Home \ konst
 

Rengör munstycket på en saxofon.

 

Vår mun är full av bakterier och matrester, så att vi spelar ett ojämnt arkinstrument, som saxofonen, kan bli ett rörigt företag. Utan korrekt rengöring kan munstycket på en saxofon innehålla en mängd olika avlagringar och till och med mögel som orsakar sjukdom. Med lite omtanke kommer din saxofon att låta bra under de kommande åren.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Rengör bipacksedeln  ,

    
   
 1.            1      Ta saxofonen ifrån varandra. Lossa ligaturen, ta bort munstycket och broschyren och saxofonbågen. Du bör rengöra dessa delar oftare eftersom de kommer i kontakt med din mun. Broschyren är den del av munstycket som skapar ljudet genom vibrationer. Det är mycket mottagligt för bakterier, svampar, värme och tryck.        
 2.  
 3.             2      Torka bipacksedeln. Den varma luften som du blåser i broschyren innehåller saliv, som bildar en fuktig plats och därmed gynnar tillväxten av bakterier och svampar. Det innehåller också matrester som skadar instrumentet.  
    
  • En broschyr som ofta rengörs ska torkas med minst en ren, torr trasa eller tappa efter varje användning. Denna process förhindrar att bakterier och kemikalier börjar.  
  •  
  • Särskilda byxor och borstar för saxofon rengöringsmedel kan köpas på musikaffärer eller online.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Deep Clean leaflet. Torkning tar bara bort den omedelbara fuktigheten. För att döda bakterier och förhindra deponering krävs mer noggrann rengöring. 
    
  • Lämna minst en gång i veckan i två övertäckningar av ättika och tre lock med varmt vatten i 30 minuter, skölj sedan bipacksedeln med varmt vatten för att avlägsna vinägerna.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta ett rent ställe för att låta löven torka i friluft. Eventuell fuktighet kan leda till nya bakterier när broschyret är tillbaka i saxofonfallet. Lägg det på en pappershandduk. Efter ca 15 minuter byt du ut pappershandduken och vrid papperet. Stoppa den i en väska så snart den är helt torr.                  
 8.  
             

  Del 2      Rengör munstycket  ,

    
   
 1.             1      Rengör munstycket regelbundet. En gång i månaden eller varje vecka, när saxofonen behövs dagligen. Ta av munstycket och börja rengöra. Munstycket ackumulerar saliv, vilket leder till förkalkning, vilket i sin tur påverkar ljudet och gör det svårt att ta bort munstycket.        
 2.  
 3.             2      Applicera en lätt syra när kalkskalet har härdat. Vinäger eller väteperoxid ska räcka till. Åtgärden av dessa syror kan emellertid orsaka missfärgning, så om möjligt bör du borsta kalkstenen för hand.  
    
  • Blötlägg två bomullsvattor i en 4-6% sur ättika. Låt första vila på munstyckets fönster. Ta bort det efter 10 minuter och ta sedan bort kalk med den andra bomullspinnen. För svåra fall bör du upprepa denna process.
  •  
  • Doppa munstycket i väteperoxid i två timmar. Kemikaliet börjar själv lösa upp kalkstenen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvätta munstycket med tvål och vatten. Undvik hett vatten och starka tvättmedel eftersom de kommer att skada enheten. Ett mildt tvättmedel och ljummet vatten är tillräckligt för att avlägsna vinäger, för att eliminera de flesta bakterier och även för att nå lime.        
 6.  
 7.             4      Borsta av kalken. Detta kan göras med en liten tandborste eller en speciell flaskborste.  
    
  • Specialpipor kan dras på ett band från bågen till munstycket. För att avlägsna bakterier och saliv är detta mycket användbart, men en noggrann rengöring rekommenderas.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Suga munstycket i bakteriedödande medel. Sterisol är ett bakteriedödande medel som kan användas på instrument för omedelbar användning. Också mycket effektiv om du sätter in munstycket i några minuter i munvatten. Detta steg är inte obligatoriskt, men är användbart för att eliminera kvarvarande bakterier.       
 10.  
 11.             6      Välj en ren plats för att låta munstycket torka i friluft. Detta förhindrar att munstycket absorberar fukt som gör att bakterier växer. Förvara munstycket i saxofonfallet så snart all fukt har försvunnit.       
 12.  
             

  Del 3      Rengör bågen  ,

    
   
 1.             1      Dra en vattentätning genom bågen efter varje användning. Saliv och deponering ackumuleras i bågen. Sätt pinnen i klockan och dra den på ett band genom bågen.        
 2.  
 3.             2      Ta bort kalciuminsättningen. Detta är samma process som för munstycket. Du behöver varmt vatten, tvål eller tvättmedel, en flaskborste eller tandborste som du enkelt kan applicera. 
    
  • Doppa borsten i varmt tvålvatten och ta bort kalkavlagret. Skölj resten under en kran med ljummet vatten.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sterilisera bågen. Återigen är detta valfritt eftersom tvål och vatten behandlar bakterierna tillräckligt bra. Eventuella bakteriella rester eller lukt kan avlägsnas säkert. 
    
  • Häll sterisolen i bågen så att den täcker inredningen. Låt det torka på en pappershandduk i en minut på ett rent ställe och skölj sedan under ljummet vatten. Sedan lufttorka eller torka för hand med en tapp eller handduk före förvaring.  
  •  
  • Vinäger kan också användas här. Täta munstycket med en kork efter att du har tagit bort kalkskalan med tvål, vatten och penslar. Täck alla hål, håll bågen upprätt och lägg sedan till antingen kall eller ljummet ättika. Skölj ättika med tvål och varmt vatten i 30 minuter och torka sedan bögen i luften eller för hand.  
  •  
         
 6.  
             

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

      

<91112>             

Saker du behöver .

                Läs mer... (10)      
Konst populär:
Gör en viral video.

Håll en gitarr.

Prata som Donald Duck.

Skriva skript med Microsoft Word.

Överför musik från C till Eb.

Screamo sjung.

Hitta ditt röstområde.

Lärande vågar på gitarr.

Skriv rapreems.

Sjung från bladet.

Skriv en rap låt.

Dansa det grundläggande steget i salsa.

Gör en superhjälte kostym.

Gör en spiderman mask.

Gör en Leprechaun kostym.

Skriv en teaterbiografi.

Ändra ett bokomslag.

Gör ett falskt ärr.

Gör spraykonst.

Skriv ut på duk.

Skriva science fiction.

ako woman