Home \ konst
 

Köp ett piano.

 

Ett akustiskt piano är inte något du köper utan ett speciellt behov. Beroende på dina behov kan inköpen vara minimal eller dyr. Många tycker att ett billigare piano är tillräckligt för att ett barn ska börja pianolärarna tills en talang är igenkännlig och vill fortsätta spela. En bra lärare skulle säga att ett bättre piano är mer benägna att göra spelet spännande för ditt barn. (Det är också mycket viktigt att pianoet är i gott skick och välinställd för att uppmuntra att spela.) Du borde alltid köpa det bästa piano du har råd med. Ett piano kan ersättas med en högre kvalitet om behovet uppstår. En ekonomisk förlust uppstår bara om ingen vill spela längre.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Besök några showroom och bekanta dig med olika tillverkare och namn och egenskaper hos modellerna. Ställ frågor, få broschyrer och ta anteckningar för var och en.       
 2.  
 3.             2      Spela varje piano eller låt säljaren spela bitar och stora och mindre vågar. Lyssna noga för att höra att varje piano har ett lite annorlunda ljud. Vissa är mjuka, lysande, höga eller tysta. Varje piano skapar ett annat unikt ljud, oavsett stil. Tänk på storleken, speciellt om ditt rum är litet.  
    
  • Ett flygel varierade i storlek från 1,50 m till 2,70 m (ett konsertflöjtspel). Ofta används termen "baby grand" för pianon ca 1,50 m. Ett flygel har ett snabbt slag och svarar bättre än ett piano. Många har mer roligt på ett flygel än på piano. Vissa större professionella pianon kan dock ha samma eller bättre ljudkvalitet än många små pianon. Vingarna har alla en horisontell åtgärd och pianon har en vertikal åtgärd som kan vara över eller under knapparna.
  •  
  • Pianor varierar i höjd från 90 till 130 cm. De behöver alla samma fotavtryck, ca 1,50 m till 0,6 m. Det största pianot är studio piano, som är 1,10 m eller större. Det här är ett slag som blir ganska populärt. Pianon med en storlek på 1 m till 1,10 m kallas konsoler. Spinet är inte längre byggt, det var 90-95 cm högt. Tillverkarna har ställt det här eftersom det inte hade något speciellt ljud och mekanismens konfiguration var sämre än konsoler och studiopianon. Det kan dock vara att du har ett använt spets eller ett lager som kan vara bra för nybörjare och kan passa fint i rummet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta med dig en erfaren pianist när du är redo att köpa; få sin åsikt om pianon efter eget val. Erkänna att den ljudbaserade preferensen är mycket subjektiv och din åsikt är den viktigaste när det gäller ljudet du gillar. Lyssna på låga, medelstora och höga anteckningar. Fråga och förstå vad som gör ett särskilt piano mer önskvärt än en annan. Kom ihåg dock att din "erfarna pianist" kommer att rekommendera vad han gillar, inte nödvändigtvis vad du vill. Det kan också vara att han vill ta dig till ett varumärke som han redan vet. Det kanske inte nödvändigtvis är det bästa varumärket. Din smak och budget är det viktigaste.        
 6.  
 7.             4      Kontakta experter:  
    
  • Ta reda på vilka pianon som ofta används av musikinstitut, speciellt vinterträdgårdar och universitet, om du har råd med ett dyrt piano. Sådana centra av musikalisk utbildning vet från erfarenhetspianon, som har en bra kvalitet och är relativt lätta. Fråga musikprofessorer och professionella musiker för rekommendationer. Inse att du kan riktas mot de varumärken som länge har investerat i marknadsföring av dessa institut för att marknadsföra sina produkter.
  •  
  • Piano mekanik är en annan källa till information om pianon och kan ha en uppfattning om vilket piano att välja när du begränsar dina val. Förstå att en tekniker är antagligen inriktad på pianon som är enklare att arbeta med.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Testa flera pianon av varje märke. Olika modeller tillverkas vanligtvis med stora skillnader i kvalitet. Detta liknar ett bilmärke. Boston piano är tillverkat av mycket lägre kvalitetskomponenter än ett Steinway-flygel, även om de säljs av samma företag. Ofta, beroende på modell och prisomfattning, finns det överraskande individuella skillnader. En du kommer att känna igen är hur nycklarna känns när du trycker på dem. Vissa är fastare än andra och vissa är lösare. Detta kallas stop . Du kommer att vilja hitta pianoet som känns bra för dina fingrar och låter bra för dina öron.        
 10.  
 11.             6      Kontrollera noggrant pianot, inklusive varje del enligt beskrivningen.  
    
