Home \ konst
 

Organisera en konsert.

 

Har du någonsin varit på en konsert nära dig och haft kul? Organisera sedan en själv! Hur tjäna pengar och ha kul! Du behöver bara viss beslutsamhet och självförtroende. Att organisera en konsert är inte så svår som du tror.

              

Förfarande .

    

    1      Stäng kontakter  ,

    
   
 1.            1      Tala med band och arrangörer på lokala konserter och håll kontakten med dem.        
 2.  
 3.             2      Erbjuder din hjälp till spelningar. Som roadie kan du skapa utrustning eller hålla affischer eller sälja biljetter. Ta inte pengar för det. Du blir så fri på spelningen och du är skyldig dig en tjänst.       
 4.  
 5.             3      En gång på några spelningar borde du ha träffat minst fem band eller artister. Se till att du bygger ett bra förhållande med dem.                 
 6.  
             

    2      Hitta en plats  ,

    
   
 1.             1      Hitta en plats. Lokala teatrar, biografer, skolor och arbetslokaler uthyrs ofta. Om du har hittat ett rum, prata med chefen om du kan organisera en konsert där. Teatrar är ett bra ställe att sitta och sitta eller sitta i en stol. Det finns också PA (ljudsystem) och scen där. Detta sparar kostnader. Det finns också fler och fler pubar där levande musik spelas. De kan rymma 100-300 gäster och brukar ha en ljudingenjör och sin egen PA. Det är viktigt. För att om du organiserar en konsert för första gången, sparar du inte bara pengar genom huset PA, men det är uppenbart att en butik först bara gör sin egen PA, även om vanliga gäster kommer till konserter. För det andra är systemet inrättat för rummet vilket förenklar jobbet för din ljudingenjör, och för det tredje sparar du mycket tid och krångel före och efter spelningen. Eftersom det är en mindre sak du måste göra, och mindre utrustning måste bäras in och ut.       
 2.  
 3.             2      Boka din plats minst en månad före spelningen. Ju tidigare desto bättre. Så du kan annonsera bättre och allt är gjort innan spelningen.       
 4.  
 5.             3      Notera platsuthyrningen för din budget. Vissa arenor kräver en del av biljettförsäljningen istället för att hyra. Deras deltagande bör inte överstiga 40%. Och om du hade utgifter, så är det faktiskt för mycket.       
 6.  
 7.             4      Bestäm om du föredrar sittande eller stående rum. Stående rum är där fler personer passar in i rummet, och många föredrar stående rum ändå, för att du kan dansa eller - på en metallgig - moshe.       
 8.  
 9.             5      Bestäm om du vill ha tilldelade platser eller fritt valbara. De senare är vanligtvis bättre, eftersom alla har chansen att stå direkt på scenen för samma pris. Tilldelade platser kräver dock färre handledare och sparar arbete.       
 10.  
 11.             6      Organisera säkerhetspersonal. Teatrar och konserthallar har vanligtvis dörrar, men du måste betala extra för dem. Vid ett mycket litet spel med få personer kan du också anställa några starka och självsäkra vänner för att hålla sakerna organiserade. Men ibland är du lagligen skyldig att ta professionella. Lägg till dessa kostnader till din budget.       
 12.  
 13.             7      Ange en åldersgräns. Bestäm om alkohol ska serveras på din konsert eller inte. Om så är fallet får endast vuxna tillåtas och försäkringen kan vara dyrare i det här fallet.       
 14.  
 15.             8      Ta ut försäkring. Ibland är försäkringen redan inkluderad i hyreskostnaden - kolla! Bättre att försäkra för 150 euro på kvällen än senare riskerar en dyr rättegång. För ansvarsförsäkring finns det olika leverantörer, jämför priser. Med varje konsert som du har gjort utan olyckor kommer försäkringspremien att minska eftersom du har visat ansvarstagande och har låg risk. Lägg till kostnaderna för din budget.       
 16.  
             

    3      Organisera band, anställda och utrustning  ,

    
   
