Home \ konst
 

Sälj fina konster på nätet.

 

Så du är en ny eller stigande konstnär, och din kreativitet har producerat något nytt och intressant. Nu är du redo att uppvisa och sälja den här skapelsen och kanske göra några pengar, men du går in i okända riker. Naturligtvis använder du Internet eftersom du inte har en agent, ett galleri eller ett namn som är efterfrågat hos samlare.

 

Konsten att sälja konst är svår för de flesta artister. Många fina konstverk övervinn aldrig detta stadium. Självklart är det inte lätt att sälja konst på nätet. Innan du hoppar in, här är några saker att tänka på.

                 

Förfarande .

    
   
 1.   1      Sälj dig själv först. Innan du gör något annat, vänta ett ögonblick och summera dig som en artist. Tänk nu på hur man gör en onlineprofil ut ur det, i de få ord som Twitter tillåter dig, eller på en fullständig sida tillägnad din egen hemsida. Beskriv de mest framstående funktionerna i din kreativitet, din passion och dina skäl för att måla. Gör klart för läsaren varför du är en konstnär som älskar konst och är en sann mästare i konsten. Om du inte är bra med ord, leta efter en vän som kan hjälpa dig med den här väldigt viktiga aspekten av att sälja online - för att utreda din trovärdighet och tillförlitlighet.        
 2.  
 3.   2      Gå med i en online artist community. Beroende på hur mycket du vill sälja ditt konstverk kan du skapa ett konto på följande webbplatser: Deviant Art - en mindre men mycket populär konstwebbplats (http://www.deviantart.com/), världen över , commission-free artist community Artbreak, eller den större konstmäklare (http://www.artbrokerage.com/). Det finns andra möjliga webbplatser som Etsy (mer artisan men fortfarande artistiskt), eBay (auktionsplats), en Amazon Store (en nätbutikplattform), Cafépress (för att skriva ut din konst på saker som koppar), Craigslist Annonser) och några fler konstförsäljningssidor (gör en allmän sökning).  
    
  • Läs noggrant villkoren för alla sidor. Se vilken provision eller procentandel webbplatsen tar, vilket skydd webbplatsen erbjuder (eller inte erbjuder), vilken kundkrets webbplatsen brukar använda, sidans totala försäljning, allt som kan vara relevant för din försäljning.
  •  
  • Om ditt mål är att förvandla din konst till en investering, så är försäljning på nätet sannolikt långt ifrån det målet. I stort sett beror det på att det i allmänhet är svårare för okända artister att uppnå högre priser på nätet från välrenommerade samlare än genom ett traditionellt galleri där sådana beslut säkert kan göras. Konst erbjuds bäst på nätet som ett komplement till de vanliga metoderna för att sälja konst, inte som en enda lösning.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Gör dig offentlig. Ta dig ut så mycket du kan genom att tillämpa dig själv. Publicera några prov bitar på internet för att visa vad du kan göra och visa din stil. Lägg alltid till ett vattenstämpel i din digitala version för att skydda ditt konstverk från konsttjuvar.  
    
  • Investera i onlineforskning om hur andra artister marknadsför sig själva. Vad fungerar för dem och vad som inte fungerar? Vad tycker du om sina kampanjstrategier eller vad du vill undvika = Denna typ av forskning kan ge dig många idéer och potentiella fallgropar för hur du marknadsför din egen konst. Boka sidorna av artister som säljer på nätet och verkligen inspirera dig så att du regelbundet kan komma tillbaka till det. Så du kan titta på dem och se hur de utvecklas och hur framgångsrika de är.
  •  
  • Använd kraften på Twitter och Facebook för att göra dig mer populär. Tweet uppdaterar dina nya målningar, dina tankar om konst och nya artiklar om konst i allmänhet. Sätt på Facebook-bilder av ditt konstverk (med digitalt vattenstämpel), foton på dig som får priser och information om din konst i allmänhet, och kanske till och med lite konstkritik.
  •  
         
 6.  
 7.      4      Bloggar om din konst. Med hundratals gratis bloggwebbplatser har du valet att behålla en blogg. Viktigast, uppdatera det regelbundet - det här kommer att ge människor något ganska att titta på, och en historia som de kan följa när din varumärkesmedvetenhet växer och din försäljningshistoria växer också. En blogg kan få många träffar från sökmotorer, om du använder sökordsfunktionen korrekt - använd det till din fördel. Ge din blogg ett enkelt namn som du kan komma ihåg att folk borde kunna hitta dig enkelt.  
    