  • Baksidan: Inläggen ska vara tunga och starka för att ge adekvat stöd i förhållande till resten av pianot.
  •  
  • Soundboard: En träbräda på instrumentets baksida som översätter strängarnas vibrationer till pianoets "ljud". Soundboard är en av de viktigaste delarna av piano. En krackad soundboard kan göra pianoljudet oattraktivt.
  •  
  • Plåt: En oregelbundet form gjutjärn skruvas fast på baksidan av ramen. Den håller ena sidan av pianotrådarna och ankarar det mesta av 20-tonsdraget som utövas av de strama strängarna.
  •  
  • Barer för höga och låga noter: Ett annat viktigt pianoorgan. Dessa långa lönnstycken är fästade på ljudkortet och sända strängarnas vibrationer.
  •  

   4111> När piano säljare talar om en "strängad tillbaka" menar de exakt de delar som just diskuterats, och strängarna . Bassträngarna är inslagna i tråd för att ge dem vikt och minska frekvensen vid vilken strängarna vibrerar. Detta möjliggör användning av relativt korta strängar för att producera lägre sedlar.  

  • Den fungerande delen av piano kallas mekaniken. Det finns cirka 7.500 bitar här och alla spelar en roll för att hammar hammarna mot strängarna när nycklarna slås.
  •  
  • Pianohammare är gjorda av ett eller två skikt av filt som smiddas under enormt tryck på form av en hängande mall. När en återförsäljare talar om en 9-pund hammare eller en 12-pund hammare, betyder han vikten av filtarken som används för att göra hammarna.
  •  
  • Pianotangenterna vilar i tangentbordet vila, en perfekt ytlig depression framför lådan som håller nycklarna raka. Varje nyckel balanseras med en stift i mitten och "boxas" för tyst och korrekt förtydligande med fin ull. De vita knapparna är inte längre gjorda av elfenben, utan av en finformad plast som inte spricker eller blir gul. De svarta knapparna är gjorda av ett liknande material.
  •  
  • De flesta pianon har tre pedaler , men de flesta pianister behöver bara två. "Hållpedalen" till höger lyfter spjällen (som i viloläge hindrar strängarna från att vibrera) från strängarna, så ljudet förlängs efter att tangenterna släppts.
  •  
  • Pedalen till vänster, "Soft Pedal" eller una corda pedal dämpar ljudet genom att förkorta hammarrörelsens avstånd eller genom att svänga mekaniken något, så att färre strängar slås. Många pianon har en tredje pedal i mitten för att förlänga bastonerna. För de flesta stora pianon och några pianon är den tredje pedalen Sostenuto-pedalen, som förlänger ljudet när pedalen pressas.
  •  
  • Slutligen finns det lådan, denna vackra möbel, som upptar en framträdande plats i ditt inre. Moderna lådor är gjorda av kärnviner fanerade med tunna lager av möbelträ. Det finns många korn och lacker och moderna tekniker garanterar ett utmärkt utseende och enkel vård i åratal.
  •  
                   
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Konst populär:
Skapa ett kreativt skrivschema.

Sjung bättre om du tycker att du är dålig.

Utför en monolog.

Förstå vad du läser.

Lär dig att spela tabla.

Kontakt Nickelodeon.

Skriv en detektivhistoria.

Prata med dig själv.

Skriv rapreems.

Gör en tyst film.

Att göra meningsfulla saker på fritiden.

Sjunger lägre.

Skapa falskt blod utan matfärgning.

Gör en muffinsdräkt.

Spelar flöjten.

Gör sitt band känt.

Skriv en självbiografi.

Gör en ängelkostym.

Gör cosplay.

Gör en dokumentär.

Dans till Housemusik.

ako woman