Home \ konst
 

Tuning en gitarr för örat.

 

Allt från gitarrsångare till heavy metal shredding mästare, alla gitarrister har en sak gemensamt: varje gitarrist måste kunna ställa sin gitarr. En avstängd gitarr kan göra att även de vackraste kompositionerna verkar amatöriska och hala, så det är absolut nödvändigt att gitarren är inställd innan du börjar spela. Att ställa in en gitarr är ofta bland de första saker som någon lär sig när han börjar ta lektioner. Så, om du är en nybörjare som vill komma igång eller en avancerad spelare som söker information om andra röstvarianter, så är det några svar!

              

Förfarande .

    

    1      Den klassiska metoden  ,

    
   
 1.            1      Rösta den djupa E-strängen till en djup E I grunden stämmer du med en gitarr så att varje sträng ställer in rätt ton när du slår den. Detta görs genom att strama strängarna tätt eller löst med knapparna på gitarrens huvud (de så kallade "tuning keys"). I allmänhet är den första strängen du stämmer den viktigaste, för om du justerar det rätt är det inte svårt att få de andra strängarna rätt. Den första strängen tjänar som referenspunkt. För att ställa in den låga E-strängen (den tjockaste strängen närmast dig, om du har högerhänt), använd motsvarande knapp på gitarrhuvudet för att dra åt eller lossa den tills den träffar den önskade tonen helt. 
    
  • För att vara exakt är den anteckning du letar efter den som stämmer med den låga E-strängen, den andra E under den justerade C . På ett piano med 88 tangenter kan du hitta den noten genom att räkna ner 8 svarta tangenter från vänster sida och sedan trycka på den vita knappen till höger om den åttonde svarta nyckeln.
  •  
  • Om du inte har ett piano, finns det också ett antal andra möjligheter. Till exempel kan du köpa en elektronisk tuner eller ett tonrör i en musikaffär, eller använd en online-tuner för att hitta din jämförelseton. Här hittar du en praktisk rösthjälp.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Matcha tonen i A-strängen till den femte strängen i den låga E-strängen. Om du har stannat på din e-sträng är det ganska enkelt att stämma resten av strängarna och du behöver inte nödvändigtvis hjälp av en tuner eller andra jämförelsetoner (även om dessa kan vara till stor hjälp om du förlorar dig i detaljerna). Börja med att använda pekfingret på din vänstra hand och håll E-strängen vid 5: e kvadret (det här brukar markeras med en punkt på fingerbrädet). Använd din högra hand (eller ett samlingspunkt) för att slå den låga E-strängen och höra dess ljud. Därefter spelar du den öppna A-strängen - med andra ord, slå A-strängen (den som ligger strax under E-strängen) utan att få tag på någon anteckning på tråden. Använd den lämpliga inställningsnyckeln för att ställa in den öppna A-strängen tills dess ton matchar exakt den för E-strängen på 5: e raden.  
    
  • Se till att du bara flyttar vredet som A-strängen är ansluten till. Vrid inte vredet du just använde för att ställa in den låga E-strängen. Den låga E-strängen är redan inställd, så om du vrider din avstämningsnyckel, kommer den att lossas igen och du måste börja om.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Rösta d-strängen som A-strängen på femte racketen. Nästa, upprepa processen ovan, men sänk strängarna ett steg längre. Håll A-strängen vid 5: e fret och slå den öppna d-strängen. Använd inställningsnyckeln för att ställa in d-strängen tills den matchar perfekt med anteckningen av A-strängen på 5: e fret.  
    
  • Som ovan bör du också lämna knoppen på A-strängen vid denna punkt (liksom E-strängen). När du vrider det, förstör du rösterna du redan har gjort, och sönder strängarna igen.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Rösta g-strängen som d-strängen på femte fret. För nästa sträng, gå ner igen och gör samma sak igen för A- och D-strängarna. Håll d-strängen på 5: e fret och tryck på den öppna g-strängen, och sätt sedan in g-strängen så att tonen är exakt densamma som den för d-strängen på 5: e sträckan. Återigen bör du självklart inte använda de andra röstnycklarna.        
 8.  
 9.                  5      Rösta h-strängen med fjärde fret av g-strängen. Stämningen av nästa sträng är lite annorlunda än för de föregående. För nästa sträng använder du G-strängens 4: e spets, inte den 5: e spetsen. Slå på den öppna h-strängen och justera tonen till g-strängen på 4: e fret. Glöm inte den lilla men avgörande skillnaden - om du fortsätter som tidigare, låter de två högsta strängarna motbjudande missnöje.  
    
