Home \ konst
 

Håll en skivsamling säker.

 

Har du fortfarande dina gamla poster och älskar spåret som du inte kommer någon annanstans? Eller kanske du samlar skivor är din passion? Kanske kan du också älska ljudet av den senaste dansmusiken på vinyl eller använda den för att blanda (trots allt är det fortfarande mycket populär för datan, med 2,5 miljoner poster som såldes 2009). Oavsett vad du äger en skivsamling, om du vill behålla det i gott skick måste du hålla några viktiga saker i åtanke.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Skydda skivorna från damm. Förvara varje platta i sitt ursprungliga kartongfodral eller i ett plastfodral. Se till att du köper syrafria plastfodral om du inte redan har dem.        
 2.  
 3.             2      Skydda skivorna från värme. Värme är plattans fiende och får den att böja. Därför förvarar du bort från värmekällor, som basplattor, öppna bränder, bollards, radiatorer, etc. Eftersom fukt ger de bästa förutsättningarna för mögeltillväxt, bör du inte lagra plattorna i fuktiga rum om du inte är så förtjust i täcken dina samlarobjekt.  
    
  • Utsätt inte plattorna för direkt solljus. Solsken skadar skivorna, både från värmen och från UV-strålningen.  
  •  
  • Om du har en platta böjd med värme kan du prova följande: Placera det mellan två tjocka glasplattor och lägg några tjocka böcker på det övre glaset. För att göra detta måste du ta bort kartonglocket, men lämna plattan i innerskalet. Det kan inte hjälpa, men eftersom du inte kan göra någonting med en böjd tallrik, är det värt ett försök. Om du inte kan fixa plåten, försök att skapa en Salvador Dali klocka!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll dina uppteckningar upprätt. Det här är det bästa stället att undvika skador - lägg det upprätt och lägg det inte för nära varandra i din förvaringsfack. Vissa samlare favoriserar något hermetiska behållare eller skåp som extra skydd och håll tallrikarna dammfria med regelbunden dammsugning.        
 6.  
 7.             4      Hantera dina handlingar försiktigt. De är uppenbarligen mycket bräckliga och kommer att bryta om du släpper dem. Även om du håller den försiktigt kan det orsaka problem eftersom hudfettet lämnar märken på fingrarna och ackumuleras över tiden. Därför är det viktigt att bara röra poster på sidorna eller på etiketten i mitten.        
 8.  
 9.             5      Rengör dina vinylposter regelbundet. Rengöring av plattorna minimerar risken för att de skadas på grund av damm och andra partiklar. För rengöring går du så här: 
    
  • Ta en mjuk, luddfri rengöringsduk. Mjuk bomull eller muslin är ett bra val.
  •  
  • Våt torkan med en rengöringsblandning gjord av 1 del isopropylalkohol och 4 delar destillerat vatten (20% isopropyl kommer sedan till 80% vatten). Obs! Använd inte denna blandning på 78-brunnsplattor eftersom de är gjorda av skalak - se nästa steg.
  •  
  • Torka försiktigt i en cirkelrörelse från kant till mitten eller vice versa.
  •  
  • Vänta tills vinylposterna är lufttorka.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Skalplattor du behöver ta hand om mycket bra. Vinylskivor av skalak ska inte rengöras med alkohol. Mycket tidiga kompressioner ska antingen vara professionellt rengjorda eller med hjälp av professionella rengöringsmedel som tillverkats speciellt för detta ändamål - eftersom de tidigaste skivbanden är mycket porösa. För en shellackrekord som du anser vara äldre och lite mer resistent kan du prova en mild och mycket utspädd tvättlösning och sedan använda en vinyl rengöringsborste för att avlägsna smuts. Se till att etiketten är torr. Skölj plåten och torka sedan med en handduk, så kommer den till en matställ där den kan lufttorka (vilket tar ett tag, var så tålmodig).       
 12.  
 13.             7      Förvara de rengjorda plattorna i en ren väska. På så sätt kommer de inte i kontakt med den gamla smutsen.       
 14.  
 15.             8      Kontrollera att din skivspelare är i gott skick. En dåligt underhållen skivspelare kan skada dina vinylskivor. Nålen ska vara spetsig och vridplattan ren.                 
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (9)      
Konst populär:
Bränn musik till CD.

Var en trollkarl.

Lärande vågar på gitarr.

Göra trance musik.

Ha en bra handstil.

Reparera en vågig post.

Skriva bildskärmar.

Behave som en anime eller manga karaktär.

Skriv ett manuskript (för en film).

Titta på en film.

Reparera ett bokomslag.

Bygg en anställd.

Prata som Donald Duck.

Få Spotify Premium.

Packa en gitarr för en resa.

Memorera texterna till en sång.

Spela ackordet D Major på gitarr.

Tomorrow is Santa Claus spelar på tangentbordet utan att veta betyg.

Skriv den första egna e boken.

Kontakta kändisar.

Gör en ängelkostym.

ako woman