gör en spiderman mask.

Välj rätt gitarrval.

Spela Red Rover.

Träna en stark och hög sångröst.

Skapa ett spel.

Fouette vänder i balett.

Kontakta kändisar.

Låna en Kindle bok.

Spelar flöjten.

Bli en RockNRoller.

Gör en vampyrdräkt.

Läs trumflikar.

Använd en gitarrkapo.

Gör en vampyrdräkt.

Hitta en bok i ett bibliotek.

ako woman