Home \ konst
 

visselpipa.

 

Whistling är ett roligt hantverk. De av er som inte kan, bör överväga att lära sig en kort, högt, piercing visselpipa som har många användningsområden och är relativt lätt att behärska.

              

Förfarande .

    

    1      Whistle på dina fingrar  ,

    
   
 1.            1      Mata dina läppar. Din övre och undre läpp måste täcka dina tänder och dras in i munnen. Endast yttre kanter på dina läppar är synliga, om några.       
 2.  
 3.             2      Välj din fingerkombination. Fingrets roll är att hålla läpparna över tänderna. Experimentera med följande kombinationer för att upptäcka vilka som passar bäst för dig, beroende på storlek på dina fingrar och mun. Oavsett valet av dina fingrar är deras placering samma: alla är placerade ungefär halvvägs mellan vinklarna och mitten av läpparna, hela vägen till första ankeln. Några av alternativen är höger och vänster indexfingrar, höger och vänster mellanfingrar, höger och vänster liten fingrar.        
 4.  
 5.             3      Dra tillbaka tungan. Tungan måste dras bakåt så att den främre spetsen nästan berör munnen i munnen kort efter det nedre tandköttet (ca 1 cm). Denna åtgärd breddar också och plattar den främre kanten av tungan, så att den täcker en stor del av de nedre molarna. Ljudet genereras av luften som strömmar över en lutning eller med en vinklad kant. I detta fall genereras ljudet från de övre tänderna och tungan, som leder luften till underläppen och tänderna.        
 6.  
 7.             4      Puff. Ta djupt andetag och andas ut över tungan och underläppen och ur munnen. Något extra tryck ner och ut från fingrarna till läpparna och tänderna kan vara till hjälp. Experimentera med fingrarna, draget i tungan, vinkeln på underkäken och din andas styrka.  
    
  • Komma igång. börja med ett ganska försiktigt slag. Du börjar börja whistling i en lägre volym i början, men du kommer också ha mer andningspraxis om du inte kan få allt ut i de första tre sekunderna. Rikta in fingrarna, tungan och käftarna med blåsan för att hitta den perfekta punkten i lutningen. Detta är punkten för maximal effektivitet vid vilken luften blåses direkt över den skarpaste delen av lutningen. När du har hittat denna plats har din visselpipa en stark, klar ton, i motsats till ett andlöst, knappt hörbart ljud.
  •  
  • Experiment. Lyssna på ljudet när du övar, din mun lär dig att fokusera luften mer exakt på sluttande plats. Du hör noga följande:  
     
   • En andfådd, lågtonad ton som plötsligt ändras till en tydlig, rik, mycket hög ton som du räta ut fingrarna, munen eller käften. Framgång! Du är på rätt väg. Din uppgift är nu att återskapa munnen och handpositionerna som har lett till bättre visselpipa.
   •  
    
  •  
                   
 8.  
             

    2      Flöjt utan finger  ,

    
   
 1.             1      Dra tillbaka läpparna. Börja förlänga underkäften något och dra hörnen av munnen något mot dina öron. Dina nedre tänder ska inte vara synliga, men det är ok att se dina övre tänder. Din undersida ska vara ganska tätt mot dina nedre tänder; Om du behöver hjälp med den här rörelsen trycker du på ett index och en långfingertips på båda sidor av munnen för att dra läppen något utåt mot munstyckets hörn. I det fallet sträcker du bara din läppar lite, och dina fingertoppar är inte i luftströmmen.        
 2.  
 3.             2      Dra tillbaka tungan. Tungan måste dras tillbaka så att den rinner ut i munnen vid nivån på de nedre främre tänderna, så att säga. Denna åtgärd utvidgar och plattar också tungans främre kant, men ändå finns det fortfarande utrymme mellan tungan och underkanten. Ljudet av visselpipa kommer från luften, som blåses över en vinkel eller en vinklad kant.        
 4.  
 5.             3      Puff. Ta ett djupt andetag och andas ut - luften ska flöda under tungan, upp genom mellanrummet mellan tungan och tänderna och ut ur munnen.  
    
  • Komma igång. Använd din överläpp och tänder för att rikta ner luften och på dina nedre tänder. Koncentrationen av luft är väsentlig för denna teknik - du borde kunna känna luften på undersidan av tungan. Och om du håller fingret under din läpp, bör du känna den nedåtriktade luften när du andas ut.
  •  
  • Anpassning. Rikta in tungan och käften medan du blåser för att hitta rätt punkt. Detta är punkten för maximal effektivitet vid vilken luften blåses direkt över den skarpaste delen av lutningen. Detta resulterar i en stark, klar ton i motsats till ett andlöst, knappt hörbart ljud som stiger och faller.
  •  
         
 6.  
             

    3      Animal whistling  ,

    

Denna färdighet är mycket användbar för att ringa en häst eller en hund. Som lantarbetare kan du ringa många djur med denna färdighet.

 
   
 1.             1      Pressa din tunga platt mot din smak.        
 2.  
 3.             2      Välj din fingerkombination: Båda mittfingerna; både index och mittfinger; höger eller vänster tum och långfinger; eller lillfinger och tumme.        
 4.  
 5.             3      Sätt fingrarna i munnen och tryck upp dem på tungan.        
 6.  
 7.             4      Puff försiktigt.  
    
  • Detta ger ett skingrande ljud, vilket blir starkare ju mer du blåser. Titta i en spegel eller gå ut och träna. Om du tränar i fem minuter om dagen, kommer du att kunna göra det om några veckor. Om du övar hela dagen kan du göra det på en halvtimme.
  •  
         
 8.  
            

Vad du behöver .

                  

Tips .

                  

Externa länkar .

    

Originalkälla till denna artikel. Under BY-SA Creative Commons License.

        
Konst populär:
Skriv en catchy melodi.

Skriv en detektivhistoria.

Blåser bubblor.

Gör spraykonst.

Gå med i röstet.

Undvik att sjunga din röst medan du sjunger.

För att transportera ett piano.

Ändra klassiska gitarrsträngar.

Anvisningar för anslutning av en effektförstärkare.

Beräkna BPM (slag per minut) av en låt.

Kontakta Justin Bieber.

Sälj original konstverk med vinst.

Synkronisera en Wii Fit Balance Board.

Gör en dokumentär.

Spela E mindre ackordet på gitarr.

Skapa en bra Spotify spellista.

Ha en bra fotografering.

Tomorrow is Santa Claus spelar på tangentbordet utan att veta betyg.

Sjung utan vokal tränare.

Bestäm en låt för örat.

Förbered dig på en konsert.

ako woman