Home \ konst
 

Reparera ett bokomslag.

 

Är din favoritbok faller ihop eller är sidorna eller omslaget avstängd? Oroa dig inte, det är lättare att fixa än du kanske tror! Med speciellt boklim kan du klistra in lösa sidor igen. Du kan använda samma lim för att fylla i mellanrum mellan sidblocket - bokblocket - och ryggraden. Bokbindningsband kan användas för att fixa en bindning som löser upp från resten av boken.

              

Förfarande .

    

    1      Fäst lösa sidor  ,

    
   
 1.            1      Köp syrafri bok eller bindemedel. Du kan få det i de flesta hantverksbutiker, vanligtvis i långa smala rör. Se till att limet inte innehåller syra, annars kan det lösa sidorna eller attackera ryggraden.       
 2.  
 3.                  2      Ta bort de lösa sidorna. Lägg dem på sidan så att de inte får lim. Se till att du lämnar dem i rätt ordning. Du vill inte röra dem och hålla dem tillbaka i boken!        
 4.  
 5.                  3      Applicera ett tunt lager av lim. Öppna boken och lägg lite lim på insidan av boken, där sidorna har blivit avstängd. En träpinnar är perfekt för jämnt fördelning av limet.        
 6.  
 7.                  4      Lim sidorna till ryggraden igen. Kontrollera först att de är i rätt ordning! Lägg sedan försiktigt mellan de andra sidorna, så att de passar in i bokblocket igen utan att stå överallt. Tryck sedan ordentligt på bokens spines, så att de är ordentligt på plats överallt.  
    
  • Det kan hända att du behöver vinkla lite runt sidorna för att sätta dem ordentligt i boken. Det spelar i grunden ingen roll, men du måste jobba snabbt, så att sidorna inte håller sig kvar i slutet någonstans, där de inte hör hemma.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Stäng boken med ett gummiband. Detta håller alla sidor rakt medan limet torkar. Du kan också lägga andra, tyngre böcker på din nyligen reparerade bok.        
 10.  
 11.                  6      Låt boken torka i 24 timmar. När klockan är upp kan du försiktigt ta ner tuggummit (eller andra böcker) och bläddra försiktigt igenom sidorna i boken. De ska alla känna sig normala och fasta. Om inte, kan du behöva sätta in den igen.                  
 12.  
             

    2      Stäng ett mellanrum mellan sidor och ryggrad  ,

    
   
 1.             1      Hitta ditt verktyg tillsammans. Du behöver boklim, sticknålar eller plastpinnar (för att applicera limet), vaxpapper och en platt plastbit. Det är bäst om ditt lim är i en hög flaska, för då kan du enkelt doppa plaststavarna eller sticknålarna och applicera sedan limmet lätt på ryggraden.        
 2.  
 3.                  2      Gör boken. Öppna sedan noga gapet mellan sidorna och fogen så långt som möjligt med en hand, utan att skada boken längre.        
 4.  
 5.                  3      Doppa nålen eller håll fast i limet. Sätt försiktigt in nålen eller staven i klyftan och tryck och vrid den mot bokblocket och ryggraden. Så limet ska sprida jämnt och hålla allt bra senare.  
    
  • Om klyftan löper hela ryggrad, måste du vända boken halvvägs och upprepa den på botten.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Lägg boken platt. Tryck fast och jämnt på bokblocket så att det ligger exakt mot bokens ryggrad. Sedan använder du din plana plastbit för att trycka på tomma sidor i början och slutet av boken i fogen. Så se till att alla sidor håller ryggraden och ingen av dem går sönder.        
 8.  
 9.                  5      Lägg en bit vaxpapper mellan locket och sidorna. Du ska trycka den så långt tillbaka i fogen som du kan. Detta förhindrar att lim kommer på omslaget och säkerställer att boken fortfarande kommer att öppna väl efter torkning.        
 10.  
 11.                  6      Kör längs fogen med din plana plast. Detta är den lilla "dent" som löper mellan kanten av ryggraden och locket. Applicera jämnt tryck på detta spår.        
 12.  
 13.                  7      Tryck boken över natten. Placera boken på en platt plåt och en stickpinne på undersidan, som är något tjockare än bokomslaget. Placera boken på det nedre locket och stiftnålen precis på gångens gång. Upprepa denna process med en stickpinne på övre fogen och en andra bräda ovanpå. Lägg sedan ca 4,5 pund på boken och lämna den så över natten.        
 14.  
             