  • Ett bra sätt att testa sökord till en mycket låg kostnad är en auktionsplats. Spela med de ord du använder i titeln på din försäljning samt de ord som används i textens kropp. Ändra orden tills du hittar de som lockar flest besökare.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Skapa en adresslista. Detta är det mest effektiva verktyget om det lyckades lyckas. För varje försäljning ska varje person som skickar dig ett mail samla in sina e-postmeddelanden i en digital databas för bulk-e-post. Skicka dem alla med specifika intervaller (en gång i månaden, varannan vecka, när du startar en ny serie) en fin, grammatiskt korrekt, vänlig e-post med en ren presenterad portfölj av bilderna på ditt senaste arbete (en PDF-fil kan fungera bra här ). Som ett resultat kommer tidigare kunder att behålla dig i minnet, och du kan vara lycklig, och de skickar den till sina vänner - så ser ännu fler ögon på ditt jobb!  
    
  • Varje tankeväckande e-postlista innehåller en avstängnings länk. Du bör inte vara obekväm - se den som en bra hushållning, eftersom du bara behåller de kunder som verkligen vill se dina föremål. Du är inte online för att trakassera personer som inte är intresserade!
  •  
         
 10.  
 11.      6      Ta bra foton. Det sägs att en bild är värt tusen ord , och du vill ge intrycket av att vara bra för potentiella kunder. Visa detaljer för penselsträngar och färg. Visa potentiella köpare flera skott av arbetet under olika ljusförhållanden, på en vägg etc. Det här kan vara det enda sättet att lugna vissa människors rädsla för att köpa ett konstverk som de aldrig någonsin har sett.  
    
  • Observera att inte alla har en bra internetanslutning. Väg av fantastiska bilder mot nedladdningshastigheten. Få råd från en webbspecialist om du inte är säker.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Licensierar din konst korrekt. Art licensiering är ett sätt att visa vad som tillhör vem. Det krävs bokföring i konstavdelningen och hjälper dig när det råder en tvist om originalitet, ägande och moralisk rättighet.     
 14.  
 15.   8      Tänk på att skapa en sida själv. Med din egen sida kan du optimera varje sida för sökmotorer och skilja dig från många andra artister som bara använder allmänna konstwebbplatser. Din egen webbplats innebär att besökare inte distraheras av andra artister när de söker din konst, och ditt namn kommer sannolikt att öka popularitet snabbare. Du kan sälja via e-post korrespondens med potentiella köpare direkt från din webbplats (fråga dem att fråga om priser, eller att köpa, etc.)  
    
  • Om du är seriös om att sälja online med din egen webbplats, är det viktigt att registrera ett domännamn som är ditt eget namn, som vornamename.com, eller om du arbetar under en synonym, använd sedan det, t.ex. pseudonym.com.
  •  
  • Tänk på din egen webbplats seriöst och konstruera den så mycket som möjligt som ett konstgalleri. Bjud potentiella kunder att bläddra och titta på dina målningar på ett informellt sätt, som ett galleri, för att göra utsikten roligare.
  •  
  • Lägg till priser och kontaktuppgifter. Folk vill se priset, så göm det inte eller förvänta dig att kunden ska göra ett erbjudande. Svara snabbt på frågor.
  •  
  • När du skapar din egen webbplats behöver du ett säkert sätt att acceptera betalningar, och du kan också integrera ett förtroende system. Ju dyrare ditt konstverk, desto mer försiktigt måste du vara med att hantera pengar, inklusive acceptans av avkastning och återbetalning. Forskning för att hitta ett sätt som fungerar bäst lokalt och globalt.
  •  
         
 16.  
 17.   9      Antag att det här är en process som tar tid och inte förväntar sig att sälja mycket omedelbart. En online-konstaffär behöver växa steg för steg. Det är precis som att bygga ett företag (du bör faktiskt överväga din online-försäljning som företag) - du måste publicera ditt namn eller ge åtminstone en aning om vem du är som artist, utveckla din tjänst när du växer och över tiden bli känd. Det känns som en lång tid i början, men solida och patientfunderingar leder till en bra framtid och en positiv inställning till vad du gör.  
    
  • Besök så många relevanta konstutställningar för att visa ditt arbete som möjligt. Om det finns en jury, visa din konst och priserna vunnit som en del av dina profiler och webbplatsbakgrunder.
  •  
                   
 18.  
        
Konst populär:
Läsa gitarrflikar.

Sälj gamla poster.

Ta en bild med en film.

Få Gemini eller Triplets i Sims 3 utan att fuska.

Skriva science fiction.

Identifiera en låt.

Grindcore sjunger.

Gå med i röstet.

Hitta ett nytt DJ namn.

Snabba upp tiden.

Skrikande.

Whistle med locket på en ekollon.

Hitta din egen sångröst.

Gör en tyst film.

Bli en berömd konstnär.

Gör ett huvud i ett glas.

Lärande vågar på gitarr.

Titta på en film.

Rengör gitarrsträngarna.

Sjunger lägre.

Använd en grafisk equalizer.

ako woman