Home \ konst
 

Spelar klassisk gitarr.

 

Klassisk gitarr är en mycket strikt konstform. Det finns många villkor och avtal i gitarrsamhället om hur instrumentet ska spelas i en klassisk miljö. Men nyckeln till att lära sig det klassiska gitarrspelet är att förstå instrumentets anatomi och din hållning. Tålamod, komfort och långsiktig hälsa är dina mål när du lär dig detta vackra instrument.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Lär enkla ackord och vågar  ,

    
   
 1.            1      Känn skillnaden mellan klassisk gitarr och andra gitarrer. Den klassiska gitarren har mjuka stålsträngar och nylonsträngar för G, H och E för E, A och D. Dessa producerar ett varmare ljud jämfört med andra gitarrer. Principerna för att lära ackord och vågar är exakt samma som med någon annan gitarr, förutom att ljudet är helt annorlunda.       
 2.  
 3.             2      Korrekt strejk. Din tumme spelar alltid strängarna E, A och D. Dessa är de tjockare strängarna högre upp på gitarr, med E som den tjockaste och längst upp. Pekfingret spelar G, långfinger H och ringfinger den sista strängen längst ner.  
    
  • Tryck på strängarna med tummen och andra fingrar samtidigt. Plockar på flera strängar samtidigt eller bara på två, beroende på vad som krävs.
  •  
  • Bryta öppna ackord betyder att din andra hand inte trycker ner några strängar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ge varje finger ett tal när du lär ackord. Börja med G-storskalan, där ditt pekfinger är fingerfingeren. Nyckeln G börjar på den tredje fret. Fyrfingret använder alla strängarna på den andra freten, det andra fingret alla strängarna på den tredje freten, det tredje fingeret alla ackord på den tredje freten och lillfingeren alla ackord på den femte fretten. Plocka strängarna en i taget med den andra handen i följande ordning: 2, 4, 1, 2, 4, 1, 3, 4 och 1.        
 6.  
 7.             4      Ge ett tal till varje sträng när du lär dig ackorden. Ge varje sträng ett nummer. Börja med den tunnaste strängen längst ner som en och räkna strängarna en åt gången tills du når sex. Detta är den tjockaste strängen. Detta hjälper dig att följa med när du ser andra spela utan att lära dig att läsa anteckningarna. 
    
  • Varje finger har tilldelats en sträng enligt ackord eller skala du spelar. Till exempel, för att spela G-mindre ackord, placera din långfinger på den tredje spetsen av den sjätte strängen, ditt pekfinger på den andra spetsen av den femte strängen, ringfingeren på den tredje strängen på den andra strängen och ditt lillfinger på den tredje strängen av den första strängen. Hit alla strängar med den andra handen för att göra ett G-mindre ackordljud.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lär dig A-ackordet. Använd de första tre fingrarna i din vänstra hand. Sätt det tredje fingeret på den andra strängen, andra fret. Placera andrafingret på den tredje strängen, andra fret. Sätt första pekfinger på fjärde strängen, andra fret. Använd tummen på andra sidan för att spela den femte strängen för att göra A-ackordljudet.        
 10.  
 11.             6      Lär dig e-ackordet. Använd de första tre fingrarna i vänster hand. Sätt första pekfinger på tredje strängen, första fret. Sätt det tredje fingret på fjärde strängen, andra fret. Placera fingret på den femte strängen, andra fret. Hit alla strängarna med tummen på den andra handen för att göra e-ackordljudet.  
    
  • Du kan bara träffa de nedtryckta strängarna.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Lär dig gitarrens anatomi  ,

    
   
 1.             1      Börja i huvudet. Gitarrens övre del, huvudet, bör vägleda dig. Huvudet består av strängarnas toppen och vokalnycklarna. Framför allt, se till att din gitarr är inställd genom att justera inställningsnycklarna.        
 2.  
 3.             2      Kör ner nacken. Det finns fretsar på nacken och fretboards mellan fretsarna. Ett förbund är en smal linje av metall, medan de runda metallklackarna på nacken är markörerna för fingrarna. Dessa markörer berättar var du är i relation till längden på skalan.  
    
  • Fretsplattan är antingen en platt eller något krökt trädel med inbäddade metallfrätade trådar. När du trycker på en sträng mot fingerbrädet, producerar du en högre ton eftersom du förkortar strängens vibrerande längd.  
  •  
  • Frets matar matematiskt längden på strängen. Varje fret ger en annan tonhöjd. Alla tolv fretsar börjar en ny oktav. Frets bryter ofta ner först när du spelar gitarr ofta, men de kan bytas ut eller omformas om det behövs.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Stäng av kroppen. Strängarnas ändar hålls av sadeln och bron. Dessa två komponenter håller också strängarna täta med vokalnycklarna. Öppningen i mitten av gitarr hjälper till att projicera ljudet av gitarr. Det kallas också ljudhålet. För att skydda gitarrens kropp mot repor, finns det ett skyddande material, pekskyddet ovanför ljudhålet.  
    
