Home \ konst
 

3 sätt att repainta en gitarr.

 

En av begränsningarna att köpa en gitarr, speciellt för billigare modeller, är bristen på färgvariationer. Om du vill ha en viss färg eller bara känna att ommåla en gammal eller billig gitarr kan du lära dig hur du gör det själv. Det är inte mycket svårare att måla om än andra träobjekt (t.ex. möbler), men ett snyggt och professionellt utseende kräver mycket arbete och omsorg.

 

Var beredd att ta dig tid. Målning och efterbehandling föremål kan ta veckor. Var inte för hastig. Du kan känna trängseln att sluta snabbare, så du kan äntligen spela på den. Lösningen är att köpa en färdig gitarr. Om du vill sakna instrumentet men ditt eget färgjobb, ska du hellre gå vidare grundligt. Ett förhastat arbete kan tydligt ses i slutet.

             

Förfarande .

    

    1      Bygg gitarr apart  ,

    
   
 1.            1      Ta bort strängarna. Du kan enkelt klippa dem med en trådskärare. Tyvärr finns det inget sätt att måla en gitarr utan att ta bort alla strängar, så kom ihåg att justera nackstickan ordentligt efter att du har monterat gitarren igen.        
 2.  
 3.             2      Ta bort gitarrhalsen. Skruvade gitarrhalsar är ganska lätta att ta bort. Du behöver bara skruva skruvarna i halsen på gitarrens baksida och sakta "vrida" halsen löst. Bondade halsar kan inte avlägsnas, men är vanligtvis målade i samma färg som gitarrkroppen, så du vill också måla nacken i det här fallet också.       
 4.  
 5.             3      Ta bort elektroniken. Jack, pickup, bro, tonkontroll, bältesknappar och pickguard kan vanligtvis avlägsnas med en vanlig skruvmejsel eller insexnyckel. Några av delarna är kapslade till pickupen genom små öppningar, så du måste skära kablarna för att ta bort varje del. Det är bäst att ta en bild av hur delarna är trådbundna så att du inte har några problem att återuppbygga dem tillsammans senare.       
 6.  
 7.             4      Ta bort bultarna från bron. Det kan vara lite tungt eftersom de har blivit slagna i träet. Du kan också värma upp dem med ett lödstryk så att de expanderar. Vid kylning kontraherar de sedan igen och är lättare att ta bort. Du kan också dra ut dem med ett tang, men det kan skada dem visuellt.       
 8.  
 9.             5      Sortera alla små delar och elektronik och signera dem. Efterbehandling kan ta några veckor eller månader, så varje skruv och bult ska vara lätt att hitta igen för att undvika förvirring vid montering.                 
 10.  
             

    2      Sand ner befintlig färg  ,

    
   
 1.             1      Du har två alternativ. Sanda ner den gamla färgen helt eller grov det bara lite för att göra den nya färgen lättare. Om du arbetar med fläck eller genomskinlig färg eller den tidigare färgen är mycket mörkare än den nya, ska du ta bort den gamla färgen helt. Men om du vill använda en stark färg, behöver du bara grova ytan lite. Tänk också på att de flesta luthiers tror att en tunn yta är att föredra för en tjock.       
 2.  
 3.             2      Använd en kvarn för att ta bort majoriteten av den gamla färgen. Ladda en kvarn med grovkornigt sandpapir och bearbeta kroppen med släta, cirkulära rörelser. Så du borde kunna ta bort det mesta av färg och färg. Om du vill använda färgavlägsning bör du komma ihåg att detta är väldigt giftigt och kan bli smutsigt och att den minsta färgavlägsningen kan ta bort den hårda polyuretan som används idag i gitarrtillverkning.       
 4.  
 5.             3      Använd sandpapper eller en slipande svamp för att ta bort resterande finish. För svåra vinklar som är svåra att nå med kvarnen, kan du helt enkelt byta lite sandpapper runt en stor dowel eller använda en liten slipningssvamp. Ett grovt korn är bäst för att bli av med färg och lack.       
 6.  
 7.             4      Smid på kroppen. Efter att du fått avfärgningen med grovt sandpapper, bör du sanda och mjuka veden med någonsin finare sandpapper. Gå till exempel med 120 grit sandpapper över kroppen och sedan ännu finare (t ex 200 grit).       
 8.  
 9.             5      Ta bort dammet från slipning. En dammsugare med en tunn ände borde kunna ta bort huvuddelen av den. Du kan också ta bort damm med tryckluft, en fuktig trasa eller en mikrofiberduk.       
 10.  
 11.             6      Applicera porefyllmedel. Om du inte strävar efter det "grova" utseendet, vilket är en möjlighet med mahogny eller andra porösa träslag, bör du fylla träporerna med ett speciellt material. Ta en vatten- eller oljebaserad kostym som matchar den färg du vill använda.       
 12.  
 13.             7      Slutligen tar du bort oljor eller fetter från ytan med ande. Efteråt bör du inte vidröra vedet, annars lämnar du oljor på huden som förstör finishen.       
 14.  
             

