Home \ konst
 

Låt stenar hoppa över vattnet.

 

Att låta stenar hoppa över vattnet kräver en känsla av hastighet, snurra och stigning. Nästan ett måste för en vacker dag vid sjön och ibland en nästan meditativ fritidsaktivitet - vare sig ensam eller tillsammans med vänner eller släktingar. Och även om du inte slår Guinness världsrekord på 51 hopp med en kull vid första försöket, så kallar den så kallade Steineditschen regelbundet beundransvärt, särskilt hos barn och livslånga ägg. Det är viktigt att komma ihåg att även här gör träningen mästaren - även om ingången inte är svår.

                 

Förfarande .

    

Hitta en vattenkälla som är så lugn som möjligt, med stenar eller andra klumpar av praktiska stenar. Dredgersjöar är ofta ett bra val. På havet stränder, å andra sidan finns det oftast för mycket svullnad även på väldigt lugna dagar. (Det finns dock undantag, till exempel delar av Gulf Coast of Florida, som är idealiska för Steineditschen.) Ju mer rastlös vattenytan är, desto tyngre stenar måste du ta för att segra mot vågorna. Tunga stenar kräver emellertid mer ansträngning med konstant kontroll, vilket gör det hela svårare.

 
   
 1.   1     
    
  • Om du har hittat ett lugnt vatten, men det finns knappast några lämpliga stenar att hitta på plats, kan du självklart ta med dig några. Även om det är lite lurat. Men för övning är det okej.
  •  
         
 2.  
 3.            2      Stenalternativet. Leta efter platta, smala, släta och cirkulära stenar som passar bra på din handflata. Om stenen är för tung krävs det för mycket kraft. Om den är för ljus kommer den att distraheras för snabbt från friktionen på vattenytan. Ju mjukare stenen är desto lättare kommer den att glida över vattnet. Ju smalare det är, ju mindre djupt det tränger in under ytan av vattnet - liknar en magen taser.  
    
  • Världsrekordhållaren svävar dock med stenar med en kink eller en kant på kanten, eftersom det ger honom ett bättre grepp så att han kan snurra stenen med mer spinn.  
  •  
  • Det är också möjligt att t.ex. en sten med otaliga små dökar minskar vidhäftningen av vattnet - på samma sätt som dammarna på en golfboll minskar luftmotståndet. Så försök lite med de olika formerna för att hitta den lämpligaste formen för dig.
  •  
  • Så beror det till exempel även på huden på fingrarna, hur mycket grepp du kan bygga på släta stenar. Grov hud är mer lämplig som en öm, mjuk "baby" hud.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt ditt pekfinger längs den yttre kanten av stenen. Håll de platta sidorna av stenen mellan tummen och den vinklade långfingeren på botten. Det är bara den vanligaste, rekommenderade hålltekniken. Men du gör det faktiskt, det är viktigt att du slår stenen horisontellt eller med den främre delen pekar något uppåt, platt och virvlande på ytan av vattnet.  
    
  • Se till att stenens storlek passar inuti din handflata för att få ett bra grepp.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Något sidled till vattennivån. Håll fötterna om axelbredd från varandra. Din lem bör peka bort från vattnet med din axel. Böj på knäna för att minska utsläppshöjden och därmed stenens vinkel på ytan av vattnet. Vetenskapen har bestämt att den optimala infallsvinkeln är 20 grader. Smickare - och stenen förlorar för mycket energi eftersom det saktras av friktionen på vattnet. Steeper - och stenen tränger för djup under vattenytan och sänker.  
    
  • Ju större utmatningshöjd desto snabbare du behöver ge stenen, eftersom det tar längre tid att slå vattnet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Den faktiska skidningen. Häll din hand med stenen mellan fingrarna långsamt tillbaka i handleden och vrid överkroppen från vattnet. Låt sedan överkroppen och kasta hand ut igen och låt stenen flyga ut. Kasta inte stenen som att kasta en frisbee! På en graciös långdistansflyg finns det inga poäng på Steineditschen! Prova att låta stenen rulla längs pekfingret som ett hjul, så att det snurrar ordentligt. Försök öka spinnhastigheten. Obs! Om lutning, vinkel och vridning inte är rätt, kommer du inte att använda en stor gjutningshastighet.  
    
  • Världsrekordhållaren tar ställning som en basebollspelare som kastar en boll. Prova på ett liknande sätt, att "ladda" din kull med hela kroppsanvändningen med ännu mer delikatess.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Låt dina ben också fungera. Koncentrera endast om din lem och överkropp om det behövs. När du väl har behärskat grunderna kan du ytterligare optimera din kasta teknik med mer fysisk ansträngning. Prova med följande metoder:  
    
  • Ta ett springande lung i kastriktning när du slår av. Så du ger stenen hastigheten på ditt steg.
  •  
  • Världsrekordinnehavaren lyckas flytta sin vikt hela vägen till baksidan av bakbenet och till och med dra den andra foten upp lite av marken. När han släppte han sedan med fullvikt på frambenet så att den bakre foten på det nu böjda bakbenet i luften studsar och böjer sig framåt. Precis som en baseballkruka.
  •  
  • Flipflops på fötterna kan bara vara uppenbara vid Baggersee i många situationer. Slinkande runt på dem men förbrukar den energi som du ska lägga i kullen. Så försök med robusta skor.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Titta på en kontinuerlig kasta rörelse. Om du lägger mycket gott i kastet kommer det att hända för sig själv, för då kommer din rörelse inte sluta så snart stenen lämnar din hand, men går smidigt. Att bekämpa detta är rent slöseri med energi - och rörelsens estetik är inte en tjänst. Och du vill göra en bra siffra, eller hur?  
    
  • Tennisspelare kan också orientera sig mot rörelserna hos en riktig förhand.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Öva, öva, öva. Gör stenarna med dig alltid stora hopp högt i luften istället för att fortsätta relativt platt, försök sedan med en smalare slagvinkel. För här gäller också principen: infallsvinkeln är densamma som reflektionsvinkeln! Och dessutom: Kära många små Ditscher som en stor. (Naturligtvis kan du göra en tävling ut ur "Hochditschen"... varför inte?)  
    
  • Prova olika stenstorlekar och vikter då och då. När du övar kan dina preferenser förändras utan att du förstår det.
  •  
  • Under sommarsemestern är cirka 20 stenar per dag en bra träningsrutin. Men kom ihåg: Först och främst handlar det om Freuds 'roliga. Om du bryter världsrekordet förresten: Se till att ögonvittnen är närvarande och gå med i filmen!
  •  
                   
 16.  
            

Tips .

                  

Varningar .

             
Konst populär:
Öva konstkritik.

Använd en gitarrkapo.

Lär dig att spela gitarr.

Utveckla en lite scratchy sångröst.

Publicera din egen musik.

Dansar en pirouette.

Digitalisera bilder.

Vibrato sjung.

Spelar dragspelet.

Ventriloquism.

Bygg en anställd.

Gör en film.

Bollywood skådespelerska.

Cha Cha dans.

Gör magiska kortstickor.

Spelar tenorsaxofon.

Som Shakespeare talar.

Känn igen låtar genom melodier.

Spelar skalor på klarinett.

Kontakta Justin Bieber.

Gör sitt band känt.

ako woman