Home \ konst
 

Lär bälten.

 

Bälte är normen för dessa dagar för att bestämma en bra vokal röst. Sångare som Beyoncé eller Christina bevisar det. Sången dominerar såväl musikaliska som radiokartor. Tidigare beskrivs denna teknik som smaklös och ohälsosam. Om bältet är gjort fel kan det faktiskt orsaka rösten mycket skada. Så innan du drar bröstet i röstregisteret borde du lära dig exakt hur man gör det rätt.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Fokusera på ditt ljud  ,

    
   
 1.            1      Hitta en bra attityd. Även en basket skulle du inte försöka sitta på soffan för att katta i nätet, eller hur? På något sätt skulle det förmodligen fungera, men resultatet lämnade mycket att önska. Exakt samma gäller för sången. Håll huvudet rakt, lägg fötterna axelbredd och låt dina armar löst nedåt på sidorna. Håll den här positionen!  
    
  • Var medveten om hur du står. Tar du upp axlarna? Böjer du knäna? Faller din vikt på ena sidan av din kropp? Det kan låta smålig att uppmärksamma alla dessa saker, men i slutet av dagen kommer dessa detaljer att ta dig från ett medelvärde till ett bra ljud.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Andas ur ditt membran. Dina axlar borde vara avslappnade. Om du redan har arbetat med en sånglärare vet du att de värdesätter din centrering. Det innebär att du andas och får energi inifrån. Ta därför djupt andetag och fyll i dina lungor. Du behöver denna luft för att sjunga alla anteckningar.  
    
  • Om du inte är säker om du andas med ditt membran, försök prova detta: Ligga på ryggen. Lägg en bok på bröstet och försök att andas från ditt membran. När boken rör sig, andas inte ut från membranet! Försök att hålla boken 100% tyst.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bli av med alla spänningar. Allvarligt. Ljuden kommer bara att komma när du är verkligen avslappnad. Många människor omedvetet håller spänningar. Skaka därför benen och din rumpa (verkligen!) Och knäda dig igenom. Ditt sinne bör också vara spänningsfri!  
    
  • Om det behövs, försök att distrahera ditt sinne. Hitta en punkt på väggen och tänka på den. Titta på luften framför dig eller på ditt finger. Bara när du slutar lyssna på dig själv ständigt kan du sluta ständigt rätta dig själv. Och för att klargöra detta: Din autokorrigeringssystem fungerar inte bättre än din telefon! Du låter nästan alltid bättre om du inte försöker ändra ditt ljud medvetet. Var naturlig!
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Bälteljudet  ,

    
   
 1.             1      Ta fram ljudet i munnen. Det finns många metaforer i låt, men det här är inte en av dem. Ljudet behöver verkligen sitta i munnen och komma ut ur masken i ditt ansikte. Om det förvirrar dig försöker du experimentera med olika ljud. Du kommer att veta när du har hittat rätt ljud. Ta ett finger, håll det framför din mun och sjung det. Hjälper det?  
    
  • Ett annat alternativ är att prata orden och sedan sjunga "som det talades". Mycket av orden är mycket långt i munnen när man talar. När vi talar berättar vi för våra hjärnor vad man ska göra när man sjunger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Öppna ditt huvud. Detta är verkligen en metafor. Om du redan har haft flera timmar med sånglektioner kommer du att veta vad det betyder. Det bästa alternativet är att föreställa sig noterna som kommer ut ur din skalle. Av någon anledning är den här bilden väldigt hjälpsam.  
    
  • Ibland tenderar vi att sjunga mycket nasalt. Om du märker att din röst rör sig i den här riktningen, bör du försöka "öppna". Ditt ljud ska ändras automatiskt och bli mer naturligt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt alla lyssna i. Verkligen. När du är i ditt rum och undrar om dina grannar kan lyssna, oroa dig inte om det. Det kommer inte att hända. Kanske kanske någon lyssnar, men det är nog tusentals 14-åriga tjejer som gör exakt samma sak. Vänta tills alla är borta. Då kan du börja. Rör som ett lejon. Du har ögat på en tiger, en fighter. Du dansar genom elden och alla kommer att höra dig - men tusen gånger bättre än Kate Perry!  
    
  • Nej, belting handlar inte om att vara högt. Sjungande betyder inte att du sjunger ordentligt. Belting är dock en ganska hög teknik. Men många andra saker ingår, så att det ändå uppstår ett vackert, flytande ljud.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Öppna din mun bred. Många av oss slappnar av i detta område för mycket och sjunger som vi normalt sjunger. Men en öppet mun kan lätt slå de höga anteckningarna. Öppna därför din mun! Öppna din mun och huvud!  
    
