Home \ konst
 

Skriv en rap-låt.

 

Även om varje artist kan arbeta på samma projekt med helt olika processer, är det bra att ha en grund om du plågar när du skriver din musik. För att skriva en rap sång följer du dessa instruktioner.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj slag  ,

    
   
 1.            1      Välj ett färdigt slag. I nästan alla typer av låtskrivning kommer melodin framför texterna. För det mesta kommer rappare att utveckla slaget såväl som bekanta sig med musiken innan de försöker skriva de första texterna. Även om en rapper kanske vill stapla mycket rimmar som är redo att ses i hans bärbara dators värld, behöver en sång först ett slag att rappa till. Om du gör det kommer du att se till att låten känns avslappnad och musiken passar orden. 
    
  • Hitta en producent på nätet som gör slag och lyssnar på dem mycket, tills du har hittat något du vill ha. Beställ specifika ljud eller stilar till producenten för att få en original titel. Om du gillar Wu-Tang-klanen, samuraiprover eller gammalskolebooks som referenser, skicka några exempel till Beat Bastler.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Även om du redan har en uppfattning om hur låten ska låta eller vad temat ska handla om, försök minst tre möjliga slag innan du bestämmer dig för en. Matchande innehåll, ord och musik är en komplicerad process. Tvinga inte det.       
 4.  
 5.   3      Överväg att göra dina egna slag. Du kan göra det med din dator eller ljudutrustning eller helt enkelt helt enkelt genom att ta upp din egen beatboxing inspiration.     
 6.  
 7.             4      Börja med att prova pausen av en R & B eller soul sång du gillar. "The Meters" var ett relativt litet New Orleans-funkband i slutet av 60-talet som blev känd efter att musiken i stor utsträckning samlades och blev basen för stora rapsångar. Bryt ner slag i Garage Band eller någon annan fri programvara på din dator. 
    
  • Skapa slag med en programmerbar trumdator. Roland TR-808 är förmodligen den mest ikoniska trumaskinen och har använts i många klassiska hiphop och rap-låtar. Den innehåller ett stort utbud av bastrumljud, hi-hattar, handklapningar och andra slagljud som du kan programmera i olika mallar. Du kan också redigera och ändra dessa slag i din dator.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hitta melodin i takt. Lägg till melodin genom att spela basljud på en synthesizer eller tangentbord, eller prova en melodisk krok från en befintlig sång. Lyssna på låten om och om igen tills melodin visar dig. Lyssna på låten från olika perspektiv och kom med olika melodiska varianter runt hörnet. Det här hjälper dig att hitta kroken när du börjar komponera texterna och kören för låten. 
    
  • Spela in ett "scratch track" där du sjunger meningslösa saker framför dig på beat. Detta hjälper dig att hitta och behålla melodin. Det spelar ingen roll om du är en bra sångare, det stannar ändå inte i låten. Låt dig själv utforska beat och stämma in genom att sjunga, humming eller pratar framför dig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lyssna på mycket slag innan du väljer en. Vissa beats är optimala och dansbara och kan bli en festraps sång, medan gritty beats är mer benägna att bli allvarliga eller politiska problem. Bara för att ett slag är bra betyder det inte att det är rätt takt för din sång. När du lyssnar, föreställ dig de möjliga låtarna som kan utvecklas från varje takt och välj den som passar dina behov för sången. 
    
  • Du kanske inte har en plan i vilken riktning du ska utveckla låten medan du lyssnar, och det är okej. Stoppa din mage. Så snart ett slag "talar" till dig är det dags att komma igång med musiken.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Skriv texter  ,

    
   
 1.   1      Brainstorm. Låt dig själv säga farväl och freestyle för att få din kreativitet att pumpa medan takten körs på upprepning. Gör det här ett tag utan att plocka upp en penna. När du är färdig gör du en lista över varje koncept, perspektiv eller linje du har i ditt huvud. Låt henne styra och inspirera innehållet i din sång som du fortsätter.     
 2.  
 3.             2      Låt dina idéer vila ett tag. Ha alltid en anteckningsbok med dig, så att du kan hålla fast på allt och träna när du har en brainstorm på bussen, träna eller handla.       
 4.  
 5.   3      Skriv kroken. När du skriver ett papper börjar du med en avhandling. Men det här är en rap sång, så börja med kroken (a.k.a. kören). Kroken ska inte bara sammanfatta temat för sången, men det är ännu viktigare att vara engagerande och unik. En bra krok kommer ofta att använda andra delar av låten, till exempel inspirera beat eller resten av texterna, så skjut inte dig in i något som inte inspirerar andra idéer.  
    
