Home \ konst
 

Bli en skådespelare.

 

Har du tänkt på att bli skådespelare i åratal? Vet du att det är rätt för dig, men försök att tänka lite mer praktiskt? Tja, det är hög tid för dig att säga rösten i huvudet att det ska vara tyst (låter det märkligt som din mamma?). Kom ner till jobbet för att driva din dröm. Någon blir nästa stora stjärna - varför ska du inte vara den personen?

              

Förfarande .

    

    1      Få ditt hantverk  ,

    
   
 1.            1      Studieverkan på ett universitet eller dramaskola. Det går att göra utan det här steget. Men om du inte bor i LA eller New York, är det här ett ganska normalt alternativ som du ska välja. Alternativt kan du gå med i en teatergrupp nära dig. Du kommer i kontakt med de professionella, lär dig tekniker och får automatiskt chansen att arbeta på scenen. När det gäller de mer konkreta sakerna, byggar du ditt CV, tar kontakt och bygger ett nätverk. Dina lärare driver dig ständigt för att göra mer, effektivt ta hand om motivationsdelen för dig. 
    
  • Vad har Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Tom Cruise, Pamela Anderson och Jessica Simpson gemensamt? Förutom att vara den första kändisflödet, har de alla inga gymnasiet diplom. Så även om det är absolut möjligt att uppnå massiv framgång utan den här formella utbildningen, tar du inte det, om, för allvarligt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå med sommarläger, dramaverkstäder eller sommarproduktioner nära dig. Några av dem kan vara intensiva nog att du kan lära dig materialet i månader på bara två till tre veckor. Du kan delta i flera föreställningar och göra en mängd olika saker och eventuellt till och med befordras för ditt arbete. 
    
  • Det är viktigt att stanna på bollen under semestern, och att delta i läger och workshops är ett bra sätt att göra det. Om du fastnar i ett jobb som hindrar dig från att delta, var noga med att alltid läsa och undersöka om ditt hantverk. Gå till föreställningar, läs teorin och utforska nya idéer och sätt att tänka.
  •  
  • Om du är på scenteater är sommarproduktioner ett bra sätt att komma igång. Föreställningar, musikaler och till och med opera sätts upp i hela landet inom några veckor, vilket ger värdefull livserfarenhet. På våren, leta efter en audition i närheten av dig för att bli redo för säsongen när skolan är ute.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Advokat för gemenskapsteatern. Denna process kan vara ett steg bortom skolteatern om teatern tar produktionerna seriöst och har en rimlig budget. Att få en roll i en gemenskapsteaterproduktion ger dig kontakt med andra som polerar sina hantverk såväl som dig. Dessutom ger det dig mer erfarenhet. Du får också en bättre uppfattning om var du är i relation till tävlingen. 
    
  • Även om du inte vill jobba på scenen eller göra direkta spel eller musikaler, ser du någon erfarenhet av teaterfältet i ditt CV. Hon lär dig saker du inte visste. Dessutom lär du känna vänner!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hyr en drama tränare för att stryka ut dina tekniker. Din tränare kan ge dig den personliga uppmärksamhet som du behöver för att ta itu med dina svagheter och polera vad du gör bra. Leta efter en tränare med mycket branscherfarenhet och relationer. 
    
  • Möt personal och lärare på skolan du besöker eller teatern du arbetat med. Någon vet säkert någon annan (vem vet någon annan igen) som tar dig ihop med det du letar efter. Och om de kan sjunga och / eller dansa, gör det inte heller ont!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Identifiera dina styrkor. Många "drama CV" kräver att du vet vilka färdigheter du har, som accenter, speciella förmågor eller inkarnationer. Utöka dessa talanger och du kan för att få ett brett urval av rolluppdrag. 
    
  • Ta reda på var dina styrkor ligger, kan hjälpa dig att bestämma vilken väg du ska ta. Skådespelaren av en skådespelare varierar mycket. Till att börja med ser du dig själv på skärmen eller på scenen?
  •  
                   
 10.  
             

