Home \ konst
 

Skriv en rocksång.

 

Det finns så många bra rocklåtar där ute. Men att skriva din egen sång är inte tillräckligt med gitarr, trummor, bas eller sång. Egentligen kan du även skriva en bra rocksång utan att ens spela ett instrument. Att skriva en bra rock sång kan vara svårt, men när du kommer hänga på det blir det mycket lättare. Du måste bara inspireras.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Det finns så många olika typer av rocklåtar och det är extremt svårt att täcka dem alla på en enda sida. Men de flesta rocklåtarna kan delas upp i fyra viktiga delar: Kroken, melodin, övergången och kören. (men det finns många andra sätt att bygga en rock sång, så oroa dig inte för mycket). Innan du kan spela in din låt innan du kan utveckla din sång innan du kan skriva den innan du någonsin kan få en idé behöver du inspiration. Du kan inte tvinga inspiration, det kommer i rätt ögonblick. Till exempel, om du bara har delat med din flickvän eller du har just blivit sparkad ur skolan. Så slösa inte tid - det är de bästa ögonblicken! Skriv ner vad som går igenom ditt sinne just nu; Nu har du en idé. Tanken är den första delen av hela. Så, hur får du en idé? Tänk först på sändarens budskap och stämningen som den ska förmedla. Det behöver inte vara mycket detaljerat, det handlar bara om grundidén.        
 2.  
 3.   2      Få en penna och en bit papper för att spela in dina idéer. Börja tänka på kroken. Kroken är en slags subliminal melodi, ett rev, något som lätt kan humas eller den del av sången som alltid fastnar i huvudet. Kroken ställer vanligtvis stämningen för allt annat. Håll kroken enkelt, det är inte sångens huvudmelodi. Efter att ha funderat på hur kroken ska låta skriv ner den. Rockmusiken är vanligtvis baserad på en stor / mol / strömkoordinat på två uppsättningar ackord: I, bIII, IV, bVIII (i E-höjden börjar barstången i fret: 0,3,5,7 och 10) eller jag, bIII, IC, bVI och bVIII (som är 0,3,5,8 och 10). Den första uppsättningen ger dig ett mer "klassiskt rock" ljud, medan den andra uppsättningen låter modernare. Spela med ackorden från dessa uppsättningar tills du hittar något som fungerar för dig.     
 4.  
 5.   3      Utveckla huvudmelodin. Huvudmelodin förekommer vanligtvis i låtens verser. Det spelas vanligtvis i intro och sedan genomförs genom låten genom låten. Men det är nu för tidigt för texten, så bara tänka på grundmelodin. En sak du kan göra är att spela in kroken och sylt den tills du hittar en klar melodi, en som låter bra och fungerar bra med kroken.     
 6.  
 7.   4      Ofta börjar melodin med samma anteckning som "basnoten" eller roddnoten på ackordet. I D major skulle detta vara t.ex. en D-note och i E-Mol en e-note. Då kan melodin svänga tre eller fem noter högre, eller tre eller fem noter lägre från var den startade (i D-huvudet, det skulle vara f # eller a och sedan ner till B eller G). Normalt slutar en stanza på samma anteckning som den startade eller en oktav under den.     
 8.  
 9.   5      De två huvudkomponenterna i en sång är versen och kören. Varje gång en ny stanza spelas ändras texten, medan kören alltid är densamma. Stanza följer kroken och huvudmelodin. Kormen bör dock vara mer tillgänglig och lättare än stanza att komma ihåg.     
 10.  
 11.   6      Kom ihåg en ackordprogression som är något annorlunda än kroken och (möjligen) i en annan nyckel. Skriv sedan melodin. En annan sak du bör tänka på är övergången mellan stanza och kör. En bra idé för detta är en övergång. En övergång liknar en stanza. Musiken är annorlunda och spelas bara en gång.     
 12.  
 13.   7      Utveckla bakgrunden. Lägg till en baslinje (ungefär baserat på gitarrens ackord), trummor och andra instrument som du tycker är nödvändiga. Du borde anpassa sig till ämnet och kroken. Lägg också till bakgrundssang. Det är bäst att arbeta parallellt med detta och de tidigare stegen.     
 14.  
 15.   8      Nu är det dags för texten. Texten ska matcha stämningen och meddelandet av låten. Det är den del som appellerar till människor. Texten i versen borde vara mer som berättelsen av en berättelse. Texten i kören sammanfattar huvudtema (huvudteman) av låten. Vissa rocklåtar har ett uttalande, en rekommendation, en del berättar en historia och andra är bara nonsens. Texten till en bra sång är en text som hela publiken kan sjunga med.     
 16.  
 17.   9      Du borde kunna skriva din solo nu. En solo spelas vanligen av gitarren, vilket inte är ett krav. Solos ska vara som verserna, kören eller båda, förutom att istället för texterna spelar gitarr (eller ett annat soloinstrument) melodin. Det bör dock noteras att soloinstrumentet inte ska spela den främsta, mindre eller andra tidigare använda melodin av låten. En bra solo skrivteknik är improvisation. Om du är en nybörjare när det gäller solo spelar den stora rocklåten den pentatoniska skalan.     
 18.  
 19.   10      Ta med allt. De flesta rocklåtar är byggda på följande sätt: Intro, vers 1, kör, vers 2, kör, kör (upprepningar), solo. Vissa låtar har en annan del efter solo: The Outro. Det finns också en annan stanza någonstans däremellan. Men som nybörjare borde du hålla fast vid grundstrukturen. När du får mer erfarenhet kan du utveckla din egen. Ta en bit papper och skriv allt tillsammans. Sätt in delar av låten på lämpliga platser.     
 20.  
 21.   11      Sätt på ett band. Börja repetera sången. Då kanske du borde hänga annonser för att hitta bandmedlemmar. Under träning kan du göra slutliga ändringar i din krok, melodi eller någon annan del av låten. Då är du redo för inspelningen.     
 22.  
 23.   12     Få lite bra inspelningsutrustning och spela in låten (en hyra eller musikaffär har vanligtvis allt du behöver).     
 24.  
 25.   13      Visa din sång till dina vänner och familj. Du vill ha fler åsikter än bara din egen. Gör sedan nödvändiga ändringar baserat på feedbacken.     
 26.  
 27.   14     Nu kan du bränna din sång på en CD och släppa den för allmänheten eller skriva fler låtar och skapa ett helt album.               
 28.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Konst populär:
Fäst ett gitarrband.

Förbättra din egen röstkvalitet.

Välj hörlurar.

Gör en zombiekostym.

Gör en vampyrdräkt.

Whistle ordentligt.

Whistle ordentligt.

Fick föreställningar för sitt band.

Känn igen låtar genom melodier.

Hämta musik från Spotify.

Hitta ett intressant namn för ett band.

Gå och sova efter att ha sett en skräckfilm.

Sälj målning.

Dansa Stanky Leg.

Förbättra din sångröst utan att sjunga lektioner.

Skriv en rocksang.

Köp böcker gratis.

Dansa det grundläggande steget i salsa.

Tomorrow is Santa Claus spelar på tangentbordet utan att veta betyg.

Använd en ljudblandare.

ako woman