 1.             1      Bestäm vilka band som ska spelas vid evenemanget. Det borde vara mellan tre och sex.       
 2.  
 3.             2      Hitta ett band med en stor fanbase som var huvudbandet på jämförbara spelningar. De kommer att vara din "headliners" och se till att många gäster kommer. Med tur kommer de också att ge trummorna och några förstärkare för kvällen. Om inte, fråga en av de andra banden att tillhandahålla utrustningen. Det är enklare och billigare än att hyra allt.       
 4.  
 5.             3      Välj de andra banden. Det rekommenderas att boka ett okänt band också. Hon kunde öppna spelningen och främja sig - och du har en ny kontakt.       
 6.  
 7.             4      Beräkna kostnaden för banden. Vissa band frågar efter Gage men många lokala oregistrerade band spelar gratis om du ger dem gratis biljetter till sina vänner. Men använd inte deras generositet och lägg lite pengar åt sidan för varje band. Även om det bara är 40 eller 50 euro per band kommer de att vara lyckliga. Lägg också något åt ​​sidan för bandet, trummorna eller liknande. ger. För slitage och som tack. Lägg till dessa kostnader till din budget.       
 8.  
 9.             5      Få en ljudingenjör. Finns det en lokal ljudingenjör och PA, använd dem. Om inte, kan du hyr en PA via ljudingenjören. Om du är bekant med att använda PA, förstärkare och mikrofoner kan du också blanda dig själv. Men det betyder mer stress och kanske det kan göras av en av dina vänner eller nya kontakter gratis. Men det betyder extra arbete för dig. Lägg upp alla kostnader i din budget.       
 10.  
 11.             6      Få en annonsör. Han introducerar bandet och avslutar konserten. Hitta någon som är känd i den lokala musikscenen. Eller gör det själv. Du behöver bara självförtroende och en kort förberedelse. OBS: En dålig, berusad eller upopulär annonsör kan förstöra allt och orsaka stress. Då är det bättre att inte ha en.       
 12.  
             

    4      Beställning och schema  ,

    
   
 1.             1      Låt det mest populära bandspelet spela och den minst kända man börjar.        
 2.  
 3.             2      Gör varje öppningsakt samma tid och ge de två sista banden lite mer scentid.        
 4.  
 5.             3      Ge banden en fem minuters kortare prestanda än vad du faktiskt planerar för dem. Så om din uppsättning kommer att gå 30 minuter, berätta för dem att de har 25. Så allting ska gå smidigt.       
 6.  
 7.             4      Utrustning och ljudkontroll. Det är inte lätt att organisera allt. Bra arrangemang är viktiga så att inte alla de fem bandet kommer med trummor och förstärkare. Fem av de fyra uppsättningarna finns annars i bilar och kan fortfarande bli stulna. Huvudlinjen ger vanligtvis trummorna och trummisarna i de andra bandet kommer med sina egna snare, cymbaler och pedaler. Det händer emellertid att en trummis inte vill att andra ska använda sin uppsättning. Men om varje band spelar på egen uppsättning, rastras resten från 15 till 25 och ljudet kontrolleras med fem minuter. På en kväll med tre band kan det fungera, men om fem band ska spelas och konserten måste sluta klockan 11 är det en mardröm för dig. För gitarrist är det vanligtvis ok att använda högtalarkassetterna från andra. För förstärkare gäller detta endast om banden känner varandra mycket bra eller är mycket avslappnade. Det blir svårt om headliner endast combo förstärkare eller inte tillräckligt med rutor har. Det blir ännu mer komplicerat när band inte bara består av trummor, gitarr, bas och sång. Tangentbord, akustiska gitarrer, mandoliner, banjos, kazos, en mässingsektion, harmonikor etc. kan göra ljudingenjören växa grått hår om han inte visste det tidigare. Börja med rubrikerna. Fråga dem vad de kan ta med, vad de behöver och vad de vill dela. Berätta nästa band vad som redan är tillgängligt och fråga dem samma tre frågor. Upprepa detta med följande band. Genom att göra så har du snabbt eliminerat alla flaskhalsar. Ett band gör trumset, en annan boxning, men kanske inte alla band kan använda den. Men det borde inte vara ett problem så länge du har noterat alla detaljer. Så du kan använda ljudingenjören för att bestämma hur länge banden behöver för deras ljudkontroll. Om varje band behöver en, ställ de exakta tiderna och berätta om banden när det är deras tur. Låter som mycket arbete och det är, men kommer att spara dina nerver på konsertkvällen.       
 8.  
 9.             5      Tillåt band, cd-skivor och andra varor att sälja. Men ladda dem inte för det.       
 10.  
 11.             6      Håll dig till de överenskomna händelsetiderna.        
 12.  
 13.             7      Planera ombyggnadsavbrott på 15 minuter mellan banden. Gör det med ljudingenjören, eftersom vissa band kanske behöver mer omvandlingstid eftersom de behöver byta ut utrustning.       
 14.  
 15.             8      Spela musik under renoveringen. Musiken ska passa bandet men inte deras. Ljudingenjören kan göra det och ta med en anslutningskabel för din MP3-spelare.       
 16.  
             