    2      För filmskådespelaren  ,

    
   
 1.             1      Flytta till en storstad. Företrädesvis LA, men du kan börja från början någonstans som har en anständig filmscen. Du kanske måste vara en servitris, men om det här ger dig en flexibel roster för dig att prova, bra! Du behöver inte mer. 
    
  • Om du tar det på allvar, kan du bara göra det i en storstad. Om din ekonomiska situation inte tillåter det, bör du börja ändra det. Där det finns en vilja finns det ett sätt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bli extra. När du är där du ska vara, koppla (bokstavligen) och ta på rullar som extra. Öppna gjutningar finns över hela internet, men några sidor som börjar med Backstage, Hollywood Reporter och Variety. 
    
  • Det är inte glamoröst, men du behöver inte skriva en glamorös recension i ditt CV. Du kommer att spendera 75% av tiden ensam. Så ta en bok, din stickning eller något att roa dig medan besättningen stoppar ljuset i timmar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få en agent. Det här är att bli audition och stanna på bollen. Ett bra medel betalas endast om du lyckas. Så tro inte någon som kräver orimliga avgifter, även om du inte har något att göra. 
    
  • Lyssna på ditt nätverk för åsikter om vem du ska gå till och hur du kommer igång. Andra aktörer har definitivt åsikter om ämnet och kan till och med kunna ansluta dig till deras agent.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gå med i en gruppförening. Du kommer att tillhöra de stora, mitt barn! Att gå med i en förening är ett tydligt tecken på att du är allvarlig. När du börjar träna eller göra lite extra arbete, är du nästan där. Hej, sjukförsäkring! 
    
  • Titta på organisationer som ACTRA, AEA, AGMA eller AGVA. När du väl kommit in i en av dem är det ganska lätt att komma in i SAG (Screen Actors Guild). Allt du behöver göra är att hitta arbete ibland och uppfylla dina skyldigheter. Det är definitivt värt det.
  •  
         
 8.  
             

    3      För teatern  ,

    
   
 1.             1      Bli större än livet. Scenuppspelning kräver en helt annan (okej, kanske inte "helt" annorlunda) uppsättning färdigheter som filmverkande. Det är ganska lätt att upptäcka en skådespelare när han vågar ut på skärmen. När du är på scenen måste du hålla folk nöjda med miles bort, och som ett resultat måste allt du behöver vara större. 
    
  • Så börja arbeta med din röst. Hon är din bästsäljare. Håll dig borta från cigaretter, alkohol och allt som torkar ut och bär ner dina vokalband. Du måste alltid vara vokal.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Arbeta på dina scenkunskaper. Många scenspelare hävdar att det är svårare än filmverkande. I slutändan döljer filmen skådespelaren bakom kameran. På scen gör du magiken själv. Börja lära dig kurser som kommer att övertyga publiken om att du är den sanna. 
    
  • Stegskampklasser kan visa dig hur man kämpar övertygande utan att bli skadad, eller bara för att se ut som en idiot. Att veta hur man gör det kan öppna ett antal roller i både lekar och musikaler.
  •  
  • Arbeta på dialekter. En dialekt tränare kan hjälpa dig att komma igång ganska enkelt. Om du inte låter som en generaliserad version av din etnicitet, kanske du måste arbeta för att bli av med din. Annars kan det hända att du för det mesta är engagerad i en viss roll.
  •  
  • Blir ett trippelhot. Om du är intresserad av musikteater är det inte en dålig idé att ta röstlektioner och danslektioner. Att ha bara en (eller till och med två) färdigheter räcker inte för att allvarligt tränga in i branschen.
  •  
  • Gör något ovanligt. Om du var en clown i tolv år, bra! Det är användbart. Om du arbetar som en gymnast förresten, fantastiskt. Yodel? Super. Alla färdigheter som de flesta andra artister inte betalar på länge. Så håll dina hobbyer - de kommer att göra dig bättre marknadsförbar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Överväg att få ditt eget kort. Det är absolut möjligt att vända om med brist och ändå vara framgångsrik om du inte har en. Det öppnar dock ett antal auditionsprover som du annars inte skulle ha tillgång till. 
    
