Home \ konst
 

Skriv texter.

 

Även om du har den vackraste melodin i världen, kommer det att skada din sång om texten inte är bra. Oavsett om du bara skriver in i naturen eller behöver några texter till den coola gitarrmen du just har komponerat, kan WikiHow hjälpa till. Börja bara från steg 1 nedan och låt dig styras av de grundläggande sångformerna, de musikaliska frågorna och också hur man hittar de rätta orden.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förstå de viktigaste strukturerna  ,

    
   
 1.            1      Känn delarna av en sång. Sångar har olika delar. Din sång kan innehålla allt eller ingen alls. Det beror helt på dig. Det finns standardstrukturer av dessa delar som används i de flesta låtarna. Men för att förstå hur de flesta låtar låter behöver du förstå deras delar. Dessa inkluderar: 
    
  • En introduktion - det här är avsnittet i början som leder till själva låten. Han kan ibland låta väldigt annorlunda från resten av låten, vara snabbare eller långsammare eller inte existera. Många sånger har ingen introduktion, så du känner dig inte tvungen att skriva en.
  •  
  • En stanza - Det är den viktigaste delen av låten. Detta är vanligtvis halv till dubbelt så länge som kören, men det är inte obligatoriskt. Huvuddragen i en stanza är att melodin förblir densamma i de olika stanserna, men texten ändras.
  •  
  • Refrain - Kören är den del av låten som upprepas om och om igen utan att ändra: både melodin och texten förblir oförändrade eller nästan oförändrade. Detta är vanligtvis den del av låten där du sätter in den del som är mest i örat (vanligtvis kallad hängare).
  •  
  • En övergång - övergången är den del som visas i vissa men inte alla låtar. Det kommer vanligtvis efter refrain och låter helt annorlunda än resten av låten. Det är vanligtvis kort, med endast en eller två textrader, och leder ibland till en nyckelförändring.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Börja med AABA-strukturen. AABA-strukturen är förmodligen den vanligaste strukturen i moderna poplåtar. Vid analys av sångstrukturer betyder A vanligen en stanza och B refrain. Med andra ord följer två stanzas i denna struktur, sedan kommer kören och sedan en sista stanza. Experimentera med denna grundläggande struktur innan du vänder dig till mer komplicerade strukturer.       
 4.  
 5.             3      Experiment med andra strukturer. Det finns naturligtvis många grundläggande sångstrukturer. Du kan prova AABB, ABA, AAAA, ABCBA, ABABCB, ABACABA och så vidare. 
    
  • C betyder vanligtvis en övergång. Andra bokstäver betyder vanligtvis att det här är en sektion som är unik i den här låten och inte hör till någon av de konventionella sektionerna (till exempel när du använder en vers från en annan sång och lägger in den).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Försök låtar i fri form. Naturligtvis, om du vill utmana dina förmågor kan du försöka skriva något som inte överensstämmer med traditionella former och följer ingen grundläggande struktur. Detta kan vara utmanande, men kanske inte den bästa idén till en början.                 
 8.  
             

  Del 2      Hitta Inspiration  ,

    
   
 1.             1      Prova medvetenhetens strömteknik. När du skriver med medvetenhetströmmande teknik skriver du bara och skriver och slutar lyssna: du skriver bara ner allt som går igenom ditt sinne. Du kommer att stöta på många idéer som förändras snabbt, men framförallt hjälper det dig att hitta idéer om du inte har den minsta idén vad du kan skriva om.       
 2.  
 3.   2      Se existerande låtar. Titta på sånger som är kända för sina fantastiska texter för inspiration. Du kan lära dig mycket när du tänker på det, vilket gör en bra sång bra och en dålig sång dålig. Var uppmärksam på de ämnen som låtarna handlar om, hur det pratas om, hur rimmat, vilken rytm texterna har etc.     
 4.  
 5.   3      Orientera dig själv på dina egna preferenser för att bestämma vilken typ av musik du ska skriva och ta reda på vilken typ av texter du gillar och vilka du inte gör. Tidigare påpekades att du bör vara uppmärksam på vad som gör en bra texter och varför några texter är dåliga, men i sanning beror det på vilken typ av musik du vill skriva. Oavsett om du tror det eller inte, du är en utvecklande konstnär, och som konstnär kan du själv bestämma vilken riktning som ska gå och för att formulera en åsikt om andra artisters arbete. Så om du föredrar att skriva något rockliknande som Avril Lavigne än Frank Sinatra-stil klassiker, låt inte någon prata dig om det. Du kan skriva som du vill.     
 6.  
 7.             4      Titta på dikt som redan finns. Om du saknar inspiration, men du vill träna din låtskrivning, försök att anpassa befintliga dikter. Äldre dikter (som Lord Byron eller Robert Burns) har underbara idéer, men är inte moderna alls. Ta utmaningen att sätta den på musik. Kan du göra Shakespeare till en rap? Eller gör en folksång från E. E. Cummings? Dessa utmaningar kommer att förbättra dina färdigheter och ge dig en bra utgångspunkt.       
 8.  
 9.             5      Titta på din stil. Försök aldrig efterlikna andra låtskrivares stil. varje person har sin egen stil. Vissa skriver fritt om vad som går igenom sina sinnen, medan andra förföljer ett specifikt syfte skriftligen. Även om det finns många regler och konventioner i musik, är det fortfarande en kreativ strävan, vilket betyder att det viktigaste är att du kan uttrycka dig själv genom dem.       
 10.  
 11.             6      Sluta inte skriva för att få bra texter. Få en anteckningsbok och var beredd att skriva ner många texter som inte fungerar för att få de saker som fungerar. Så här fungerar en kreativ process: alla måste göra dåligt arbete på väg till stora verk. Skriv så mycket du kan, du känner att den är klar eller kan läggas undan. Att skriva ett enda ord eller stavelse är en utmärkt start. Ge sångtiden att utvecklas. Songwriting tar tid! 
    
