Home \ konst
 

Vänd den perfekta skateboardvideoklippet.

 

Det är inte mycket som är mer spektakulärt än att titta på någon som står framför kameran med en dödsgrävande mala eller en komplicerad hälsflip. Det finns skaters och åskådare överens. Filmering hans tricks, tutorials och skate sessioner hjälper en att dela sin talang med världen. Men var börjar man bäst? Du kan lära dig hur du får den utrustning du behöver, positionera dig själv för att få bästa möjliga vinkel och filma de bästa tripplorna, och det finns några fler tips du kan använda för att arbeta på dina bilder och uppnå ett professionellt slutresultat.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Rätt utrustning  ,

    
   
 1.            1      Köp en mini-DV-kamera. Bästa valuta för pengarna och enkel användning är mini-DV-kameror som digitalt spelar in på tejp. Kvaliteten är bra nog, banden är lätta att lagra och kamerorna är billiga i många butiker, så de är ofta det bästa alternativet.  
    
  • En liten Panasonic- eller Sony-kamera kostar mellan 200 och 400 euro. Bland skridskor är Sony-kameror de mest populära eftersom de är lätta att transportera och levererar bra kvalitet. De lite dyrare modellerna inkluderar Sony Mini-DV vx1000, vx2000 eller en vx2100, som erbjuder en professionell kvalitet, för nybörjare, men förmodligen lite över toppen.
  •  
  • Kontrollera att du har en Firewire 400-port i din dator. Idealiskt bör mini-DV: er också innehålla ett högkvalitativt LP-läge.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd kameran med en fisheye-lins. Det är bra att hålla både skridaren och hinderet i bilden, maximera fältets bredd och ge intryck av att vara både nära åtgärden och tillräckligt långt bort för att se allting att kunna. Dessutom verkar små föremål vara större eller högre. Det är ett vanligt knep som är både praktiskt och psykedeliskt och bara coolt.        
 4.  
 5.             3      Få några grundläggande videoredigeringsprogram. Du kan inte redigera din video när du skridar och gör trick. Lättanvänd redigeringsprogramvara hjälper dig att göra din video professionell. Innan du gör en film, se till att du enkelt kan redigera materialet.  
    
  • Det finns många redigeringsprogram som iMovie, Windows Movie Maker och Avidemux, alla förinstallerade eller tillgängliga gratis. De kanske inte är så professionella, men de är användarvänliga och bör leda till god kvalitet.
  •  
  • Du kan använda professionella program som Final Cut Pro och VideoStudio Pro om du har ett större antal redigeringsalternativ och du vill ha ett bättre kvalitetsresultat i slutändan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta intressanta områden för filmning. Innan du går ska du titta runt ditt område och leta efter lämpliga platser. Det är slöseri med tid att bära kameran runt medan du och dina vänner letar efter en lämplig plats. Gör det här förut. Välj en bra plats med lättillgängliga men utmanande hinder så att du alltid kan komma ihåg det.  
    
  • Det är perfekt om du hittar en plats med olika hinder. En bra räcke för slipning, betongtrappor eller ett mellanrum? Försök hitta en park eller ett komplex av byggnader som erbjuder allt detta och där det finns tillräckligt med utrymme.
  •  
  • Se till att de platser du vill filma tillåter åka skridskor och att du inte går in i ett privat område. Det är vanligare att filma på platser som inte är rena skateparker för att visa sin uppfinningsrikedom och kreativitet, men en skatepark är också en utmärkt plats att filma.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Filmer en grupp skridskor. Det är bättre att skjuta flera åkare på en gång, alla försöker samma eller olika tricks. Om du filmar en vän som försöker 360-hårddisk, kan det slösa bort mycket batterilivslängd och ta upp mycket utrymme medan du väntar på en återspelning. Men om du kan filma olika människor kommer du att sluta med mycket mer användbart material som du kan använda.        
 10.  
 11.             6      Har alltid en ersättning. Försök alltid att ha allt i dubbletter. Få två batterier, två band, om nödvändigt till och med en andra lins. Det kan vara så svårt att samordna en grupp skridskor och stå på tricket, så det kan också spelas in. Så du vill inte packa i förtid bara för att du inte har tillräckligt med batterier. Missa aldrig en viktig attityd genom att alltid vara väl förberedd.                  
 12.  
             

  Del 2      Hur man spelar en skatesession  ,

    
   
 1.             1      Fokusera på egen skridskoåkning. När du filmar, fokusera på din egen körstil och var försiktig oavsett vem eller hur många skateboardare du filmer. Titta inte genom linsen och kontrollera inte bara att kameran fungerar. Koncentrera dig på att stanna på brädet och behålla din balans.  
    