  • För att skicka ditt ljud ut i publiken eller mot väggen, håll alltid tungan i närheten av din nedre raden av tänder så att spetsen av tungan stöter mot dina främre tänder. Men tryck inte på tungan, låt det ligga löst. Då ska den inre delen böja något uppåt. Om du trycker tungan för tungt låter du som Britney Spears. Men vem vill ha det?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Titta på din vibrato. Vibrato är denna mjuka vågrörelse som sätter på en långvarig ton. Visst är det lätt att gå upp till huvudregistret med bröstet och skrika en rak tone, men det har inget att göra med Belting. När du ringer en anteckning bör du alltid vara säker på att du hör en hälsosam vibrato. Ingen jätte vibrato och ingen maskinpistol vibrato, men precis däremellan. Här är två saker att vibrato medan du växer:  
    
  • Din mun rör sig inte när vibrato. Alla sångare vars käke verkar vara elektriska stötar gör någonting fel. Vibrato uppstår i halsen och är en naturlig biprodukt av sång.
  •  
  • Om du kan slå ljudet utan vibrato, slår du det också med vibrato. Tänk dig hur ljudet vänder sig om sig själv. Om din vibrato körs för långsamt eller inte vill alls, kan du lägga ett finger i halsen och manipulera din vokalapparat från utsidan. Detta ger dig en första känsla för din vibrato.
  •  
         
 10.  
 11.             6      upprepning, upprepning, upprepning. Den som säger att sången inte är en sport har ingen aning. Om du övar regelbundet utvecklar du uthållighet och musklerna som behövs för att sjunga. Din andning kommer att vara längre och de höga tonerna blir enklare och snabbare. Inget ändras från en dag till en annan. Övning och uthållighet meddelas.  
    
  • Du bör alltid sjunga noga och alltid komma ihåg rätt hållning och position i munnen och käften - oavsett om det är bältet eller andra vokaltekniker. Om du missuppfattar vissa saker är det väldigt svårt att bli av med dem igen. Rätt träning gör det perfekt, inte bara träna ensam.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Håll dig frisk  ,

    
   
 1.             1      Om något gör ont ska du sluta. Då gör du något fel. I värsta fall kan du därmed utveckla knutar på vokalbandet och skada din röst så långt att du så småningom förlorar den. Så om det skrapar och de höga anteckningarna du träffade för 20 minuter sedan bara inte vill komma, borde du sluta. I morgon är det en annan dag.  
    
  • I allmänhet borde du inte bada under en längre tid. Här kan du återigen använda basketjämförelsen. Skulle du försöka timme efter timme för att kasta bollen på nätet och förvänta sig att bli bättre? Nej. Efter en stund är din kropp så utmattad att den inte längre fungerar produktivt och du är mer benägna att skada. Detta gäller också för sången.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Blandad bälte. Nu finns det något för professionella. Mixed Belting är definitivt svårare att lära sig än den vanliga bältningen och det är definitivt mer komplicerat än att bara sjunga i hörlurarna. Vid blandad bälte används båda registren samtidigt. Din huvudröst används, men stöds av ett vibrerat ljud. Det låter som Belting. Det är därför som många kallar det "sunt bälte".  
    
  • Först måste din hörlurar stärkas. Om du bara har fingrat till nu, kommer ditt huvud knappast att vara där. Det är därför du måste utveckla dem först. Efter ett tag kan du byta från huvudet till bröstet med Mixed Belting utan att någon kan höra övergången.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Drick mycket vatten. Vattnet bör vara vid rumstemperatur. Om det är för kallt kan det krympa vokalveckorna. Om det är för varmt kan de brinna. Välmattat vatten håller rösterna löst, fuktiga och avslappnade. Vätskan gör också bra för din återstående kropp!  
    
  • Om din röst är värre (du slutade träna, eller hur?) Då kan du ta det med örtte (som salvia) eller saltvatten (gurgla). Se också till att teet inte är för varmt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta en sånglärare. Det kanske inte är billigt, men utan en sånglärare sätter du din röst i fara. Du vet exakt vad som är hälsosamt och var du gör något fel. Annars hamnar du som ett ledsen diva med en trasig röst. En timme i veckan kan göra underverk!  
    
  • Om dina pengar är tätt kan du kontakta en vinterträdgård. Här måste eleverna ofta slutföra pedagogiska grader, för vilka de undervisar studenter gratis eller för mycket lite pengar. Dessutom får du veta så många nya människor som också har liknande intressen som du!
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Konst populär:
Gör en bee kostym.

Spela sömmar på trummor.

Ha kul när du är ensam hemma.

Lär dig att spela piano.

Gå med i ett band.

Välja rätt instrument.

Analysera en filmplats.

Komponera musik för en bra fest.

Spela B ackordet på gitarr.

Skriva science fiction.

Spelar Flip Cup.

Mary hade ett litet lamm som spelade spelaren.

Skräddarsy en kappa.

Skriv en rocksang.

Bind en bok.

Var en popstjärna.

Öva konstkritik.

Öva konstkritik.

Opera sång.

Spela trombon.

Gör din egen TV show.

ako woman