  • Spara allt. Om du ens har skrivit en enda rad av en sång kommer det förr eller senare att leda till mer.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Skriv hela tiden. Du bör alltid börja med att bara skriva. Skriv om dina känslor. Skriv om världen runt dig, beskriv en person eller sak som är viktigt för dig. Det här hjälper dig att hitta de ord som passar din låt närmast. Det är texterna som din låt baseras på (om det är en riktig dikt eller bara några fraser som kan tweaked). Kom ihåg att det inte alltid låter deprimerande eller arg. Eller emotionell. En livsmedelsbutik kan låta poetiskt om det görs rätt.       
 14.  
             

  Del 3      Hitta orden  ,

    
   
 1.             1      Emotioner, istället för information. "Jag är så ledsen för att min pojkvän lämnade idag...". Nej. Det här är ett snabbt sätt att skruva upp din sång. De bästa texterna, som alla välskrivna texter, framkallar de känslor vi upplever i stället för att berätta för oss hur vi ska känna. Försök skriva om vad det känns att känna, snarare än att bara berätta för publiken vad du känner. 
    
  • Ett bra exempel på ett alternativ till "Jag är så ledsen" är låten av Damien Rice, "The Animals Were Gone": Jag drömmer om dig på natten och hoppas jag inte vaknar; För att vakna utan att dricka är som att dricka från ett tomt glas. "
  •  
         
 2.  
 3.             2      Överskrid inte rimmen. Känner du till sånger som har skrivits dåligt och där texterna är bara ostliknande? Detta beror ofta på för mycket eller dålig rimning. Du bör undvika att göra alla dina linjer rim, och de rimar du använder bör se naturligt ut. Använd inte konstiga ord eller fraser i din sång bara för att tvinga ett rim. Dina texter behöver inte ens innehålla rimar. Många låtar har texter där inget rim uppstår. 
    
  • Bra: "Med dig är jag själv igen / ditt leende ensamt är nog att jag vet att / solen kommer ut igen - Amen!"
  •  
  • Dålig: "Jag älskar min katt / Min katt är en tjuv / Hennes svans ser ut som en sikta / hon blir lite tjock".
  •  
  • Självklart spelar genren en roll. Rapsongs har ofta många fler rimar än andra genrer, men även där är det inte obligatoriskt. Det handlar bara om stil.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök med ovanliga rymsystem. Om du verkligen vill att dina rimar sticker ut från mängden och inte låter kitschy, kan du experimentera med olika rhyming stilar. Visste du att det finns fler sätt att rymma än de du lärde dig i skolan? Pröva assonance / konsonansrymmor, parrimier, alliterationer, tvångsrymer etc. 
    
  • Till exempel innehåller låten "Samma kärlek" av Macklemore flera exempel på ovanliga rymer: nyligen / dagligen, smord / giftigt, viktigt / stöd det, etc.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Undvik klichéer. Du borde undvika klichéer eftersom de håller din sång från att vara original och visar din unika talang. Om det finns någon i din sång som knäböjer, går ner på gatan, eller du undrar, "varför förstår du inte?", Du måste nog börja om igen. Allt har sjungit tusentals gånger.       
 8.  
             

  Del 4      Tänkande om musik  ,

    
   
 1.             1      Förstå notationen. Du har nog hört talas om bevarande av massa i fysik i skolan (tanken att ingenting någonsin kan bli helt förstört). Tja, det är också samma sak för musiken också. Lär dig hur man skriver musik (grepp, åtgärder, anteckningar, pauser etc.) för att se till att dina texter passar musiken. Den korta versionen av den här rådgivningen är att du ska se till att dina linjer har ungefär lika många stavelser och att din rytm är ungefär densamma (var inte för snabb att tvinga i extra ord). 
    