  • Om du vill skjuta dig själv, sätt kameran på ett stativ. Krita mitten av bilden så att du vet var du ska göra ditt trick.
  •  
  • Om du skridskor och filmar andra, försök att inte vara för våghals. Bara koncentrera dig på att åka skridskor normalt och hålla kameran rak för att hålla andras knep bra i bilden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stå inte i vägen. Oavsett om du står eller skridskor medan du spelar in, borde du inte fokusera på att spela så mycket att du blir galen. Om du kolliderar med dina vänner medan du försöker göra ett knep är det farligt för din kamera, ansikte och vänner.  
    
  • Även om du har placerat dig själv längst ner på en trappa som din kompis kör mot, gör dig liten och stanna där du är. Gå inte någon annanstans. Bo där du är och låt de andra köra runt dig. Håll tillräckligt med avstånd från trappan så att det finns plats att landa igen och rulla några meter längre utan att träffa dig och ge dig tillräckligt med tid för att undvika dem om det behövs.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt kameran springa. Slå på kameran tidigt och stäng av den sena. Du kommer aldrig att ha för mycket material. Du borde göra det för att aldrig sakna de spektakulära men också sällsynta stunderna eftersom du har oroat dig för lagringsutrymmet. Om du lämnar huset med ett tomt band, ska du komma tillbaka med en hel.  
    
  • Ändra inte materialet på plats. Du kan tänka på det senare. Tänk först på dig själv som en samlare av stunder. Du behöver inte slutföra videon samma dag, men först gör de bästa bilderna.
  •  
  • Filmer är också fel. Fokusera inte bara på att spela tricks. En komplett video med bara roterande kort blir tråkigt med tiden. Så det är vettigt att filma dina vänner, hur man gör varandra dumma, jämnar knäckta knän och lurar runt. Utförs för kameran.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se till att du har hela kroppen på bilden. Det är inte kul att titta på klippta fötter gör ett trick. Det kommer att se amatöriskt, förvirrande och mindre imponerande när din vän är halvvägs in i bilden efter att ha gjort ett svårt trick. Visa betraktaren hur mycket rörelse och färdighet som behövs för att göra ett knep.  
    
  • Zooma inte om du använder en fisheye-lins. De flesta av dessa linser är utformade för att fungera som en teleobjektiv, så att zooma ut förlorar fokus. Genom att för mycket zoomar, ser videon också mycket skakig ut. Experimentera inte för mycket, men begränsa dig själv till att filma tricks och fånga atmosfären.
  •  
  • Använd inte en fisheye-lins för varje skott. De bör användas främst för att skjuta tricks som arbetar över ett långt avstånd och med många rörelser. Om ett knep kräver det, använd en vidvinkel eller fisheye-lins med.63x -.3x. Så du kan vara säker på att du har full rörelse på bilden, till exempel med gränsar från sida till sida.
  •  
  • Använd manuell fokusering. Använd inte Steadyshot-alternativet om du använder en fisheye-lins. Detta snedvrider vignetteringen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se på stegen och inte skridaren. Många nybörjare gör misstaget att peka kameran på föraren för ofta istället för att göra tricket på bilden. Peka kameran vid trappan eller vid det speciella hindret för tricket tills det bara är några sekunder innan själva tricket.  
    
  • Håll kameran upp så att du har både förarens hela kropp och hela trappan i fokus.
  •  
  • Vanligtvis ser det bättre ut på video senare, 3 meter (0,9 m) när du ligger ner i trappan så att kameran nästan berör marken. Starta sedan filmen när skridaren är ca 5 eller 10 fot (1,5 eller 3,0 m) från trappan.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hjälp föraren att landningen ser bra ut. Du borde ha så lite golv som möjligt på bilden. Om din kompis staggers efter landning kommer du inte märka det och tricket kommer automatiskt att se bättre ut. Välj inställningen så att du bara ser den vid landningstillfället.        
 12.  
 13.             7      Du filmar en grind genom att åka skridskor med samma hastighet. Det här är en annan klassiker där du måste flytta, åka skridskor, måste. Om din vän vill prova en lång slip eller en serie tricks längs en linje, måste du hoppa på ditt bräde och köra bredvid honom. Peka kameran mot honom och fokusera sedan. Försök att hålla samma avstånd till föraren när du spelar in.  
    
  • Det är viktigt att filma istället för att jogga eller springa fort, eftersom det gör kameran skaka och det är inte kul att titta på senare. När du skridter ser materialet ut gott och stabilt.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Var kreativ. Det finns vanliga typer av film att skjuta, men vinkeln, efterbehandling och material du väljer att skjuta är upp till dig. Öva tills du får det rätt.  
    