  • Tyvärr är det inte en klar process. Du måste antingen få ett kontrakt som kräver en ägarandel, vara medlem i en systergrupp (t.ex. SAG), eller samla tillräckligt mycket för att uppfylla standarden. Det är bara naturligt att hitta processen lite förvirrande. Så kontakta en vän eller en långvarig fläkt i ditt sociala nätverk av aktörer för att få mer information om hur de gjorde det. Alla tar ett annat tillvägagångssätt.
  •  
         
 6.  
             

    4      Förbered för audition  ,

    
   
 1.             1      Lär dig ett urval av monologer. Om du har en utbildning, är chansen att du har en hel repertoar av det som du kan ta ut när som helst. Om inte, det är ganska lätt (jag menar, i en internetsökning, det tar några sekunder) att hitta en. Dessa korta segment (vanligtvis mellan ett och två minuter) används ofta för att spela dig i spel, filmer och shower. De låter dig presentera din talang inom kort tid. 
    
  • Du borde "kontrastera" monologer. Även om du alltid spelar den roliga killen, borde du ha några seriösa monologer redo att trolla dem när det behövs.
  •  
  • Som sångare måste du ha behärskat och behärskat 16 till 32 bar av vissa låtar. Vissa auditioner anger ingen genre, medan vissa vill att du ska visa dem något som liknar vad de producerar. Så har några upp min ärm.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kompilera ditt CV. Inkludera alla produktioner du har gjort i läger, workshops, universitet och teatrar. Även om den bara har en halv referens hör den till den. Extra arbete räknas också! Visa dem hur mångsidiga du är om du har teknisk, stötande eller kostymserfarenhet. 
    
  • Lista i ditt CV alla de särskilda förmågor du har (dans, sång, dialekter, kamp, ​​etc.). Ljuga inte "för mycket" - du kanske fångas försöka dyna under en monolog, även om du har glömt dina quiltskor mycket övertygande.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känn dig själv. Välj din kille. Är du bäst i huvudroller eller karaktärsroller? Är du nästa kvinnliga ledande skådespelerska eller den perfekta sinistera skurken? Specialisering direkt i början hjälper dig att rikta in de bästa auditionsproven för dina förmågor. 
    
  • Det är inget fel att vara knuten till specifika roller. I själva verket desto mer sannolikt kommer du att lyckas med audition för din typ. Skulle någon förneka att Helena Bonham Carter är en legitim showman, även om hon spelar samma roll om och om igen? Nej. Hon vet bara vad hon är bra på, och hon stenar den varje gång. Så titta på vad som är mest naturligt?
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få ett porträttskott. Det första som en regissör eller producent vill se om dig är det porträttskott som följer med ditt CV. Det är i ditt intresse att få dem så snart som möjligt och skriva ut en hel massa av dem. Du distribuerar dem som godisar. Se till att de är uppdaterade! Använd inte ett foto av dig själv som är fem år gammal. 
    
  • Det är inte svårt att få snygga porträtt billigt. Ofta är fotograferna i samma position som du är och försöker bara bygga sin portfölj. Lyssna på nya nya fotografer redo att skjuta för en liten avgift, eller till och med för ingenting. Det stora med stående skott är att ingen set behövs och inga krusiduller behövs.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Dykberedd. Du har ingen aning om vad regissören som kastar projektet för dig gör. Men du har det i dina händer hur bra du presenterar dig själv. Dyk i tid, känn ditt boardingmaterial, ta med allt material du behöver (inklusive en penna eller penna) och se så bra du kan. Det är verkligen allt du kan göra. 
    
