Home \ konst
 

Använd en gitarrkapo.

 

En kapo är ett instrument som många gitarrister har med sig och som används för att omedelbart ändra gitarrhöjden. Det är ett oumbärligt instrument i varje gitarrists instrumentuppsättning, så det är viktigt att lära sig hur man använder en gitarrkapo. Att vara så kompakt och enkel, många gitarrister tar det med dem vart de än går. Att använda en capo kan vara till stor hjälp när man försöker matcha en låtens tonhöjd till en sångers röst eller när man försöker ändra tonhöjden mellan eller under låtar utan att offra öppna trummor.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Välj en capo. Flera olika capostilar finns tillgängliga, men alla har samma grundläggande funktion: att trycka ner strängarna vid en viss punkt på nacken för att lyfta noterna på alla strängar. Detta uppnås antingen genom en sprungklämningsrörelse (som i en klädnyp) eller genom en stegvis rörelse. Klipstil-capos är vanligare och tenderar att vara mest hållbara och effektiva.  
    
  • När du väljer en kapo, var försiktig så att produkten inte har några skarpa eller utstickande kanter som kan skada din gitarrhals.
  •  
  • Se till att varje kapp du köper har ett fast, men ändå flexibelt material (som gummi) på alla delar som sätter press på gitarrhalsen och strängarna. Hårda material kan skada din gitarr.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rösta din gitarr. Det är inte en dålig idé att ställa in dem innan du fäster capo till gitarrhalsen. Några gitarrhalsar är inte perfekta på alla fretar, och vissa capos utövar för stort tryck på strängarna, vilket gör att de låter en halvton högre. Börja med en perfekt inställd gitarr minimerar effekterna av dessa särdrag.        
 4.  
 5.             3      Sätt på kappan på önskad gärning på din gitarr. Placera alltid capo direkt bakom fret, istället för halvvägs mellan två fretsar. Capo ska vara så nära smeten som möjligt utan att röra den; Detta garanterar att röstproblem orsakade av capo är minimala.        
 6.  
 7.             4      Spela din gitarr i sin nyligen införda tonhöjd. Bifoga capo till gitarr ändrar gitarrens tonhöjd i sitt öppna läge. Om du till exempel spelar en C-ackord med öppen huvud med capo på första fret, låter ackordet som en C-skarp huvud. Om capo sitter på andra fret låter ackordet som en D-huvud. Med dessa snabba transpositioner kan du snabbt justera nyckeln till en sång (till exempel för att låten ska fungera bra i en sångares röstområde) utan att behöva lära sig nya ackordsekvenser.        
 8.  
 9.             5      Experimentera med de möjligheter som en capo tillåter. Förutom att anpassa sig till en sångers vokalordning, erbjuder en capo ännu fler alternativ. Om du spelar gitarr i ett ensemble kan du använda en kapo för att göra clefs mer gitarrvänliga. Till exempel är B flat major en populär tonhöjd för mässingsensembler, men innehåller väldigt få ackord i öppna positioner för gitarr. Lös det här problemet genom att lägga en capo bakom första fret.                  
 10.  
             

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                  
Konst populär:
Violinövning.

Bli en bra sångare utan att spendera timmar.

Uppmuntra dina vänner att läsa.

Sjung vackert.

Spelar mandolin.

Bygg en snögubbe.

Hämta ett ISBN nummer.

Gör en viral video.

Skriv en träff.

Skriva unika texter för en sång.

Gör en påfågel på påfågeln.

Kontakta MTV.

Skapa en reality show.

Gör en kostym rustning.

Lär dig spela cello.

Ladda en PDF till en Kindle.

Låna filmer från Redbox.

Se bra på en konsert.

Gör fel ormbett.

Reach tid snabbare.

Bind en bok.

ako woman