    3      Reparera en Broken Inner Joint  ,

    
   
 1.                  1      Ta bort den inre leden från boken. Om innerfogen fortfarande hänger på några trådar på boken, blir det svårare att reparera, så att du kommer att göra livet enklare om du tar av det helt. Klipp lösa trådar eller pappersstycken för att få ett jämnt, jämnt pappersark.        
 2.  
 3.                  2      Klipp av en bit bokbindningstejp. Du hittar det här specialbandet i de flesta hantverksbutiker. Orientera dig själv när du mäter på boksidans höjd, inte på höljets höjd, eftersom sidorna vanligtvis är lite mindre och du annars skulle skära av för länge ett tejp.        
 4.  
 5.                  3      Applicera lim på ena sidan av bandet. Det är bäst att använda en liten borste som gör att du kan sprida limet jämnt.        
 6.  
 7.                  4      Fäst bandet på ryggraden och sidorna. Håll bandet på plats i det torra området och placera sömmen nära kanten på bokblocket. Lim ena sidan av tejpen smutsad med lim på första sidan av bokblocket och den andra på baksidan av bokblocket. Gnugga över tejpen med en platt plastbit för att hålla fast vid bokblocket.        
 8.  
 9.                  5      Låt limet torka. Det kan ta några timmar eller en hel dag. Du kan ta reda på om limet redan är torrt genom att köra det lätt med fingret - vanligtvis kan du känna att det fortfarande är vått under bandet.        
 10.  
 11.                  6      Placera vaxpapper på sidorna och i ryggraden. Du borde placera den på bokbindningsbandet som redan är limmat på sidorna, såväl som under bindbandet som du inte har fastnat.        
 12.  
 13.                  7      Applicera lim på de andra två sidorna av bindbandet. Placera sedan försiktigt locket så att kanten på locket passar snyggt på bandets söm.        
 14.  
 15.                  8      Tryck fast ryggraden på motsvarande sida av bandet. Detta är sidan som ligger mellan ryggraden och bokblocket. När du öppnar boken ska bokens rygg hållas fast vid den här sidan av bandet.        
 16.  
 17.                  9      Nu limar du den sista sidan av bindbandet på locket. Glatt det med en plastbit för att göra det jämnt mot locket. Stäng boken och kör din plast tillbaka längs ryggraden så att den klibbar ihop bra.        
 18.  
 19.                  10      Säkra allt med gummiband och låt det torka över natten. Gummibanden ser till att limet torkar jämnt och att alla delar av bindbandet ligger jämnt mot ryggraden och bokblocket. Låt allt torka över natten så att det inte faller ifrån varandra när du plockar upp det.        
 20.  
 21.                  11      Ta bort gummiband och vaxpapper. Öppna försiktigt boken och bläddra igenom sidorna så att boken kan "användas" till reparationen.        
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (21)      
Konst populär:
Gör en Superman kostym.

Skapa en bra dokumentär.

Spelar en vibrato.

Spelar Flip Cup.

Ta en video.

Bli en animator.

Ventriloquism.

Att uppskatta Death Metal.

Gör vampyrtänder.

Lär dig att spela piano.

Expandera en sångrösts intervall.

3 sätt att repainta en gitarr.

Läs trumflikar.

Undvik tristess i helgen.

Spela rollspel.

Flytta med ett piano.

Blinkar.

Spela Pocky Game.

Hitta ny musik efter eget tycke.

Som barn gör du en bra film.

Bygg en hemstudio för datorgenererad musik.

ako woman