  • Var pratsam. Du vet aldrig vem du möter, vem kan ta dig in i den. Killen som gömmer sig i hörnet med ett headset har förmodligen mycket mer ström än du inser. Och även om inte nu, då kanske senare. Prata med dem runt dig och gräva dina tår i dramasandlådan.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tala ofta. Auditionering är ett bra sätt att se det i staden. När människor börjar känna igen dig, är de mer benägna att betrakta dig i roller. För att göra ditt namn offentligt är hälften av slaget. 
    
  • Du kommer att få avbokningar. Du får mycket avbokningar. Alla får det. Den fungerande delen av skådespel är auditionen - skulle du aldrig audition om det inte var ett jobb. Ta avvisningarna så lätt och fortsätt. Vid något tillfälle kommer ett löfte att komma.
  •  
         
 12.  
             

    5      Bygg ditt personliga varumärke  ,

    
   
 1.             1      Tänk dig själv som en entreprenör. Du är en konstnär, men du marknadsför dig själv. Du marknadsför ditt ansikte, din röst, din kropp och dina färdigheter. Var medveten om att de personer du bekänner att se som en produkt och som ett sätt att tjäna pengar. Det här är inte bra eller dåligt, men att veta att det gör kommer att hålla dig upprätt. 
    
  • Låt inte det trycka på dig. Låt det göra dig starkare. Avslag har inget att göra med din personlighet. Poängen är att du inte lever upp till din idé om den produkt du vill ha. Du kommer senare att motsvara produkten från en annan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få internetpublicitet. Skriv in ditt porträtt och fortsätt på nätet. Aktörer Access är ett bra ställe att börja. Lägg upp videor av dina framträdanden på YouTube. Ställ in en Facebook-sida och ett Twitter-konto. Det är rent spekulation, men du vet aldrig vem som oavsiktligt kan snubbla över din information och bestämma dig för att anställa dig. Du kan också bygga en lojal fanbas genom sociala medier. Dubbel vinst. 
    
  • Du kan också lägga din demo på webbplatser som ReelAct. Och / eller få din egen hemsida! Varför inte?
  •  
         
 4.  
 5.             3      Nätverk i stor utsträckning. Var öppen och bygg ditt rykte som en professionell som andra tycker om att arbeta med. Folk i ditt nätverk kan koppla dig till lediga jobb och ge dig värdefull insikt i ditt jobb och yrke. 
    
  • Undvik att utveckla ett dåligt rykte. Om du är lat, svår att samarbeta med, eller bara över-kackig, är du mindre sannolikt att få spelningar. Gå inte runt och fråga om apelsin M & M: s att bli utvalda.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Observera branschen. Kontrollera tidskrifter och webbplatser som Variety.com, Backstage.com, Showbusinessweekly.com och Hollywoodreporter.com för att ta reda på vad dagens trender i branschen är. Fortsätt gå till föreställningar och jobba med vänner och bekanta på sidprojekt för att hålla din kreativa flamma brinnande. 
    
  • Läs, lär och bygga anslutningar. Även om många tycker att att agera är något du har eller inte är det inte så lätt. Håll dig uppdaterad för manusförfattare och regissörer, skaffa sig förtrogenhet med teorier och ta dig till allmänheten. Att veta vilken riktning "scenen" är inne hjälper dig att hålla dig framåt. Kanske är du inspirationen till nästa projekt!
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Relaterade wikuHows .

                Läs mer... (1)      
Konst populär:
Gör en Leprechaun kostym.

Jag är hemma att ha kul.

Rengör munstycket på en saxofon.

Skapa falskt blod utan matfärgning.

Skriv och sälj låtar.

Graffiti skrivbokstäver.

Köp en bra akustisk gitarr.

Skriv rapreems.

Spela rollspel.

Öva ett musikinstrument.

Köp en gitarr till ett barn.

Opera sång.

Håll dig upptagen när du stannar hemma.

Gör en påfågel på påfågeln.

Justera höjden på en gitarr.

Whistling högt.

Fäst en violinbrygga.

Gör Cosplay Kostymer.

En violin melodi.

Efterlikna kända personer.

Bli en välkänd författare.

ako woman