    5      Reklam  ,

    
   
 1.             1      Gör affischer. En enkel affisch med vit text på svart bakgrund är billigt och ser bra ut. Fråga någon som arbetar på ett kontor om han kan ge dig massor av fotokopior. Annars finns det extra kostnader för utskrift. Skriv följande information på affischen: 
    
  • Headliner
  •  
  • bandet som spelar före
  •  
  • bandet före det, etc.
  •  
  • Förhandsgruppen
  •  
  • Plats
  •  
  • Datum
  •  
  • Inträdesavgift
  •  
  • alla webbplatser relaterade till band, plats, biljetter, du etc.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Placera affischer överallt - men fråga först om det är tillåtet. Häng dem i musikaffärer, ungdomsklubbar, cybercaféer, skolor / universitet och modebutiker.       
 4.  
 5.             3      Ring lokala tidningen eller lokala radiostationer och meddela spelningen. Ge dem all information på affischen eller skicka dem en affisch. Skriv ett pressmeddelande och skicka det till lokala tidningar några veckor före spelningen. Om det finns en händelsessektion kan du bjuda in en fotograf till konserten.       
 6.  
 7.             4      Berätta för alla band att marknadsföra spelningen på Myspace / Facebook / Blogs. Få ditt eget konto för dina konserter, om det är vad du ser på.       
 8.  
             

    6      Beräkna inträdesavgiften  ,

    
   
 1.             1      Lägg till alla tidigare kostnader. Då vet du din budget.       
 2.  
 3.             2      Om du delar upp summan av antalet biljetter du vill sälja, dra första av de första biljetterna. Det är det minsta du behöver för att uppnå så att du inte förlorar. Kanske vill du inte göra vinst med ditt första spelning för att intressera människor i ditt område mer för lokala konserter. 
    
  • Om du vill göra en vinst, slå 20 procent. Se till att biljetterna alltid har ett runt pris, delbart med två eller fem. 11 är inte bra; 12 eller 10 är bra.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få biljetterna skrivna från platsen, om du inte redan har erfarenhet. Kanske ingår detta också i det totala priset. Om det inte går, betala in vid ingången. Du sparar på tryckkostnader och undviker falska biljetter. Markera gästerna med en frimärke på handen. Få en frimärke - helst en unik bit. Så du undviker att någon har samma. Få stämpeldynor i olika färger och ta en annan färg och / eller stämpel för var och en av dina konserter.       
 6.  
 7.             4      Platskort ska endast erbjudas om platsen specifikt begär det. Vem som kommer först har förstahandsvalet. Så du ser till att alla är där i början av konserten..       
 8.  
             

    7      Konsertkvällen  ,

    
   
 1.             1      Banden måste vara där i tiden. Misslyckanden äventyrar konserten. Därför borde det vara där varannan eller tre timmar i förväg.       
 2.  
 3.             2      Ljudkontrollen är en grå yta. Huvudlinjen ska vara på plats först eftersom deras ljudkontroll kommer först. Du behöver veta om varje band behöver en soundcheck. Fråga ljudingenjören och lyssna på honom. Med fem band och bara två timmar att gå, gör det inte ljudkontroll med något trehöjt rockband - då är du fortfarande där när gästerna kommer.       
 4.  
 5.             3      Ditt första band ska spelas ungefär en halvtimme efter början av posten.        
 6.  
 7.             4      Organisera ett backstage rum. Detta är ett backstage rum som måste vara tillräckligt stort för de band som inte presterar för att vara där och där några förfriskningar väntar på dem.       
 8.  
 9.             5      Blanda med publiken vid dörren och under konserten och fråga hur de gillar det.        
 10.  
 11.             6      Fråga ljudingenjören, studsarna och banden under konserten om allt är okej.        
 12.  
             

    8      Efter spelningen  ,

    
   
 1.             1      Betalningsband och personal omedelbart.        
 2.  
 3.             2      Om platsens ägare tillåter, ha en liten fest för banden i backstage rummet eller bjuda in dem för en drink på en pub för att chatta med dem.        
 4.  
 5.             3      Gör en manövreringsöversikt. Lyssna på vad de andra har att säga, eftersom de flesta har spelat många spelningar.       
 6.  
 7.             4      Koppla av och förbered dig på nästa framgångsrika spelning.        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Det är vad du behöver .

             
Konst populär:
Starta en sångkarriär.

Håll dig upptagen när du stannar hemma.

Utveckla en lite scratchy sångröst.

Sköt dig själv i GTA V.

Hög påverkan.

Reach tid snabbare.

Spela ackordet D Major på gitarr.

Övervinna en skräckfilm.

Få en talangagent.

Growl.

Spela B ackordet på gitarr.

Spela Grattis på födelsedagen på piano.

Led ett intressant liv utan tristess.

Jamming.

Violer och violetter skiljer sig åt.

Gör en affisch för ett band.

Skriv en självbiografi.

Spela in en låt.

Bli gitarrgud.

Spela en låt bakåt.

Spela Grattis på födelsedagen på piano.

ako woman