  • Föreställ dig en musiklinje som fyra glas vatten. Nu kan du hälla hälften av ett glas i ett tomt glas. Så du har nu två halvfulla glasögon. Du kan inte öka mängden vatten som du har totalt. Du kan inte lägga till extra slag i musiken utan att balansera dem någonstans (ofta med paus).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Börja med en redan färdig melodi. När du börjar skriva låtar är det bäst att börja med en melodi som redan finns. Det gör det lättare för de flesta att hitta en melodi för en befintlig text. Du kan skriva en melodi själv, samarbeta med någon musikaliskt begåvad, eller anpassa en klassisk melodi, till exempel gamla folklåtar (bara se till att låten inte har upphovsrätt).       
 4.  
 5.             3      Stanna inom en oktav. Inte alla har vokalbandet Mariah Carey. När du tänker på en melodi, stanna inom rimlig skala så att någon verkligen kan sjunga din melodi.       
 6.  
 7.             4      Lämna utrymme där sångaren kan andas. Sångare är också bara människor som behöver andas. Från tid till annan lägger du till två till fyra extra slag, vilket ger sångarens tid att andas djupt. Det ger också lyssnare möjlighet att förstå vad de har hört.  
    
  • Ett bra exempel är Förenta staternas federala hymn, där efter linjen "För landets fria" finns det en paus före "Och de modiga hemmen" sjunger. Detta låter sångaren återhämta sig från de mycket kraftfulla föregående staplarna.
  •  
         
 8.  
             

  Del 5      Den slutliga kontakten  ,

    
   
 1.             1      Läs vad du skrev. Vad handlar det om? Låter låtet en berättelse, ett uttalande eller en beskrivning? Är det ett handlingssamtal, en guide eller en hälsning? Är han filosofisk eller tankeväckande? Eller är han bara medvetet nonsensisk? Har han olika former? Du kan börja flytta eller ändra ord för att matcha resten av texten. Tänk på hur du vill arbeta och hur det passar in med vad du säger. Gillar du det speciella arrangemanget av vokaler och konsonanter? Har en rad flera betydelser? Står en viss fras? Vill du upprepa en rad eller ett ord? Glöm inte att när en publik hör en låt för första gången, kommer den bara att komma ihåg de delar som står mest ut.       
 2.  
 3.             2      Skriv sången. Vem säger att du inte kan ändra vad du skrev? Om du gillar originalet behåll det. Men de flesta poeter måste experimentera lite innan de hittar det perfekta ljudet. En bra sång kan skrivas i ett utkast, men det tar vanligtvis lite längre tid. Du kan också flytta hela stanzas så att anslutningarna är korrekta. Ibland tar en sång en helt ny mening.       
 4.  
 5.             3      Prata med andra. När du har avslutat din sång kan det vara en bra idé att visa rättegången till andra. Även om de bara läser texten kan de märka sektioner där rytmen är fel eller där rimmen låter roligt. Naturligtvis gör låten ett samarbetsprojekt inte en bra idé, men om de andra märker något som låter konstigt och du tror det också, då kan du förbättra det.       
 6.  
 7.             4      Gör något med din sång! Vi gör världen till en bättre plats genom att dela de saker vi skapar. Det är okej om du är blyg och du behöver inte ge en konsert bara för att du skrev en sång. Men du borde skriva ner den eller spela in den så att du kan dela den med andra. Göm inte ditt fantastiska arbete!       
 8.  
             

  Del 6      Få ytterligare hjälp  ,

    
   
 1.             1      Lär dig hur du komponerar musik. När du avslutar en text men aldrig har skrivit en sång kan du behöva lite hjälp att lära dig hur du skriver. Det är faktiskt inte så annorlunda än att skriva texter: det finns standarder och riktlinjer som du kan använda för att orientera dig själv.       
 2.  
 3.             2      Lär dig att läsa anteckningar. Även om det inte är absolut nödvändigt, förstår en viss förståelse av hur musik fungerar, din förmåga att skriva bra låtar. Du kan även skriva ner dem för andra så att de kan spela dem!       
 4.  
 5.             3      Lär dig att sjunga bättre. Att kunna sjunga bra hjälper dig att räkna ut vilken musik du behöver när du komponerar din musik. Arbeta med dina sångkunskaper och du kommer bli förvånad över hur mycket det hjälper dig.       
 6.  
 7.             4      Lär dig att spela ett instrument. Att kunna spela några standardinstrument, åtminstone i grunderna, kan hjälpa dig mycket med låtskrivning. Tänk på att spela piano eller gitarr. Du kan lära dig både själv och de är inte för komplicerade.       
 8.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                     
Konst populär:
Spela harmoniken.

Köp din första gitarr.

Bli en bra skådespelare eller skådespelerska.

Få en talangagent.

Förekomma som gatuvårdar.

Fäst en violinbrygga.

Se bra på en konsert.

Rengör munstycket på en saxofon.

Spelar akustisk gitarr.

Gör en kostym.

Bli en professionell rapper.

Gör ett genombrott i Hollywood.

Erkänn sjungande talang.

Rita en politisk tecknad film.

Skådespelare.

Tämn en drake gjorde lätt kostym.

Spelar med ett spöklikt mynt.

Spela Pocky Game.

Utveckla en lite scratchy sångröst.

Skriv en catchy melodi.

Uppfinna en fiktiv karaktär.

ako woman