  • Ett bra sätt att tänka på att använda den 4: e gelen av g-strängen istället för den 5: e är åsnabroen "4: e strängen, 4: e fret". G-strängen är den 4: e strängen som ses ovanifrån på fretplattan och dess 4: e fret används för att ställa in h-strängen.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Anslut den sista strängen i linje med den fema raden av h-strängen. Slutligen är allt som saknas den höga e-strängen. För den här strängen kommer du återigen att använda 5: e raden av föregående sträng. Håll h-strängen vid 5: e fret, slå sedan e-strängen och försök att matcha tonerna.  
    
  • Observera att den höga E-strängen låter exakt två oktaver över den låga E-strängen (den tjocka strängen du stämde först). Om du träffar den låga E-strängen och den höga E-strängen samtidigt, utan att gripa antingen (vilket kan göras med hjälp av tummen och pekfingret i höger hand för att slå den), ska de låta harmoniska. Om de låter "krökta" eller "skakiga", stämde du inte mellan strängarna och du bör försöka igen.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Kontrollera ditt arbete. När du är färdig med rösterna är det en smart idé att se till att din gitarr är klar innan du spelar, bara om du gjorde några mindre misstag. Du kan göra det på olika sätt. Till exempel kan du använda en elektronisk tuner, ett piano eller en online-tuner för att se till att varje sträng är helt densamma som jämförelsetonen. Du kan också försöka spela några enkla ackord och höra om varje sträng är klar och inställd.  
    
  • Från botten till toppen (från den tjockaste strängen till den tunnaste), bör strängarna låta anteckningarna E, A, d, g, h och e.
  •  
  • Om du inte kan göra några ackord ännu, följ denna instruktion för ett enkelt g-ackord för att kontrollera tunnlinjen för din gitarr. Håll den låga E-strängen på 3: e fret med långfingeren på din vänstra hand. Håll fingret ordentligt vid denna punkt och ta A-strängen på 2: e fret med pekfingret. Håll båda strängarna och greppa med ditt ringfinger den tredje kanten av den höga e-strängen. Slå nu alla sex strängar med en rörelse. Det resulterande ackordet ska låta trevligt och "lyckligt", med liten eller ingen avvikelse.
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Börjar spela. Grattis! Du har lyckats ställa in din gitarr enligt den klassiska metoden. Denna stämning - EAdghe - är överlägset vanligast i gitarrspel. Många klassiska, blues-, rock- och popsångar kräver det humöret. För att ge dig ett exempel på räckvidden av denna röstvariant, borde du veta att både "Hey Ya!" från Outkast, liksom den klassiska "The Times They Are a Changin", av Bob Dylan, använder det här stämningen.  
    
  • Även om klassisk musik verkligen är den vanligaste, finns det också otaliga bitar som de inte använder. I nästa avsnitt lär du dig några alternativa stämningar.
  •  
                   
 16.  
             

    2      Drop-D Tuning  ,

    
   
 1.                  1      Rösta den låga E-strängen till en D. Som med standardinställningen justerar du först den tjocka strängen längst ner på fingerbrädet för denna röstvariation. Men du kommer inte rösta henne för en E i hennes namn. Spela en låg D. Använd något av ovanstående medel (piano, tuner, online-tuner). Denna anteckning ska vara exakt en hel ton lägre än den E du använde för klassisk tuning. Vrid E-strängknappen tills dess ton matchar D när den slås.  
    
  • När du använder ett piano är den anteckning du söker efter på vitnyckeln precis till vänster om E som du använde tidigare, eller med andra ord är den den vita nyckeln mellan den sjunde och den åttonde svarta Knapp från vänster (på ett piano med 88 tangenter).
  •  
  • Termen "hel ton" avser hur vägen är indelade i anteckningar. I grund och botten är skalor uppdelade i tolv olika toner. Dessa är inte lika långa på ljudet "stege". Några, som E och D, är en hel ton från varandra, medan andra, som E och Eb, är bara en halv ton från varandra (de sägs också vara en "halvton" från varandra).
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Rösta A-strängen som den låga E-strängen på den sjunde kretsen. I Drop-D-inställningen är endast en sträng (den låga E-strängen du just stämde) annorlunda än standardinställningen. De återstående strängarna är inställda på samma anteckningar som standardinställningen. För att ställa in A-strängen till en A håller du den låga E-strängen på den 7: e striden, slår sedan A-strängen och vrider sin inställningsnyckel för att matcha tonen till den med den låga E-strängen.  
    
