Home \ konst
 

Skriva bildskärmar.

 

Det finns mycket konkurrens i filmens värld. Följ den här guiden för att se chansen att se vad du skriver på storskärmen.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Läs skript av dina favoritfilmer. Hitta skript online och bestäm vad du tycker om dem för och vad du inte tycker om. Utveckla en känsla av hur handlingen är porträtt, hur dialogen skrivs och hur karaktärerna utvecklas. Och medan du är på det, var uppmärksam på formatet; du måste imitera det när det är dags att skriva ditt eget.        
 2.  
 3.   2      Bygg ditt koncept. Anta att du redan har en uppfattning om vad du vill skriva om, skissera alla nödvändiga detaljer, relationer och personligheter som går igenom din historia. Vilka element är det viktigaste för konceptet? Hur interagerar karaktärerna och varför? Vad är den större betydelsen? Finns det luckor i tomten? Gör anteckningar i något format som löser dessa problem.  
    
  • Oroa dig inte för stilen eller formatet. Det är viktigt att du skriver allt ner först.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Börja ställa in baslinjen i manusformatet. Använd riktiga rubriker för att introducera scenerna, centrera dialogerna, introducera och identifiera varje talare, och så vidare. Se till att kortfattat beskriva tomten; även om du också bör ge en bild av vad som händer på skärmen. Det är regissörens jobb att flytta karaktärerna.  
    
  • Överväg att köpa skriptprogramvaran. Vissa program är tillgängliga som hjälper dig genom att formatera och till och med göra ett existerande skript till rätt layout. (Se tips för detaljer.)
  •  
  • Kom ihåg, många produktionsföretag ser inte ens skriptet om det inte formateras ordentligt. Det kan tyckas tvetydigt, men det är faktiskt svårt att få en känsla av hur välutvecklad en historia är när det inte vettar visuellt.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Lämna allt kvar. Nu när du har alla dina idéer på papper, leta efter svaga fläckar runt eller efter allt som går för länge. Är historien upptagen? Innehåller det onödiga detaljer eller upprepningar? Behåller du ditt publikum? Om allt förklaras om, rör din historia för långsamt, förkorta den.  
    
  • Kom också ihåg att om inte författaren är känd, har anslutningar eller är extremt bra är chansen att spela ett långt manus inte bra. Om historien du vill berätta inte kan koncentreras på mindre än två timmar av skärmtid, kan det vara bättre att göra en roman ur den.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Tillbringa lite extra tid med din dialog. Betydelsen av dialog kan inte vara över över stressad; Skådespelarna kommer att förliva dina karaktärer, scendesignern kommer att bygga en värld runt dem och regissören leder dem igenom, men du är den som ger dem något att säga. Bra dialog gör dina karaktärer intressanta och verkliga - och de flesta tycker det är extremt svårt att skriva.  
    
  • Skriv riktiga konversationer för att få en känsla för det. Vid behov, hämta dem först. Hur talar exakt folk? Vilka uttryck använder du? Hur ofta säger du vad du egentligen menar? Vilka missförstånd uppstår? Lyssna på en mängd olika högtalare så att du kan anpassa dina egna tecken bättre.
  •  
  • Läs din dialog högt. Låter det stannar, stereotyp eller över-toppen? Talar alla dina karaktärer på samma sätt?
  •  
         
 10.  
 11.   6      Skriv 100 sidor av korrekt formaterat material. Dramas tenderar att vara på längre sida, handlingsfilmer är vanligtvis kortare, och komedier faller någonstans i mitten. Om ditt skript verkligen är av märket behöver din berättelse fungera. Ändra vid behov.     
 12.  
 13.   7      Visa ditt färdiga arbete till några vänner. Välj personer med olika smaker och bakgrunder för att få olika åsikter. Var noga med att be om den kalla, hårda sanningen; du vill ha konstruktiv kritik, inte smickrande eller lögner.     
 14.  
 15.   8      Ändra ditt arbete så många gånger som nödvändigt. Det kan vara smärtsamt först, men när det är allt sagt och gjort, tar du gärna tid att korrekt överföra din vision.               
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Saker du behöver .

             
Konst populär:
Publicera din egen musik.

Överför kassetter till datorn.

Ladda ner filmer gratis.

Gör en kör.

Använd en yojo.

Går från hus till hus som sjunger julkulor.

Gör en Superman kostym.

Kasta spelkort.

Felaktig gråt.

Spela Jazz Piano.

Låta sorg.

Lär dig att spela gitarr.

En ukulele tune.

Grattis på födelsedagen spelar gitarr.

Läsa litteratur som en professor.

Att hantera att vara kär i en fiktiv karaktär.

Programmera ett slag .

Lär dig att spela tabla.

Gör en Ninja Turtle Costume.

Ha kul på en regnig dag.

Hitta en gitarrförstärkare för rockmusik.

ako woman