Home \ konst
 

Beräkna BPM (slag per minut) av en låt.

 

Som DJ måste du kunna smidigt överföra slutet av en sång till en annan, utan att övergången låter jerky eller besvärlig. För att skapa en mix måste du vara säker på att låtarna passar ihop! En viktig del av detta är BPM (slag per minut) av en sång. Detta kommer att berätta om du behöver sänka eller öka tempot, eller om båda låtarna har samma tempo.

              

Förfarande .

    

     Beräkna BPM  ,

    
   
 1.   1      Lyssna på sången och var särskilt uppmärksam på beaten. Det här är lättast om du stänger dina ögon, slappna av och känna musikens takt. Knacka med fingrarna eller nicka huvudet mot beat.  
    
  • Om det är svårt för dig, isolera trummorna från de andra instrumenten och sången. Om du aldrig har gjort det tidigare, försök den instrumentala versionen först, om tillgänglig.      
  •  
         
 2.  
 3.             2      Titta på en klocka med en begagnad hand. Alternativt kan du också använda en stoppur (de flesta mobiltelefoner har en). Om du är säker på att du har rytmen av låten i den, räknar du slaget i 15 sekunder.  
    
  • Ta antalet slag du har räknat och multiplicera med 4. Detta ger dig slag per minut.
  •  
  • Om du Om du till exempel räknar 24 slag på 15 sekunder, multiplicera 24 med 4 = 96. Songens tempo är 96 slag per minut. Du multiplicerar med 4 eftersom 60 sekunder dividerat med 15 sekunder = 4.
  •  
  • Räkna beatsna länge och beräkna tempot i enlighet därmed för att öka noggrannheten. Om du Till exempel, när du räknade 30 istället för 15 sekunder i föregående exempel, kan du ha räknat 50 slag i stället för 48. Det betyder att tempot är bara lite snabbare: 50 x 2 = 100. Multiplicera med 2 eftersom 60 sekunder dividerat med 30 sekunder = 2.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Konst populär:
Gör vampyrtänder.

Förbättra din egen röstkvalitet.

Gör en mummigräkt.

Lär barn att spela gitarr.

Känn igen låtar genom melodier.

Spela från poängbladet.

Screamo sjung.

Nook låna böcker.

Fånga någon.

Grindcore sjunger.

Håll dig upptagen när du stannar hemma.

Tomorrow is Santa Claus spelar på tangentbordet utan att veta betyg.

Bygg en elgitarr.

Walsdans.

Läs manga.

Bli musiker.

Skriva ord med en miniräknare.

Klä som en 100 år gammal.

Bli skådespelerska.

Hitta din egen sångröst.

Väck händer.

ako woman