Home \ konst
 

Förstå boken som du läser.

 

Har du någonsin läst en sektion i en bok för att finna att du inte ens sa ett ord om det? Detta är ett vanligt problem, men det kan lösas. Förbättra din koncentration - vi ska berätta för dig hur.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Välj en bok som du verkligen vill läsa. Halva slaget är vunnet när du läser något som intresserar dig och uppskattar dig.       
 2.  
 3.             2      Läs det första kapitlet långsamt. Skynda inte. Om du snubblar över ett avsnitt eller en mening som du verkligen gillar, läser du den igen. Ta din tid.        
 4.  
 5.             3      Gör en jämförelse. Jämför vad du läser i det första kapitlet med en sammanfattning från internet. Gör det med alla andra kapitel, om du tror att det hjälper dig.        
 6.  
 7.             4      Ta anteckningar som hjälp. Efter några kapitel skriv ner namnen och tecknen på tecknen. Om du verkligen kan empati med dem kan du bygga ett förhållande med dem. Använd en anteckningsblock för detta.        
 8.  
 9.             5      Läs vidare. Läs med en hastighet du gillar och ta raster när din koncentration försvinner.        
 10.  
 11.             6      Tänk på dina känslor. I slutet av ett kapitel eller i slutet av hela boken, tänk en minut om vilka känslor läsningen har gjort i dig. Har det gjort dig ledsen, glad eller förvirrad? Känner du dig förskräckt, upphetsad eller inspirerad? Eller kanske även arg? Tänk på det och sök efter så många adjektiv som du kan. Så du fördjupa ditt intryck och lär dig också de många olika betydelserna i boken.        
 12.  
 13.             7      Skissa plotten. Sammanfatta huvudpunkterna i varje kapitels plot i några viktiga punkter. Detta hjälper dig att förstå hela historien.        
 14.  
 15.             8      Titta på ljudboken. Lyssna på boken som en ljudbok om den fungerar. Det är vanligtvis roligt, och om du lyssnar istället för att läsa kommer du förmodligen att kunna bättre förstå bokens historia och mening. Du kan också skriva uppsatser om bokens tema.        
 16.  
 17.             9      Börja läsa i mitten av boken och gå bakåt om du kommer till en plats som du inte förstår. Det första kapitlet i The Hobbit är väldigt tråkigt. Men från andra kapitlet blir det spännande, det finns drakar, gigantiska spindlar, älvor och en magisk ring som gör bäraren osynlig. Om du ändå börjar läsa det första kapitlet har du svårt att komma in.                  
 18.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Konst populär:
Skapa ett band.

Bli en MC.

Gör sitt band känt.

Reach tid snabbare.

Rengör en saxofon.

Beskriv lokalen i en historia.

3 sätt att repainta en gitarr.

Remixer.

Efterlikna kända personer.

Någon som du spelar på piano.

Bygg en klarinett tillsammans.

Ordna böcker i ett bibliotek.

Höga anteckningar sjunger.

Spelar gitarr och sjunger samtidigt.

Expandera en sångrösts intervall.

Skapa ett popfilter.

Förståelse av elektronisk musik.

Dansar en pirouette.

Överför musik från C till Eb.

Ladda en PDF till en Kindle.

Lägg musik på Tumblr.

ako woman