  • I den här metoden stämmer du A-strängen till ett A, precis som standardinställningen. Men du använder en annan fret på den låga E-strängen för att kompensera för att strängen är inställd på en lägre ton.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Rösta d-, g-, h- och e-strängarna som i standardinställningen. Eftersom endast den låga E-strängen ställer in en annan ton i Drop D-stämningen kan du ställa in resten av strängarna som du förväntar dig. Med andra ord betyder detta:  
    
  • Rösta d-strängen som A-strängen på 5: e raden.
  •  
  • Rösta g-strängen som d-strängen på 5: e spåret.
  •  
  • Rösta h-strängen som g-strängen på 4. fret.
  •  
  • Rösta den höga e-strängen som h-strängen på 5: e fret.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Spela några strömkord för att kontrollera ditt arbete. Vid denna tidpunkt bör omröstningen kompletteras. Grattis! Du sätter din gitarr i drop-D-humör. Detta gör att du enkelt kan spela den djupa D-tonen och ge dina ackord en djupare, fullare anteckning. Du finner att strömkord på de tjockare strängarna är mycket lättare att spela med denna inställning. Placera bara ditt vänster pekfinger över ett gäng de tre största (tjockaste) strängarna och slå det för att spela en strömkoordinat. Om din gitarr är i stämning ska ditt ackord låta ganska otäckt (på ett bra sätt)!  
    
  • Denna tuning används ofta för att skapa ett "squishy" ljud för heavy metal musik. Två exempel på låtar som använder denna Drop-D-effekt är "Moby Dick" av Led Zeppelin och "Everlong" av Foo Fighters.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      För att få en Drop-C-inställning, Drop-h, etc. , sätt in den låga E-strängen till önskad ton. Även om Drop-D antagligen är det näst mest populära humöret efter det klassiska humöret finns det fortfarande ett antal alternativa stämningar med samma "drop" -effekt. Skillnaden mellan dessa stämningar ligger i noten som den låga E-strängen tar. Om du har ställt in den här strängen efter önskemål, stämmer de andra strängarna på samma sätt som Drop-D-varianten. Ju djupare du sätter startnotten, desto mörkare och "lera" kommer din gitarr att låta när du spelar. Detta gör dessa vokalvarianter så populära bland metallmusiker. Till exempel producerar metallduoen Sunn O))) extremt mörka ljud, vilket ger sina gitarrer en drop-A-vibe.  
    
  • Som nämnts ovan, om du har bestämt dig för en första anteckning för den låga E-strängen, accepterar du resten av strängarna, precis som Drop D-stämningen. Detta betyder att - för andra droppsvarvarianter än Drop-D - kommer de faktiska noterna på strängarna inte att vara desamma som i standardinställningen, men tonerna mellan strängarna kommer att vara desamma. För att ge ett exempel, här är en guide för hur man uppnår en drop-C-stämning. Du ställer in den låga E-strängen till en C och resten av strängarna enligt följande:
  •  
  • Rösta A-strängen som den låga E-strängen (g) på den 7: e raden
  •  
  • Rösta d-strängen som A-strängen (c) på femte raden
  •  
  • Rösta g-strängen som d-strängen (f) på 5: e raden
  •  
  • Rösta h-strängen som g-strängen (A) vid 4. fret
  •  
  • Rösta hög E-strängen som h-strängen (D) på 5: e raden
  •  
         
 10.  
             

    3      Open D Mood  ,

    
   
 1.                  1      Använd en flaskhals när du spelar. Hittills har det bara pratats om gitarrstämningar som är lämpliga för att leka med plocka eller använda fingrarna. Men det här är inte de enda sätten att spela. För många blues låtar, till exempel, behöver du ett speciellt tillbehör som kallas en flaskhals eller glid, som i grunden är ett kort glas eller metallrör som sitter på pekfingret på gitarristens gripande hand. Slide gör att gitarristen enkelt kan glida mellan noterna på fingerbrädet och skapa ett karakteristiskt "fluid" ljud (ett bra exempel på detta är öppningsmelodin för "Free Bird" av Lynyrd Skynyrd). Även om det är möjligt att spela med en flaskhals i något humör, på grund av flaskhalsens styvhet, är det fördelaktigt att välja en stämning som skapar ett ackord när strängarna spelas i ett öppet läge, eftersom det spelar spelningen tillsammans en flaskhals mycket lättare. I det här avsnittet kommer vi att ställa in gitarr till en öppen D, en av de vanligaste inställningarna för en "glid" gitarr.  
    