  • Kroppen är ett viktigt element i att forma det övergripande ljudet på din gitarr. Taket är toppen av gitarrens kropp. Hon är välarbetad. Fästena inuti har stor inverkan på ljudkvaliteten på din gitarr. Ljudet från din gitarr skapas när vibrationerna i strängarna sätts upp på gitarrens övre del.  
  •  
  • Kroppen fungerar som en resonanskammare och projekterar strängarnas vibrationer genom ljudhålet, som förstärker ljudet. Gitarrens maximala volym bestäms av den mängd luft som rör sig genom ljudhålet.  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Placera din kropp  ,

    
   
 1.             1      Använd rätt stol. Den klassiska gitarren spelas på en stol. Välj en stol utan armstöd och med en fast bas. Armstöden kommer i vägen när du spelar och du behöver en solid bas för att hjälpa dig behålla en bekväm sittplats. Fasta inte fast i framsidan, eftersom det skadar ryggen. 
    
  • Låren och nedre benen ska vara 90 grader (eller så nära som möjligt). Stolmens höjd bestämmer placeringen av dina ben.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Placera dina ben. Benens position ska minska trycket på din rygg. Vanligtvis är benen axelbredd från varandra, men vissa gitarrister tycker också om att dela dem längre ifrån varandra. Komfort är högsta prioritet. 
    
  • Vissa traditioner indikerar en annan benposition. Spanska gitarrister har spelat medan de spelar t ex benen ihop.  
  •  
  • Placera dig själv så att ryggen är bekväm. Ju mer dina ben böjer ryggen desto mer tryck har du på ryggen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Justera vänster hand. Det antas att du spelar med din högra hand, annars kan du helt enkelt vända om dessa instruktioner. Din vänstra hand ska enkelt komma till fingerbrädet. Du borde inte behöva dra din vänstra axel ner för att komma till fingerplattan. En korrekt spelposition ska vara bekväm och utan belastning.  
    
  • Använd en fotsköt för att lyfta ditt vänstra ben, lyft gitarrstödet på ditt vänstra ben närmare vänster hand. Fotpolen måste vara i en position som är bekväm enligt din kroppstorlek och gitarrens storlek.  
  •  
  • Hämta din gitarr med gitarr. En gitarr vila är exakt vad det låter som. Ställ det på ditt vänstra ben för att höja din gitarr.  
  •  
  • Var medveten om att vissa hävdar att att lyfta ditt vänstra ben får din nedre ryggrad att vrida. Denna rörelse kan leda till trötthet och tryck.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör dig bekväm. Det är viktigt att du känner dig bekväm att spela den klassiska gitarr. Medan detta varierar från person till person, se till att du utvecklar goda vanor för att säkerställa att du inte offrar din hälsa på sikt för korttidens komfort. Viktigast, du har en avslappnad, rak rygg och en öppen bröstkorg. I denna hållning kan du andas fritt medan du sitter i en bekväm hållning.  
    
  • Du måste också vara i en position där dina armar är fria och lätta att röra sig. Varje position som inkriminerar en del av din kropp behöver justeras.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Klipp dina naglar enligt användningen av dina händer. Klipp fingrarna på griphanden så att du har full kontroll över strängarna när du trycker på dem. Håll fingernaglarna i den plockande handen längre eftersom det hjälper dig med spelet. Medan vissa spelare spelar med fingertopparna kan längre fingernaglar hjälpa till att skapa mer volym.  
    
  • En kombination av längden på naglarna fungerar bäst med långa naglar och gitarrytmer genom att knacka och slå bäst. Dock bör längden på naglarna vara sådan att det är bekvämt för dig.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (22)      
Konst populär:
Spelet vem är jag.

Gör sitt band känt.

Köp filmrättigheter.

Dansa gungan.

Tolk Cup låten från filmen Pitch Perfect.

Fick föreställningar för sitt band.

Wonderwall spelar gitarr.

Blanda ett kortspel.

Var en popstjärna.

Sälj målning.

Analysera en film.

Gör en viral video.

Göra trance musik.

Spelar Barré ackord på gitarr.

Gör en Harley Quinn kostym.

Skriv en barnbok.

Använd en grafisk equalizer.

För att bli deprimerad.

Skriv en episk dikt.

Rengör gitarrsträngarna.

Spela bongos.

ako woman