  • Om du har problem med att framhäva något ur ingenstans, börja med en rad från en av dina favoritraps sånger eller kolla in dem. Kopiera inte något självklart, det kan ge dig juridiska problem. "Drop It Like It's Hot" var ursprungligen en inmatningslinje för en "Hot Boys" singel i början av 00-talet, men det var inte förrän Snoop Dog gjorde det till en stor hit flera år senare.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Följ orden. Välj punkter från din brainstormlista som inspirerade dig och arbeta ut dem. Här kommer du självklart att visa dina färdigheter som copywriter och Reimer. Om du är en erfaren rappare, spela dina styrkor. Om metaforer är ditt yrke, fortsätt bygga på dina metaforers styrkor. Om du är den födda berättaren, låt en historia växa från dina ord. 
    
  • Stå inte på din egen väg. Det största misstag du kan göra när du skriver texter för första gången är att du vill "säga" någonting och tvinga abstrakta idéer till dina texter. Var säker. Använd konkreta ord, fraser och bilder i dina texter för att hålla din idé i bakgrunden.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Var trovärdig. Medan vissa människor kan ha en "Jag kan rapa om vad jag vill!" Attityd, det är bättre att inte rasla om sitt världsomspännande kokainhandel imperium om du är en förorts-tonåring. Tänk på att dina raps inte mer eller mindre rap bara för att kända rappare skriver om vissa saker. "Beastie Boys" har rappat ut om fester och skateboard på ett mycket begåvat, unikt och kreativt sätt, men de har inte nödvändigtvis ryckt om traditionella teman eller passar in i den traditionella bilden av en rappare.     
 10.  
 11.             6      Om du verkligen vill skriva en rap om något du inte kan göra, se till att du gör det så löjligt som möjligt. Polska skryter. Överdriven överdrift till galenskap. Gör det inte ofta och inte i allvarliga sånger, men njut av det. Var kreativ.       
 12.  
 13.   7      Revisioner, revideringar, revideringar. Så länge du inte är en världsklass rapper som alltid gör guld ut av allt, kommer ditt första utkast av en sång inte troligen att vara ditt bästa. Det är okej. Bob Dylans första utkast till "Like a Rolling Stone" var 20 sidor lång och hemskt. När du skriver, ska du släppa ut allt som vill komma ut, men då måste du skruva texten ner till en lämplig och effektiv nivå.     
 14.  
 15.             8      Koncentrera dig på de mest minnesvärda linjerna och bilderna och klipp ut allt som inte passar temat, tonen eller berättelsen. Om du har problem med att ta reda på vad som fungerar och vad som inte gör, försök att skriva sången ut ur ditt huvud igen utan att titta på det. Detta kommer att fungera som ett slags filter - du kommer inte ihåg de ineffektiva delarna och måste ersätta det du inte kommer ihåg med ännu bättre innehåll. 
    
  • En genomsnittlig sång har 2-3 stanzas en 16-20 bar och 3-4 refrain delar med ett varierande antal linjer. Försök att följa dessa nummer.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Kombinera båda  ,

    
   
 1.             1      Strukturen sången. Nu när du har en bra uppfattning om hur hela låten kommer att låta, ordna dina rymer i stanzas (16 barer per vers). Du kan börja någon stanza med nästan rim, men det är bra att sluta med en rim som gör ett uttalande. Så din vers ger inte intrycket att hänga i luften. En populär sångstruktur ser så här ut: 
    
  • Intro
  •  
  • stanza
  •  
  • Avstå
  •  
  • stanza
  •  
  • Avstå
  •  
  • stanza
  •  
  • mellanliggande del (a.k.a. fördelning)
  •  
  • Avstå
  •  
  • Outro
  •  
         
 2.  
 3.             2      Svärta och förfina. Övning av din låt över beaten väljer du att stryka ut misstagen och justera de skrivna stanserna. Ta bort så många ord som möjligt och sedan några fler. Kom ihåg att en rapsång inte är en uppsats. använd bara de ord du behöver för att göra din poäng, inte mer. Var inte rädd för en eller två pauser som kan hjälpa till att markera en viss passage i sången.       
 4.  
 5.             3      Markera din låt väl. Skriv om texterna på ditt slag tills du har internaliserat det och det klämmer dig till nacken. Först då är du redo att producera din sång.       
 6.  
 7.             4      Producera sången. Möt med en producent för att slutföra inspelningen och mastering, eller producera sången själv.       
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Konst populär:
Ändra gitarrsträngar.

Stämma en gitarr i Drop D.

Anvisningar för anslutning av en effektförstärkare.

Skriva bildskärmar.

Poserar för ett foto.

Skriv en detektivhistoria.

Gör ett fjäderlock.

Gör ett genombrott i Hollywood.

Var inte rädd efter en skräckfilm.

Gör något när du är uttråkad.

Bestäm vilken tangent en låt är.

Spela rollspel.

Var en stuntman.

Möt Selena Gomez.

Spela ackordet D Major på gitarr.

Gör fel ormbett.

Välj rätt gitarrval.

Välj en elgitarr.

Utveckla en lite scratchy sångröst.

Gör ett presspaket för ett band.

Ändra gitarrsträngar.

ako woman