  • Några bra exempel på öppet gitarrspel inkluderar "Goin Down to the River" av Mississippi's Fred McDowell eller "White Strip's Catch Hell Blues" (i en öppen atmosfär, inte öppen) D).
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Rösta den låga E-strängen till en D, som i Drop-D-stämningen. De första stegen i Open-D-stämningen är i stort sett desamma som Drop-D. Du börjar med att ställa in gitarrens låga E-sträng till en D-ton. Som nämnts ovan kan man välja mellan ett antal alternativ - piano, tuner, online-tuner.        
 4.  
 5.                  3      Rösta A- och D-strängarna som du vill med en Drop-D-variant. Rösta A-strängen till tonen i den låga E-strängen på 7: e tråden och sedan d-strängen till A-strängen på 5: e tråden. Detta sätter dina första tre strängar på en d, en a och a d en oktav över den första d.  
    
  • Du kanske har märkt att denna inställning också låter dig enkelt spela strömkord i de tre första strängarna. Det är sant, men strömkord används inte ofta i traditionell gitarrmusik.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Rösta g-strängen till fjärde fret av d-strängen. För de tre sista strängarna avviker den öppna D-tunningen från drop-D-tunningen. Rösta g-strängen som den 4: e spetsen av d-strängen, inte den 5: e som vanligt. Genom att göra det stämmer du g-strängen till en F #.  
    
  • Som en påminnelse tenderar stämningar för bildspelsteknik att bilda ackord som uppstår när alla sex strängarna spelas tillsammans i ett öppet läge. Anteckningarna i D major arpeggio är d, A och F #. Genom att ställa in g-strängen till en F #, se till att alla strängarna tillsammans gör ett ackord när de spelas ihop.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Rösta h-strängen med hjälp av tredje fret av g-strängen. Nästa gör vi någonting som vi inte har gjort tidigare: vi stämmer en sträng till tredje fret av en annan. Som nämnts ovan vill vi att alla anteckningar i vår Open-D-tuning är i D-huvudkordet, vars anteckningar är d, A, och F #. Genom att ställa in h-strängen som den 3: e kretsen av g-strängen (inställd på en F #), gör vi en A, en anteckning i D-huvudkordet.        
 10.  
 11.                  6      Rösta den höga e-strängen som h-strängen på femte fret. Slutför Open D-inställningen genom att ställa in den sista strängen exakt som tidigare. Hit h-strängen på 5: e fret och sedan den öppna e-strängen för att ställa in den för att göra samma anteckning. Även om vi håller med dem som vanligt ställer vi hög E-strängen till en d eftersom h-strängen är inställd på en a. Det är rätt, för som vi redan har sett, är noten d en del av D-huvudkordet.        
 12.  
 13.                  7      Spel för att kontrollera ditt arbete. Du är klar! Allt du behöver göra är att kolla ditt arbete genom att spela gitarr. Placera flaskhalsen på pekfingret på din vänstra hand och slå alla sex strängarna i öppen position med höger. Lägg försiktigt flaskhalsen på strängarna och slå igen. Helst, om din gitarr är inställd, bör du höra ett stort ackord som är harmoniskt i sig. Låt anteckningarna låta och flytta flaskhalsen upp och ner i nacken. Akkordet ska försiktigt byta ton när du flyttar flaskhalsen. Det kan ta lite träning, men så småningom kommer du att hänga på hur man spelar med ett öppet sinne.  
    
  • Om du inte har en flaskhals kan du vanligtvis komma undan med att spela med något annat liknande runda objekt. Till exempel är halsen på en tom glasflaska också bra.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Konst populär:
Gå med i X Factor.

Bli en hiphopproducent.

Köp en gitarr till ett barn.

Gör ett genombrott i Hollywood.

Undvik att sjunga din röst medan du sjunger.

Gör en blommedräkt.

Gör en blommedräkt.

Lär dig själv att läsa.

Bränn musik till CD.

Låt stenar hoppa över vattnet.

En slinky unraveling.

Ändra ett bokomslag.

Kommer till Bollywood.

Bli en berömd konstnär.

Köp ett piano.

Skapa ett popfilter.

Köp den första DJ uppsättningen.

Behave som en anime eller manga karaktär.

Göra gatumusik.

Uppfinna en fiktiv karaktär.

Felaktig gråt.

ako woman