    3      Använd den nya finishen  ,

    
   
 1.             1      Du bör applicera färgen i ett dammfritt rum. På friluftsområdet, även på de tydligaste dagarna, finns det mycket partiklar som kan förstöra ditt färgarbete. För att inte tala om småbaggar som lockas till lukten!       
 2.  
 3.             2      Om du målar inuti, ska du använda en bra andningsapparat. Använd alltid skyddsglasögon.       
 4.  
 5.             3      Det är bäst att göra det överallt där du inte kan skada möbler eller golv med färgdimma. En verkstad, garage eller liknande är idealisk för detta.       
 6.  
 7.             4      Placera gitarrkroppen i en stor låda minskar kraftigt dimma och skyddar andra närliggande föremål. Lådans öppning bör peka på sidan så att du lättare kan dra ut gitarren. Gamla tidningar är lämpliga som bas.       
 8.  
 9.             5      Välj den färg eller fläck du vill använda. Om du vill ha en jämn stark färg, bör du välja en mycket konsekvent färg, t.ex. baserad på polyuretan eller cellulosa nitrat, vilket är högsta kvalitet. Du kan hitta den antingen online eller hos en återförsäljare för biltillbehör. Det tar lång tid att torka. För grovt utseende kan du kombinera vattenbaserade fläckar med transparent polyuretan eller cellulosa nitratlack. Alternativt kan du också oljebaserade fläckar med oljig lack som. Använd "Tru-Oil". Applicering av en skyddande lack skyddar dig senare från fula torkmärken.       
 10.  
 11.             6      Applicera några lager av primer. Använd primer som matchar den färg du vill använda. Var noggrann och använd 2 eller 3 tunna lager av primer istället för bara en tjock. Så primern torkar lättare och droppar inte.       
 12.  
 13.             7      Om du använder en stark färg, använd färgen nu. Återigen bör du applicera två tunna skikt och låt tillräckligt med tid torka mellan, som rekommenderas av färgtillverkaren. Vänta sedan en vecka innan du förseglar tätningen.       
 14.  
 15.             8      Med en fläck torkar du den på kroppen. Förstoppa kroppen lite för att underlätta appliceringen och förhindra fläckar. Applicera fläcken som rekommenderas av tillverkaren och i så många lager som behövs för att uppnå det utseende du letar efter.       
 16.  
 17.             9      Applicera tätningen. Cellulosa nitrat rekommenderas. Applicera varje lager så tunt som möjligt och ge gitarren en klar, skyddande yta. Det kan ta upp till tolv tunna lager försegling för att få en fabriksliknande finish. Applicera i uppsättningar av tre skikt med några timmar klinga mellan, låt sedan färgen torka i en vecka i taget. De första skikten måste vara extremt tunna. Därefter kan de vara lite tjockare. Se till att undvika droppar.       
 18.  
 19.             10      Vänta. Om du har valt cellulositrat eller polyuretan, ska du vänta 3 till 4 veckor innan färgen ställs in. För en oljebaserad finish behöver du bara vänta några dagar.       
 20.  
 21.             11      Polska finishen. Först behandla det med 400 grit vått sandpapper, sedan 600, 800, 1000, 1200, 1500 och slutligen 2000. Hoppa inte över något av dessa steg, annars lämnar du små bucklor och repor i färgen som du inte kan komma ut. Släng inte genom tätningen, särskilt vid hörnen och kanterna, där det kan vara tunnare. Därför lägger du så många lager på den. Om du slutar på denna punkt får du en matt finish. För en spegel-slät yta kan du använda en polerad skiva med polska som Använd 3M "Finesse It". Annars kan du använda finkorniga svampar av Micro Mesh, med en kornstorlek på 1500, 1800, 2400, 3200, 3600, 4000, 6000, 8000 och 12000. Detta kommer att spara dig ett dyrt verktyg för skrotet.       
 22.  
 23.             12      Bygg gitarr igen. Skruva elektroniken ihop och tryck alla bultar i sina ursprungliga öppningar. Om du skulle klippa kablar måste de nu lödas ihop. Här kan du också byta ut de billiga fabriksbeståndsdelarna som rotationsmotstånd för hög kvalitet. Du kan också köpa en ny pickguard eller skapa din egen. När det är byggt, kan du städa det igen med din vanliga gitarrpolish. Nu måste du bara höja strängarna, rösta och du är redo att gå!       
 24.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                  
Konst populär:
Den högra fingerpositionen på pianotangenterna.

Spela bongos.

Gör en falsk hängslen.

Skriv en rap låt.

Använd en yojo.

Skriv självbiografi.

Justera din gitarr en halvton lägre.

Gjut en gitarr.

Lär dig att spela gitarr.

Lyssna på musik.

Ta en bild med en film.

Vänd en rolig video.

Skriv rap eller hip hop texter.

Att vara en konkurrent i en film.

Hitta en trummis för ditt band.

Skriv en sång med gitarrhandtag.

Sälj Fine Arts Online.

Expandera en sångrösts intervall.

Gör en gitarrbunt.

Köp den första DJ uppsättningen.

Elgitarr för nybörjarspel.

ako woman