  • Försök att filma på olika tider på dagen. Så du har mer val senare, om du vill få lite variation i hela filmen.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Så här redigerar du bildmaterialet  ,

    
   
 1.             1      Hämta materialet till din dator och spara det. Använd datorns Firewire-ingång för att ansluta till kameran och ladda upp materialet. Det exakta förfarandet beror på kameran och programvaran. Dock måste du alltid ladda upp materialet först och spara en kopia. Börja inte redigera innan du har gjort det. Om du gör ett misstag eller väljer ett annat skott av ett visst trick måste du ha originalet att arbeta med.  
    
  • Alternativt kan du lämna råmaterialet på bandet tills du har redigerat det försiktigt och sedan raderar det först. Det sparar också plats på hårddisken.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Först, reda ut det värdelösa materialet. Detta är det första och viktigaste steget under vilket du sorterar ut repetitionerna, de tråkiga passagerna och allt annat som är värdelöst. Spara de roligaste fläckarna, de bästa tripplarna och lite igång, vilket visar alla ryttare som är involverade i hur de kör och bara se coolt. & Lt; br & gt;  
    
  • De bästa skate-videon innehåller en blandning av olika scener och tricks samt höga och låga fläckar för att skapa spänning. En skate video där bara galna trick kan ses är svårt att se.  
  •  
  • Håll även några otur till trick. Om din vän faller på din näsa, kan det påminna tittare att åkare riskerar mycket varje gång de kommer ombord.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll några ljudinspelningar. För det mesta är skate-videor förlagda med musik istället för det ursprungliga ljudet. Eftersom ljudet verkligen är skateboardljud, är det inte så intressant. Det är dock en bra idé att ändra ljudet och behålla en del av det ursprungliga ljudet. Särskilt stor glädje efter ett framgångsrikt trick gör att du mår bra i filmen.  
    
  • Du behöver inte använda extra mikrofoner. Låt bara kameran spela in det naturliga ljudet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var uppmärksam på färgerna och vitbalansen. Många skridskor är för mörka eller blekta. Detta innebär att färgerna och kontrast måste justeras. Se till att tittaren kan se alla detaljer och videokvaliteten är skarp och så hög som möjligt.  
    
  • Använd inte dumma filter eller andra effekter. Som ett resultat ser din video bara amatörlig ut i slutet. Även om du bara laddar upp den till YouTube, ska den se perfekt ut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ordna scenerna i önskad ordning. Du behöver inte hålla fast vid den faktiska beställningen. Ordna tricksna som du vill att de ska se spännande, dramatiska och roliga ut. Börja små och lägg till den ena efter det bästa och mest spektakulära trikset. Visa oss dina första brutna knäolyckor innan du äntligen lyckas. Få publiken att vilja se dig framgångsrikt.  
    
  • Se till att videon inte blir för ruskig eller för snabb. Oerfarna människor skär ofta på exakt den punkt där tricket slutar eller börjar. Detta kan vara lite konstigt för betraktaren. Visa också några sekunder före och efter tricket. Så du bygger mer spänning och publiken kommer att njuta av det mycket lättare.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Välj ett ljudspår. En bra skate-video behöver ett bra ljudspår, och den flesta redigeringsprogrammet gör det enkelt för dig att lägga till musik. Vilken musik hörde du när du upptäckte din kärlek till skridskoåkning? Du kan hålla sig till klassikerna, eller bara välja vad du vill.  
    
  • So-Cal Punk, instrumental hip-hop och thrash metal skulle vara perfekt för skate-videor. Det perfekta albumet finns inte, men med OFF! eller gizmos är du verkligen inte fel. Skate videos ska vara lika upproriska, humoristiska och roliga. Välj ett ljudspår som uttrycker det.
  •  
         
 12.  
            

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>                  

Konst populär:
Ändra gitarrsträngar.

Bygg en xylofon.

Sjung med förtroende.

Förståelse av elektronisk musik.

Prata med dig själv.

Spela in en låt.

Spela harmoniken.

Spela sju minuter i himlen.

Rita en diskantskiva.

Gjut en gitarr.

Gör en venetiansk mask.

Hur man blir en cirkus skådespelare.

Hur man gör en Catwoman kostym själv.

Spelar Flip Cup.

Köp ett piano.

Gör ett pengar regn rätt.

Behave som en anime eller manga karaktär.

Förbered och slapp av stämsladdarna före och under sången.

Kittla dig själv.

Kontakta kändisar.

Lär dig att spela gitarr.

ako woman